7 Adımda Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri

7 Adımda Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri

Çalışmak için odaya ihtiyacı olan herkes çalışma odası düzenleme fikirleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Rastgele düzenlenmiş veya düzenlenmek için bir çaba sarf edilmemiş bir oda çalışma temposunu düşürebilmektedir. Çalışma temposunu düşürmese bile olumlu yönde bir katkı sağlamamaktadır. Buna karşın kendini tanıyarak, kendine uygun tarzda bir çalışma odası düzenlemek odaklanmayı arttırmaktadır. Böylece daha uzun çalışma temposu elde etmeyi sağlamaktadır.

7 Adımda Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri Hangileri?

[caption id="attachment_1583" align="aligncenter" width="640"]6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri 7 Adımda Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri[/caption]

Bir çalışma odası düzenlenirken dikkat edilecek temel hususlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki renk seçimidir. Çalışma odasının duvarlarının rengi odaklanmak için çok önemlidir. Değişik çalışma odası tarzlarına göre çok farklı renkler olabilir. Burada önemli olan, rengin kişiyi yansıtması ve ona yabancı gelmemesidir.

İkinci husus aydınlatmadır. Çalışma odası düzenlerken mümkün olduğunca doğal ışık alacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Doğal olmayan ışık fark edilmese de yorucu olmaktadır. Doğal ışığın gelmediği zamanlarda aydınlatma için doğal ışığa en uygun ışık türü olan beyaz ışık tercih edilmelidir.

[caption id="attachment_1584" align="aligncenter" width="640"]6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri 7 Adımda Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri[/caption]

Üçüncü husus mobilya konusudur. Mobilyanın çeşidi kişinin sade, modern ya da klasik bir çalışma odası tercihine göre değişmektedir. Fakat değişmeyecek olan şey masanın ve sandalyenin birbirlerine göre ergonomisini iyi ayarlamaktır. Kişi sandalyesine oturduğu vakit, masanın yüksekliği göğüs hizasından aşağıda olması gerekmektedir. Çok aşağıda olması durumunda ise çok eğilmesi gerekeceğinden masa ve sandalye alınırken mutlaka deneyerek alınmalıdır.

Dördüncü husus ise çalışma odasındaki organizasyondur. Yine bu durum kişiden kişiye değişecektir. Fakat ortamın dağınık olmaması gerekmektedir. Bu yüzden baştan bu düzen iyi düşünülmelidir.

Çalışma odaları bazen genç odası tarzında olmaktadır. Bunda bir sıkıntı yoktur. Genç odasının dağınıklık özelliği alınmamalıdır. Bu dağınıklığı önlemek amacıyla çalışma odası dekorasyon fikirleri arasına depolama alanları eklemeyi göz önünde tutmak gerekir.

1 - Sade Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri

6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri

Çalışma odası düzenleme fikirleri arasında ilk akla gelen fikir her zaman sade olandır. Fakat sade çalışma odası oluşturma fikri ile çıkılan yolda genellikle bu yoldan sapılmaktadır. Sadelikte kendiliğinden bir şıklık bulunmaktadır. Hem şık hem sade olması istendiğinde ortaya karışık bir dekorasyon ortaya çıkmaktadır.

Uzak doğu esintisinin hakim olacağı bir sadelikte oluşturulan çalışma odası odaklanmayı arttıracaktır. Fakat ruhunda hareket, canlılık olan bireyler için bu tarz çalışma odaları sıkıcı gelebilmektedir. Bu yüzden kişi sade çalışma odası isterken kendini iyi tanımalıdır. Moda olsun diye sade çalışma odasında karar kılmamalıdır.

2 - Klasik Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri

6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri

Bazı insanlar klasik aşığıdır. Klasik arabalar olduğu gibi klasik çalışma odası düzenleme fikirleri de mevcuttur. Bu fikri daha çok müşterilerin ağırlandığı çalışma odaları için uygundur. Yapılan iş ile de uyumlu olması gerekmektedir.

Daha çok ahşap malzeme kullanılması gereken bu fikir bizi eski çağlara götürmektedir. Tarihe meraklı bir yapıya sahip kişiler için bu fikir çok uygundur. Eğer huzuru tarihte bulan bir karaktere sahip biriyseniz hiç düşünmeden klasik bir çalışma odasına sahip olmak için alışverişe başlayabilirsiniz.

3 - Modern Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri| Modern Çalışma Odaları Dekorasyonu

6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri

Sadelikle ve tarih özlemi ile uğraşamam ben modern bir insanım diyenler için uygun fikirdir. Günümüzde teknolojinin gerektiği iş kollarında çalışan kişiler için uygun bir fikirdir.

Kişinin çalışma yaptığı ortam fikirlerine de yansımaktadır. Bu yüzden yazılım, teknoloji, reklamcılık gibi sektörlerde iş yapan kişilerin çalışma odaları bu şekilde düzenlenebilir.

4 - Çalışma Odası Malzemeleri

6-maddede-çalışma-masası-düzenleme-fikirleri

Çalışma odasının nasıl olmasından daha, nelere sahip olması da önemli bir konudur. Çalışma odasında kesinlikle rahatlatıcı bir bölüm olmalıdır. Eğer alanınız genişse etrafı çevrilerek oluşturulacak bir meditasyon odası olabilir. Ayrıca daha geniş bir alana sahipseniz bir masa tenisi bile olabilir.

Fakat alanınız küçükse ve çalışma odası evin içindeyse rahat ettirici bir adet koltuk bile bu görevi görebilmektedir. Ya da çalışma odası rahatlatıcı duvar kağıtları ve desenlerle kaplanabilir.

5 - Birden Çok Kişi için Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri

6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri

Çağımızda yapılan çalışmalar genellikle birlikte olan çalışmalar olmaktadır. Bir kişinin ya da şirketin bir işi tek başına yaptığı devirler kapanmıştır. Artık birden fazla uzmanlık gerektiren işler çağın işleridir. Bu yüzden çalışma odaları düzenlenirken birlikte çalışılabilecek ortamların da eklenmesi elzem hale gelmiştir.

6 - Çalışma Odasında Duvar Dekorasyonu

6-maddede-çalışma-odası-düzenleme-fikirleri

Çalışma odası düzenleme fikirleri düşünülürken duvarlar unutulmamalıdır. Duvarların boş kalması sesin yankı yapmasına sebep olmaktadır. Ayrıca bir boşluk hissi vereceğinden çalışma motivasyonunu negatif yönde etkileyecektir.

Duvarlar mümkün olduğunca iş ile alakalı çalışma motivasyonunu arttırıcı tablolarla ve duvar kağıtlarıyla düzenlenmelidir. Bu yapılırken abartıya kaçınılmamalıdır. Duvarların kişileştirilmesi oraya aidiyet hissi vereceğinden daha pozitif bir şekilde çalışılmasını sağlamaktadır.

Çalışma odanızda bulunacak şık aksesuarlar odaya bir farklılık katacaktır. Fazla abartıya kaçmadan çalışma odasının boş kısımlarına yerleştirilecek şık kitaplıklar çalışma isteğinizi arttıracaktır. Çalışma odasını aydınlatmak için hem işlevsel hem de şık bir avize de bu aksesuarlar arasına girmektedir. Ya da pencerelerde yapılacak bazı farklılıklar odaya ayrı bir hava katacaktır.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=X7Zzx_e0Hck[/embed]

Duvarların boş kalması sesin yankılanmasına neden olmaktadır. Bu da ses kirliliğine neden olmaktadır. Ayrıca boş duvarlar insanın içinde de bir soğukluk ve boşluk hissi uyandırmaktadır. Çalışma odasına oluşacak ses kirliliğine karşı hem göze hoş gelen hem de sesin yalıtımını sağlayan eşyalar kullanılabilir.

Çalışma odası kesinlikle bir yatak odası hüviyetinde olmamalıdır. Çalışma odası yaratıcı düzenleme fikirlerine her daim açık olmalıdır. Çalışma odası dekorasyonu yapılırken çalışma masası önemli bir yer tutar. Odanın havasını bir çalışma masası anında değiştirebilmektedir.

Çalışma odaları aynı zamanda küçük bir ortam olarak dinlenme alanları ihtiva etmelidir. Bu alan çalışma alanı ile biraz mesafeli olmalıdır.

7- Küçük Çalışma Odası Tasarımları Nasıl Yapılmalı?

Çalışma odası düzenleme fikirleri arasında küçük odalara uygun farklı eşyalar bulunur. Toplanabilir masalar, masa altına gizlenebilen sandalyeler gerçek anlamda ortamdan tasarruf sağlar. Keza birden fazla eşyanın bir arada bulunmasını sağlayacak olan bir alanın var olması da iyidir. Küçük odalarda çalışma odası için genelde köşeleri öldürmemeli, iyi değerlendirmek gerekir. Köşelere kurulabilecek kitaplıklar, masalar en ufak bir alanı bile değerlendirmeyi sağlar. IKEA çalışma odası fikirleri bu alanda yol gösterici olacaktır.

Evin Ortak Alanlarında Çalışma Odası Nasıl Oluşturulur?

Evden çalışma süreci geçirecek ve ayrı bir oda imkânı olmayan bireyler için ortak alanların iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu aşamada genellikle hem yatak odası hem çalışma odası ya da salonda çalışma odası düzenleme fikirleri araştırılır. Elbette veriminizi arttıracak bazı püf noktalar mevcuttur!

calisma-odasi-duzenleme-fikirleri

Hem Yatak Odası Hem Çalışma Odası Dekorasyonu | Genç Çalışma Odası Tasarımları Nasıl Yapılır?

Şartlar eğer yatak odasında çalışma odası oluşturmayı gerektiriyorsa çok fonksiyonlu eşyalara yönelmek en doğrusu olacaktır. Bahsedilen bu nokta ikiye ayrılır; genç çalışma odası ve odayı başkasıyla paylaşan kişiler. Eğer genç odası oluşturacaksanız çok sık gördüğünüz ranzalı olup çalışma masasına dönüşen odaları tercih edebilirsiniz. Ortamdan avantaj elde etmeyi de sağlayacak hem de toplu bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır.

Eğer evliyseniz, sevgilinizle birlikte yaşıyorsanız ranzalı bir sistem elbette size uygun olmayacaktır. Bu aşamada yine tercihleriniz vardır. İlki, odanızın köşe kısımlarını değerlendirmek olabilir. Özellikle komidin kenarlarına en azından ufak bir masa koyacak kadar alan varsa bu avantaj sağlar. Bir yandan komodin üstündeki abajurdan gece ışık desteği alabilir bir yandan ise ölü olan köşeleri değerlendirmeniz mümkün olur.

Salonda Çalışma Köşesi Nasıl Yapılır? Kullanışlı Salonda Çalışma Köşesi Fikirleri

Çalışma odası düzenleme fikirleri kapsamında genellikle araştırılan noktalardan bir diğeri de salonda çalışma köşesi oluşturmaktır. Özellikle küçük çocuklar için yeterli oda miktarı yoksa salonda çalışma odası düzenleme fikirleri sayesinde uygun ortam yaratabilirsiniz. Nasıl mı?

Öncelikle odanızda yemek masası koyacak kadar bir alan varsa bu fikir üzerinden ilerlenebilir. Şayet masanızı özel yaptırabilirseniz, açılıp-genişleyen sistemdeki masalar oldukça iyi olacaktır. Çalışma esnasında küçükken yemek için daha büyük hale getirerek iki ortak alan oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra yemek masasının yanında ufak bir köşeye dikdörtgen ve uzun boyutlarda kapaklı olacak bir dolap işinizi görecektir. Gerekli tüm malzemeleri burada bulundurarak çalışma verimini arttırabilirsiniz.

Eğer odanızda yemek masası koyacak alanınız yoksa ya da farklı alanda bir yemek masası bulunuyorsa bu aşamada ise diğer çalışma odası düzenleme fikirleri değerlendirilmelidir. Küçük çocuklar için katlanabilir formatta yer alan ve genelde yurtlarda görülen masaları tercih edebilirsiniz. Taşınabilir olması salonda her alanda kullanılabilmesini sağlar. Yetişkin için ise duvara monte edilecek ve katlandıktan sonra yer kaplamayan masalar doğru bir tercih olabilir. Yine masa çevresinde taşınabilir ya da sabit malzeme alanı oluşturulmalıdır.

calisma-odasi-duzenleme-fikirleri

Evde Çalışma Odası Dekorasyonu ile Home Ofis Nasıl Oluşturulur?

Çalışma odası dekorasyonu belirli bir çalışma alanı yaratmak için yaratılır. Peki çalışma odası home office olarak nasıl yapılır, nasıl dekore edilir? Home ofis çalışma odası dekorasyonu için gerekli olan malzemeleri belirlemelisiniz. Bu aşamada çalışma odası düzenleme fikirleri arasında da belirtilen malzemeler; çalışma masası, rahat bir sandalye, işinize bağlı olarak ofis malzemeleri, çalışma odası için süsleyecek birkaç dekor malzemesi bulunmaktadır.

Genel anlamda bir çalışma ortamını yaratacağınızdan home ofis çalışma odanızda fazla eşyalardan arındırmanız iyi olacaktır. Bu dekorasyon ürünleri için de geçerlidir. Dikkat dağıtıcı unsurların olmaması işinize daha fazla odaklanmanızı sağlayacaktır. Home ofis dekorasyonu için bu aşamada özellikle zıt renkler değil bir iki renk arasında gitmeniz iyi olacaktır. Asla ayna bulundurmamak da doğru bir tercihtir. Çünkü ayna hem ışığı yansıtarak hem de görüş açısında kendinizi görerek dikkatinizi dağıtır.

Psikolojik Olarak Lüks Çalışma Odaları ve Klasik Çalışma Odalarında Çalışma İsteği  Dekorasyonla Nasıl Arttırılır?

calisma-odasi-duzenleme-fikirleri

Psikolojinin insan hayatı üzerinde etkisini tartışmaya gerek yok, çalışma isteğinde de her noktada olduğu gibi etkilidir. Kişilerin ister evde çalışma odası düzenleme ister iş yerinde oluştururken dikkat etmesi gerekenler bulunur. Psikolojik olarak çalışma isteği arttırabilmek için öncelikle renklere dikkat etmek gerekir. Dikkat dağıtıcı; kırmızı, sarı, mor gibi renklerden uzak durmak gerekir. Okullarda da sık kullanılan bordo, krem, açık kahve gibi kısmen geçiş renklerine yer verilmelidir.

Dikkat dağınıklığı en sık karşılaşılan durumlardan birisidir bu da psikoloji ile ilgilidir. Dikkat dağınıklığının önüne geçmek adına ayna gibi yansıtma özelliği bulunan eşyalardan uzak durmak gerekir. Kişinin dikkatini dağıtmasından ziyade anında işini görebileceği pratiklikte ve sadelikte ortamlar olması şarttır. Örneğin; ofis eşyaları elinin altında olmalı fakat masada kalabalık da yaratmaması gerekir. Aynı zamanda ayna gibi tabloların da dikkat dağıtması mümkün olduğundan daha soyut tablolar tercih edilebilir.

Çalışma odası düzenleme fikirleri arasında son olarak işe odaklanmayı sağlayacak bir hedef noktası olmalıdır. Kişinin bulunduğu alanda temel hedefinin ne olduğunu daima hatırlaması gerekir. Fakat bu baskılayıcı bir cümle ya da görsel olmaması gerekir. Tam tersine bulunduğu ortamın farkındalığını arttırmak adına küçük motivasyon stickerları, tablolar, görseller olabilir.

Eğer ders çalışma odası dekorasyonu konusunda fikre ihtiyacınız olursa, sitemizin ilgili bölümündeki örnek fikirleri inceleyebilirsiniz.

[safir_faq question="Çalışma Odası Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?" answer="Çalışma odasında renk seçimi yaparken odaklanma sorunu yaratmayacak ve kişiliğinizi yansıtacak renk seçilmelidir. Bu renkler daha çok; krem, fil dişi, lila, açık kahverengi gibi okullarda da kullanılan ara geçiş renkleri olmalıdır. Böylece dikkat dağınıklığının önüne geçilerek işe odaklanma sağlanır."]

[safir_faq question="Çalışma Odası Aydınlatma Nasıl Olmalıdır" answer="Çalışma odası aydınlatması için önceliğiniz doğal ışıktan yana olmalıdır. Doğal ışığa en yakın aydınlatmayı ise beyaz ışık sağlar. Özellikle sarı renklerin uykuyu daha çabuk getirdiği bilinmektedir. Yalnız beyaz ışık kullanılacaksa da ayarlanabilir olursa çalışma saatinize göre yoğunluğu belirleyebilir veriminizi arttırabilirsiniz."]

[safir_faq question="Çalışma Odası İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalıdır" answer="Çalışma odasının büyüklüğüne göre mobilya seçimi yapılmalıdır Ayrıca çalışma odası mobilyalarının ergonomik olması önemlidir. Küçük odalarda daha çok katlanabilir, duvara monteli, iç içe geçebilen mobilyalar kullanılmalı. Aynı zamanda rahat olması gereken sandalyeler çok rahat olmamalı, dikkat dağıtmamalıdır."]

[safir_faq question="Çalışma Odası Duvar Dekorasyonu önemli mi" answer="Çalışma odası dekorasyonu yaparken duvar dekorasyonu mutlaka yapılmalıdır. Çalışma alanında sesin eko yapması önleneceği gibi boşluk hissi de ortadan kalkmaktadır. Sadece ses izolasyonu değil gereksiz tablo kullanımının da önüne geçilmelidir. Işık yansıtmamalı, göz yormayan dekorasyon ürünleri kullanılmalıdır."]

Takip Et, Fırsatları Yakala!