Amasya’da Gezilecek Yerler| 10 Adımda Amasya Gezilecek Yerler

Amasya’da Gezilecek Yerler| 10 Adımda Amasya Gezilecek Yerler

Amasya'da gezilecek yerler listesi yaparak gideceğiniz şehir hakkında harika bilgiler öğreneceksiniz ve bu bilgiler ile gezinizi dolu dolu geçireceksiniz!  Amasya gezilecek yerler sayesinde şehzadeler şehrinde dilden dile anlatılan ve nesilden nesile aktarılan Ferhat ile Şirin aşkına ve eserlerine şahitlik edeceksiniz.

Organik çiçek balıile ünlü Amasya'da aynı zamanda savunma amaçlı inşa edilen kalelere, hastaların şifa bulduğu ve tedavi edildiği Bimarhane’ye ve hayatınızda unutamayacağınız birçok tarihi güzelliğe ev sahipliği yapan şehirdeki sihirli dokunuşu hissedeceksiniz.

[caption id="attachment_1753" align="aligncenter" width="640"]ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler Amasya'da Gezilecek Yerler[/caption]

Amasya şehir merkezi ve Amasya çarşısı tarihi eskilere dayanan bu şehrin temel yapısını oluşturmakta ve paha biçilemez güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Amasya’da yaşayanlar ve şehre gezmeye gelenler için harika bir açık hava müzesi niteliği taşımaktadır.

Amasya gezilecek yerler şehre gidecek olan kişilerin ilgi odağı haline gelmektedir. Bununla birlikte Merzifon Amasya bölgesinde oldukça dikkat çeken bir yer olup,  Merzifon Saat Kulesi ve Merzifon Bedesteni mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Amasya Gezi Rehberi ile 10 Adımda Amasya’da Gezilecek Yerler

[caption id="attachment_1743" align="aligncenter" width="640"]ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler Amasya'da Gezilecek Yerler[/caption]

Amasya’da gezilecek yerler ile şehirde attığınız her adımda Yeşilırmak eşliğinde keşifler yapabileceksiniz ve keyifli anlar yaşayarak güzel anılar biriktirebileceksiniz. Şehirde kaliteli vakitler geçirmenize ve planlama yapmanıza yardımcı olacak bilgiler ile 10 adımda Amasya’da gezilecek yerler sizler için hazırlandı!

1-Amasya Gezi Rehberi Listesinde; Borabay Gölü Tabiat Parkı

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Panoramik manzarasıyla doğaseverleri kendine çeken göl, şehrin muhteşem doğal güzelliklerinden biridir. Taşova ilçe sınırları içinde ve merkeze 60 kilometre uzaklıkta olup Aynalı Göl adıyla da bilinmektedir ve aynı zamanda kişilere kamp yapma imkânı da sunmaktadır. Aynı zamanda Amasya’da gezilecek yerler listesinde yerini almaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=NKo6RgbQyIs

2- Yalıboyu Evleri

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Yeşilırmak ile adeta bütünleşen Yalıboyu Evleri, dik bir dağın yamacında sıralı bir şekilde estetik görünümüyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

3- Amasya Kalesi

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Amasya gezi rehberi listesinde Harşena Dağı üzerinde bulunan, Amasya kalesi tarihiboyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya Kalesi, şehrin merkezinde bulunmaktadır. Birçok saldırıya uğrayan, el değiştiren ve yeniden inşa edilen kalede Osmanlıdan kalan hamam ve mezarlar bulunmaktadır.

4- II. Bayezid Camisi ve Külliyesi

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

1481-1486 yılları arasında Sultan II. Bayezid şanına yaptırılan, II. Bayezid Cami aynı zamanda önemli yapı topluluğunu medrese, şadırvan ve imaret gibi bünyesinde bulunduran külliyedir.  Amasya’da gezilecekyerler arasında konumuyla Yeşilırmak’a yakın olan külliye şehrin önemli eserlerinden biridir. Bu nedenle bu şehri görmeye gelenler mutlaka külliyeye gelmelidir.

5- Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesi

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Zamanında hastaların tedavi edildiği Amasya Bimarhane’si, İlhanlılar tarafından inşa edilmiş ve Anadolu Selçuklu ve Osmanlı tarafından da aktif kullanılmıştır. Mimarı açıdan estetik önem taşımaktadır.

6- Amasya Arkeoloji Müzesi

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Amasya gezilecek yerler listesinde birçok medeniyetlerden Hitit, Urartu, İskit Helenistik, Bizans gibi eserler görebileceğiniz Amasya Arkeoloji Müzesi görülmesi gereken yerler arasında yerini almaktadır. Bunun yanı sıra müze içerisinde İslami Devre ait mumyaları da bulunmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=WOPqk1uIC4E

7- Harşena Dağı ve Pontus Kralları Kaya Mezarları

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Pontus Devletine başkentlik yapan şehirde,kayaların oyularak yapıldığı döneminin krallarının mezarları bulunmaktadır. Görülmeye değer eser, konum olarak Yalıboyu Evlerinin arkasındadır.

8- Ferhat ile Şirin Âşıklar Müzesi

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Amasya gezilecek yerler içerisinde bulunan ve büyük aşklara-âşıklara ev sahipliği yapan, dilden dile dolaşan yerlerden biri Ferhat Su Kanalı’dır. Bu yer Ferhat’ın aşkı Şirin için dağları delerek su getirdiği yeri ve aşk uğruna neler yapılabileceğini göreceğiniz yerdir.

9- Minyatür Amasya

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Minyatür Amasya, Amasya’da gezmeniz gereken önemli uğrak noktalarından biridir. Yüzyıl öncesi Amasya sokaklarında kendinizi gezerken bulabileceğiniz Minyatür Amasya II. Bayezid Külliyesi içindedir.

10- Burmalı Minare Camisi

ekolojik-koy-amasyada-gezilecek-yerler

Burma minaresiyle dikkat çeken yapı Amasya gezilecek yerler içerisinde meşhur simgelerinden biridir. İki kardeş tarafından yaptırıldığı cami kitabesinde yazmaktadır. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Takip Et, Fırsatları Yakala!