5 Adımda Ders Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

5 Adımda Ders Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Son dönemlerde özellikle aileler, çocuklarının başarı düzeyleri için ders çalışma odası dekorasyonu nasıl yapılır merak etmektedirler. Peki ders çalışma odası nasıl dekore edilir?

Ders çalışma odası dekorasyonu çalışma motivasyonunuzu etkileyecek önemli faktörlerden biridir. Ders çalışmak için sessiz bir ortamın yanında göze hoş gelecek bir alan olması da elzemdir. Ders çalışan kişi kafasını kaldırdığında ortamın uyumu sayesinde dinlenebilmelidir.

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Gelişigüzel dekor edilen bir ortam içten içe bir huzursuzluk yayacaktır. Yaydığı huzursuzluk dikkati dağıtacaktır. Bu durum da ders çalışma isteğini düşürecektir. Bu yüzden ders çalışma odası dekorasyonu yapılırken uyumlu bir düzenleme yapılması gereklidir.

Ayrıca aslan yattığı yerden belli olur düsturunca oda kişiyi yansıtır. Bu yüzden ders çalışma odası kişinin istekleri ve ihtiyaçları da göz önüne alınarak düzenlenmelidir.

Ders Çalışma Odası Dekorasyonu Aşamaları

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Her ne kadar çeşitli dekorasyon modelleri olsa da en önemlisi kişinin ne istediğidir. Her kişinin ders çalışma yöntemi farklıdır. Bu yüzden ders çalışma odası dekorasyonu için önemli olan nokta bu yönteme uygun belirlenmesidir.

Bazı kişiler kısa molalar vererek ders çalışırken, bazı kişiler saatlerce ders çalıştıktan sonra uzun molalar vermektedir. Ders çalışma odası düzenlenirken öncelik bu ihtiyaca verilmelidir. Ayrıca bir çalışma odasında kesinlikle yatak gibi dikkat dağıtıcı eşyalar olmamalıdır.

Bir ders çalışma odası yaparken dikkat edilecek temel hususlar bulunmaktadır.

1- Yer Seçimi

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Ders çalışma odası belirlerken odanın yeri de önemlidir. Fazladan odaya sahip olmayanlar için bir odanın bir köşesine düzenlenerek de ders çalışma yeri yapılabilir.

Eğer bir oda seçeceksek ışık alan bir oda olmalıdır. Bunu yanında odanın etrafında bulunan odalar titiz davranılarak seçilmelidir. Çok gürültülü örneğin televizyonun bulunduğu odaların yanında olmamalıdır.

Eğer herhangi bir odanın içerisinde bir bölge seçilecekse mümkünse pencere kenarı olması fayda sağlayacaktır. Oda havalandırmaya sahip olmalıdır.

2- Ders Çalışma Masası

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Ders çalışma masası seçerken en öncelikli durum masanın boyutlarıdır. Masanın genişliği kişinin isteklerine göre değişebilir. Bazı kişiler geniş masalarda yayılarak çalışmakla motive olurken bazıları dikkat dağıtıcının olmadığı daha küçük masalarla motive olmaktadır.

Masanın genişliğinin tercihi ne olursa olsun yerden yüksekliği çok önemlidir. Masanın yüksekliği kişi oturduğunda beli ile göğüs kafesi hizasında olmalıdır. Bu rahatsız olmadan çalışmanın ilk adımıdır.

Bunu dışında istediği kitaba hemen ulaşmak isteyenler kişiler kitaplıklı çalışma masası tercih edebilirler.

3- Ders Çalışma Sandalyesi

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Ders çalışma sandalyesi seçerken bir döner sandalye ve sabit sandalye olarak iki seçenek çıkmaktadır. Döner sandalye ayarlanabilir olması nedeniyle kısa vadede avantajlı gözükür. Fakat uzun vadede ders çalışırken dikkat dağıtıcı olduğundan sabit, sade bir sandalye ders çalışma odası dekorasyonu için daha uygun olacaktır.

4- Aydınlatma

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Ders çalışmaya motive olmak için gerekli en büyük ihtiyaç ışıktır. Fakat yanlış bir ışıklandırma tüm dikkati dağıtacaktır. Bunun için en güzeli doğal ışıktır. Bu yüzden masanın pencere kenarına koyulması en uygun düzenleme olacaktır.

Akşamları için ise en uygun ışıklandırma iki seçenek mevcuttur. Birincisi masa lambasıdır. Bazı kişiler için masa lambası rahatsız edici olabilmektedir. Bu kişileri için en uygun seçenek ise şık bir tepe ışığıdır. Bu ışığı seçerken de sarı ışıktan uzak durulması gerekir. Onun yerine beyaz bir ışık kullanmanız daha doğal ışığa yakın olacaktır.

5- Duvar Rengi Seçimi

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Çalışma odanızın duvar rengi sizi yansıtmaktadır. Tercih edeceğiniz renk sizi sakinleştiren ve motive eden bir renk olmalıdır. Çok dikkat dağıtıcı renklerden kaçınılmalıdır.

Mümkün olduğunca açık renk olması da gün ışığı vurduğunda odayı olduğundan daha geniş gösterecektir. Bu yüzden açık renkler tercih edilmesi daha uygundur.

Örneğin mavi rengi seviyorsanız buz mavisi, Yeşil rengi seviyorsanız su yeşili rengi gibi renkler uygun olacaktır.

Sade Çalışma Odası

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Ders çalışma odası dekorasyonu fikirleri arasında günümüzde en yaygın olanı sade olandır. Ders çalışma motivasyonunu artırmak için en uygun dekorasyon fikri sade çalışma odasıdır. Sade çalışma odasında öncelikle duvar rengi seçimi beyaz veya tonlarında olmalıdır.

Bu çalışma odalarında kullanılacak ders çalışma masası ise yine sade görünümlü bir masa olması yeterlidir. Masanın üzerine mümkün olduğunca az aksesuar konulmalıdır. Dikkat dağıtamayan ufak bir çiçek yeterli olacaktır.

Ders Çalışma Odası Dekorasyonu Fikirleri

ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali

Ders çalışma odası dekorasyonu yaparken odaya bir adet koltuk ekleme güzel bir fikirdir. Uzun ders çalışma esnasında bazen aynı pozisyonda oturmak rahatsız edici olabilir. Bu yüzden okuma gerektiren çalışmaları yapabileceğiniz bir koltuk işinize yarayacaktır. Şık bir koltuk odanın havasını da olumlu yönde değiştirecektir.

Bunun yanında duvarlara asılacak kişisel öneme sahip tablolar, posterler veya fotoğraf çerçeveleri ortamı kişileştirmeyi sağlar. Kişisel bir ortamda daha rahat edileceğinden çok dikkat dağıtıcı olmamasına dikkat ederek çeşitli renkte tablolar, heykeller kişiyi rahatlatacaktır.

[caption id="attachment_1324" align="alignnone" width="1024"]ders-calisma-odasi-dekorasyonu-nasil-olmali Ders Çalışma Odası Dekorasyonu Fikirleri[/caption]

Çalışma odası dekorasyonu yapılırken yaratıcı fikirler önemlidir. Çalışma odası dekorasyon fikirleri sayesinde kaliteli bir ders çalışma odası oluşturulabilmektedir. Bu fikirlerden yararlanarak çalışma odaları kendin yap tarzında olmalıdır. Çünkü herkesin dünyası özeldir.

Eğer odanın bir kenarında bulunan küçük bir alan bir çalışma odası şeklinde kullanılacaksa bir çalışma masası yeterlidir. Bu oda kesinlikle yatak odası olmamalıdır. Çocuk odası aynı zamanda çocuklar için çalışma odası dekorasyon fikirleri ile çalışma odası olarak kullanılabilir.

Çalışma odaları hayatımızda önemli bir yer tutar. Çalışma odası dekorasyon fikirleri sayesinde genç odası bir çalışma odası haline getirilebilmektedir.

Dilerseniz Ev Dekorasyonu için Püf Noktaları  yazımıza da göz atabilir, evinizin diğer alanlarını da modern bir görünüme kavuşturabilirsiniz :)

Takip Et, Fırsatları Yakala!