Tarçın Koltuk Takımı Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Tarçın Koltuk Takımı Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Tarçın koltuk takımı nedir? Ne tür dekorasyonlarda tarçın rengi koltuk takımları tercih edilir? Evinizi tarçın koltuk takımlarına göre nasıl dizersiniz?

Yeni ev açarken ya da evinizi yenilerken son moda koltuk takımlarını inceleme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Salon ve oturma odalarının vazgeçilmez parçaları olarak koltuk takımları öne çıkmaktadır. Salon ya da oturma odalarında kullanılan koltuk takımları her zevke uygun tasarlanmakta ve üretilmektedir.

Salonda ya da oturma odalarında kullanılacak koltuk takımları seçilirken ilk olarak renk dikkat çekmektedir. Koltuk takımları pek çok renkte, desende ya da çizgide üretilmektedir. Özellikle son yıllarda tarçın koltuk takımı satın almak özellikle popüler bir tercih olmuştur. Kullanıcılar, her yönü ile tarçın koltuk takımlarını övmektedir.

Tarçın Rengi Koltuk Takımı Nasıl Bir Dekorasyonla Uyum Sağlar?

[caption id="attachment_3123" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-1 Tarçın Koltuk Takımı Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey[/caption]

 

Tarçın rengi koltuk takımı son yılların gözdesi olarak hemen hemen tüm mobilya mağazalarında yerini almış bir üründür. Pek çok kumaş türü ile üretilebilen tarçın rengi koltuklar her tarza her dekorasyona uyum sağlayabilecek şekildedir. Mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenlerlistesine de dikkat etmelisiniz.

Kimi kullanıcılar klasik görünümden şaşmak istemezler. Bu kullanıcılar tarçın koltuk takımı seçerken klasik dokunuş arayışında olabilirler. Özellikle kadife kumaşlar klasik çizgilerden hoşlananların ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Kadife kumaşları ise dokulu örme kumaşlar takip etmektedir.

Klasik görünüm tercih eden kullanıcılar tarçın koltuk takımı seçerken ahşap oymalı ayaklar tercih edebilmektedir. Bu ayak tasarımları genel olarak gürgen ya da ceviz ağacından üretilmektedir. Bu sebepten de hem uzun ömürlü olurlar hem de şık ve sofistike bir görünüme sahiplerdir.

Kimi kullanıcılar ise daha modern, yeni tasarıma sahip ya da çağın ötesinde bir dekorasyon tarzını benimseyebilirler. Tarçın rengi koltuk takımı da klasik görünüme uyduğu gibi bu tarz modern görünümler için de oldukça uygun bir tercih olabilir. Deri, suni deri, keten ya da deve tüyü gibi kumaş çeşitleri tarçın rengi koltuk takımlarında en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Çağın ötesinde bir dekorasyon tarzını tercih eden kullanıcılar tarçın koltuk takımı seçerken ferforje ya da metal ayakların göze hitap ettiğini düşünmektedirler. Dolayısı ile bu ayak tasarımları, geometrik formlarda ferforje ya da metalden üretilmektedir. Genel olarak bu ayaklar, siyah, gümüş ya da aynalı olarak üretilmektedir.

Tarçın Koltuk Takımı Seçerken Hangi Koltuk Çeşidi Tercih Edilmelidir?

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-6

 

Tarçın koltuk takımı üretilirken pek çok şekilde tasarımı yapılmaktadır. Her eve, her zevke ve de her bütçeye uygun koltuk takımı üretmek mobilyacıların önem verdiği bir konudur. Bu sebeple koltuk takımları üretilirken pek çok şekilde ve boyutlarda tasarlanmaktadırlar.

Oturma grubu olarak tercih edilen tarçın koltuk takımı çeşitleri 2’li, 3’lü ve tekli koltuklardan oluşabilir. Bu kombinasyon zaman zaman iki adet 3’lü ve bir tekli şeklinde de olabildiği gibi, bir adet 3’lü ve 2 adet tekli koltuktan da oluşabilir. Bu tarz kombinasyonların belirlenmesindeki en büyük etken koltukların yerleştirileceği alandır. Alanın yani odanın büyüklüğüne göre kullanıcılar çeşitli kombinasyonlarla tarçın rengi koltuk takımlarını seçebilirler.

Tarçın rengi koltuk takımı çeşitleri aynı zamanda şekil olarak da birbirinden farklılık gösterebilir. Tüm mobilya üreticileri hem L tasarımlı koltuklarda hem berjerlerde hem çekyatlarda hem de chester türü koltuklarda tarçın rengini kullanmakta ve seri üretim yapmaktadır.

Özellikle kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen L koltuk ve chester koltuk modelleri aşağıdaki şekilde detaylandırılabilir.

1-      Tarçın Rengi L Koltuk Takımı Var Mıdır?

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-9

 

L tipi koltuk takımları özellikle son on yılda oldukça popüler olmuştur. L tipi koltuk takımları çeşitli büyüklüklerde tasarlanır ve üretilirler. Bu sayede büyük alanlardan çok daha küçük mekanlara kadar pek çok alanda kullanımı mümkün olmaktadır.

Tarçın rengi L koltuk takımı da L koltuklar içerinde sıkça tercih edilen modellerden biridir. Genel olarak köşeli odalarda tercih edilen L koltuk takımları günlük kullanıma da oldukça uygundur. Günün yorgunluğunu atmak için uzanmak ya da rahatça oturmak istenirse kesinlikle ideal bir seçim olacaktır.

Çoğu tarçın rengi L koltuk takımı modeli yatak olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Uzun kenarın altına gizlenen bölme sayesinde açılabilen ve yatağa dönüşebilen bir yapıya sahiptir. Tam da bu sebepten az odalı evlerde daha fazla tercih edilmektedirler. Böylece eve bir misafir geldiğinde fazladan bir yatak odasına ihtiyaç duyulmaz.

Eve yatıya misafir geldiğinde salondaki tarçın rengi L koltuk takımı rahatlıkla yatağa çevrilebilir. Bu tarz L koltuk takımları küçük bir aparatın çekilmesi ile birlikte yatak haline gelmektedirler.

Bir diğer tip L koltuk takımlarında ise yatak yoktur. Onun yerine yine misafir ağırlarken yatak oluşturmak amacıyla tasarlanmış bir puf bulunur. Bu şekilde üretilmiş tarçın rengi L koltuk takımı çeşitleri de evini yenileyenler ya da yeni ev açanlar için idealdir. Bunun nedeni pufun başka bir koltukmuş gibi kullanılabilecek olmasıdır.

2-      Chester Koltuk Takımı Tarçın Rengi Olur Mu?

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-7

Chester koltuk takımı aslına bakılırsa Chesterfield koltuk takımının kısa halidir. Chester koltuk takımları oldukça kabarık koltuklardır. Kapitone işçiliğine sahiptirler. Aynı zamanda chester koltuk takımlarına kapitone düğmeleri takılır. Bu sayede koltuklara baklava dilimi görüntüsü verilir.

Chester koltuk tasarımı yapılırken kullanılacak kumaş çeşidi önem arz etmektedir. Tarçın rengi chester koltuk takımı kendini en güzel deri, suni deri ya da kadife kumaşlarda göstermektedir. Tabi ki keten ya da şönil tarzı kumaş türleri de kullanılabilir. Ancak chester koltuk takımlarında görmeyi beklediğimiz o kabarık görüntü olmayabilir.

Tarçın rengi chester koltuk takımı seçerken kullanıcılar, koltukların kumaş kaplandıktan sonraki halini de göz önünde bulundurmak isteyebilirler. Eğer kabarık bir görüntü oluşması arzu ediliyorsa özellikle kadife, deri ya da suni deri kumaş çeşitleri tercih edilmelidir. Parlament mavisi koltuk modelleri gibi farklı renklere de göz atabilirsiniz.

Tarçın Rengi Koltuk Takımı Hangi Renklerle Eşleştirilebilir?

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-4

 

İster tarçın rengi chester koltuk takımı olsun isterse tarçın rengi L koltuk takımı, kullanıcılar kimi zaman tarçın rengi koltuk takımlarını başka bir renkle kombinlemek yani eşleştirmek isteyebilirler. Bu durumda en çok ortaya çıkan kombinasyonlar tarçın – krem, tarçın – yeşil, tarçın – antrasit, tarçın – gri ve tarçın – vizondur.

1-      Tarçın Krem Koltuk Takımı

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-5

 

Tarçın rengi ve krem rengi harika bir kombinasyon oluşturmaktadır. Açık renklerden hoşlanan bir kullanıcı tarçın krem koltuk takımı beğenebilir ve satın almayı düşünebilir. Pek çok marka da bu renk kombinasyonu ile tasarımlar yapmakta ve müşterilerinin beğenisine sunmaktadır.

2-      Tarçın Yeşil Koltuk Takımı

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-11

 

Yeşil rengi özellikle son birkaç yıldır mobilya endüstrisinde sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum da tarçın rengi ile eşleştirilmesini mümkün kılmıştır. Tarçın yeşil koltuk takımı satın almak isteyen kişiler mağazalara gidip tarzlarına en uygun koltuk takımlarını seçip satın alabilirler.

3-      Antrasit Tarçın Koltuk Takımı

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-8

 

Antrasit rengi her zaman koltuk takımlarının tasarlanmasında ve üretilmesinde en çok tercih edilen renkler arasında yer almaktadır. Dolayısı ile antrasit tarçın koltuk takımı pek çok firma tarafından üretilmektedir. Pek çok mağazada da antrasit ve tarçın kombinasyonunu bulmak mümkündür.

4-      Gri Tarçın Koltuk Takımı

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-2

 

Gri tarçın koltuk takımı satın almak isteyen müşteriler her zaman rahatça pek çok model bulabilirler. Bunun en büyük nedeni gri renkli koltuk takımlarının her marka ve modelde her dönemde üretiliyor olmasıdır. Bugün de pek çok mağazada gri ve tarçın koltuk takımlarının bulunması mümkündür.

5-      Tarçın Vizon Koltuk Takımı

evdekordizayn-tarcin-koltuk-takimi-satin-alirken-dikkat-10

 

Tarçın ile eşleştirilebilecek en güzel renklerden biri de vizon rengidir. Bu sebeple pek çok marka tarçın vizon koltuk takımı üretimi konusunda model üretmektedir. Kullanıcılar tarçın ve vizon renklerinin karışımından özellikle memnun kaldıkları yorumunu yapmaktadırlar.

Takip Et, Fırsatları Yakala!