Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Genç odası dekorasyonu fikirleri, dekor sırasında çok araştırılmaktadır. Gençlerin yaşam alanı, elbette başarılı ve kullanışlı bir dokunuşu hak eder!

Gençlerin büyük bir zaman dilimini odalarında geçirdiği aşikârdır. Bu durumda oda içerisindeki konfor ve kullanım düzeyi çok önemlidir.

Gençlerin hem kendi tarzlarını yansıtabildikleri hem de konforlu kullanım sağlayabilecekleri bir dekor oluşumu şarttır. Ebeveynler dekor konusundaki deneyimlerini gençlerle paylaşarak daha doğru bir kullanımı elde etmelidirler.

Genç odası takımları içerisinde tüm mobilyalar zaten ahenk içerisinde oluşturulmaktadır. Bu noktada size düşen kısım, hangi takımı seçeceğinizdir.

Genç Odası Dekorasyonu Fikirleri | Küçük Odalar İçin Genç Odası Fikirleri

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (7)

Genç odası dekorunun yapıldığı kişi yani evin genç bireyi, adeta statü atlamış bir birey olmaktadır. Çocukluk döneminden gençlik dönemine geçiş yapan bireyin tarzı ve stili daha yeni yeni oturmaya, özgünleşmeye başlamaktadır.

Genç bireyin yeni oturttuğu tarzını en iyi yansıtacağı alan, elbet ki odasının dekorasyonudur. Oda dekorasyon aşamalarını genç bireyin gerçekleştirmesi, aynı zamanda ona sorumluluk da yükleyecektir.

Bu yüzden dekor sırasında mutlaka odayı kullanacak olan gencin fikirleri alınmalıdır. Böylece odayı kullanacak genç, daha iyi ve keyifli vakit geçirecektir.

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (8)

Genç odası dekorasyonu sırasında endişe oluşturan bir durum; odanın küçük olmasıdır. Fakat endişeye mahal yoktur!

Doğru ve başarılı bir dekorasyon deneyimi, sizi endişelerinizden kurtararak yerine memnuniyeti yerleştirecektir. Peki ya başarılı bir dekorasyon yapmak için nelere dikkat edilmelidir?

Dekorasyonun bu kısmında bahsedeceklerimiz başarılı bir dekor ve konforlu kullanım için oldukça önem taşımaktadır. İşte 4 başlıkta en çok merak edilen başarılı dekorasyon adımları!

1- Farklı Tasarım Genç Odaları İçin Gençler Üzerinde Hayal Gücü İçin İlham Vermektedir!

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (4)

Farklı tasarımlar her genç odası dekoru yapan bireyler için aranan bir özelliktir. Genellikle görülmemiş veya az rastlanmış olan modeller her zaman göz bebeği olmuştur.

Bu durumda farklı modellerin doğru seçimi ile gencin hayal gücü de artabilmektedir. Hayal gücü özellikle gençlik ve çocukluk çağlarında geliştirilebilir bir halde olmaktadır.

Ve hayatın her sürecinde işlevinin öneminin görülmesi ile beraber, aileler hayal gücünü arttırmak ve ilham verici ürünler kullanmak istemektedirler.

Genç odası dekorasyonu esnasında, ışıklandırmalara ve aydınlatmaya oldukça önem vermek gerekir. Aydınlatmalar, ışık rengiyle ve miktarı ile ahenk içinde olurlarsa ilham verici bir hale bürünebilirler.

Bunun yanı sıra, genç bireyin ilgilendiği hobi ürünlerine odada yer verilmekle beraber asma tavan veya farklı tavan motifleri ile gencin ilgisi çekilebilir.

2- Lüks Genç Odası Tasarımları Mobilya Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (3)

Mobilyalar üzerindeki renk seçimi: gencin konsantrasyonu ile de yakından ilgilidir. Ahenk içinde benzer tonlarda seçilen renkler, konsantrasyon bozukluğunun en aza indirgenmesini sağlamaktadır.

Genç odasını dekor ederken siyah rengi oldukça az kullanmak gerekmektedir. İç karartıcı yapısı ile olumlu etkilere yol açmayan siyah, yerini beyaz ve diğer renkler ile doldurmaktadır. Mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır.

Açık tonların ve yumuşak renklerin oda içerisinde kullanılması her zaman aydınlık ve ferahlatıcı bir görünümü beraberinde getirmektedir.  Genç odası dekorasyonu kendin yap ürünleri ile de donatılabilmektedir.

3- Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Alanı Genişletmek İçin Ayna Kullanımı ve Aydınlatma!

[caption id="attachment_3416" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (2) Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır | 4 Adımda Uygun Dekorasyon[/caption]

Genç odası içerisinde ayna kullanımı hem geniş, aydınlık bir görünüm için hem de biteyin gelişimi için önem taşımaktadır. Aynalarla bilinçli bir şekilde tanışmak gelişimini sağlayan genç bireyler için oldukça önemlidir.

Aynanın oda içerisindeki kullanılacağı yere dikkat edilmelidir. Şifonyer veya masanın üzerine konulabilecek aynalar, özellikle küçük odalarda olmazsa olmaz olan ürünlerdendir.

Genç bireyin, gençlik gelişiminin ilk adımlarını attığı alan odasıdır. İnsan yalnız kaldığı zamanlarda kendisini daha da çok keşfetmektedir. Bu durum genel olarak düşünce yolu ile gerçekleşse de, fiziksel özelliklerini ayna yardımı ile gerçek kılabilmektedir.

4- Oda İçerisinde Konsantrasyonu Sağlamak İçin Eşya Seçimine Dikkat Edilmelidir!

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (6)

Genç odası dekorasyonu sırasında eşya seçiminde fazla karmaşık model veya mobilya takımlarından kaçınmanız uygun olacaktır. Çünkü genç odası içerisinde konsantrasyon oldukça büyük önem taşımaktadır.

Bunu gerçekleştirmek de oda dekorasyonu ile yakından ilgilidir. Karmaşık desen ve model seçiminin yapılmamasının yanı sıra, eşyaları yerleştirirken de kalabalık görünümden kaçınılmalıdır.

Renk uyumu da konsatrasyon için önemli olan özellikler arasında yer almaktadır. Renk uyumu ve yumuşak renkler odanın içine sakin ve ferah bir görünüm kazandıracaktır.

Genç Odası Dekorasyonu Örnekleri

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (1)

Genç odası için örnek görselimizi incelediğimizde beyaz renge ağırlık verildiğini görmekteyiz. Beyaz renkten yana kullanılan mobilyalara farklı renk katmak amacıyla duvar rengi, mavi tonda tercih edilmiştir.

Görseldeki alanda desen kalabalığına yol açılmadan düz ve klasik modellere yer verilmektedir. Bu sayede genç bireyin konsantrasyonunu olumsuz yönde etkileyecek hiçbir durum kalmamıştır.

Tüm bunların yanı sıra oda içerisinde bir adet gitar da görmekteyiz. Bu demek oluyor ki odayı kullanacak olan gencin hobilerine oda içerisinde yer verilmiştir.

Böylece genç, odasında daha keyifli vakit geçirecek ve ilham kaynağını en verimli bir şekilde kullanmış olacaktır.

Genç Odası Dekorasyonu Erkek Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

evdekordizayn-genc-odasi-dekorasyonu (5)

Genç odası dekoru sırasında mobilya seçimi kadar, mobilyaların doğru yerlerde kullanılması da önem taşımaktadır. Erkek genç odası için yapılacak seçim farklılıkları elbette ki desen ve renk yönünde olabilmektedir.

Yine gencin fikirleri ve tarzı ön planda tutularak mobilya seçiminde bulunulmalıdır. Böylece odayı kullanacak olan birey, oda içerisinde kendi tarzının yansımalarına şahit olabilecektir.

Genç odası için doğru ve başarılı dekor aslında mobilyalar ve diğer eşyalar arasındaki uyumu ve ahengi sağlamaktır. Bu uyum sağlandığında oda içerisinde rahatsız edici bir görünüme rastlamak mümkün olmayacaktır.

Genç odası dekorasyonu sırasında en önemli unsur, oda içi ürün seçimlerinin genç birey tarafından yapılmasıdır. Kendine özgün olan bir oda içerisinde en verimli ve keyifli saatleri geçirmek de, yine genç bireye mahsustur!

Takip Et, Fırsatları Yakala!