4 Adımda Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu Örnekleri

4 Adımda Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu Örnekleri

Müstakil ev bahçe dekorasyonu için önceliği zevkinize vermeniz gerekmektedir. Vereceğimiz örnekleri inceleyerek dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Bahçe denince ilk akla gelenlerden birisi, çiçeklerdir. Bahçenizin baş aksesuarları renkli ve canlı çiçekleriniz olacaktır. Bunun dışında tasarımınızı özgünleştirmenizde önem taşıyor.

Bilindik klasik tasarımlardan yana değilseniz, özgün tasarımlar oluşturmanız gerekecektir. Az ve öz parçaları birleştirerek müthiş aksesuarlar haline getirmek mümkündür.

Olası olan bu durumu gerçeğe dökmek sizi zorlamayacak bilakis, eğlendirecektir. Bahçenizdeki dekorasyonda kendi emeğinize ait parçaların bulunması sizi mutlu edecektir.

Dekorasyon hakkında sayılmayacak kadar fikir vardır. Ama siz bahçenizi dekor ederken, daha çok kendi isteğiniz ve zevkinizi önde bulundurmalısınız.

1- Taşlarla Bahçe Dekorasyonu

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (3)

Müstakil ev bahçe dekorasyonu örneklerinden birisi taşlarla bahçe dekorasyonudur. Bu dekorasyonumuzdaki başrolü taşlara vereceğiz. Taşlarla çok güzel görüntüler ortaya dökülmektedir.

Doğal bir esintili görüntü yaratmakla birlikte oldukça da kullanışlı bir kullanımı oluşacaktır. Yukarıdaki görselde görmüş olduğunuz üzere az pürüzlü taşları çimen üzerinde kullanabilmektesiniz.

Bahçe dekoru yaparken küçük detaylara oldukça yer vermeniz gerekecektir. Taşları gönlünüzce boyayıp şekil de verebilirsiniz. Bilakis otantik bir görüntü elde etmek istiyorsanız, görseldeki gibi taşın tüm sadeliğini yeşil çimenle birleştirebilirsiniz.

[caption id="attachment_2738" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (5) 4 Adımda Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu Örnekleri[/caption]

Yukarıdaki görselde göründüğü üzere, taşları yol içinde kullanabilirsiniz. Özellikle bahçenize küçük bir havuz yaparak, havuza giden yolu taştan inşa edebilirsiniz.

Taşları ister resimdeki gibi doğallığını bozmadan kullanın, isterseniz de daha net şekiller oluşturarak kullanın. Taşların arasında beliren yeşil çimenler de hoş bir görüntü oluşturacaktır.

2- Küçük Bahçe Tasarımları

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (7)

Müstakil ev bahçe dekorasyonu 2. Fikrimizi ise küçük bahçelere özel vermekteyiz. Küçük bahçeleri, büyüklerin aksine daha az eşya ile donatmalıyız. Buradaki küçük detaylı aksesuarlara daha çok yer vermekteyiz. Dekorasyonda aydınlatmanın yeri ve aydınlatma önerileri listesine bahçe içerisinde de dikkat etmeliyiz.

Küçük alanı daha fazla boğmadan hareket etmeye dikkat etmelisiniz. Bahçenin özelliği olan rahat ve ferah görüntüsünü bozmaktan kaçının. Yukarıdaki görselde göründüğü üzere bir dekor oluşturulabilir. Duvarın etrafı saksılar ve bitkilerle donatılmış.

Ortaya ise bahçeye çıkıldığında oturmak için masa sandalye tercih edilmiş. Farkındaysanız bahçe mobilyaları oldukça küçük modellerdendir.

Küçük bahçenizi daha geniş göstermek için aydınlatma özelliğini doğru kullanmanız gerekecektir. Işık sayesinde dar görüntünün yerine şirin ve aydınlık bir görüntü gelecektir.

Müstakil ev bahçe dekorasyonu küçük bahçeler için daha önem vericidir. Genelde ev sahibi panikleyebilir ve hoş bir görüntünün oluşmayacağı hissine kapılabilir. Ama bilakis küçük bahçelerden daha şirin ve samimi bir görüntü ortaya çıkar.

3- Köy Evi Bahçe Düzenleme

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (2)

 

Köy evi bahçe dekorasyonu için daha çok doğal bir görünüm elde etmeye çalışmalısınız. Köyün doğal havasını bozmadan daha şok modernden kaçınarak ortaya işler çıkarabilirsiniz.

Çiçeklerinizi ve bitkilerinizi bahçeye ekmenin dışında saksıda da yetiştirebilirsiniz. Bu sayede daha farklı bir dekorasyon çıkarmış olacaksınız.

Yukarıdaki görselde göründüğü gibi bahçeye çıkan veya başka bir kısımda bu görüntü oluşturulabilir. Rengârenk çiçeklerinizi yetiştirdiğiniz saksılarınızı odunlardan yapılmış korkuluklara sabitleyebilirsiniz.

Müstakil ev bahçe dekorasyonu tasarımını saksı yerine sarmaşık çiçeklerle de tamamlayabilmektesiniz. Sarmaşık çiçekleri odundan yapılmış korkulukların etrafına dolayarak daha hoş bir görüntüyü yakalama şansına sahipsiniz.

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (4)

Sırada gördüğünüz diğer görselde duvarları taştan olan bir ev bulunmaktadır. Buradaki gibi bir eve sahipseniz farklı modelli saksılara camınızın veya duvarınızın kenarında kullanabilirsiniz.

Camınızın önüne koyduğunuz saksınızın ucuna farklı bir saksı sabitleyebilirsiniz. Çiçek renklerini de dengelediğinizde muazzam bir görüntü elde etmiş olacaksınız. Ayrıyeten bahçenizde ağaç bulunuyorsa dallarını ışıklarla dolayabilirsiniz.

Bu şekilde bahçenizin gece aydınlığı da sağlanmış olacaktır. Yakaladığınız hoş dekorasyonu geride kalan çiçekler ve bitkilerle de taçlandırmış olursunuz.

4- Kendin Yap Bahçe Projeleri

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (6)

 

Müstakil ev bahçe dekorasyonu fikirleri sınırsızdır. Herkesin bahçesinde görmek istediği görüntü farklı olduğundan da ister istemez dekorasyonlar özgünleşir. Esinlendiğiniz örneklemeler her ne olursa olsun bahçenizde mutlaka kendinizden bir parçaya yer vereceksinizdir.

Bahçenizde bulunan kendin yap eşyaları hem sizin eğlenceli vakit geçirmenizi hem de, bahçenizin sizden bir parça taşımış olmasını sağlayacaktır.

Müstakil ev peyzaj projeleri arasında kendin yap projeleri oldukça fazla yer almaktadır. Yukarıdaki görselde göründüğü gibi taş, toprak ve çiçek kullanarak gayet güzel görüntüler ortaya çıkabilmektedir.

Ayırdığınız bir alanı taşlar ile çevreleyin. Daha sonra içini torakla doldurarak dilediğiniz çiçek veya bitkiyi dikin. Alanının sonundaki ucu taşlar ile devam ettirin.

Bu şekilde oluşturduğunuz alanın karşı tarafına da, görselde gördüğünüz gibi sıralı taşları yerleştirebilirsiniz. Bahçenizdeki alanlardan çoğunu taşlar ile kendiniz yapabilirsiniz.

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri

Kendin yap saksıları ile bahçenizi taçlandırabilirsiniz. Saksınız dilerseniz rengini değiştirerek üzerini şekiller çizin. Dilerseniz de saksının orijinal renginin üzerine şekil çizin. Saksınızın altına ters çevirdiğiniz başka bir saksıyı sabitleyebilirsiniz.

Bu şekilde saksıya uzun bir görüntü vermiş olacaksınız. İstediğiniz bir fuları da saksınızın üzerine sabitleyebilirsiniz. Vereceğiniz şekil veya çizim tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir mevzudur.

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

evdekordizayn-mustakil-ev-bahce-dekorasyonu-ornekleri (9)

Müstakil ev bahçe dekorasyonu yaparken farklı örneklerden esinlenebilirsiniz. Bu örnekler sayesinde hayalinizdeki dekor fikri daha da güçlenecek ve daha sağlam adımlar atmaya başlayacaksınız.

Bahçedeki dekorasyon aşkı daha çok yaz aylarında depreşse de kış bahçesi dekoru kış aylarında da depreşebilmektedir.

Modern kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılıryazımızı inceleyebilirsiniz. Peki ya bahçe dekorunda dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir?

  • Eşya seçimlerini bahçenizin büyüklüğüne uygun seçmelisiniz.
  • Bahçe aksesuar seçiminizi eşyalara uyumlu bir şekilde yapmalısınız.
  • Dekora çiçek ekleme işlemini ihmal etmeyin ve saksı da mutlaka çiçek bulundurmaya çalışın.
  • Bahçe aydınlatmasını doğru yerde, yeterli bir şekilde gerçekleştirin.
  • Bahçenizde küçük de olsa kendin yap projesi bulundurmaya çalışın.

Müstakil ev bahçe dekorasyonu sırasında tüm tavsiyelerin dışında öncelikle kendi zevkinizi konuşturun. Bahçeye çıktığınızda size hitap edecek bir dekorasyon her zaman önceliğiniz olsun.

Takip Et, Fırsatları Yakala!