6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Feng Shui ev dekorasyonu uzak doğu kültüründen gelmiş olsa da günümüzde farklı ülkelerde oldukça ilgi görmektedir. En minimal tasarım anlayışı olan bu dekorasyon fikrinde gereksiz her şeyden kurtulma amaçlanır. Özellikle ev içinde yapılması gereken sadeleşme hareketi ile kolayca bu akıma ayak uydurabilirsiniz.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Feng Shui ev dekorasyonu yeni bir anlayış olmayıp çok eskilere dayanan bir öğreti etrafında şekillenerek günümüzde varlığını sürdürmektedir. Anlam olarak zenginliği, mutluluğu, sağlığı, şansı, pozitifliği, enerjiyi artırma sanatıdır. Chi denilen yaşam enerjisinin insan bedeninde gizli olduğuna inanılır. Bu yüzden evde yapılan düzenlemelerle bu yaşam enerjisini ortaya çıkarmak amaçlanır.

Feng Shui Felsefesi Ev Dekorasyonu Nedir? Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Feng shui öğretisi ile düzenlenen evler kişilerin hayat kalitesini artırıcı etkiler yaratırken, beraberinde yaşam standardının yükselmesine de olanak sağlar. Özellikle sade ve şık dekorasyon sevenler, gözü yormayan eşyaların, aksesuarları kullanmayı sevenler için bu teknik biçilmiş kaftan.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Feng Shui ev dekorasyonu  denildiğinde birçok teknik ortaya çıksa da başlıca olanları aşağıdaki başlıklarda yer almaktadır.

1- Feng Shui Kuralları İçin İlk Adım  Gereksiz Eşyalardan Kurtulmak!

Gereksiz eşyalardan kurtulmak Feng shui öğretisinin başlıca terimlerinden bir tanesidir. Sürekli kullanılmayan ya da hiç kullanılmayan eşyaların ortamdan uzaklaştırılmasının iyi olacağını savunan bir akımdır.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Her şeyden kurtulun demeyip, sadece kullanılmayan aksesuar ve eşyaları kaldırmayı amaçlar. Fakat aşırıya kaçmadan ve dekorasyon hataları oluşturmadan bu değişiklikleri yapmak gerekir. Ayrıca bu teknikle sürekli yenilik arayışına girilmez hatta yenilenme için gereken enerjiyi ve maddiyatı da azaltılır.

2- Feng Shui Tekniğine Göre Huzurlu Bir Ortam İçin Evin Girişine Ne Asılmalı?

Feng Shui ev dekoru dediğimizde karşıma huzur verici bir ortam oluşturmak çıkıyor. Özellikle evin girişinin huzur verici ve gelen insanları davetkar bir havada karşılaması gerekir.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Evin girişi temiz olmalı ve gereken bakımın yapılmış olması gerekir. Bu sayede içeri girme isteği oluşturmalıdır. Günümüzde antrelerin girişinde ayna olmaktadır. Fakat bu teknikte girişte ayna kullanılması yasaktır. Ayna yerine eve gelenleri iyi hissettirecek bir şey duvarda olmalıdır. Örnek olarak nazar boncuğu, kuru kabak asılabilir.

Feng Shui ev dekorasyonu açısından olumsuzluk yaratan şeylerden biri de evin girişinde saatin bulunmasıdır. Saat asla girişte olmamalı, onun yerine pozitifliği hissettiren objelere yer verilmelidir.

3- Feng Shui Ev Döşeme Stilinde Mutfakta Her Şey Derli Toplu Olmalı!

Feng Shui ev dekorasyonu teknikleri için her şeyi sadeleştirmek gerekiyor desek yeterli olacaktır. Mutfak düzenli, temiz ve çok sade olmalıdır. Fakat göze hitap eden bir besinin de mutfakta bir yerde görünmesine izin vermeliyiz. Feng shui tekniğine göre bu yapılanla eve bereket geleceği düşünülür.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

[safir_faq question="Feng Shui Evin Girişi Nasıl Olmalıdır?" answer="Feng Shui tekniğine göre evin girişinde kesinlikle ayna olmamalıdır. Zira, evin girişinde bulunan ayna kişilerin hayat enerjisini çalabilmektedir."]

[safir_faq question="Feng Shui Dış Kapı Tekniği Nedir?" answer="Feng Shui tekniklerinde dış kapı son derece hayati bir öneme sahiptir. Tekniğe göre dış kapının geniş olması ailenin de ferahlığı açısından önemlidir. "]

Masa üstlerinde kase içinde meyve, cam kavanozda çerez ve bakliyat olabilir. Ancak dekorasyon hataları olmaması için bozulmaya müsait şeyler açıkta bırakılmamalıdır. Çünkü kısa sürede renk değişikliği olacağı için dekorasyon bozulacaktır.

4- Feng Shui Göre Ev Dekorasyonu İçin Uygun Renk Seçimi Son Derece Önemli!

Feng Shui ev dekorasyonu için çok renkli ortamların önemi büyüktür. Tek renkli değil de çok fazla rengi barındıran odaların tercih edilmesi vurgulanır. Bu sayede insan hayatının da renkleneceğine inanılır. Bu teknikte kırmızının önemi büyük olduğu için ve uzak doğunun temsili rengi olan kırmızının seçilmesi iyi olacaktır.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Feng Shui ev dekorasyonu dediğimizde renklerin önemi de bu öğretide belirtilmiştir. Çünkü renklerle elementlerin varlığı da ortaya çıkmış olur. Ateş için turuncu-kırmızı, toprak için kahverengi, su için mavi, tahta için yeşil, metal için altın-gümüş renkleri tercih edilmelidir.

5-Feng Shui ye Göre Ayna Nereye Konulmalı?

Feng shui ev dekorasyonu için evde ayna kullanımının önemi büyüktür. Çünkü aynalar yemek masasının üstünde olmalıdır. Yemek yenilen yerde karşıda ya da direk yanda da olabilir. Aynanın üstte kullanılması bereketi artıran ögeler arasındadır.

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Ayna seçerken mutlaka eve uyumlu bir ayna olması gerekir. Fakat illa ayna kullanılması gerekmiyor. Çünkü üstte olduğu için tehlikeli olacak olan bu durumun illa yapılması gerekmiyor.

6- Feng Shui Ev Dekoru İçin Olmazsa Olmaz Sade Bir Yatak Odası!

Yatak odası bütün ortamlardan daha sade olmalıdır. Çünkü burada sadece uyumaya, sevişmeye zaman ayrılmalıdır. Bu sayede her şeyden arınık bir ortamda rahatça uyunması ve partnerinize ayıracağınız zamanı da artıracaktır.

Feng Shui ev dekorasyonu yapılırken arasında yatak odasında televizyonun, saatin olmaması gerekir. Kişisel tercih olabilir ama saatsiz bir yatak odası bazen kötü sonuçlara neden olsa da bu öğretinin vazgeçilmezleri arasında olduğu bilinmelidir.

[caption id="attachment_3902" align="aligncenter" width="640"]6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir? 6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?[/caption]

 

Yatak odasında kullanılan aynanın sadakatsizliğe neden olacağına inanılır. Başka kişileri yatağa davet etme durumunu yaratacağından tercih edilmesinde sakınca görülmüştür. Bu detaylara dikkat edilirse Feng shui doğru uygulanmış olur.

Feng Shui’ye Göre Evin Yönü Nedir, Neden Önemlidir?

Feng Shui felsefesine göre evinizi düzenlemek için evinizin yönünü bulmalısınız. Bunun için evinizin baktığı yönü ve oturma yönünü tespit etmeniz gerekir.  Evinizin baktığı yön ve oturma yönü birbirine terstir ve bu yönleri bulmak için mutlaka pusula kullanmalısınız.

Evin yönü evde enerjinin hangi yöne doğru aktığını belirlemek için büyük önem taşır. Çünkü bu enerji akışına göre ev planı düzenlemesi yapılmalıdır.

Feng Shui Objeleri Nelerdir? Feng Shui Nasıl Uygulanır?

6 Adımda Feng Shui Ev Dekorasyonu Teknikleri Nelerdir?

Feng Shui ev dekorasyonu tekniğine göre evinizde ve üzerinizde bulunan eşyalardaki negatif enerjiden arınmalısınız.  Evde kötü anılar çağrıştıran objeler bulundurmamalısınız. Hangi odada hangi objelerin bulunmaması gerektiğini öğrenmeli ve buna göre düzenleme yapmalısınız Günlük planlama yaparak düzensiz yaşam biçimini terk etmelisiniz. Evinizde mutlaka bitkiler ve evcil hayvanlar gibi farklı canlılara yer açmalısınız.

Feng Shui Yatak Nereye Konur?

Feng Shui ev dekorasyonu felsefesine göre yatak başı kuzeye gelecek şekilde yerleştirilmeli ve yatağın pencere önüne gelmemesine dikkat etmek edilmelidir.

Feng Shui Ev Dekorasyonu İçin Evin Bereket Köşesi Neresi?

Feng Shui felsefesine göre evin bereket köşelerinden biri yatak odasının güneydoğu köşesidir. Burada bereket ve para enerjisi veren mor renkteki objeler yerleştirilmelidir.

Feng Shui ye Göre Evin Girişi Ne Renk Olmalı?

Feng Shui’ye göre evin her yerinde renk uyumuna dikkat etmekle beraber evin giriş bölümü açık renkli ve davetkar olmalıdır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!