18 Başlıkta Bursa Gezilecek Yerler | Bursa Gezi Rehberi

18 Başlıkta Bursa Gezilecek Yerler | Bursa Gezi Rehberi

Bursa gezilecek yerler dendiğinde akla birçok farklı tarihi mekân gelmektedir. Mekân harici Bursa gezi rehberi birçok doğal güzelliği de tanıtmaktadır!

Türkiye’nin birçok ili gibi Bursa da birçok güzelliği ve gizemi içerisinde barındırmaktadır. Bursa gezilecek yerler listesi olarak Bursa’nın her güzelliğini araştırdık ve derledik. Osmanlı Devleti ve tarihimizin başkenti olan Bursa, mutlaka ziyaret edilmesi gerekilen illerdendir.

Bursa gezinizde tarihte yaşanan birçok olaya tanıklık eden mekânları göreceksiniz. Bu mekânlar içerisinde buram buram tarih kokusunu barınır. Yabancı turist ve yerli turist olarak tüm insanları ağırlayan ilde resmen zaman makinasına binip eskiye yolculuk yapmış gibi hissedeceksiniz.

Bursa Gezi Haritası Bursa Nerede? Bursa’ya Nasıl Gidilir?

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (4)

Bursa nın gezilecek yerleri hem Türkiye genelinde hem de Marmara Bölgesi içerisinde en önemli yerler arasındadır. Bu kadar önem arz eden il, hem yabancı hem de yerli turist çekmektedir. Bursa gibi çok yönlü bir ilde hem yaz hem de kış tatilini farklı alternatifler ile yapabilirsiniz.

Bursa gezi rehberi içerisinde ile gitmek zorlu bir uğraş olmayacaktır. Bursa’ya hava yolunu veya kara yolunu kullanarak, rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz önce İstanbul’a ulaşarak oradan, deniz otobüsü veya feribot ile deniz yolunu seçerek ile ulaşabilirsiniz. Bursa’ya İstanbul üzerinden 1 saat 50 dakika; 154,2 km’de gidebilirsiniz.

Ankara yolu üzerinden ise 4 saat 30 dakika; 386,6 km süre ile ulaşım sağlayabilmektesiniz. Bursa gibi tarihi zengin olan bir ilde, keyifli vakit geçirmek doğal güzellikler ile de mevcuttur.

1- Bursa Gezilecek Yerler Doğa ve Bursa ya Gideceklere Tavsiyeler!

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (6)

Bursa gezi rehberi içerisinde Bursa’da bilinmeyen gezilecek yerler rotasını da oluşturduk. Gezi için gidilen illerde genellikle herkesin aşina olduğu yerler gezilmektedir.

Fakat saklanan doğal güzelliklere şahitlik etmek de her insanın isteyeceği bir durumdur. Bursa’ya dilerseniz ailenizle dilerseniz sevgilinizle gidin her türlü, her mevsimde kaliteli ve keyifli bir tatil yapma imkânı bulacaksınızdır.

Bursa kamp alanları için de doğal yerler listemizde uygun mekanlar bulabilirsiniz. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Bursa ilinde de gezilmeyi ve anı biriktirmeyi hak eden birçok yer bulunmaktadır. İşte eşsiz ve doğal, Bursa doğa güzellikleri!

A-  Bursa’da Sevgiliyle Gezilecek Yerler | Saıtabat Şelalesi

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (19)

Bursa gezilecek yerler dendiğinde akla yeşil ormanlar gelmektedir. Ormanlarının yeşilliği ile de bilinen Bursa, şelale bulunduran illerdendir.

Saıtabat şelalesi muhteşem ve eşsiz görüntüsü ile ziyaretçilerini adeta büyülemektedir. Saıtabat şelalesi, Saıtabat köyünde bulunmaktadır. Bursa Kestel’de bulunan Saitabat’a giderek keyifli bir serpme kahvaltı yapma fırsatı bulabilirsiniz.

Ardından da eşsiz görüntüsü ile görenleri adeta bir efsaneye kaptıran şelaleyi gezmeye başlayabilirsiniz. Şelaleye giriş yapmak için küçük bir ücret ödemeniz gerekecektir.

B- Bursa Gezi Turu |Suuçtu Şelalesi

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (21)

Bursa gezi rehberi ile Suuçtu Şelalesine ziyaret etmenizi mutlaka tavsiye etmekteyiz. Cennet edası oluşturan şelale görünümüne şahitlik etmek her ilde karşılaşabileceğiniz bir durum değildir.

Bu tarz fırsatları yakaladıkça değerlendirmelisiniz. Özellikle Bursa gibi bir memlekette şelalenin eşsiz görünümü sizlere değerli fotoğraf anılarını da beraberinde bırakacaktır.

C- Bursa Gezilecek Yerler Uluabat Gölü

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (24)

Bursa gezilecek yerler dendiğinde akla iki farklı tema gelmektedir. Birisi tabi ki de köklü tarihi geçmişi bulunan tarihi mekânlarıdır. Ardından muhteşem yeşilliği ile gölleri ve şelaleleri de akılda yer etmektedir.

Tatlı suyu bulunduran göl içerisinde birçok canlıyı bulundurmaktadır. Farklı hayvan türü popülasyonları bakımından incelendiğinde ülkemizde nadir bulunan göllerdendir. Uluabat gölüne giderek keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Ç- Bursa da Gezilecek Yerler Doğa |Oylat Vadisi

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (17)

Bursa gezi rehberi içerisinde yer alan Oylat vadisi bulundurduğu temiz havası ile birçok insanı çekmektedir. Vadi özellikle, şehrin yorucu ve bunaltıcı temposundan yorulanların aradığı kaçamak tatili için iyi bir durak haline gelebilmektedir.

Oylat içerisinde kaplıcalar ve mağara da bulunmaktadır. Kaplıcalar sıcak suyu ile insanları kendine çekmektedir. Mağara ise ülkedeki en büyük 3. Mağara unvanı ile insanların ilgisini çekmektedir.

D- Bursa Gezi Rehberi| Irgandı Köprüsü

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (14)

Bursa gezilecek yerler dendiğinde doğal güzellikler arasında tabi Irgandı köprüsü de yerini almaktadır. Arastalı olan köprü, 1442 senesinde inşa edilmiştir. İnşa edilmesi eskiye dayanan köprü insanların ilgisini oldukça fazla çekmektedir.

Arastalı yapısı ile ülkemizde çok az sayıda bulunan köprüler arasında da bulunmaktadır. Yapım tarihi eskiye dayanan köprü, bu zamana kadar belirli hasarlara uğramış fakat restore aşamaları tamamlanmıştır.

E- Bursa’da Yağmurlu Havada Gezilecek Yerler | İnegöl Ormanları

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (13)

Bursa gezi rehberiharitalı yapı içerisinde bulunan İnegöl; köftesi ile adından çokça bahsettirmektedir. Mobilyacılık olarak da çokça tercih edilen İnegöl’ün ormanları adeta cennet edası taşımaktadır.

Ormanlar içerisinde bulunan çam ağaçları harika görüntüleri oluşturur. Ormanlar içerisinde tatillerinizi değerlendirerek keyifli yürüyüşler ve keşifler yapabilirsiniz.

F- Uludağ Kayak Merkezi

[caption id="attachment_3526" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (25) 18 Başlıkta Bursa Gezilecek Yerler | Bursa Gezi Rehberi[/caption]

Bursa gezilecek yerler listemizde belki de en çok kulaklara aşina olan yer Uludağ Kayak Merkezidir. Uludağ’a giderek harika bir kış tatili geçirmek pek hala mümkündür.

Uludağ Kayak Merkezi’ne giderek kayak yapabilir, birçok farklı kar sporunu gerçekleştirebilirsiniz. Uludağ, Bursa ve Türkiye içerisinde en büyük ve en donanımlı kayak merkezi olarak bilinmektedir. 40 km uzunluğa sahip olan Uludağ’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2- Günübirlik Bursa Gezi Rotası |Bursa Gezi Rehberi Tarihi Mekânlar!

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (7)

Bursanın gezilecek yerleri arasında tarihi mekânlar yerini en baş sırada almaktadır. Osmanlı tarihinde çok büyük anlara şahitlik eden çoğu mekân Bursa’da yer alır.

Hatta Osmanlı Devletinin başkenti olarak da geçen Bursa’da çok önemli ve değerli mekânlar bulunmaktadır. İşte eşsiz tarihi mekânların detayları!

A- Tophane Saat Kulesi

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (22)

Bursa gezilecek yerler dendiğinde akla Tophane Saat Kulesi gelmektedir. 1906 senesinde yapılan saat kulesi birçok yaşanmışlığa şahit olarak, üzerinde tarihin izlerini taşır.

Gece olduğunda ışıklandırma ile mükemmel bir görünüme kavuşan saat kulesinin saati çalışır vaziyette değildir. Saat kulesini ziyaret ettikten sonra Topkapı parkında da yürüyüş yapabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

B- Bursa da Gezilecek Yerler |Yeşil Türbe

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (26)

Bursa gezi rehberiharitası içindeki sıradaki kıdemli durağımız, Yeşil Türbe’dir. Türk İslam eserlerinin sergilendiği türbe zamanında müze olarak da kullanıma açılmıştır. Eserler arasında Yıldırım Bayezid ve 2. Murad’a ait eserler de yer almaktadır.

C- Alaaddın Bey Hamamı

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (18)

Bursa gezilecek yerler haritasında bulunan hamam her ne kadar adını temsilen kullanılmasa da mükemmel eserleri ziyaretçilerine sergilemektedir.

Yapı içerisinde müzeyi aratmayacak eserler bulunur. 1502 senesinde inşa edilen Alaaddin Bey Hamamı’nı Molla Ferani isimli din aliminin torunu Alaaddın Ali yapmıştır.

Hamam isimli yapı zamanında birçok farklı işlev için kullanılmıştır. Tütün deposu ve farklı amaçlar için kullanılmış olan yapı, bu zaman içerisinde restore edilmiştir.

Ç- Bursa Merkez Gezilecek Yerler | Bursa Kent Müzesi

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (9)

Bursa gezi rehberi rotasındaki bir sonraki durağımız Bursa merkezde gezilecekyerler listesi arasında bulunan, Bursa Kent Müzesi’dir.

İlk Adliye binası olarak açılan Bursa Kent Müzesi, Bursa’ya gelen ziyaretçilerin ilgi odağı halindedir. Bursa’ya ait farklı eserlerin birleşimi ile halka açılan müzede, Osmanlı tarihine ait dokular da yer almaktadır.

D- Ulu Cami

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (23)

Bursa gezilecek yerler içerisinde bir sonraki durak ise Bursa’nın meşhur Ulu Cami’sidir. 1. Bayezid’in yaptırmış olduğu Ulu Cami büyüklüğü ve mimarisi ile ziyaretçilerini adeta büyülemektedir.

Caminin içerisine girdiğinizde inşa edildiği zamanlara dönmemek ve geçmişe doğru bir yolculuk yapmamak elde değildir. Tam 622 sene önce inşa edilmiş olan cami, Bursa’nın Atatürk Caddesi üzerinde yer almaktadır.

E- Saltanat Kapısı

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (20)

Bursa gezi rehberi kitap ve internet üzerinden araştırılarak kolaylıkla bulunabilecek bir unsurdur. Tarihi açıdan önemli olan Top Hane semti içerisinde yer alan Saltanat Kapısı, tarih için ayrı bir önem taşımaktadır.

Osmanlı döneminde Bursa’ya ilk giriş anı Saltanat Kapısıdır. Zamanında kazanılan efsane zaferin ilk giriş kapısı olan Saltanat Kapısı’nda her Cuma mehter marşı çalınmaktadır. Böylece kazanılan zafer her Cuma gurur verici bir şekilde anılmaktadır.

F- Bursa’da Günübirlik Gezilecek Yerler |Cumhuriyet Caddesi

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (11)

Bursa gezilecek yerler arasında bulunan Cumhuriyet Caddesi özellikle yağmurlu havalarda ortamda yarattığı hava ile hoş kareler oluşturmaktadır. Cadde içerisinde alışveriş yapabileceğiniz mağaza ve dükkânlar bulunmaktadır.

G- Zafer Plaza

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (1)

Bursa gezi rehberi içerisinde yer altında bulunan Zafer Plaza, eşsiz doğal güzellik ve tarihi mekân ziyareti sonrasında ihtiyaçlarınızı karşılayabilmektedir. Yer altında bulunan alışveriş merkezi oldukça büyük bir yapıya sahip olmaktadır.

Ğ- Hünkar Köşkü

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (12)

Gezi rehberi Bursa için birçok alternatif sunmaktadır. Hünkar köşkünün eski zamanlardaki inşa edilme sebebi, av köşkü olarak kullanılma amacını kapsamaktadır. Hünkar köşkü olarak da bilinen köşkün bir diğer adı, Cumhuriyet Köşkü’dür.

Zamanında Mustafa Kemal Atatürk’ünde konaklamış olduğu köşk, Atatürk Köşk’ü olarak da bilinmekte ve anılmaktadır. Türkiye ve Osmanlı döneminde büyük izler bırakmış olan köşkü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

H- Koza Han

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (15)

Bursa gezilecek yerler rotası içerisinde Koza Han da bulunur. Bursa halkı ve turistlerin ilgi odağı ve kullanım merkezi olan Han, çok samimi bir görünüm sunmaktadır. Tarihi yapıları ve dokuları içinde bulunduran han içerisinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

I- Bursa Gezilecek Yerler |Cumalıkızık Köyü

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (10)

Bursa gezi rehberi rotamızın son durağı Cumalıkızık Köyü’dür. Cumalıkızık Köyü’ne giriş yaptığınızda aşırı samimi ve doğal bir hava ile karşı karşıya kalacaksınız.

Bursa’nın kültürel tarihini hala daha yaşatan köyde keyifli vakit geçirmeniz mümkündür. Köy içerisinde tarihi kalıntılar da yer almaktadır. Temiz hava eşliğinde bir süre tatil yapabilir ve köy yaşamına şahitlik etme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Bursa’da Ne Yenir Ne Meşhur?

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (2)

Bursa gezilecek yerler içerisinde hoş bir gezi turu gerçekleştirmek herkesin isteyeceği bir durumdur. Bursa hem doğal güzellikleri hem de tarihi dokuları ile ziyaretçileri büyüleyen bir ildir.

Hoş ve keyifli gezinizi tamamlarken mutlaka yorulup, acıkacaksınızdır. Bursa gezi yerleri olarak zengin bir ildir. Bu zenginlik yöresel lezzetler için de aynı durumda geçerlidir. Peki ya bu lezzetlere hangi mekânlar aracılığı ile ulaşım sağlayabilirsiniz?

  • Yeni Divan Lokantası
  • Bursa da Kahvaltı
  • Bursa Yemek Dünyası
  • Keyf Restaurant
  • Nevigah Restaurant
  • Arap Şükrü Sandal
  • Ulu Meydan Kuru Fasulye
  • Dababa Restaurant
  • Bursa Kebapçısı
  • Palandöken Lokantası
  • Bademli Et Mangal
  • Rumeli Kardeşler Sofrası
  • Yahya Y’efendi Cadde Restoran
  • Selçuk Restaurant
  • Zennup
  • Köşebaşı Bursa

Bursa Gezilecek Yerler Bursa’da Konaklama Yapılabilecek Mekânlar?

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (8)

Bursa gezi rehberi içerisinde mükemmel bir geziye hazır mısınız? Eşsiz mekânları ziyaret ettikten sonra elbet bir konaklama mekânı arayacaksınız. Bu arayışta sizlere yardımcı ve belirleyici olması için bir derleme yaptık.

Bursa gezilecek yerler sonrası konaklama sırasında ihtiyaçlarınızı yeterli bir şekilde, sorunsuz halletmek önem taşımaktadır. Bu durumda iyi bir araştırma yapmak şart hale gelecektir. İşte Bursa’da konaklayabileceğiniz mekânlar:

  • Ulu City Otel
  • Güner Hotel
  • İbis Hotel
  • Setpark Apart Otel
  • Mis Gibi Otel & Restaurant
  • Bursa Malkoç Otel
  • Silver Palace Hotel Bursa
  • Prusias Hotel
  • Grand Bursa Otel
  • Kervansaray Bursa City Hotel
  • Bursa Ulupark Hotel
  • Tiara Hotel & Spa
  • Yeşil Butik Otel
  • Kadı Konağı Butik Termal
  • Lion City Hotel

Bursa’da Hava Durumu Nasıldır? Dikkat Edilmesi Gerekenler!

ekolojikkoyy-bursa-gezilecek-yerler-bursa-gezi-rehberi (3)

Bursa gezilecek yerler arayışında iseniz, çok doğru bir seçim yapmışsınız diyebiliriz. Çünkü Bursa hem kış hem de yaz tatil için büyük alternatifler sunmaktadır.

Bursa doğal güzellikler içerisinde; göller, şelaleler, ormanlar ve parklar bulunmaktadır. Yanı sıra tarihi açıdan da Türkiye içinde önemli illerden biri olan Bursa gezi rehberi birçok alternatifi sunmaktadır.

Bursa için kış tatili planlıyorsanız Kasım ayı başlangıcında Uludağ Kayak Merkezi’ne gidebilirsiniz. Ayrıyeten yaz için bir tatil planı düşünüyorsanız; sıcak ayları tercih etmenizi öneririz.

Mudanya sahil tarafları yaz ayları dışında soğuk ve sert bir havaya sahip olmaktadır. Tabi seyahate çıkmadan önce güncel hava durumunu her ihtimale karşı tedbir amaçlı kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!