Damacana Su Pompası Nasıl Takılır?

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır?

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır?Hazır su kullanımı günden güne arttıkça en sık rastlanan sorulardan biri de “Damacana Pompası Nasıl Takılır? Olmaktadır. Aslında kullanımı çok kolay olan damacana su pompası takılırken bazı kişiler sorun yaşayabilmektedir. Çünkü her su pompasının damacanaya takılma şekli farklı olabilmektedir. Gelin hep beraber “Su Damacanası Nasıl Açılır?” ve “Su Pompası Nasıl Takılır?” sorularının yanıtlarına bakalım.

Su Damacanası Nasıl Açılır?

Kapımıza gelen damacana su ağzında mutlaka şeffaf güvenlik bant olmasına özellikle dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu şeffaf bant damacana içerisindeki suyun güvenli bir şekilde doldurulup ambalajlandığını ifade etmektedir. Şeffaf bant üzerinde tırtıklı olan ve açmayı kolaylaştıran bir kısım vardır. Buradan aşağıya doğru asılarak şeffaf bantı kolayca çıkarabiliriz.

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Su damacanasının plastik kapağını açmak için de kapak üzerindeki halkaya parmağını geçirmeniz ve çapraz bir hareket ile yukarıya doğru çekmeniz gerekmektedir. Bu şekilde dikkat ettiğinizde plastik kapağın sapı kopmadan su damacanasını kolayca açabilirsiniz. Şayet plastik sap siz çekerken kopar ise bir bıçak yardımı ile plastik kapağı çıkartabilirsiniz.

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır?

Su damacanasını açtıktan sonra sıra geldi su pompasını damacananın ağzına yerleştirmeye. Bazı kişiler “Damacana pompası kullanmak zorunda mıyız?” Diye soruyor olabilirler. Hemen ona da bir açıklık getirelim. Su damacanası 19 Lt su aldığı için bu damacanadan suyu devirerek ya da eğerek kullanmak zor olmaktadır. Bu nedenle işimizi oldukça kolaylaştıran mucizevi damacana su pompası kullanmak çok daha mantıklı bir çözüm yolu olacaktır.

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Damacana su pompası takarken dikkat etmeniz gereken pompa kısmının altında kilit mekanizmasının olup olmadığıdır. Şayet kilit mekanizması görünmüyor ise su pompasını damacananın ağzına yerleştirmeniz ve kuvvetli bir şekilde bastırmanız yeterli olacaktır. Kilit mekanizması olan damacana pompası takarken ise çok kuvvetli bastırmanız gerek yoktu. Pompa damacananın ağız kısmına oturduktan sonra kilit mekanizmasını döndürerek kilitlemeniz yeterli olacaktır.

Damacana Pompası İçi Nasıl Temizlenir?

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Damacana su pompasıtemizliği oldukça kolaydır. Damacana pompasının kafa kısmını döndürerek açınız ve tüm parçalarını ayırarak sirkeli su ile iyice temizleyiniz. Damacana pompasını temizlerken deterjan kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Boru kısmını da 3 parçaya ayırarak sirkeli sıcak su içerisinde bir süre bekledikten sonra bol su ile temizleyebilirsiniz. Temizlediğiniz tüm parçaları kuruladıktan sonra yeniden birleştirerek kullanabilirsiniz.

Damacana Su Pompası Nasıl Çalışır?

Damacanadaki su pompası basınç kurallarına göre çalışmaktadır. Pompanın kullanılmadığı durumlarda iç ve dış basınç eşit olduğundan su akışı olmaz. Ancak pompaya basıldığında oluşan basınç farkı ile yüksek basınç olan yerden alçak basınç olan yere doğru su akışı gerçekleşir

Damacana Su Pompası Çeşitleri

[caption id="attachment_4099" align="aligncenter" width="640"]Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri[/caption]

Damacana pompasında son dönemlerde şarjlı ve pilli su pompası modelleri de çıktı. Bunlar su dolumu yaparken oldukça kullanışlı ve pratik olduğu kadar özellikle küçük çocuk olan evler için pek de güvenli değildir. Üsteli şarjlı su pompası fiyatları biraz yüksek olduğu ve sürekli olarak şarj ihtiyacı duyması birçok kişi tarafından olumsuz karşılanmıştır. Ancak çok fazla su tüketiminin olmadığı evler için pilli su pompası ya da şarjlı su pompası kullanmak tercih edilebilir.

1-Manuel Damacana Pompası

Hem ekonomik olması hem de kullanımı kolay olması nedeniyle birçok ev de manuel damacana pompası kullanılmaktadır. Pompaya üstten baskı uygulamak suretiyle kullanılabilen damacana pompası ne şarj ister ne de pil. Takması da çıkarması da kolay olan damacana pompası fiyatı ortalama 10 TL civarındadır.

2-Pilli Damacana Pompası

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Son birkaç yıldır büyük ilgi gören pilli damacana pompası çok su dolumu yapılan evlerde sık sık pillerin bitmesi nedeni ile kısa sürede kullanımdan vaz geçilerek eski usul manuel damacana pompasına dönüş yapılmaktadır. Pilli damacana pompası 2 adet büyük R20 pil ile çalışmaktadır. Damacanadan su doldurmak için pompa üzerinde yer alan açma kapama düğmesinin kullanılması gerekmektedir. Pilli damacana pompasının en büyük kolaylığı 1 damla dahi su damlatmadan kullanılabiliyor olmasıdır. Pilli damacana pompası fiyatı ise ortalama 30 TL civarındadır.

3-Damacana Su Pompası Şarjlı

Pilli damacana pompasından sonra evlere konuk olmaya başlayan bir diğer damacana pompasıysa şarjlı damacana pompası olmuştur. Şarjlı damacana su pompasıüzerinde yer alan dijital ekran ile kalan şarj süresini kontrol edebilir ve şarjı azaldığında şarj etmesini sağlayabilirsiniz.

[safir_faq question="Damacana Pompası Elektrikli Ürünlerin Tehlikesi Var mıdır?" answer="Çocuklu evlerde, özellikle çocuğun yetişebileceği yerlerde suyun açık kalması söz konusu olabilir."]

Pompa üzerinde yer alan butona basarak suyun akması sağlanabilmektedir. Sırf bu özelliği çoğu kişi için kolay kullanım imkanı sunarken özellikle çocuklu evler için sıkıntı yaratabilmektedir. Mutfak dekorasyonu açısından ise oldukça estetik bir duruş sağlar.

4-Damacana Su Pompası Çift Motorlu

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Çift motorlu damacana pompası tek motorlulara göre daha hızlı dolum sağlar. Çift motorlu damacanalar bir çeşit otomatik damacanadır ve diğer damacanalara göre daha az hava geçişi yapar. Bu nedenle bakteri oluşumu azdır. Özellikle bebek veya küçük yaşta çocukları olan bireyler bu ürünleri tercih ederek çocuklarını daha sağlıklı büyütebilirler.

5- Damacana Su Pompası Elektrikli| Elektrikli Su Pompası Özellikleri

Elektrikli su pompası kullanım kolaylığı sağladığından son dönemlerde popüler hale gelmiştir. Özelliklere bardaklara veya sürahilere su doldururken yerlere su dökülmesinden rahatsız olan kişiler bu damacana pompasını sıklıkla tercih etmektedir. Kaliteli bir pompa tercih edildiğinde uzun süreli olarak kullanabilen elektrikli pompalar ekonomik olarak avantaj sağlamaktadır.

Damacana Su Pompası Tavsiye Edilen Ürünleri Nerden Bulabilirim?

Damacana pompası almadan önce farklı sanal marketlerden ürün karşılaştırması yapmayı düşünebilirsiniz. Ancak online alışveriş sitelerinde damacana pompaları için halihazırda pek fazla seçenek bulunmamaktadır.

1-Damacana Su Pompası Migros |Elektrikli Damacana Pompası Migros Sanal Markette Var Mı?

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Migros sanal markette, bu yazıyı yazdığımız tarihlerde iki çeşit damacana pompası satışa sunulmaktadır. Satışa sunulan Leva House Damacana Pompası ve Cosy Home Organizers Su Pompası hakkında genel özellikleri öğrenmek için siteyi ziyaret edebilirsiniz.  Migros sanal markette elektrikli damacana çeşitleri şu an bulunmamaktadır.

2- Damacana Su Pompası a101| Otomatik Damacana Pompası a101 Online Mağazalarda Var mı?

Damacana Su Pompası Nasıl Takılır? 5 Başlıkta Damacana Su Pomapası Çeşitleri

Son yılların en çok tercih edilen ekonomik alışveriş adreslerinden biri olan a101’de iki adet şarjlı damacana pompası satışa sunulmaktadır. Farklı markalara ait olsa da iki ürünün de 2 yıl garantisi bulunmaktadır. Anne ve bebek sağlığına zarar vermeyen bir ürün arıyorsanız Kiwi KWP 8509  şarjlı su pompasını tercih edebilirsiniz. Seçebileceğiniz diğer ürün ise FLY K7 şarjlı damacana pompasıdır.

3-Elektrikli Damacana Pompası Tekzen Online Alışveriş Sitesinde Bulunur Mu?

Tekzen alışveriş platformunda elektrikli damacana pompası şu an satılmamaktadır. Ancak daha önce Argomak Urve Büyük Boy Su Pompası satıldığı için takip ettiğinizde istediğiniz özelliklerde damacana pompası satışa sunulduğunda haberdar olabilirsiniz.

Damacana Pompası Fiyat| Damacana Su Pompası Ne Kadar?

Damacana pompası fiyatları 2021 yılına göre artış göstermiştir. Şarjlı ve otomatik damacana pompası fiyatları diğerlerine göre daha pahalıdır. 10 TL’den başlayan fiyatlarla damacana pompası almak mümkündür.

Damacana Su Pompası Fiyatları Neye Göre Değişir?

Damacana pompaları tercih ettiğiniz ürünün kalitesine ve çeşidine göre farklılık göstermektedir. Ürün kalitesi iyi olan damacana pompalarının fiyatları yüksekken kalitesi düşük olanlar ve otomatik olmayanlar daha düşük fiyatlardan satılmaktadır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!