Sakarya'da Gezilecek Yerler | Sakarya Gezi Rehberi

Sakarya'da Gezilecek Yerler | Sakarya Gezi Rehberi

Sakarya’da gezilecek yerler, İstanbul’un stresinden ve trafiğinden uzaklaşmak ve çok uzun mesafeler gitmek istemeyenler için  harika olacaktır.

Her mevsim bir başka güzelliğini ortaya çıkaran Sakarya, misafirlerini ağırlamak için doğası ile, mekanları ile, insanları ile hazırlık yapıyor.

Özellikle pandemi sonrasında insanlar İstanbul gibi metropollerden, en azından tatil günlerinde uzaklaşmak, doğayla iç içe olmak ve günübirlik de olsa stressiz, sakin ve huzurlu zaman geçirmek istemektedirler.

İşte tüm bunlar için en doğru seçenek, İstanbul’un yanı başındaki Sakarya’dır. Günübirlik gidip gelebilmek için Sakarya çok uygun bir konumdadır. Bu durumda Sakarya’da 1 günde neler yapılabileceğine dair fikir sahibi olmak ister misiniz?

Sakarya’da 1 günlük gezi planı nasıl hazırlanır? Sakarya’da ne yenir? Hangi aktiviteler yapılabilir? Sakarya nerededir? Ulaşım nasıl sağlanır? Şimdi, hep birlikte Sakarya Gezi Rehberi oluşturup rotamızı Sakarya’ya çevirelim.

Sakarya Nerede? Sakarya’ya Nasıl Gidilir?

ekolojikkoyy- sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi ( 30) (4)

Sakarya nerede sorusunu soruyorsanız, siz de huzurun ve keyfin yerini arıyorsunuzdur. Sakarya, İstanbul’a 150 kilometre mesafededir. İsterseniz e5 üzerinden isterseniz de otoyolu kullanarak Sakarya’ya 2 saatte ulaşmanız mümkün.

Eğer toplu taşıma kullanacak iseniz, pek çok firmanın neredeyse her saat başında Sakarya’ya sefer düzenlediğini görebilirsiniz. Peki Sakarya’ya nasıl gidilir? Eğer toplu taşıma kullanacaksanız, 3 seçeneğiniz var.

Birincisi, Avrupa yakasında Esenler Otogarı’ndan otobüse binmek. İkincisi Anadolu yakasında Harem Otogarı’ndan otobüse binmek. Üçüncü seçenek ise Pendik’ten Sakarya’ya kadar yolculuk yapabileceğiniz minibüslere binmektir.

Nereden bineceğinize göre yolculuk saatiniz değişim gösterebilir. Kendi aracınızı kullanacaksanız Sakarya’ya nasıl gidilir sorusu için fazla bir seçeneğiniz yoktur.

E5 üzerinden ya da otoyolu kullanarak Sakarya’ya kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hem E5’de hem de otoyol üzerinde pek çok tesis bulunmaktadır. Yol boyunca ihtiyaçlarınızı rahatça giderebilirsiniz.

Sakarya’da Gezilecek Yerler – Kahvaltı Mekanları

Sakarya’da gezilecek yerleri listelerken öncelikle Sakarya’da gezilecek yerler kahvaltı mekanlarından başlamakta fayda var. Kim güne güzel bir kahvaltı ile başlamak istemez ki?

Mis gibi bir kahvaltı, İstanbul’un stresinden uzak bir gün ve yanınızda sevdikleriniz varsa, mutluluk ve huzur peşi sıra gelecektir. En güzel kahvaltı mekanlarını aşağıda sıraladık, seçmekte zorlanabilirsiniz. Ama yine de bir deneyin.

1-      Sapanca Çiftlik Restaurant

ekolojikkoyy- sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi ( 30) (3)

Siz hiç Çerkez kahvaltısının tadına baktınız mı? Ev yapımı ürünleri ile, tam bir Çerkez zarafeti ile sunulan Sapanca Çiftlik Restaurant’ın kahvaltısı her ihtiyacı karşılıyor. Bu işletmenin sahipleri de Çerkez.

Dolayısı ile hem kültüre hem de damak tadına hâkim olduklarını söyleyebiliriz. Peki, gelin bakalım Sakarya’da gezilecek yerler kahvaltı mekanlarının ilki olan Sapanca Çiftlik Restaurant’ın kahvaltı menüsünde neler var?

Kiremitte Çerkes peyniri, kiremitte kültür mantarı, eritme köy peyniri, fırında soslu patates, ev yapımı mücver, sağanda köy yumurtası, karışık otlu gözleme, pişi (diğer bir adı ile puf böreği),mevsim reçelleri (%100 kendi üretimleri),Çerkes acıkası, zeytin, Ezine peynir, soğanlı satır ezme, bal kaymak, tarçınlı kurabiye, sarı sultan, otlu köy tereyağı, domates söğüş, köy ekmeği, karışık otlu kaymaklı gözleme bulunur.

Tüm bunların yanında taze sıkılmış meyve suları ya da tavşankanı çayınızı yudumlayabilirsiniz. Sapanca Çiftlik Restaurant, Sakarya’da gezilecek yerler konusunda başı çeken Kırkpınar’da yer alır.

Kırkpınar merkezde bulunan, yeşiller içerisinde yaz kış çiçeklerle dolu bir bahçede konumlanmıştır. Yazın ağaçların altında serinleme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz, kışın ise yanan şömine ve sobalarla içinizin ısınacağı harika bir mekân.

2-      Ardiye Şarküteri

ekolojikkoyy- sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi ( 30) (2)

Ardiye Şarküteri’yi diğer Sakarya’da gezilecek yerler kahvaltı mekanlarından bir adım öteye götüren bir özelliği olduğunu söyleyebiliriz. Yiyeceklerin kalitesi, servisin hızlı ve mekânın şıklığının yanında kahvaltı çeşitliliği ile de göz önüne çıkıyor. Sakarya 'nın neşi meşhur yazımız için tıklayın.

Etoburlara serpme, Ege usulü serpme, Karadeniz usulü serpme, Anadolu usulü serpme ve Ardiye serpme öne çıkan serpme kahvaltı seçenekleri arasında yer alıyor. Ardiye Şarküterinin herhangi bir serpme kahvaltısını irdelersek karşımıza ne çıkıyor görelim. İşte Ardiye serpme menüsünde bulunanlar:

Yöresel peynir, seçtiğiniz tür yumurta, günün zeytinyağlısı, sucuk şiş, Ezine beyaz peynir, Trakya eski kaşar, ithal peynir, domates, salatalık, sivri biber, maydanoz, Gemlik siyah zeytin, Akhisar domat zeytin, Hatay’dan hal hal zeytini, efsanevi süt reçeli, Bitlis’ten hizan balı, kaymak, lutenitsa (bir çeşit kahvaltılık sos),lor ve karadut reçeli, tereyağı, nutella, dolgulu biber, güveçte peynir eritme ve ekmek sepeti.

Ekmek sepetinde ekşi mayalı ekmekten simide kadar pek çok seçenek bulunuyor. Tüm bunların yanında ince belli bardakta sınırsız çay ikramı yapılıyor.

Ardiye Şarküteri Sakarya’da gezilecek yerler kahvaltı konusunda ciddi bir öneme sahip olsa da hamburgerleri, yemekleri, 5 çayı ve tatlıları mutlaka denenmeye değerdir. Aynı zamanda yediğiniz ve beğendiğiniz ürünleri her zaman şarküteri bölümünden satın alabilirsiniz.

3-      Lucas Cafe Restaurant

ekolojikkoyy- sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi ( 30) (1)

Sakarya gezi rehberi söz konusu olduğunda başı çeken Kırkpınar’da yer alan bir diğer kahvaltı mekânı Lucas Cafe Restaurant’tır. Doyurucu menüsü, enfes göl manzarası ve iskelesi ile hem karnınızı hem de gözünüzü doyuracak.

Lucas Cafe Restaurant, Kırkpınar sahilinde yer alır. Göle sıfır, geniş bir bahçesi ve çocuklar için minik bir parkı vardır.  Peki, Lucas Cafe Restaurant’ın kahvaltı menüsünde neler var?

Ezine peyniri, kaşar peyniri, tel peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, acuka (bir tür kahvaltılık sos),reçel çeşitleri, bal ve kaymak ayrılmaz ikilisi, domates, salatalık, maydanoz, biber, menemen, patates kızartması, paçanga böreği, yumurta ve şarküteri ürünleri. Tabi ki, tüm bunların yanında tavşan kanı sıcacık çay.

Lucas Cafe Restaurant, restoran hizmeti dışında da hizmet vermektedir. Düğün, nişan ya da evlilik teklifi gibi organizasyonlar için harika ve sıra dışı bir mekandır. Yazın, gölden esen rüzgarla serinleyebilir; kışın ise yanan sobaların sıcağı ile içinizi ısıtabilirsiniz.

Sakarya’da Gezilecek Yerler, Sakarya Köyleri ve Tarihi Doku

Sakarya gezi rehberi söz konusu olduğunda, nelere gitmek gerekir, mutlaka görülmesi gereken yerler nelerdir bilmek gerekir, sizce de öyle değil mi?

Sakarya yüzyıllarca uygarlıkları topraklarında beslemiş bir bölge. Bu sebeple de tarihi açıdan da önemli bir yere sahip. Gelin, birlikte Sakarya’nın önemli tarihi alanlarına göz atalım. Sakarya rehberiyazısı için tıklayabilirsiniz.

1-      Sakarya’da Gezilecek Yerler: Vehici Kapısı

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-20

 

Vehici Kapısı, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, Ünlüce Caddesinde bulunmaktadır. 8 asırlık köklü bir geçmişse sahiptir. Zamanında İpek yolu üzerinde yer alan bu kapı, ticaret yapılırken geçilen bir yer olarak tarihe adını yazdırmıştır.

Bazı söylentilere göre, Vehici Kapısı’nı Mimar Sinan inşa etmiştir. 8 asırdan bu yana hala dimdik ayakta duran Vehici Kapısını ziyaret edebilir, birbirinden güzel resimler çekebilirsiniz.

2-      Sakarya’da Gezilecek Yerler: Justiniaus Köprüsü

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-18

Justiniaus Köprüsü M. S. 560 yılında Bizans İmparatoru Justiniaus tarafından inşa ettirilmiş ve adını da bu imparatordan almıştır. Sakarya Nehri ile Çark deresinin kesiştiği noktada konumlanmıştır. Justiniaus Köprüsü’nün bir diğer adı Beş Köprü’dür.

Justiniaus Köprüsü 15 yüzyıldır dimdik ayakta durmaktadır. Bu sebeple geçtiğimiz yıllarda UNESCO, Dünya Geçici Miras Listesine eklemiştir. Siz de bu 365 metrelik eşsiz köprüyü ziyaret edebilir, tarihi yakından hissetmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

3-      Sakarya’da Gezilecek Yerler: Sakarya Müzesi

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-23

Sakarya Müzesi binası tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Bina aslında 1910 yılunda Binbaşı Baha Bey tarafından konak olarak inşa ettirilmiştir.

Daha sonrasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ile buluşup görüşmüştür. Şu anda etnografik eserler ve arkeolojik kalıntıların sergilendiği müze 08.30 – 17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Giriş ücreti yoktur.

4-      Sakarya’da Gezilecek Yerler: Deprem Müzesi

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-21

Sakarya, 17 Ağustos 1999 tarihinde 7.4 şiddetinde gerçekleşen depremle sarsıldı. Bu deprem sonucunda ne yazık ki, ağır can ve mal kayıpları verildi. Depremin sebep olduğu yıkımı göstermek amacıyla tasarlanan Deprem Müzesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

Deprem Müzesi’nde 99 depreminin dışında 1967 yılında yaşanan deprem felaketinin resimleri de sergilenmektedir. Ayrıca bu müzede deprem sarsıntılarını deneyimleyebileceğiniz bir sanat platform bulunmaktadır.

Bu müze, sıra dışı bir tasarıma sahiptir. Depremde yıkılmış bir bina gibi, eğri büğrü ve göçüktür. Müze içerinde yıkık duvarlara ve eğik kolonlara rastlamak da mümkündür.

Sakarya Deprem Müzesi, alışılmış müze tasarımının dışına çıkarak depremin gerçekliğini yansıtacak şekilde göçük ve eğri bir yapıda inşa edilmiştir. Müze içerisinde de eğik kolonlar ve yıkık duvarlar ile depremin yarattığı yıkımı gözler önüne sermektedir.

Sakarya deprem müzesi 08.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Müzeye girişler ücretsizdir.

5-      Sakarya’da Gezilecek Yerler: Rüstem Paşa Cami

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-22

Rüstem Paşa Cami, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yer alır. 1550 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Caminin inşa emrini veren kişi ise Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa’dır.

İlk inşa edildiği dönemde caminin çevresinde, imaret, kervansaray ve hamamdan oluşan bir külliyesi mevcuttu. Ancak yaşanan depremler dolayısı ile yıkılan külliye ne yazık ki onarılamamış. 5 asırlık tarihi eserden geriye Rüstem Paşa Cami kalmıştır.

Sakarya Gezi Rehberi, Sakarya’da Gezilecek Yerler

Yeşilin ve mavinin buluştuğu güzeller güzeli Sakarya’da gezilecek yerler listemiz dolup taşıyor. En iyisi Sakarya ve civarındaki ilçeleri gerilecek görülecek yerleri ile incelemek. Misafirlerini her yönden tatmin edecek bir gezi rehberine hazır mısınız? Haydi, başlayalım.

1-      Sakarya Gezi Rehberi: Sapanca'da Gezilecek Yerler

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-19

Sapanca, eşsiz Sapanca gölü ve yemyeşil doğası ile Sakarya’ya gelen ziyaretçilerin odak noktalarından biridir. Her mevsim bir başka güzel olan Sapanca’da mutlaka görülmesi gereken yerler vardır. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı: Güneşli bir bahar gününde piknik yapacak bir yer mi arıyorsunuz? İşte buldunuz. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı geniş orman arazisi ve piknik alanı ile yıllardır ziyaretçilerini kucaklıyor.
  • Sapanca Gölü: Sakarya’da mutlaka görmeniz gereken noktalardan biridir. Küçük teknelerle ya da botlarla göle açılabilir, manzaraya göz atabilirsiniz.
  • Kırkpınar Sahili ve Sapanca Sahili: Göle kıyısı olan bu güzel şehrin sahillerinde yürüyüş yapmak her zaman moralinizi yükseltecektir.

2-      Sakarya Gezi Rehberi: Maşukiye Sakarya'da Gezilecek Yerler

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-24

Maşukiye ilçesi, aslında Sakarya sınırlarında yer almamaktadır. Ancak yakınlığından dolayı ziyare

tçilerde Sakarya’daymış düşüncesi oluşturabilir. Konumu neresi olursa olsun, müthiş bir doğa manzarasına sahiptir. İşte, Maşukiye’de gezilecek yerler:

  • Yaylalar: Maşukiye’de pek çok yayla bulunur. Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası ve Dikmen Yaylası ziyaret edilmesi gerekenler arasında yer alır.
  • Aygır Deresi ve Balık Restoranları: Aygır Deresi üzerinde pek çok balık restoranı bulunmaktadır. Şırıl şırıl su sesi ile lezzetli balıklardan yemeği kim istemez ki?
  • Kartepe: Maşukiye’de bulunan Kartepe özellikle kışın kayakseverlerin göz bebeğidir. İstanbula yakın olması sebebi ile kar severlerin en çok tercih ettiği noktalardan biridir.

3-      Sakarya Gezi Rehberi: Adapazarı'nda Gezilecek Yerler

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-17-1

Adapazarı, Sakarya’nın merkez ilçesidir. Sakarya gezi rehberi söz konusu olduğunda liste aşağıdaki gibi olabilir.

  • Kent Park: Şehrin ortasında yemyeşil çimenlerde dinlenmek, günün stresinden kurtulmak için ağaçlar arasında uzun yürüyüşler yapmak ister misiniz? Kent Park tam size göre. Şehrin göbeğine konumlandırılmış bu yeşil alan hem ziyaretçilerin hem de Sakarya’da yaşayanların göz bebeği.
  • Orman Park: Sakarya Orman İşletme’si arazisinde yer alan Orman Park, 7’den 70’e tüm ziyaretçilerini memnun ediyor. Yürüme alanları, göletlerdeki kuğular ve restorandaki lezzetli yiyecekler. İnsan başka ne isteyebilir?
  • Gölpark: Gölpark’a gitmek için kendi aracınızı ya da belediyenin sağladığı ücretsiz ulaşım ücretini kullanabilirsiniz. Efsane göl manzarası, yürüyüş yolları ve piknik alanları ile Gölpark, ziyaretçilerinin gönlünü fethediyor.

4-      Sakarya Gezi Rehberi: Karasu'da Gezilecek Yerler

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi-25

Karasu, Sakarya’ya bağlı ve Karadeniz’e kıyısı olan bir ilçedir. Özellikle bahar ve yaz aylarında denizi, sahili ve doğası ile turistler açısında oldukça rağbet görür. Peki, Karasu’da mutlaka görülmesi gereken yerler nereleridir? Haydi, Sakarya gezi rehberi – Karasu sizi bekliyor.

  • Acarlar Longozu: Acarlar Longozu, Türkiye’nin en büyük tek parça halindeki longozudur. Özellikle bahar aylarında yürüyüş yapmak için harika bir yerdir.
  • Karasu Sahili: Özellikle yaz aylarında turistlerin ilgisini çekmektedir. İki adet mavi bayraklı plajın yer aldığı sahil, toplamda 20 kilometre uzunluğundadır. Bu özelliği ile Türkiye’nin en uzun 2. Sahili olarak anılır. Dolayısı ile Sakarya gezi rehberi yazılırken, kendine yer bulmuştur.
  • Karasu Kalesi: 12. Yüzyılda Bizanslılar tarafından doğal taşlar kullanılarak yığma tekniği ile yapılan bu kalenin, günümüzde sadece temel duvarı ayakta durmaktadır. Yine de tarihi koklamak için gidilmesi gereken yerlerden biridir.

5-      Sakarya Gezi Rehberi: Sakarya Akyazı Gezilecek Yerler

Akyazı, Sakarya merkeze 20 dakika uzaklıkta küçük bir köydür. Ancak pek çok doğal güzelliği ile misafirlerine unutulmaz anlar yaşatır.  Haydi Akyazı için Sakarya gezi rehberi yazalım.

  • Kuzuluk Kaplıcaları: Sıcacık şifalı suları ile Kuzucuk kaplıcaları hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecektir.
  • Sülüklü Göl Tabiat Parkı: Yürüyüş yapıp doğayla iç içe olmak için harika bir alandır. Geniş bir ekolojik sisteme sahip olan Sülüklü Göl Tabiat Parkı, piknik, kamp ya da bisiklet sürüşleri yapmak için de elverişlidir.
  • Davlumbaz Yaylası: Davlumbaz Yaylası, Sülüklü Göl’e oldukça yakındır. Sülüklü Gölü ziyaret eden kişiler, mutlaka Davlumbaz Yaylası’na da çıkmalıdır. Yaylanın temiz havasını içinize çekip hayatınızdaki tüm stresi etrafınızdaki dağlarda bırakabilirsiniz.

Sakarya’da Nerede Kalınır? Sakarya Otelleri

Sakarya’da konaklamak isteyenler için pek çok seçenek mevcut. 5 yıldızlı otellerden, doğa içindeki bungalowlara kadar her türlü konaklama tarzına uyum sağlayabilecek mekanlar vardır. İşte en iyi Sakarya otelleri ve bungalowları.

1-      Elite World Sapanca Hotel

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (11)

Muhteşem yürüyüş alanları ile ormanın içinde bir otel arıyorsanız Elit World Sapanca Hotel tam size göre. Tesiste hem kapalı hem açık yüzme havuzları ve spa da bulunuyor.

2-      Hypnos Sapanca Glamping Spa

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (12)

Farklı bir konaklama deneyimine var mısınız? Hypnos Sapanca Glamping Spa, sizlere izole bir tatil fırsatı sunuyor. 10.000 metrekare alan içerisine kurulmuş tesiste bir sürü meyve ağaçları da var.

3-      NG Sapanca Wellness Convention

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (6)

Sapanca’nın yemyeşil doğası, huzur veren ortamı, NG otellerinin şıklığı ile buluştuğunda NG Sapanca Wellness Convention ortaya çıkıyor. Bu eşsiz tesis herkesi stresten uzaklaştıracak.

4-      Aslıbey Konağı Butik Hotel

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (5)

Aslıbey Konağı Butik Hotel, 1915’de inşa edilmiş bir binada hizmet vermektedir. Dinlenirken tarihi de yaşamak isteyen kişiler mutlaka Aslıbey Konağı’nı tercih edebilirler. Geleneksel yemekler ve odalarla kendinizi 1900 lü yıllarda hissedebilirsiniz.

5-      Richmond Nua Wellness Spa

[caption id="attachment_2785" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (3) Sakarya'da Gezilecek Yerler - Sakarya Gezi Rehberi[/caption]

Richmond Nua Wellness Spa, Sapanca Gölü kıyısına inşa edilmiş 5 yıldızlı bir tesistir. Havuz, spa ve jakuzi imkanlarından yararlanmak isteyen misafirler için oldukça uygundur.

Sakarya’da Ne Yenir?

Sakarya gezi rehberi takip ederken acıktınız değil mi? Haydi Sakarya’da ne yenir bir göz atalım.

1-      Yelken Restoran

[caption id="attachment_2797" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (14) Sakarya'da Gezilecek Yerler - Sakarya Gezi Rehberi[/caption]

Sakarya’nin gözdesi Sapanca, Kırkpınar’da yer alan Yelken Restoran, lezzetli menüleri ile ziyaretçilerinin hem gözlerini hem de karınlarını doyuruyor. Mutlaka denemeniz gereken şey ise, yoğurtlu mezeleri ve zeytinyağlıları. Müzikli eğlenceler için de bir numaralı adres.

2-      Tunatan Tesisleri – Serdivan

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (7)

Tunatan Tesisleri 50 yıldan fazla süredir Sakarya’nın pek çok yerinde hizmet veriyor. Yöresel ürünler satışı da yapan tesiste, öncelikli denemeniz gereken şey, balkabağı çorbası. Zaten tesise girdiğinizde her yerde balkabağı olduğunu göreceksiniz.

3-      Köfteci Mustafa

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (8)

Adapazarı deyince akla gelen lezzetlerden biri de ıslama köftedir. Yıllardır aynı yerde hizmet veren Adapazarı’nın en eski ıslama köftecisi Köfteci Mustafa’dır. Lezzetli köftesi ve hem yumuşak hem kıtır kıtır ekmeği ile damak tadınızı fethedecek.

4-      Hacı Arif Lokantası

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (13)

Siz de sulu yemek sevenlerden misiniz? Eğer öyleyse hiç düşünmeden Hacı Arif’e gidebilirsiniz. Çeşit çeşit ve birbirinden lezzetli yemekleri ile Hacı Arif Lokantası’nda karnınızı doyurabilirsiniz. Özellikle elbasan tavası ve tavuk suyuna çorbası mutlaka denenmeli. Üzerine de bol fındıklı fırın sütlaç yiyebilirsiniz.

5-      Dönerci Ömer

ekolojikkoyy-sakaryada-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (9)

1942’den beri yemek işi ile ilgilenen Ömer Usta hem yemekleri hem de tatlıları ile gelenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle döner, yoğurtlu döner ya da kuru fasulye mutlaka denenmeli. Dönerci Ömer’in irmik helvasının da meşhur olduğunu hatırlatmak isteriz.

Sakarya’da Hava Durumu

ekolojikkoyy-sakarya'da-gezilecek-yerler-sakarya-gezi-rehberi (10)

Sakarya hem Karadeniz hem de Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Bu nedenle her iki iklimin özelliklerini de taşır. Dört mevsimin net olarak görüldüğü Sakarya’da yazlar sıcak ve nemli, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçebilir. Yılın en az 40 gününde sıcaklıkların 0 derecenin altında seyrettiği gözlenir. Öte yandan yılın en az 30 gününde ise sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkmaktadır.

Bu nedenle Sakarya gezi rehberi, Sakarya’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda, seyahatiniz öncesinde hava durumuna bakmanız tavsiye edilir. Şimdiden bol kahkahalı, huzur dolu ve keyifli bir gezi diliyoruz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!