Dekorasyonda Himalaya Tuz Lambası Kullanımı!

Dekorasyonda Himalaya Tuz Lambası Kullanımı!

Dekorasyonda Himalaya tuz lambası kullanımı oldukça işlevsel olan aksesuarlar arasındadır. Bu tuz Pakistan’da bulunan Himalaya dağları içinden çıkarılmaktadır. İçeriğindeki bol mineral sayesinde yararları oldukça fazladır.

Himalaya tuz lambasının çok güzel ve değişik bir görünümü bulunmaktadır. Evde kullanırken mutlaka tek başına kullanılmalıdır. Çünkü tek başına yeterli olabilecek bir aksesuardır. İşlenirken birçok işlemden geçen bu lambalar masa üstlerinde kolaylıkla kullanılabilir.

Tuz lambasını kullanırken dekorasyon hatalarıoluşmaması için mutlaka ahşap yüzeyler ve beyaz ile nötr renklere sahip objelere yakın yerde kullanılmalıdır. Bu sayede hem dikkatleri üzerine çekecek hem de evin daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Dekorasyonda Himalaya Tuz Lambası Kullanımı Hakkında Merak Edilenler!

evde-dekor-dizayn-dekorasyonda-himalaya-tuz-lambasi-kullanimi

Dekorasyonda Himalaya tuz lambası kullanımı konusunda birçok fikir olsa da evin içinde ya da ofislerde kullanırken tasarıma dikkat edilerek kullanılmalıdır. Bu lambanın güzel yanı kristal yapıda olması ve içindeki lambanın dışardan anlaşılmadan ışık kaynağı olarak kullanılmasıdır.

Peki, Himalaya tuz lambası nasıl kullanılır, nerelerde kullanılır, faydaları nelerdir aşağıdaki konu başlıklarından öğrenelim.

1- Himalaya Tuz Lambasının Özellikleri Nelerdir?

evde-dekor-dizayn-dekorasyonda-himalaya-tuz-lambasi-kullanimi

Pakistan’ın Himalaya Dağlarından çıkarılan bu eşsiz yapının özellikleri oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca mineralli yapısıyla zararsız olup, kimilerince ortamdaki rutubeti ve olumsuz olan havayı içine çektiği söylenmektedir.

Tuz lambasının özellikleri:

  • İçeriğinde sodyum, potasyum, magnezyumun yanında çinko bulunur.
  • Tuzlu yapısı kristal haldedir.
  • Mineral zenginliğine göre rengi kırmızı ya da koyu pembe olmaktadır.

Yukarıda yer alan özelliklere sahip Himalaya tuz lambası farklı görünümü ile dekoratif bir obje olarak uzun zamandır vazgeçilmezler arasındadır.

2- Himalaya Tuz Lambasının Faydaları Nelerdir?

[caption id="attachment_2222" align="aligncenter" width="640"]evde-dekor-dizayn-dekorasyonda-himalaya-tuz-lambasi-kullanimi Himalaya Tuz Lambasının Faydaları Nelerdir?[/caption]

Ev içinde ya da farklı ortamlarda kullanılan bu lambanın özellikleri oldukça yararlıdır. Dekorasyonda Himalaya tuz lambası kullanımı birçok faydayı beraberinde getirmektedir. Ayrıca dekorasyonda minimal yaklaşım içinde kullanılabilen güzel bir aksesuardır.

Faydaları arasında zararlı bakterileri üzerine çektiği ve üzerinde topladığı bu bakterileri zamanla etkisiz hale getirdiği bilinmektedir. Bu açıdan kullanımı daha da cezbedici hale gelmektedir. Bunun yanında nem dengesini korur, kötü kokuları hapseder, ferahlığı sağlar.

Teknolojik aletlerin yaydığı radyasyonu üzerine çekerek kötü etkisini azaltır. Farklı olarak ruh sağlığını da ortama yaydığı pozitif hissiyatla sağlar.

3- Dekorasyonda Himalaya Tuz Lambası Nasıl Kullanılır?

evde-dekor-dizayn-dekorasyonda-himalaya-tuz-lambasi-kullanimi

Himalaya tuz lambası nasıl kullanılır? Öncelikle bu soruya cevap verirken ev içinde seçmiş olduğunuz tarza uygun ögelerle uyum nasıl yakalarım buna karar vermelisiniz. Sonrasında kolayca yerleştirebilirsiniz.

Dekorasyonda Himalaya tuz lambası kullanımı kolay olan bu lambanın hafif olması da dekorasyonda büyük kolaylık sağlamaktadır. Evin büyüklüğüne ya da küçüklüğüne göre seçimler yapılırsa kolayca tasarım ögesi ev içinde yerleştirilmiş olur. Ek olarak hava sirkülasyonu için oda büyüklüğünü dikkate almakta fayda vardır.

4- Himalaya Tuz Lambasının Kullanım Alanları Nelerdir?

evde-dekor-dizayn-dekorasyonda-himalaya-tuz-lambasi-kullanimi

Görünüşü ile otantik bir hava yaratan tuz lambası etkileyici görünümü ile tüm mekanlarda kullanılabilir. Alternatif seçimler arasında düşünülebilecek bir obje olup tek başına da minimalist anlayış içinde sade bir görünüm sağlayacaktır.

[safir_faq question="Tuz Lambasının Sahtesi Nasıl Anlaşılır?" answer="Tuz lambası, eğer bulunduğu ortamı tamamen aydınlatıyor ise o ürün sahtedir. "]

[safir_faq question="Himalaya Tuz Lambasının Zararları" answer="Himalaya tuz lambasının herhangi çevresel zararı bulunmamaktadır. Aksine oda içerisinde yer alan havayı düzenli bir şekilde temizlemektedir. "]

Ofislerde kullanılırken masa üstleri ve çalışılan alana yakın yerler tercih edilmelidir. Bu sayede çalışmak için olumlu bir hava kendiliğinden oluşmuş olacaktır. Günümüzde gerçek Himalaya tuz lambası bulmak da zorlanılabilir. Fakat güvenilir yerlerden alınırsa bu problem ortadan kalkacaktır.

Dekorasyonda Himalaya tuz lambası kullanımı avangard tarzda düzenlenen yerlerde tamamlayıcı bir öge olacaktır. Bunlara ek olarak raflarda da isteğe göre kullanılabilir. Kullanılırken dekorasyon hataları olmaması için renk uyumu ve konulan yerin önemi büyüktür. Bu faktörlere dikkat edilerek kullanılırsa dekorasyon açısından güzel görünümlere ulaşılabilir.

5- Himalaya Tuz Lambasını Kullanırken Nasıl Muhafaza Edilmeli?

evde-dekor-dizayn-dekorasyonda-himalaya-tuz-lambasi-kullanimi

Himalaya tuz lambası kristal bir yapıda olduğu için düşme anlarında ya da çarpma durumlarında kırılabilir, hasar alabilir. Zarar görmemesi için yapılacak bazı küçük ipuçları bulunmaktadır. Bunlara dikkat edildiğinde uzun yıllar tuz lambasını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Tuzdan gelen bu saf yapıyı muhafaza etmek için mutlaka nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır. Çünkü yapısı sert olsa da erime özelliğine sahiptir. Kolay eriyebilen tuz lambasını mümkünse mutfaktan ve banyo yakınlarından uzak tutmalısınız. Çünkü nemi kendine çektiği için üzerinde oluşan su taneleri erimesine neden olacaktır.

Düşme durumlarında kırılacağı için mutlaka yüksek yerlerde önlem alınarak kullanılmalıdır. Altına çift taraflı bantları yerleştirilebilir. Bu sayede dokunma anlarında düşüşleri önleyebilirsiniz. Dekorasyonda Himalaya tuz lambası kullanımı dışında bakterileri toplama özelliği sayesinde üzerinde birçok bakteri birikebilir. Çok bastırmadan hafif nemli bir bezle üzeri silinerek kullanılabilir.

Takip Et, Fırsatları Yakala!