10 Adımda Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

10 Adımda Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

Kendin yap dekorasyon modelleri ve fikirleri ile tasarlayın, kendi tarzınızı ortaya koyun ve evinizde ufak dokunuşlarla harikalar oluşturun.

Kendin yap dekorasyon fikirlerinden dilediğiniz odayı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz ve görselliği ön plana çıkarabilirsiniz. Evde yapılabilecek dekoratif eşyalar ile maliyeti düşük ve estetik ürünler üretebilirsiniz ve tarzınızı harika bir şekilde yansıtabilirsiniz. Küçük dokunuşların insan hayatına olumlu katkı sağladığını hatırlatalım ve kendinizi bu yönde ödüllendirmenizi sağlayalım.

En İyi 10 Kendin Yap Dekorasyon Fikirleri

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_S9PIDyN9aQ[/embed]

Ucuz dekorasyon fikirleri sayesinde evinizde değişikliklere gideceksiniz ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ne maliyeti fazla gelecek ne elinizdeki ürünü çöpe atacaksınız. Bir kavanoz yardımı ile kaşıklık oluşturabileceksiniz ya da balkonunuz için avize yapabileceksiniz. Tamamen sizin hayal dünyanıza bağlı olarak ilerleme sağlayacaksınız ve yeni dekor aksesuarlar elde etmiş olacaksınız.

Evinize sihirli dokunuşlar yapacaksınız ve oldukça kolay bir değişim ile kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Hobi haline getireceğiniz dekor aksesuar yapımı ile odalarınızı yeniden dizayn edeceksiniz ve sonucunda ise minik dokunuşlar ile kendinizi mutlu hissedeceksiniz.

1-Yemek Odası

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon fikirleri ile yemek odanıza bütçenize uygun sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz ve modern bir hava katabilirsiniz. Şık bir duvar kağıdı ile yemek odanızın havasını değiştirebilirsiniz ve yılardır kullandığınız ortamı modern bir hale getirebilirsiniz. Duvar kağıdının ortama kattığı hava herkes tarafından bilinmektedir ve bu hissi yaşamak için geç kalmamanız tavsiye edilmektedir.

2-Ayna Fikirleri

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Plastik kaşıklarla yapacağınız ve yaparken eğleneceğiniz çok şık ayna modelleri ile salonunuza ya da antrenize harika dokunuşlar yapacaksınız ve görenleri hayran bırakacaksınız. Evde yapılabilecek dekorasyon fikirleri arasında aynalar tercih edilmektedir. Aynalar bulundukları ortamda derinlik oluşturarak ayrı bir hava katmakta ve odaya sihirli dokunuşlar gerçekleştirmektedir.

Maliyeti oldukça düşük olan ve çok vaktinizi almadan yapabileceğiniz aynanız ile dekor aksesuar olarak hoş bir Yuvarlak bir karton temin edinin, ortasına yuvarlak bir ayna yapıştırın. Plastik kaşıkları saplarından ayırın ve kartonun kalan kısımlarına aynaya yakın kısımdan başlayarak iç içe geçmeli şekilde yapıştırın ve istediğiniz renkte sprey boya ile boyayın kurumasını bekleyin. Evinize yeni bir renk katacak aynanız hazır.

3-Saksı Modelleri

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon modelleri içinde belki de en çok çiçekseverler tarafından tercih edilen dekoratif saksılardır. Rüstik ya da modern gibi her tarza hitap eden saksı modellerini tercih edebilirsiniz ve hobi haline getirebilirsiniz. Hasır iplerden ve plastik kutulardan saksılar yapabileceğiniz gibi akrilik ya da metal boyalar ile boyama yaparak cam ve konserve kutularını değerlendirebilirsiniz. Çiçeklerle birlikte ortam canlanacak ve el emeği saksılarla eserleriniz ortaya çıkacaktır. Terlik, ayakkabı ya da botlarla da saksılar yapabilirsiniz ve görenleri hayran bırakabilirsiniz.

Odayı süslemek için fikirler arasında saksılar modern haliyle ya da rüstik havasıyla tercihler arasında yerini almaktadır. Deniz kabuklarından ve çeşitli renkli bantlar yardımı ile modern ve doğal saksılar elde edebilirsiniz ve bulunduğunuz ortama sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz. 

4- Yatak Odası 

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon fikirleri noktasında yatak odanızda ufak değişiklikler yapabilirsiniz ve yattığınız ortamı daha sade hale getirebilirsiniz. Dinleneceğiniz ve günün yorgunluğunu çıkartacağınız odanızın havasını değiştirebilirsiniz ve kendinizi dinlendiren bir ortam haline getirebilirsiniz. Baza başlığınızı değiştirebilirsiniz veya yeniden boyayarak ortamda farklılık sağlayabilirsiniz. Yeşil ve gri tonlarını taşıyan duvar kağıtları ya da nevresim örtüleri kullanmanız sizin dinlenmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda minik bir dekor abajur yapabilirsiniz ve ortama loş bir ışık katabilirsiniz. 

5- Duvar Süsü Fikirleri

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap hobi çeşitleri arasında duvarlarda aksesuar olarak duvar süsleri yapabilirsiniz ve evinizi canlandırabilirsiniz. Ahşap çıtalardan yardım alarak duvarlarda süsleme yapabilirsiniz veya tablo haline getirebilirsiniz. Çok çeşitli duvar süslerinden evinize ve tarzınıza hitap eden modelleri ve yapılışını araştırabilirsiniz. 

Kendin yap dekorasyon fikirleri içinde duvar süsleri fazlasıyla çeşitlilik göstermektedir ve her bireyin kendine has tarzını yansıtmaktadır. Duvar süsü olarak ahşap rafları dekor olarak tercih edebilirsiniz ve birçok ürününüzün raflarda sergilenmesini sağlayabilirsiniz. Birkaç ahşap plaka ve halat ip yardımı ile harika raf dekorlar elde edebilirsiniz ve kitaplarınız için saklama yeri oluşturabilirsiniz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VTaVbxQ-XqY[/embed]

Ucuz ev dekorasyon fikirleri ile maliyeti oldukça düşük ama bir o kadar da şık ürünler oluşturabilirsiniz ve evinizde aksesuar olarak kullanabilirsiniz. El emeğinizi yansıtabilirsiniz ve orijinal fikirler eşliğinde güzel ürünler oluşturabilirsiniz.

5- Mutfak Fikirleri

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Küçük dokunuşlarla mutfağınızın havasını değiştirin ve birbirinden şık ürünlere merhaba deyin, eski eşyalarınıza da veda edin. Geri dönüşüm olarak da değerlendirebileceğiniz ürünleri yenileyebilirsiniz ve şık sunumlar ortaya koyabilirsiniz. Dolap kapaklarınızı boyayabilir ya da karbon ile kaplayarak yeni renkler elde edebilirsiniz ve mutfağınızı rengarenk hale getirebilirsiniz.

Kendin yap dekorasyon fikirlerinden olan nostaljik raf yapımını öğrenebilirsiniz ve mutfakta nostaljik eşyalarınızı sergileyebilirsiniz. Sunumlarınıza eşlik eden raflarınızı istediğiniz renge boyayabilirsiniz ve çiçeklerinize de ev sahipliği yapmasını sağlayabilirsiniz.

Eskimiş olan mutfak fayansınızı kendiniz kaplama yapışkan fayanslardan alabilirsiniz ve çok düşük bir maliyetle mutfağınızın havasını değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda fayanslara motifler çıkarabilirsiniz ve motiflerle dolap kulplarını uyumlu hale getirebilirsiniz. Hayallerinizi ve düşüncelerinizi zorlayabilirsiniz ve kaliteli mutfak aksesuarları ortaya koyabilirsiniz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=xbJjGLGM6Yc[/embed]

Çok amaçlı dolaplar yapabilirsiniz, yaptığınız dolabın rahat hareketini sağlayabilmek için tekerlek takabilirsiniz. 6 ya da 8 tane kavanozu tek tek farklı renklere ya da aynı renklere boyayabilirsiniz ve boyadığınız kavanozlarınızı birleştirerek kaşıklık, çatallık oluşmasını sağlayabilirsiniz. Çok amaçlı olarak da kullanabilirsiniz pencere önüne çiçeklik yapabilirsiniz ve mutfağınızda yeşilin sihirli dokunuşunu hissedebilirsiniz.

İşinize yaramayan cdler ile mutfağınızda gökkuşağı renkleri oluşmasını sağlayabilirsiniz ve kimsede bulunmayan mutfak tarzına sahip olabilirsiniz. Cdleri küçüklü büyüklü dikkatli bir şekilde keserek dez yardımı ile fayanslar üzerine tutturabilirsiniz ve o muhteşem hissi mutfağınızda hissedebilirsiniz.

6- Balkon Fikirleri

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon balkon fikirlerinde balkonunuza istediğiniz şekli verebilirsiniz ve bu yönde hobiler edinebilirsiniz. Balkonunuzu küçük kasalar eşliğinde çiçek bahçesine de çevirebilirsiniz ya da modern bir hale de getirebilirsiniz. 

Paletlerden balkonunuza muhteşem bir oturma alanı dizayn edebilirsiniz ve istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan ve harika bir bahçe ürünü olan paletlerinize renkli minderler dikebilirsiniz ve farklı desenli yastıklarla hava katabilirsiniz. Paletlerin tam ortasına araba tekerleklerinden masalar yapabilirsiniz ve ister üzerine cam kestirebilişiniz ister ahşap kaplatabilirsiniz.

Bahçenize harika bir hava katacak olan paletlerinizle yaz keyfini sonuna kadar yaşayacaksınız ve misafirlerinizi rahat bir şekilde ağırlayacaksınız. Tekerlekleri dilediğiniz renkte yapacaksınız ve kombine edebilirsiniz ya da aykırı bir renkte kullanabilirsiniz. Her şey size ve hayal dünyanıza kalarak ilerleyecek ve bittikten sonra keyfini çıkaracaksınız.

8- Bahçe Dekorasyon Fikirleri

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon bahçe modelleri ile bahçenizi yeniden dizayn edeceksiniz ve o büyülü bahçede güzel dünyalara merhaba diyeceksiniz. Kullanmadığınız ama atmaya da kıyamadığınız veya eski terlik ya da botlarınızla bahçenizde harika çiçek saksıları yapabilirsiniz ve çitlere asabilirsiniz.

Kot pantolonlarınızı çimento ile dondurup, içine toprak doldurup saksılar olarak bahçenizde kullanabilirsiniz ve herkesin dikkatlerini bu modellerle bahçenizde toplayabilirsiniz. Oldukça ilginç bahçe dekorasyon fikirleri ile kendi bahçenizi oluşturabilirsiniz ve sıradanlığın dışına çıkmak için bir fırsat yakalamış olabilirsiniz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=jGk0V6dU8AU[/embed]

Tır ya da araba tekerlekleri ile bahçenizde mini havuzlar oluşturabilirsiniz veya o tekerleklerle şık görünümlü çiçek saksıları yapabilirsiniz. Geniş bir alana tekerleklerinizi dizin ve sonra birleştikleri noktalarda ikinci tekerlekleri dizin ve çiçeklerinizi yerleştirin. Şaheseri harika ürünler oluşturduğunuz için kendinizi tebrik edeceksiniz ve bu anın keyfini sonuna kadar çıkaracaksınız.

9- Raf Yapımı

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon modelleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de raf yapımıdır. El emeği raflarınızla eşyalarınızı sergileme fırsatı bulabilirsiniz ve aynı zamanda fazla eşyalarınız için saklama kutusu haline getirebilirsiniz. Ahşap raf yapımında istediğiniz şekli verebilirsiniz ve odanıza şık bir dekor kazandırarak işlevsel hale getirebilirsiniz. 

Ev modelli ahşap raflardan, kasnak modelinden oluşan yuvarlak raflara kadar aklınıza gelen şekilde tasarımını çizebilirsiniz ve kendiniz baştan yapabilirsiniz. Kitaplarınızı veya foto çerçevenizi koyabilirsiniz ve güzel sunumlar gerçekleştirebilirsiniz. Elinizi atınca kitaplarınıza hemen uzanabileceğiniz başucunuza minik raflar yapabilirsiniz ve rahatınızı hiç bozmadan yatağınızda uyumaya devam edebilirsiniz. 

 Hobi haline getirdiğiniz raflarınızı istediğiniz renklere boyayabilirsiniz veya orijinal halini kullanarak nostaljik bir hava katabilirsiniz. 

10- Çocuk Odası 

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

Kendin yap dekorasyon modelleri iledünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarınızın odasını dilediği gibi yapabilirsiniz ve onları mutlu edebilirsiniz. Ahşaplardan çeşitli beşikler üretebilirsiniz ve çocuğunuzun yatak sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Onlar için ahşaplardan basit bir şekilde oyuncak evler yapabilirsiniz ve onların eğlenerek hayal dünyalarını geliştirmelerine katkı sağlayabilirsiniz. Oyuncaklarını dizebileceği dekoratif dolap ya da raflar ile oyuncak sergisi yapabilir ve düzenlemesini öğrenebilir.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ngEs17_Xjpg[/embed]

Çocuk odası kapı süsleri çeşitlerini ve yapımını araştırabilirsiniz ve dekor amaçlı harika görseller üretebilirsiniz. İplerle, halatlarla ya da şeritlerle yeni dekor ürünler yapabilirsiniz ve çocuğunuzun odasını şenlendirebilirsiniz. Bulut şeklinde yastıklar yapabilirsiniz ve nevresimlerle uyumlu hale getirebilirsiniz.

Duvar kağıdı yapıştırarak ortama yeni bir hava katabilirsiniz ya da geometrik boyama yaparak renklerin odada hayat bulmasını sağlayabilirsiniz. Mobilyalarınızı daha da azaltarak ortamı ferahlatabilirsiniz ve çocuğunuza oyun olanları sunabilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular?

evdekordizayn-Kendin-YapDekorasyon

1- Kendin Yap Dekorasyon Bahçe Fikirleri Nelerdir?

Kendin yap dekorasyon bahçe fikirleri oldukça farklılık göstermekle birlikte ortama harika bir hava katmaktadır ve insan ruhuna hitap edecek şekilde yapılmaktadır. Tekerlek gibi çeşitli malzemelerden faydalanarak çiçeklikler ya da oturma alanları oluşturulmakta ve böylelikle insanın dinlenebileceği yer haline gelmektedir.

2- Ucuz Ev Dekorasyon Fikirleri Nelerdir?

Maliyeti oldukça düşük olan ucuz ev dekorasyon fikirleri ile evlerinize güzelliklere katabilirsiniz ve yaşam alanınızı farklılaştırabilirsiniz. 

Takip Et, Fırsatları Yakala!