Çatı Katı Yatak Odası Modelleri İle 4 Dekorasyon

Çatı Katı Yatak Odası Modelleri İle 4 Dekorasyon

Çatı katı yatak odasımodelleri ile yapılabilecek dekorasyon çeşitleri çokluktadır. Çatı katlarına romantik bir hava eklemek çok basit!

Ev dekorasyonu bilindiği üzere oldukça önemli bir konudur. Ev içerisindeki odalar içerisinde bulunan yatak odası da oldukça özenli dekor edilmelidir. Dekorasyon sırasında belli b­­­­­­aşlı hususlara dikkate dildiği takdirde, başarılı bir sonuç almamak mümkün değildir.

Dekorasyon esnasında en baş sırada dikkat etmeniz gereken husus; dekor edeceğiniz alanın boyutuna göre hareket etmektir. Eğer alanınız darsa kullanacağınız eşyalarda bazı hususlara dikkat etmeniz gerekecektir.

Dar bir odayı dekor etmek geniş bir odaya nazaran daha zorlayıcı olabilmektedir. Bu nedenden dolayı alanınıza ne büyük ne de küçük gelecek eşyaları tercih etmeyin. Tabi bu husus dışında satın alacağınız her eşyanın birbiri ile uyum ve ahenk içinde olması da önemlidir.

Dar Çatı Katı Yatak Odası Dekorasyonu

evdekordizayn-cati-kati-yatak-odasi-modelleri (6)

Dar çatı katı alanlarında dekorasyon stilini ayarlamak ve başarılı sonuçları elde etmek düşünüldüğü kadar zor değildir.

Yatak odasında oluşturulmak istenen genel hava romantik bir hava ve dekorasyon stili yönündedir. Çatı katı yatak odası takımları ile bu hava oluşturulabilir.

Çatı katı bu stile oldukça uygun bir seçim olacaktır. Dar alanları dekor ederken alanı fazla boğmamaya dikkat etmelisiniz. Eşya fazlalığından kaçınmak da çok önemlidir.

İhtiyaç duyduğunuz eşyalara ağırlık vererek eşya kalabalığı yapmamalısınız. Çatı katı yatak odası dolap modelleri seçimi de alana etki edecek seçimlerdendir.

Çatı Katı Yatak Odası Modelleri

evdekordizayn-cati-kati-yatak-odasi-modelleri (5)

Çatı katı yatak odası dekorasyonu için seçeceğiniz mobilyalar alanın genişliğine uygun seçilmelidir. Yatak odası modelleri, çatı katı içerisinde romantik bir havaya destek çıkacaktır.

Yatak odası dekorasyonunda en çok aranan hava da romantik bir konumdadır. Çatı katlarında karşılaşabilecek bir görünüm ve özellik, çatının alçak olmasıdır.

Bu kimi zaman sorun olarak görünse de şık bir dekorasyon eşliğinde faydaya dönüşebilir. Böylece çatı katı içerisinde başarılı bir yatak odası dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz.

1- Çatı Katı Yatak Odası Dekorasyonları | Müstakil Ev Çatı Katı Modelleri

evdekordizayn-cati-kati-yatak-odasi-modelleri (2)

Çatı katı yatak odası modelleri için ilk dekorasyon stili açık renklerden oluşan mobilya kombinasyonlarıdır. Açık renklerden oluşan bir dekorasyon odaya ferah bir örünüm kazandırır.

Açık renklerden seçmiş olduğunuz mobilyalara eşlik etmesi ve tamamlaması için antrasit tonlarda perde seçimi yapabilirsiniz. Yatak odası perde modellerifazlaca çeşidi bünyesinde barındırır. Odada mutlaka tablolarda kullanmalısınız.

Duvarlarda tablo kullanımı odaya daha otantik bir görünüm katacaktır. Halı seçimini ise zemin ile zıt tonlarda gerçekleştirebilirsiniz. Oda içerisinde küçük dahi olsa bir ayna kullanımı uygun olacaktır.

Ayna haricinde aydınlatmanın da yeterli olması önemlidir. Aydınlatmayı arttırarak odayı da olduğundan daha geniş göstermek mümkündür.

2- Çatı Katı Yatak Odası Modelleri | Teraslı Çatı Katı Modelleri Dekorasyonu

evdekordizayn-cati-kati-yatak-odasi-modelleri (3)

Çatı katı yatak odası modelleri ile gerçekleştireceğiniz tasarımda alanınız genişse gerçekleştireceğiniz tasarımı daha rahat oluşturabilirsiniz. Alanın geniş olması haricinde çatı katındaki tavanın alçak olmasını da göz ardı etmeyin.

Yatağınızda kullanacağınız yastık sayısını arttırarak daha romantik bir havaya sahip olabilirsiniz. Yere de gördüğünüz gibi bir halı sermek ortamı doğal bir hale getirecektir. Hatta mümküne elektronik şöminede de oda içerisinde çok hoş bir görünümü beraberinde getirecektir.

Ayrıyeten odanın duvar rengini olabildiğince açık renklerde tercih etmelisiniz. Bu husus odanın daha geniş daha ferah bir havaya bürünmesine olanak sağlayacaktır.

3- Çatı Katı Yatak Odası Dekorasyonu | Dubleks Çatı Katı Modelleri

evdekordizayn-cati-kati-yatak-odasi-modelleri (1)

Oda içerisinde etkileyici bir görünüm yaratmak oldukça istenecek bir durumdur. Bu durumu oluşturmak için, farklı duvar kâğıtları seçebilirsiniz.

Seçeceğiniz duvar kâğıtları odadaki havayı tamamen değiştirir ve oldukça şık bir görünümü oluşturur. Oda içerisindeki aydınlatmanın, ışığın yeterli olması en mühim konudur.

Işığın odanın her tarafına eşit bir şekilde sağılması başarılı dekorasyon için şarttır. Bu hususu da sağlamanın en basit yolu oda içerisinde büyük bir cama yer vermektir. Camı yerleştireceğiniz konum odanın tam ortasında olmalıdır.

Ortada bir yer seçmek, ışığın her alana eşit bir şekilde yayılması için önem taşır. Yatak odası içerisinde adeta bir tatil edası yaratmak da çatı katına çok uygun olacaktır.

Perde seçerken nelere dikkat etmeliyiz tarzı sorularda yatak odası dekorasyonu yapanların sıklıkla sorduğu sorulardandır. Perde seçiminde dekorasyona etki edecek faktörlerdendir.

4- Çatı Katı Yatak Odası Tasarımları | En Güzel Çatı Katı Modelleri

[caption id="attachment_3701" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-cati-kati-yatak-odasi-modelleri (7) Çatı Katı Yatak Odası Modelleri İle 4 Dekorasyon[/caption]

Çatı katı yatak odası modelleri ile yapılabilecek bir diğer dekor stili de doğal ve otantik bir görünümü elde etmektir. Tatile gitmiş gibi her an tatil havası içerisinde yaşamak dekorasyon stili ile sizin elinizdedir.

Mobilyaların rengi açık renklerde seçilirse bir mobilya ile farklı bir renk patlatılabilir. Yatak odasında turuncu bir renk veya şeftali tonu oldukça hoş duracaktır.

Yaz havasını odanızın içinde her zaman sezmek istiyorsanız açık yaz renklerine odanızda yer vermelisiniz. Bu renkleri illa mobilyalarda değil aksesuarlarda da yer verebilirsiniz.

Tüm bu dokunuşlar dışında halı seçiminde dokuma bir halı çeşidini tercihe edebilirsiniz. Oluşturmak istediğimiz bütün doğallık yönünde olduğu için açık renklere yer vermeniz çok önemlidir.

Seçeceğiniz diğer eşya ve mobilyaların birbiri ile ahenk içinde olması gerekir. Başarılı bir dekorasyonu elde etmek ancak böyle mümkün olacaktır.  Çatı katı yatak odası modelleri birçok farklı çeşidi bünyesinde barındırır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!