Makrome Ayna Nasıl Yapılır? 8 Adımda Makrome Ayna Yapımı

Makrome Ayna Nasıl Yapılır? 8 Adımda Makrome Ayna Yapımı

Makrome ayna nasıl yapılır Evde kendi el emeğinizle yapacağınız dekoratif makromelerle salonunuzun çehresini değiştirin. Şıklığın ve zarafetin gölgesinde kendi işlemelerinizi kullanmanın keyfini sürün. İplere şekil vererek yapabileceğiniz birçok ürünle evinizi güzelleştirin.

Makrome tekniği ile yapabileceğiniz birçok farklı dekoratif ürün vardır. Fakat biz sizlere bugün kendi güzelliğinize daha şık bir aynadan bakabilmeniz için makrome aynı yapımını göstereceğiz.

Adım adım makrome ayna yapımı için yapmanız gereken tek şey malzemeleri almak ve bu zevkli yolculuğa çıkmak. Siz de evde kendi emeğinizle farklı şeyler üretmeyi seviyorsanız makrome ayna yapımı tam size göre bir aktivite. Bohem tarz ayna olarak da bilinen makrome ayna ile ilgili tüm detayları yazımızda bulabileceksiniz.

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır9

İç mekan trendleri arasında bohem dekorasyon tarzı, son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bir tarzdır. Özgün ürünler ortaya koymaktadır. Bohem tarzı otantik ve salaşlığı ile son zamanlarda göz dolduran dekorasyon ürünleri ile göze çarpmaktadır.

Özellikle otantik tarzda bir zevke sahipseniz ve evinizde ufak değişiklerle farklı bir hava katmak istiyorsanız bu iş tam size göre. Makrome yapımı oldukça basit ve eğlenceli bir aktivitedir. Bir şeyler üretmek hem kendinizi iyi hissetmenizi hem de evinizde farklılar yaratmanızı sağlar.

Makrome Ayna Nasıl Yapılır?

Makrome ayna yapımı için çok fazla el işi ve dikiş bilmeniz gerekmez, birkaç makrome düğüm tekniğini öğrenerek kolaylıkla makrome yapabilirsiniz. Öncelikle nasıl bir ayna kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Aynayı belirledikten sonra yapmanız gereken makrome için gerekli malzemeleri almaktır.

Makrome Ayna Yapımında Kullanacak Malzemeler

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XvrWbXb9oUc[/embed]

  • Ayna(yuvarlak olması gerekir)
  • Aynanın çapına uygun vidasız ahşap kasnak
  • 3 mm kalınlığında makrome ipi
  • Ahşap boncuklar
  • Silikon tabancası

Evde kolaylıkla istediğiniz tarza uygun bir ayna tasarlamanız mümkün. Gerekli malzemeleri edindikten sonra şimdi gelelim adım adım makrome ayna nasıl yapılır?

8 Adımda Makrome Ayna Nasıl Yapılır?

Şimdi sizlere 8 adımda makrome ayna yapımı hakkında bilgi vereceğiz. Adımları atlamadan yerine getirdiğiniz takdirde sonuç olarak ortaya size ait hoş bir ürün çıkartacağınıza emin olabilirsiniz.

1- Yeteri Miktarda İp Kesin

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Aynanın çapının iki katı kadar makrome ipini kesiniz. Tüm kasnağın çevresini kaplamaya yetecek kadar makrome ipi kesiniz yani 50 cm çaplı bir ayna için 100 cm uzunluklarında kasnak çevresini kaplayacak kadar ip kesmelisiniz.

2- Düğüm Atmaya Başlayın

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Makrome ayna nasıl yapılır yazımızda düğüm atma konusuna geldiniz bile. Şimdi gelelim makrome düğümü atmaya, kestiğiniz makrome iplerini ikiye katlayın ve her birinin açık uçlarını aşağı gelecek şekilde tutun. İkiye katladığınız ipi kasnağa yerleştirin. Açık aşağı sarkan uç kısmını tutun ve kasnağın arkasından geçirin. İpin kapalı bölümünün içinden geçerek düğüm atın. İşte ilk düğümünüzü attınız.

3- Kasnağın Etrafını Sarın

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Ahşap kasnağın çevresinin tamamı makrome ipi ile çevrilene kadar makrome düğümü yapmaya devam edin. Bütün makrome iplerini bağladığında püsküllü bir çember ortaya çıkacaktır.

4- İplere Boncuk Takın

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Bu makrome iplerinden 16 ipi ayırın. Bu ayırdığınız 16 ipi de sağ ve sol olmak şartıyla ikiye ayırın. Ortada kalan iki ipe boncuk geçirdikten sonra kalan 7 ip çiftini kendi arasında düğümleye başlayın.

5- İpleri Düğümlemeye Devam Edin

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Sağa ayırmış olduğunuz iplerin en başında bulunan ipi elinize alıp yanındaki iple iki kez düğümleyin. Kalan ipleri de en başta elinize aldığınız iple düğümleyin, Sağda düğümleme işlemini bitirdikten sonra sol kısma geçin. Sol kısımda da en başta ki ipi elinize alıp yanında ki iple iki kez düğümleyin kalan ipleri de sol elinize en başta aldığınız iple düğümleyin.

6- Düğümler Buluşturun

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Sağ ve solda yapmış olduğunuz düğümlerle birleşip tek parça haline gelen iki kısmı ortada birleştirip birbirine iki kez düğümleyin. Bu işlem sonucunda tek bir üçgen elde etmeniz gerekmektedir.

7- Üçgen Kasnak Elde Edin

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Kasnağın çevresinde ki tüm ipleri yukarı da saydığımız şekilde düğümleyin bütün düğümlemeleri bitirdiğiniz de üçgenler oluşan bir kasnak elde edeceksiniz.

8- Püskülleri Düzeltin

evdekordizayn makrome ayna nasıl yapılır

Makrome ayna nasıl yapılır yazımızda son adıma geldik. Sarkan püskülleri dişlerinin arası açık bir tarak ya da fırça yardımı ile tarayıp düzeltin ve bir makas yardımı ile uçlarını eşitleyerek kesin. Hazırlamış olduğunuz makrome kasnağını silikon tabancası yardımıyla aynanıza yapıştırın ve kurumasını bekleyin. İşte şimdi makrome aynanız hazır.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KsmmreoGUeo[/embed]

Yaptığınız makrome aynayı evinizin en güzel duvarına asarak evinize farklı bir hava katabilirsiniz. Ya da bu el yapımı bohem tarzı aynanızı sevdiklerinize armağan ederek yıllarca hatırlanabilirsiniz. Makromelerin yapımı oldukça kolay ve az masraflı dekorasyon ürünleridir. Fakat görüntüsü bir o kadar güzel ve göz alıcıdır. Makrome tekniği ile ayna, saksı, çerçeve, duvar süsü, abajur ve daha farklı birçok dekorasyon eşyası yapabilirsiniz. Kendinizi bu konuda geliştirip yaptığınız el emeği ürünleri satabilir kazanç da elde edebilirisiniz.

Makrome ayna nasıl yapılır yazımızı beğendiyseniz diğer yazılarımıza göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Takip Et, Fırsatları Yakala!