Yeni Trend Salon Dekorasyonu | 4 Adımda Salon Dekorasyonu

Yeni Trend Salon Dekorasyonu | 4 Adımda Salon Dekorasyonu

Yeni trend salon dekorasyonu özellikle yeni evli çiftlerin ilgi odağıdır. İşte ev içerisindeki en önemli oda olan salon dekorasyon detayları!

Yaşam alanlarımız içerisinde tüm odaların dekorasyonuna yoğun bir ilgi verilmektedir. Özellikle salon, misafirlerin ağırlandığı bir yer de olarak yoğun ilgi görür.

Mobilya ve eşyaların rengi olsun, modeli olsun uyum içinde bir dekorasyonun oluşması oldukça önemlidir. Oda içerisine giriş yaptığınızda sizi boğmayacak bir görüntüye sahip olmak fayda sağlayacaktır.

Yaşam standartlarımızın kalitesi için, yaşam alanlarımız olan evlerdeki konfor önemli rol oynar. Konforlu kullanım ev içerisinde hem ev sahipleri, hem de misafirler için önemlidir.

Son zamanlarda salon içerisinde aranan görüntü ferah bir havadır. Bu nedenle dekorasyon sırasında, oda içerisini fazla kalabalık göstermeden boğmamak önem taşır.

Yeni Trend Salon Dekorasyonu ve Modern Salon Dekorasyon Fikirleri

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (2)

Salon tasarımları içerisinde ilk dikkat edilmesi gereken husus, eşyaların ve mobilyaların ahenk içinde dizilmiş olması olmalıdır.

Dekorasyon sırasında önceliğinizi her zaman, mobilya seçimlerine vermelisiniz. Oda içerisindeki ferah havayı oluşturmak için bu aşama oldukça önem taşır.

Mobilya ve eşyaların uyumlu bir desen ve renk içerisinde olması sonucunda, geriye kalan ayna, lambada ve aksesuarlara dikkat verilebilir.

Salon içerisinde görünmesi ve oluşması beklenen ortam ferah bir ortamdır. Bu ferah ortama oda içerisinde sahip olabilmek için en büyük önem yine mobilyalara bağlıdır.

Yanlış mobilya seçimi sonrasında oda içerisinde istenildiği kadar ayna ve yüksek aydınlatmaya yer verilsin, ek bir faydası görülmez.

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (1)

Dekorasyon birleşen bütün parçaların uyumu ise; ayna, aydınlatma ve mobilyaların aynı oranda ahenk ve uyum içerisinde olması gerekecektir.

Yeni trend salon dekorasyonu sırasında uyum, her husustan daha önemlidir. Yaşam alanlarımızdan olan, ev ortamı içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan birisi salondur.

Bu yüzden bu oda içerisindeki geçirdiğimiz vakit dâhilinde konfor önemlidir. Salonun hem iç açıcı bir görünüme sahip olması, hem de konforlu ve rahat bir kullanıma sahip olması önemlidir.

Ev içerisinde bulunan bireylerin her birinin vaktinin bir kısmı salon içerisinde geçecektir. Bu sebeple gerçekleştirilen dekorasyon buna uygun, herkesten bir parça taşıyarak oluşturulmalıdır.

1- Sade Şık Salon Dekorasyonu

Yeni trend salon dekorasyonu dendiğinde akla gelen dekor stillerinden; şık salon dekorasyonu oldukça ilgi görmektedir.

A- Koltuk Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (6)

Şık bir salon dekorasyonu gerçekleştirmek istiyorsanız, koltuk seçimlerinde açık renkleri kullanmalısınız. Sadelik dendiğinde akla gelen renk tonlarından birisi kesinlikle açık tonlardır.

Koltuk takımının rengi kadar modeli de oldukça az detaya sahip olmalıdır. Çünkü çok detaya sahip olmayan koltuklar odaya doğal bir görünüm kazandıracaktır.

B- Yemek Masası Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (9)

Koltuk haricinde salonda bulunacak yemek masasında da sade ve şıklık arıyorsanız, sandalye ve masa rengini farklı seçmenizi öneririz.

Tabi aynı renklerde de sadeliği yakalamak mümkündür. Fakat yemek masası açık beyaz tonlarında bir renge ve sandalyeler daha çok füme tarzı renge sahip olursa oda oldukça şık görünecektir.

Yemek masasının tam üzerine denk gelecek konumda da bir aydınlatma avizesi kullanılırsa, dekorasyon daha şık bir havaya bürünecektir.

2- Lüks Salon Dekorasyonu

Yeni trend salon dekorasyonu dendiğinde akla gelen diğer stiller arasında ise tabi ki de, lüks bir dekorasyon çeşidi yer alır. Lüks görünüm salon dekorasyonunda çoğu insanın arayacağı bir unsur olabilmektedir.

A- Koltuk Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (4)

Lüks bir dekorasyon dendiğinde akla vintage tasarımlar gelmektedir. Koltuk takımlarının modelleri gold detaylı ve gold ayaklı olarak tercih edilebilir.

Gold renk, doğru kullanıldığında mobilyaları her zaman lüks gösterecektir. Tüm bu detaylar ile dilerseniz chester modeli de birleşebilir. Böylece oluşacak dekorasyon epey lüks görünecektir.

B- Yemek Masası Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (10)

Yeni trend salon dekorasyonu sırasında koltuklar haricinde salon içerisinde bulunacak yemek masası takımı da önem taşımaktadır.

Masa yüzeyini camdan tercih etmeniz her zaman lüks görünüme katkı sağlayacaktır. Camdan tercih ettiğiniz yemek masasının sandalyeleri ise farklı detaylara ev sahipliği yapabilir.

Yemek masası takımı ayaklarının, koltuk ayakları ile uyumlu model ve renge sahip olması da odadaki dekoru tamamlayacaktır.

Yemek masasının haricinde konsol kullanımı ise gold detaylara ve gold kapak kulplarına yer vermelidir. Unutmayın gold kullanımı çok abartılmadan küçük detaylarda yer verilmelidir. Tabi küçük detaylarda yer verilirken, diğer eşyalar ile de uyumu bozulmamalıdır.

3- Ferah Salon Dekorasyonu

Yeni trend salon dekorasyonu adı altında çokça kullanılan ve aranan bir sonraki stil; ferah bir dekorasyondur. Salon içerisinde fazlaca vakit geçirildiği için oda içerisinde aranan ferah hava, dekorasyon ile yakalanmaya çalışılır.

A- Koltuk Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (11)

Salon içerisinde aradığınız hava eğer ferah bir hava olması yönündeyse, koltuk seçimi sırasında genellikle açık renk tonlarına ağırlık vermelisiniz. Tabi tüm eşyalar ve mobilyaların aynı açık renkte olması gerekmiyor.

Fakat salon dekorunun büyük bir kısmını oluşturan koltukların seçiminde açık renkler kullanıldığında ferah bir görünüm kazanmanın şansı en aza indirgenmiş olacaktır.

Koltuk renk ve model seçiminde dikkat edilmesi gereken bir unsur; elbette ki duvar ve zemin renkleridir. Zemin ve duvar rengi ile uyum içinde olan koltuklar odanız içerisinde bir bütünlük yakalayacaktır.

Böylece yeni trend salon dekorasyonu içerisinde yakalanmak istenen stil ve hava daha seri bir şekilde elde edilmiş olacaktır. Ferah görünümün oluşması için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus; zemin rengi ile koltuk renginin daha zıt seçimlere sahip olmasıdır.

Böylece kontrast bir görünüm elde edebilecek ve ardından da ferah bir havaya sahip olabileceksiniz. Estetik görünümün oluşması için bu hususlara dikkat edilmelidir.

B- Yemek Masası Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (8)

Ferah bir görünüme sahip olacak salon içerisindeki seçilecek yemek masası, oturma grubu ile uyum ve ahenk içinde olmalıdır. Salon içerisindeki alan genişliğiniz de ferah görünüme etki edecektir.

Yeni trend salon dekorasyonu aşamasında eğer geniş bir salona sahipseniz yemek masasını daha büyük tercih etmeniz gerekecektir. Ferah bir oda dekorasyonunda aydınlatma ve dekorasyon objeleri de fazlaca önem taşır.

Aydınlatmanın yeterli olması, odayı daha ferah ve aydınlık gösterecektir. Aynı şekilde seçeceğiniz dekor ürünleri de oda dekorasyonunda tamamlayıcı olmalıdır. Konsol seçimi, yemek masası ve oturma grubu ile uyum içinde olmalıdır.

4- Rengârenk Yeni Trend Salon Dekorasyonu

Salon dekorasyonunda sıklıkla karşılaştığımız ve aranan bir diğer stil rengarenk bir dekorasyondur. Renk arayışı içerisindeyseniz; ahenk ve uyumu da arka plana atmamalısınız.

A- Koltuk Takımı

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (3)

Salon dizayn etme salon dizayn fikirleri araştırması sıklıkla yapılmaktadır. Salon dekorasyon sırasında eğer rengârenk tonlar kullanılmak isteniyorsa, koltuk takımları bu isteği uygulamak için oldukça elverişli olacaktır.

Parlament mavisi koltukmodelleri gibi farklı renkleri her aşamada görmek odayı rüküş veya ağır bir hava içerisine bürüyebilir. Bu yüzden daha çok koltukları renk kombini şeklinde tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

Yeni trend salon dekorasyonu sırasında koltuk takımlarında farklı renk kullanımlarına rastlamaktayız. Mesela aynı renk 1+1 koltuk ile 2+3 koltuk, 1+3 aynı renk koltuk ile 1+2 aynı renk koltuk şeklinde olabilmektedir.

Koltuk üzerinde kullanılabilecek kombin renkler; yeşil- beyaz, füme-bej, fuşya-taş rengi, sarı- haki yeşil ve siyah-füme şeklinde olabilmektedir.

B- Yemek Masası Takımı

[caption id="attachment_3608" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (7) Yeni Trend Salon Dekorasyonu | 4 Adımda Salon Dekorasyonu[/caption]

Yemek masası içerinde kullanılabilecek renkler kesinlikle oturma grubu ile uyumlu olmalıdır. Oturma gurubunda oldukça star renkleri tercih ettiyseniz; bu star parçayı patlatmak için, yemek masası takımında daha açık renklere yer verebilirsiniz.

Yemek masası takımında kullanılacak renk haricinde, model de oturma grubu ile uyumlu olmalıdır. Sandalye ve masa rengi aynı olabileceği gibi farklı da tercih edilebilir.

Konsol seçiminde ise daha sade ve açık renklere yer vermelisiniz. Oda içerisinde aynaya yer vermeniz de hem renkleri tamamlar, hem de alanı genişletir.

Salon İç Dekorasyon Örnekleri İle Dikkat Edilmesi Gereken 6 Altın Kural!

evdekordizayn-yeni-trend-salon-dekorasyonu (5)

Yeni trend salon dekorasyonu dendiğinde akla gelebilecek tüm stilleri;

  • Sade şık salon dekorasyonu
  • Lüks salon dekorasyonu
  • Ferah salon dekorasyonu
  • Rengârenk salon dekorasyonu

Adı altında sıraladık. Tüm bu stil dekorasyonlarının aşamalarında kullanmanız gereken detaylar ve hususlar da bulunmaktadır. İşte dekorasyonda en önemli 6 altın kural!

  1. Dekorasyon içerisinde mutlaka ayna kullanımına yer vermeye çalışın. Kullandığınız aynalar, odaya daha geniş bir görünüm kazandıracaktır. Ayrıca ferah bir görünümü de yanında getirecektir.
  2. Yeni trend salon dekorasyonu aşamasında koltuk grubu, TV ünitesi, konsol, yemek odası takımı renklerini uyum ve ahenk içerisinde olması gerekecektir.
  3. Dekorasyonda aydınlatmanın yeterli olması önem taşımaktadır. Odanın ferah görünümü, yeterli aydınlatmaya bağlıdır.
  4. Yemek masasının üzerinde mutlaka bir avize ile ışıklandırma kullanmaya özen gösterin.
  5. Salon içerisinde fazla dekorasyon objesi ve aksesuarına yer vermeyin. Bu odada kalabalık bir görünüm yaratarak, oluşan ferah havayı dağıtacaktır.
  6. Yeni trend salon dekorasyonu için kontrast oluşumu zemin ve koltuk grubunun renkleri zıt tonlara sahip olmalıdır. Bu husus elbette herkesin istediği stile göre farklılık gösterebilir.

Takip Et, Fırsatları Yakala!