Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır Diyenlere 4 İpucu!

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır Diyenlere 4 İpucu!

Mutfak dekorasyonu nasıl yapılır konusu günün büyük kısmını mutfakta geçirenlerin en çok düşündükleri konuların başında gelmektedir. Özellikle çok fazla büyük olmayan mutfaklarda yapılacak olan dekorasyon fikirleri ile beraber mutfağı daha verimli kullanmak ve daha geniş göstermek mümkündür.

Küçük dokunuşlarla mutfak dekorasyonu yapmak tercihler arasında yer alabileceği özel tasarım mutfak modelleri arasından tercih yapmakta mümkündür. Bu noktada kullanıcının tercihi ön plana çıkacaktır.

İnsanların evlerindeki bir nevi meditasyon odası olan mutfakların ruhları yormaması gerekmektedir. Çünkü özellikle çalışmayan kadınlar günlerinin büyük kısmını mutfaklarda geçirmektedirler.

Bu bakımdan mutfağın olabildiğince ferah ve dinlendirici özelliğe sahip olması lazımdır. İşte tam bu noktada başarılı mutfak dekorasyonu nasıl yapılır sorusu ön plana çıkıyor.

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli?

[caption id="attachment_1301" align="aligncenter" width="640"]mutfak-dekorasyonu-nasil-yapilir-3-tavsiye Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır[/caption]

Küçük mutfak dekorasyonu nasıl yapılır araştırması özellikle sıfırdan dekorasyon yapacakların merak ettiği konulardan birisidir. Mutfak dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler ise belirli başlıklar altında ayrılmaktadır.

Dekorasyon işlemler sonundan bütün bir görünümle ortaya çıksa da oluşturma sürecinde ayrı bölümlere bakarak ilerletmek gerekiyor. Örneğin; mutfak dolapları modelleri, duvar renkleri bunun yanı sıra tezgah renkleri gibi bölümleri tek tek ele alması şarttır.

A- Mutfak Duvar Rengi

Son dönemlerde ortaya çıkan kentsel dönüşüm hareketi ile beraber evler ne yazık ki küçülmeye başladılar. Ve bu küçülmenin en çok yansıdığı nokta ise maalesef mutfaklar oldu. Fakat öncelikli olarak boya tercihi ile bu problemi bir nebzede olsa aşabilmek mümkündür.

Özellikle küçük mutfaklar için açık renkler tercih etmek odanın ışığını arttıracağı için görsel bir ilizyon ile odayı daha geniş algılamamızı sağlayacaktır.

Bu noktada beyaz renk klasik bir renk olarak ön plana çıkacaktır. Bütün renklerle uyumu düşünüldüğünde beyaz riski olmayan bir renktir.

mutfak-dekorasyonu-nasil-yapilir

Biraz daha iddialı ve görsel olarak tatmin edici bir renk isterseniz ise açık maviyi değerlendirebilirsiniz. Son dönemlerde özellikle mutfaklarda kullanımı artan açık mavi renk mutfağınıza gökyüzünün sonsuzluğunu getirmektedir.

Küçük dikdörtgen mutfak modelleri için kullanımı yaygın olan açık mavi renk mutfağınıza ayrı bir hava katacaktır.

Başarılı mutfak dekorasyonu nasıl yapılır konusunun en önemli başlıklarından olan renk konusunda bir diğer alternatif ise gri renktir.

Mutfağınızın genişliğine göre açıktan koyuya doğru gidebileceğiniz renk skalasına sahip olan gri renk özellikle modern mutfak sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

B- Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır Cevabı Güzel Aydınlatma

mutfak-dekorasyonu-nasil-yapilir

Ne yazık ki mutfak dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna cevap arayanların atladığı çözüm aydınlatmadır. Şık dolaplar, kaliteli tezgah, güzel bir boya ama vasat bir aydınlatma harcanan onca emeğin boşa gitmesine sebep olabilir. İşte bu noktada aydınlatma daha da ön plana çıkıyor.

Aydınlatma seçimi küçük dokunuşlarla mutfak dekorasyonu yapılabileceğinin kanıtıdır. Çünkü dolapları, tezgahı, zemini, kullandığınız aksesuarları aydınlatma faktörü ön plana çıkaracaktır. Takarız bir lamba kurtuluruz anlayışı maalesef dekorasyon noktasında bize çok şey kaybettiriyor.

Peki, başarılı bir mutfak aydınlatması nasıl yapılır? Başarılı bir mutfak aydınlatmasında ışık tek bir merkezden yayılmamalıdır.

Çünkü tek noktadan dağılan ışıkta mutfağın belirli bir kısmı aşırı aydınlık iken diğer kısımlar karanlıkta kalmaktadır. Tek merkezli ışık yerine mutfakta dört farklı ışık kaynağı kullanılmalıdır.

  • Görev aydınlatması; daha çok mutfak dolabı altlarına yerleştirilen aydınlatmalar ile tezgah üzeri aydınlatılmalıdır. Böylelikle mutfakta iş yaparken tezgahımız karanlıkta kalmayacaktır.
  • Ortam aydınlatması; merkezi aydınlatma olarak da bilinir ve mutfağın genelini aydınlatmayı amaçlar. Tam orta noktada olması bu görevinde avantaj sağlar. Bu aydınlatma kaynağında sarkıt aydınlatmalar daha dekoratif bir görünüm sağlayacaktır.
  • Vurgu aydınlatması; genelde dolap üst kısımlarına yerleştirilerek dolapların aydınlatmasını sağlar. Bu aydınlatma ile tercih edeceğiniz dolaplar görsel olarak daha şık görünecektir. Ayrıca dolaplarınızın merkezi aydınlatma üzerinde kalan kısımları karanlık durmayacaktır.
  • Dekoratif aydınlatma; başarılı mutfak dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun önemli cevaplarından birisidir. Çünkü mutfağınızda kullanacağınız dekoratif ürünlerin ön plana çıkmasını sağlayacaktır.

C- Mutfak Dolapları

Başarılı mutfak dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun cevapları arasında en önemli parça dolaplardır. Çünkü mutfakta öne çıkan ve göze ilk çarpan bölümdür.

Mutfak dolabı seçiminde aslında belirli bir tavsiyede bulunmak yanlış olacaktır çünkü herkesin dolap kullanım oranı ve mutfak ölçüleri birbirinden farklıdır.

Dolap tercihinde kullanıcının karşısına iki farklı alternatif çıkmaktadır. Birisi hazır mutfaklar, diğeri ise sipariş mutfaklardır. Hazır mutfakları küçük dokunuşlarla güncelleyebilirken, sipariş mutfakları tamamen kendi kullanımınıza ve ölçülerinize göre sipariş verebilmektesiniz.

Eğer mutfağınıza duvar rafı yapmak istiyorsanız Duvar Rafı Nasıl Yapılır yazımıza bakabilirsiniz.

Çok fazla geniş bir mutfağa sahip değilseniz mutfağınızı normalden daha geniş göstermek adına açık renk dolaplar terhiniz olabilir. Özellikle dolabın raflı kısımlarında kapak kullanmayarak yani açık raf sistemi ile daha dekoratif bir mutfağınız olabilir.

Bunun dışında mutfağınızın küçük ebatlarda olmasından dolayı saklama alanlarının olabildiğince hassas düşünülerek tasarlanmış olması gerekmektedir.

Başarılı mutfak dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun belki de en basit cevaplanabileceği kısım kesinlikle geniş mutfaklardır. Zira istediğiniz dolabı istediğiniz rengi tercih etmekte özgürsünüz. Son dönemlerin ön plana çıkan dolap rengi antrasit gri ve siyahtır.

Özellikle antrasit gri, mutfakta kullanacağınız ankastre setlerle uyumlu olacaktır. Bunun yanında mutfağınızda niş kullanarak dekoratif eşyalarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Bunun yanında son birkaç yıldır mutfaklarda yoğun biçimde kullanılan kara tahta özellikli boyalarla mutfağınızın bir duvarını daha dekoratif ve şirin kullanmak mümkün olacaktır.

Modern Mutfak Dekorasyonu Örnekleri

Yapılacak modern mutfak dekorasyonu kapsamında ele alınabilecek çeşitli türler bulunmaktadır. Araştırmalarınızda 'mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?' diye araştırdığınızda aslında belirgin mutfak dolapları, duvar boyaları gibi konuları görebilirsiniz.

 

mutfak-dekorasyonu-nasil-yapilir

 

1- Kahverengi Mutfak Dolabı Dekorasyonu

Gün geçtikçe modern mutfak tasarımları arasında kahverengi dolapların kullanımı artıyor. Fakat bu alışık olunan geleneksel dolaplardan farklıdır.

Genelde çıtalama yöntemleri ve tüller kullanılarak dolaplar çok daha farklı hale getirilebilir. Bununla birlikte kahverengi mutfaklarıyla aslında tonlarında bir ilerleme sağlanabilir.

Fakat kahverengi üstünde bir renk patlaması yaşansın isterseniz petrol yeşili rengini kullanabilirsiniz. Dolap kulplarında kullanabileceğiniz gibi ikili mutfak dolapları kombinasyonu da oluşturabilirsiniz.

Kahve Rengi Mutfak Dolabına Uygun Duvar Rengi Hangisi?

Eğer kahverengi mutfak dolabı ile mutfak dekorayonu nasıl yapılır diye araştırıyorsanız duvar rengine de dikkat etmeniz gerekiyor. Kahverengi, baskın bir renk olduğundan duvar renginden koyu renge gitmemelisiniz.

Yapmanız gereken daha açık renklere yönelmek olmalıdır. Krem, sütlü kahve gibi daha soft renklere yönelebilirsiniz. Pastel tonların duvarlarda daha hafif ve sakin görünüm oluşturması sağlanacaktır.

2- Açık Kahve Mutfak Dolapları ile Dekorasyon

Baskın renk istemeyenlerin çoğu zaman açık kahve ile tonlama da zıtlık ile dekorasyon oluşturabileceği görülür. Açık kahve tonları ve hatta sütlü kahve denilebilecek daha açık tonları kullanabilirsiniz.

Temizlik konusunda her ne kadar açık renk sorun yaratacak olsa da görünüm açısından oldukça iyi olmaktadır. Bahsedilen bu renkteki dolaplarla; beyaz, krem gibi açık tonlarla oluşturabilirsiniz.

Bunun dışında tam tersine koyu renklerle de tonlama yapabilirsiniz. Ortamı tamamen kahve tonlarında oluşturmak adına normal kahve tonlarıyla eşleştirebilirsiniz.

3- Renkli Lake Mutfak Dolapları ile Modern Mutfaklar

mutfak-dekorasyonu-nasil-yapilir

 

Standartlaşmış mutfak renklerinden sıkılanlar için mutfak dekorasyonu  nasıl yapılır konusunda sonuç olarak renkli durumlar ortaya çıkmaktadır. Özellikle renkli kişilikler içinde renkli mutfaklar doğru tercihtir!

Genelde son zamanlarda petrol mavisi, su yeşili, mor, koyu pembe ve hatta turuncuya yakın oranj tonlar da tercih edilmektedir. Renkli olması uyum oluşturmada sorun yaratabilir.

Basit bir yöntemi bu kadar iddialı dolapları kullanırken tezgah ve fayanslarda oldukça arka planda kalacak renkler tercih etmektir. Beyaz klasik olarak en rahat oluşturulabilecek dekorasyon püf noktası olmaktadır.

4- Mat Lake Mutfak Dolapları ile Bohem Mutfaklar

Lake dolaplar mutfak dekorasyonu için en çok kullanılan dolaplar arasında yerini almıştır. Mat rengindeki dolaplar ise sadelikten yana olanların tercihi olur.

Mat siyah renkteki dolaplar özellikle koyu renk mutfak dekorasyonu adına bir sonuç sunmaktadır. Yalnız, bahsedilen bu dekorasyonu küçük mutfaklar da uygulanmaması gerekiyor.

Zira küçük mutfak dekorasyonu sırasında daha çok açık renkler kullanılmalı. Renklerin etkili olduğu durumlardan birisi alanında görünüşünde etkili olması bulunur.

Lake Dolap Nedir?

Laka reçinesinden özel olarak üretilmiş mutfak dolabı türüdür. Dolap yapıldıktan sonra cilalama yapılır. Yapılan cilalama dolapların yüzeyinde pürüzsüz şekilde durulmasını sağlar.

Özel üretim olarak yapılması temizlik ve görünüm açısından avantajlı olmasını sağlar bu yüzden günümüzde çok sık tercih edilmektedir.

Lake Mutfak Dolabı Özellikleri Neler?

Lake dolaplarının özellikleri arasında:

  • Pürüzsüz yüzeyler,
  • Cila sayesinde yıllarca kullanım ömrü,
  • Mat olanlarda oldukça net renk görünümü,
  • Cilanın ayarına göre ileri düzeyde parlak görüntü,
  • Kolay temizlenebilir olması,
  • Darbeye dayanıklı olması bulunur.

Lake Mutfak Dolabı Kullanışlı mı?

Mutfak dekorasyonu sırasında kullanılan lake mutfak dolapları özellikleri ile alıcılarını beklemektedir. Özellikleri kapsamında aslında daha çok kullanışlı olduğunu söylemek mümkündür.

Elbette kullanacak kişinin beklentisine bağlı olarak kullanışlılık değişiklik gösterir. Bu yüzden beklentinize bağlı olarak araştırmalarınızda yer verip karar vermeniz doğru olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=zqcLdkeT6ZY

 

Mutfak Dekorasyonları Nasıl Olur?

Mutfak dekorasyonu; modern, geleneksel, dar ve geniş alan dekorasyonu olarak oluşturulmaktadır. Kişi ya da kişilerin beğenisiyle birlikte aynı zamanda kullanım amacına bağlı olarak dekor meydana getirilir. Oluşturma sırasında mutfakta yer alan tüm değişkenler (duvar rengi, tezgah vs.) göz önünde bulundurulmalıdır.

Küçük Mutfak Dizaynı Nasıl Olur?

Açık renk duvarlar tercih edilmelidir. Duvar boyası dışında mutfak dolaplarında da açık renkler kullanılmalıdır. Beyaz, krem, soft/pastel tonlar kullanılmalıdır. Açık lila gibi farklı renklerle de oluşturulabilir. Var olan ufak noktalara gizil çekmeceler ve kullanım alanı oluşturulmalıdır.

Büyük Mutfak Nasıl Değerlendirilir?

Geniş mutfak dekorasyonu aslında en kolay kullanılabilen, dekore edilen ortamlardır. Zira diledildiği şekilde yönlendirilebilir. Mutfağa ekstra yemek masası koyulabilir. Duvar köşesine bar alanı /kahve içim noktası oluşturulabilir. Yemek hazırlığı yapılabilecek ekstra bir tezgah ya da ortada ada mutfak dekorasyonu yapılabilir.

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Mutfak şekline ve isteğe bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Fakat mümkün mertebe beyaz eşyaları fırın ile yakın koymamak gerekir. Gider noktasına bağlı olarak bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi aynı ortama alınabilir. Masa mümkünse köşede kalmalı ortada yer kaplamamalıdır.

Mutfak Dolabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Üretim sırasında kullanılan malzemelere, kalitesine ve kullanım rahatlığına bağlı olarak tercih edilebilir. Mutfak dolabı fiyatları da elbette seçim sırasında önemlidir. Yıllarca kullanılabilmesi için kaliteli malzemeden üretilmiş dolaplar kullanılmalıdır.

Dar Mutfaklar Nasıl Genişletilir?

Kiracı değilseniz evinizde duvar kırarak Amerikan mutfak dizaynına geçerek genişletme yapabilirsiniz. Fakat kiracıysanız duvar kırarak değişime gidemezsiniz. Bu aşamada kenarda bulunan köşeleri değerlendirip ortamda fazla, kalabalık görüntüden kurtulmanız gerekiyor.

Takip Et, Fırsatları Yakala!