8 Başlıkta Ordu Gezilecek Yerler / Ordu Gezi Rehberi

8 Başlıkta Ordu Gezilecek Yerler / Ordu Gezi Rehberi

Ordu gezilecek yerler ve mekânlarıyla oldukça tercih edilen bir tatil şehridir. Şehrin yoğunluğundan bunalanlar, doğayla buluşmak istemektedirler.

Doğa ve yeşillik dendiğinde akla Karadeniz Bölgesi gelmektedir. Karadeniz ayrı bir sevdadır, yeşillikler içinde kalmış, masmavi bir denizi görmek herkesin hayalinde olan bir yerdir. Ordu Karadeniz’de bulunan müthiş manzaralı yerleri olan bir yerdir.

Ordu Nerede? Nasıl Gidilebilir?

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (2)

Ordu gezi rehberi ile Karadeniz’de Ordu’ya yolculuğa var mısınız? Karadeniz’e kıyısı bulunan Ordu’ya her yerden ulaşmak mümkündür. Dilerseniz arabanızla veya otobüsle, dilerseniz de uçakla ulaşım sağlayabilmektesiniz.

Giresun, Sivas, Samsun ve Tokat, Ordu’nun yakınında bulunan şehirlerdendir. Ordu’daki tatilinizi ister günübirlik ister de, konaklamalı yapabilirsiniz.

Ordu diğer tatil şehirlerine ve Karadeniz’in diğer şehirlerine göre daha az reklamı yapılan bir şehirdir. Ama keşfedilmeyi bekleyen birçok güzelliği içinde bulundurmaktadır.

https://youtu.be/4kZPLi9Bqxg

Ordu gezilecek yerler listesi ve konaklama yerlerini sizler için derledik. Ordu’ya gittiğinizde hiçbir yerden mahrum kalmamak ve daha gitmeden rotanızı çizmeniz için önceden gezilecek yerleri araştırmanız iyi olacaktır.

Ordu İstanbul’a özel araç ile 9 saat 49 dakika uzaklıktadır. Ankara ve Ordu arası ise özel araçla, 6 saat 49 dakikadır.

1- Ordu Gezilecek Doğal Yerler

Ordu gezi rehberi ile doğal yerlerin yolculuğuna başlayalım. Ordu’da gezilecek doğal yerler çoğunlukta olmaktadır.

Yeşillikler arasında kalan bir şehir olan Ordu’nun, hem kış hem de yaz tatili müthiş manzaralara kucak açmaktadır. Ordu gezilecek yerler ve daha çok doğal olan yerleri sıralayacağız.

A- Boztepe

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-7

Boztepe'ye şimdi çıkmalı diyoruz ve sizleri davet ediyoruz. 530 metre yüksekliğe sahip olan tepeye çıkarak, Ordu’nun enfes güzelliğini kuşbakışı olarak izleyebilirsiniz.

Boztepe’ye çıktığınızda etrafınızda; kafeler, hediyelik dükkânlar ve restoranlar göreceksiniz. Tüm bu mekânlardaki hizmetinizi eşsiz manzara eşliğinde alacaksınız.

Ordu’nun eşsiz manzarasında yamaç paraşütü olmazsa olmazdır. Bunun için en güzel nokta da Boztepe’dir. Yamaç paraşütü 15 dakika sürmektedir. Boztepe’ye ister özel aracınız, isterseniz de teleferik ile çıkabilirsiniz.

Ordu gezilecek yerler için en güzel ulaşım aracı bulunduğu yerlerde teleferiktir. Yemyeşil ağaçların arasından manzarayı tepeden izleyerek bir yolculuk yapmış olursunuz.

Ordu merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Boztepe’ye kesinlikle uğramalısınız. Teleferik kullanım saatleri her gün 09.00 ile 23.00 arasındadır. Ordu’ya uğrayıp da Boztepe’nin seyirlik zevkini tatmamak olmaz!

B- Perşembe Yaylası

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-2

Ordu gezi rehberi ile sıradaki rotamız Perşembe Yaylası’dır. Ordu denince akla gelen bir başka şey de yaylalarıdır. Birbirinden güzel yaylaları doğayı en güzel anlatan yerlerdendir.

Perşembe Yaylası, 1991 senesinde turizm bölgesi ilan edilmiştir. Perşembe Yaylası en güzel yaylalar arasında yerini alıp, ziyaretçilerini güzel görüntüsü ile mest etmektedir.

1500 metre yüksekliğine kurulan Yayla, Ordu Akkuş’a 12 kilometre mesafesinde yer almaktadır. Yaz aylarında birçok düzenlenen şenlikler Ordu’nun en güzel yaylalarından olan Perşembe Yaylasında düzenlenmektedir. Şenliklerde; at yarışları, güreş müsabakaları ve folklor gösterileri yapılmaktadır.

Ordu gezilecek yerler haritası içerisinde yer alan Perşembe Yaylası, yamaç paraşütü için de imkân sunmaktadır. ATV Safari ve dinlenme hizmeti sunan yaylada, kümbetlerde bulunmaktadır. Ordu Perşembe Yaylası, Karadeniz’de neresi gezilir diye soranların listesinde bulunması gereken bir yerdir.

C- Çambaşı Yaylası

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (14)

Ordu Kabadüz sınırlarında bulunan Çambaşı Yaylası oldukça turist çeken bir yerdir. Türkiye’nin en geniş ovası olan Çambaşı Yaylasında tam 72 oba bulunmaktadır.

Yaylada özgürce dolaşan hayvan görüntüleri de doğallığına doğallık katmaktadır. Elverişli arazisiyle neredeyse birçok doğa sporuna fırsat sunmaktadır. Hem yaz hem de kış mevsimlerinde tercih edilir.

Konaklama tesisleri, bungalov evler, restoranlar ve piknik alanları bulunmaktadır. 2017 senesinde hizmete açılan kayak merkezi kışın oldukça rağbet görmektedir.

Ordu gezilecek yerler listemizde kışında gidilebilecek bir yer olan Çambaşı Yaylası, hafta sonu tatili için mükemmel bir tercihtir.

Yaylaya ister özel aracınızla isterseniz de Merkezden kalkan minibüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaylada kayak okulu, telesiyej, 150 araç kapasitesine sahip otopark ve konuk evleri bulunmaktadır.

D- Yason Burnu

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi

Ordu gezi rehberi şimdi de Yason Burnu ile sizleri buluşturuyor. Samsun yolu üzerine bulunan Yason Burnu, oldukça fazla turist çekmektedir.

Görüntüsü ile görenleri etkileyerek, vazgeçilmez hale gelmektedir. Antik Dönem içerisinde, deniz ticareti merkezi olarak bilinmekteydi. Tarihsel hikâyesi olan Yason Burnu turistlerin ve ziyaretçilerin dikkatini daha çok çekmeyi başarmıştır.

Burun ucunda yer alan fener ve Church kilisesi Yason’da yer alan yerlerdendir. Kilise deniz kenarında bulunan tek kilise unvanı ile bilinmektedir.

Ordu gezilecek yerler içinde yer alan Yason Burnu, Ordu Perşembe sınırlarında yer almaktadır. Büyük şehirden bunalıp küçük bir kaçamak yapmak isteyenler için güzel bir gezi fırsatı haline gelmektedir. Ulaşıma elverişli yapısı ile ziyaret edilmeye açık bir yerdir.

E- Turnasuyu Vadisi

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-4

Ordu gezilecek yerler merkez noktasına oldukça yakın bir yerde bulunmaktadır. Vadi içerisinde Turnasuyu deresi bulunmaktadır.

Bu derenin içinde su kefali, som balığı ve deniz canlıları bulunmaktadır. Vadide bulunan derenin çevresi yemyeşil kaplanmış ve renkli çiçeklerle de donanmıştır.

Vadi asma köprüler ve kaya mezarları olarak birçok tarihi yapıtlara da yer vermektedir. Doğa yürüyüşü yapılacak uygun yerlerden olan Turnasuyu Vadisi, kamp alanı olarak da kullanılmaktadır.

Kamp alanı Saraycık Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Merkezden vadiye ulaşım 18 kilometre uzaklığındadır.

F- Ulugöl Tabiat Parkı

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-8

Ordu gezilecek yerler arasında bulunan Ulugöl, merkeze 74 kilometre uzaklığında bulunmaktadır. 14 metre derinliğine sahip olan göl Ordu’nun en büyük gölüdür. Tabiat parkında birçok ağaç türü bulunmaktadır.

Ulugöl; Kızılağaçlar, Gürgen ağaçları ve Akça ağaçları ile gölün maviliğinin yanı sıra, kızıl ve yeşil renklerle birleşmiştir. Bölgede piknik ve kamp yapılabilmektedir. Yaz aylarında şenliklerin de yapıldığı tabiat parkında, özel ihtiyaçların giderileceği yerler de düşünülmüştür.

G- Çaka Plajı

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (12)

Ordu gezi rehberi ile Çaka Plajı gezisine ne dersiniz? Çaka Plajı, Ordu Perşembe’ye 10 dakika mesafe aralığında bulunmaktadır. Plajın farklı bir özelliği bulunmaktadır.

Plajın kumlarının rengi beyazdır, bu nedenle plajın bir diğer adı da Beyaz Kum Plajı’dır. Plaj temizliği ile oldukça tercih edilen yerler arasındadır. Ordu gezilecek yerler listesinde yer alan Çaka plajı etrafında işletmeler bulunur.

H- Çiseli Şelalesi

Ordu merkeze 27 kilometre mesafede bulunan Çiseli şelalesi eşsiz görüntüsü ile görenleri etkilemektedir. Yeşilliklerin ve mavinin şehri olan Ordu’da şelale de oldukça rağbet görmektedir. Yaz aylarında yüzebilir, etrafındaki yeşilliklerde piknik yapabilirsiniz.

2- Ordu’da Gezilecek Tarihi Yerler

Ordu’da gezilecek doğal yerlerden sonra tarihi yerlerden de bahsetmemek ayıp olurdu. Doğanın tam anlamıyla şekil bulmuş hali olan Ordu’nun köklü tarihi de bulunmaktadır. Bu tarihi hissetmek ve görmek isteyenlere küçük bir listemiz daha olacak.

A- Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-5

Ordu gezilecek yerler 2022, tarihi yerler arasında Paşaoğlu Konağı yer almaktadır. 1896 senesinde Paşaoğlu Hüseyin Efendi’nin inşa ettiği konak 625 metrekarelik bir alana sahiptir.

Konak iki kattan oluşup müze haline 1987 senesinde gelmiştir. Müzenin ilk katında giysiler, silahlar ve takılar bulunmaktadır. Konağın her tarafından tarih akmakla birlikte ikinci katı da göz kamaştırıcıdır.

İkinci katta misafir odası, sofa, paşa nine odası ve yatak odası bulunur. Ordu’da en çok ziyaret edilen tarihi yerler arasında bulunan Etnografya müzesine siz de gitmelisiniz.

B- Ünye Kalesi

Ünye Kalesi 2.500 yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Kalenin inşa edilme amacı savaşlarda yiyecek mühimmat bulundurmak için yapılmıştır. Ordu merkeze 68 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

C- Göreği Manastırı

Ordu gezilecek yerler arasında yer alan Göreği Manastırı Fatsa’da bulunmaktadır. Ulaşım istenildiği gibi kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Göreği Manastırında bulunan kilise, kale ve şatoyu da ziyaret edebilirsiniz. Manastırı istediğiniz her gün ve saatte ziyaret edebilirsiniz.

D- Yason Kilisesi

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (15)

Ordu gezi rehberi tarihi yerlerde oldukça rağbet gören Yason Kilisesinde. Yason Burnunda bulunan kilise oldukça turist ve ziyaretçi çekmektedir.

Kilisenin neredeyse büyük kısmı harap biçimde olup, tarihi kalıntılar içermektedir. Kilise Zeus için adanmış olan bir tapınağın üzerine inşa edilmiştir.

Günbatımı sıralarında oluşan eşsiz manzara eşliğinde tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Kilisenin etrafı yeşillik ile dolu olmaktadır. Renkli ve birbirinden farklı taşlarla inşa edilen Yason Kilisesi’ne gitmeden Ordu’dan ayrılmamalısınız.

E- Gölköy Kalesi

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-6

Ordu gezilecek yerler tarihi mekânlar arasında Gölköy kalesi de yer almaktadır. Tayfun Kalesi olarak da bilinen bu kalenin manzarası olağan üstüdür. M.Ö. 3. Yüzyılda inşa edilen kalenin isminin bir anlamı bulunmaktadır.

Tayfun Kalesi denmesinin sebebi: Tayfun Paşa askerlerinin kaleyi korumuş olmasıdır. Ordu’da işgale uğramamış tek yer olarak da bilinen Gölköy kalesi, yüksek tarihi değer ifade etmektedir.

F- Cotyora Bozuk Kale

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-13

Ordu gezi rehberi ile Cotyora Kalesi sıradaki rotamızdır. Bozuk Kale olarak anılan Cotyora Kalesi, ilk kurulma yeri olarak tarihi imza taşımaktadır.

Gözetleme kulesi olarak kullanılan Cotyora Kalesi Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir. Geçmişi 11. Yüzyıla dayanan kale, deniz kenarında yerini almaktadır.

3- Ordu’da Merkezde Gezilecek Yerler

Ordu gezilecek yerler hem doğa hem de tarih olarak ikiye ayrılmaktadır. Merkezde yer alan gezilecek yerler ulaşım olarak kolaylık sağlamaktadır.

Boztepe yolculuğu yapmak hem Merkez’de gerçekleşecek bir gezi hem de müthiş manzaralara kucak açacak bir gezi olacaktır. Merkeze 8 kilometre uzaklığında bulunan Boztepe’ye kesinlikle gitmelisiniz.

Bir diğer Merkeze yakın bulunan yer ise, Ulugöl tabiat parkıdır. Merkeze 74 kilometre uzaklığında bulunmaktadır. Tabiat parkına giderek hem gölün manzarasını hem de etraftaki ağaçların kızıl ve yeşil rengine şahitlik edersiniz.

Çiseli Şelalesi ise merkeze 27 kilometre mesafede yer almaktadır. Dilerseniz vaktinizi şelalenin kıyısında yeşilliklerde geçirebilirsiniz. Yaz aylarında gidecekseniz ise yüzmenin zevkini çıkarmış olursunuz.

4- Ordu Ünye’de Gezilecek Yerler

Ordu gezilecek yerler Ünye içinde efsanedir.

A- At Çiftliği ve Binicilik Tesisi

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (10)

Ordu gezi rehberi içerisinde at çiftlikleri de hem halk hem de ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir. At çiftliği Ünye’ye gelenler için güzel bir aktivite alternatifidir.

Tesiste Rahvan At Yarışları düzenlenir ve keyifli dakikalar geçirilir. Tesiste restoran da bulunmaktadır.

B- Ünye Atatürk Parkı

Atatürk parkı deniz kenarında bulunarak eşsiz bir görüntü vadeder. Yeşil alanları da bulunur ve dilediğiniz gibi gezilecek yerler sunulur.

Futbol, basketbol sahalarının bulunduğu parkta keyifli vakit geçirilmektedir. Lokanta, yürüyüş ve koşu yolları, çay bahçesi ve kamelya bulunmaktadır.

Gündüz uğrayan ziyaretçiler doğa görüntüsü ile büyülenirken, gece uğrayanlar ise ışıkların suya yansıyan hoş görüntüsü ile büyülenmektedir.

C- Kadılar Yokuşu

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-12

Ordu gezilecek yerler arasında bulunan bir diğer yer ise Kadılar Yokuşudur. Osmanlı Dönemi zamanında kadı yetişen bu yokuşun adı Kadılar yokuşu olmuştur.

Tarihi hamamın arkasında bulunan bu yokuşta, tarihi evler bulunur. Rum mimarisinin yansıdığı evlerin arasında yürümek sizi kısa bir tarih yolculuğuna çıkarmaktadır.

D- Ünye İskelesi

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-10

Ünye İskelesi sahilde bulunur. Görünüm olarak hoşluk yaratan iskelede birçok aktivite yapılabilmektedir.

Gündüzleri balık tutanlar ve denizde yüzenler bulunmaktadır. Akşamları ise genellikle yürüyüş için kullanılan iskelede lokantalar da işlemektedir.

Ordu gezilecek yerler arasında yer alan Ünye iskelesindeki lokantalar oldukça popüler mekânlardandır. İskelede bulunan deniz bisikletleri ile de gezintiye çıkabilirsiniz. Tüm bunların haricinde iskele havasını içinize çekerek, hoş bir yürüyüş yapmak mükemmel olacaktır.

E- Aya Nikola

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi-3

Ordu gezi rehberi içinde Aya Nikola da ziyaretçileri tarafından ilgi görmektedir. Aya Nikola Çamlık’ta eskiden kilise olarak hizmet görmekteydi.

Karadan uzakta duran küçük bir ada olan Aya Nikola’ya, yürüyerek ulaşılabiliyor. Karadan adaya uzaklık 15 metre olduğundan, derin olmayan sudan kolayca yürüyerek adaya geçiş sağlayabilmektesiniz.

F- Tarihi Ünye Hamamı

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (9)

İnşa edildiği zamanlarda Tarihi Hamam bir kilise görevi görmesi için yapılmıştır. Sonraki dönemlerde hamam olarak kullanılmaya başlanmıştır. Hamam içerisinde belirli zamanlarda erkeklere hizmet açılırken, kadınlara da açılmaktadır.

Ordu’da Ne Yenir Ne Meşhur

Ordu’nun uzun ve sıra dışı yerlerinde gezerken yemek arası vermeden olmaz! Peki, Ordu’nun en güzel yemek restoranları nereler?

1- Aktaşlar Restaurant

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (13)

Ordu gezilecek yerler yemek molası için iyi bir adres olan Aktaşlar Restaurant, Şarkiye Mahallesi Fatih Caddesinde bulunmaktadır. Ordu pidesinin tadına bakmak istiyorsanız kesinlikle uğramalısınız. İçi çeşitli malzemelerle dolu olan pidelerin tadı, Ordu’ya özel bir tattır.

2- Gardenya Restaurant

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (11)

Ordu gezi rehberi ile yemek keşfine de çıkmazsak olmazdı. Gardenya Restaurant, plaj mevkii Ordu İbrahim Fırtına Bulvarı’nda bulunmaktadır. Gardenya mutfağı, kahvaltı ve akşam yemek menüleriyle adeta damak çatlatıyor.

3- Kervansaray Lokantası

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (5)

Merkezde bulunan restoran yerel mutfağını da içinde barındırmaktadır. Ordu’ya gelip yerel yemekleri tatmak isteyenler için doğru adreslerdendir.

Çorbaları, kebapları, ızgaraları, yöresel sebze yemekleri, pide ve lahmacunları ile sizi lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Ordu gezilecek yerler yemek yerleri arasında en çok tercih edilenler arasındadır.

Ordu Gezilecek Yerler / Ordu Konaklama Yapılabilecek Mekanlar

Ordu gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiyi aldıktan sonra bu kadar güzel bir şehre gitmeden olmaz. Hal böyle olunca rahat bir şekilde konaklayacağınız yerlere de ihtiyaç duymaktasınız. Ordu’nun en beğenilen otellerini sizler için sıraladık.

1- Ordu Merkez/ Radisson Blu Hotel

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (6)

Otelde bulunan çeşitli hizmet türleri rahat ve konforlu bir tatil geçirmenizi sağlamaktadır. Mutfağında Ordu’nun yerel yemeklerine yer verdiği kadar; dünya mutfağı lezzetlerine de yer vermektedir. Spa merkezi ve geniş otopark hizmeti ile tatilinizin eksiklerini de tamamlamış olmaktadır.

2- Ordu Merkez/ Anemon Ordu Hotel

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi

Ordu gezilecek yerler listemizin otelleri arasında Anemon Ordu Hotel de bulunmaktadır. Merkeze yürüyüş mesafesi uzaklığında bulunan otelden eşsiz deniz manzarasını izleyebilirsiniz.

Otelin mutfağında kahvaltı bölümünde açık büfe bulunmaktadır. Odalardaki konfor ve rahatlığın dışında odaya içecek servisi rahatlığını da yaşamış olursunuz.

3- Ordu Merkez/ Sonerbey Otel Ordu

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (7)

Sonerbey Otel Merkezde bulunması ile avantaj sağlarken, güler yüzlü hizmeti de garantiliyor. Konaklama ihtiyacınızı uygun bir fiyat ve kaliteli hizmet ile sağlamak istiyorsanız, Sonerbey Otel’i tercih edebilirsiniz. Samsun Gezilecek Yerlerlistesine tıklayarak sitemizden bilgi alabilirsiniz.

4- Ordu Ünye/ Yanıklar Apart Otel

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (3)

Ordu gezilecek yerler konaklama otelleri arasında sıra Yanıklar Apart Otel’dedir. Denize sıfır noktasında bulunan Yanıklar Apart Otel oldukça kaliteli hizmet vermektedir. Otel odalarına bilakis, apart hizmeti veren otel rahatlık ve sakinlik isteyenler için birebirdir.

5- Ordu Fatsa/ Dolunay Otel

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (8)

Denize sıfır konumuyla Dolunay Otel oldukça tercih edilen konaklama otelleri arasında yerini almaktadır.

Ordu Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-ordu-gezilecek-yerler-ordu-gezi-rehberi (4)

Ordu gezi rehberi içeriğimizi gerçekleştirmek için Ordu’nun hava durumuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Ordu ili Karadeniz’de bulunmaktadır.

Kış mevsiminde ilçelerde 6 ay boyunca kar yağmaktadır. Ama eğer Ordu’ya yolunuz düştüyse her an yağmur riskine hazırlıklı olun. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!