2020 Mutfak Alçıpan Modelleri İle Mutfağınız Daha Şık

2020 Mutfak Alçıpan Modelleri İle Mutfağınız Daha Şık

Mutfak alçıpan modelleri, günün büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz mutfağın daha dekoratif bir görünüm almasını sağlayan ve uygulanan aydınlatma ile daha ferah bir ortam oluşturan öğedir. Özellikle yüksek tavanlı mutfaklarda uygulandığında misafirlerinizin mutfağınıza hayran olmasını sağlayacaktır.

Son yıllarda salon, antre, oturma odası gibi mekanlarda kullanılan alçıpan dekorasyon mutfakta da yoğun biçimde kullanıma başlamıştır. Şık alçı tavan modelleri ile mutfağınız adeta farklı bir kimliğe bürünecektir.

Alçı tavan içerisine uygulanan led aydınlatmalar ile mutfağınız görsel anlamda büyüleyici bir mekan haline dönüşecektir. Mutfak asma tavan modelleri 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılı da mutfak alçıpan modelleri için altın yıl olmaya devam edecektir.

Mutfak Alçıpan Modelleri Nasıl Seçilmelidir

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik2

Mutfakta tercih edilebilecek alçıpan modelleri asma tavan ile sınırlı değildir. Asma tavan yanında bölme duvar ve niş modelleri ile alçıpan mutfağın her yerinde kullanılabilmektedir.

Özellikle geniş bir mutfağa sahip evlerde kullanılan alçıpan duvar ve niş modelleri tavan taşıma özelliği olmayan mimari öğelerdir. Mutfağınıza dikey olarak monte edilen metal iskelet üzerine monte edilen alçı panellerden oluşan bu parçalar ile mutfağınızı dilediğiniz gibi basit biçimde bölümlere ayırabilirsiniz.

Özellikle dekoratif görünümü ile ön plana çıkan niş modelleri ile hem mutfağınızın dekorasyonu için önemli bir öğeniz hem de ilave saklama alanı elde etmiş olacaksınız. Uygulanacak olan kaliteli bir aydınlatma sistemi ile mutfak dekorasyonunuz adeta göz kamaştıracak.

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik3

Bunların yanında mutfak alçıpan modelleri içerisinde en çok tercih edilen asma tavanlardır. Doğru aydınlatma ile mutfağınızın görseline görsellik katacak ve dolaplarınızın ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Özellikle modern asma tavan modelleri birkaç senedir kullanıcılar tarafından yoğun biçimde tercih edilmektedir.

Alçıpan tavan tercih edilecek mutfakların mutlak suretle yüksek tavanlı olması gerekmektedir. Çünkü alçıpan paneller tavana monte edileceğinden dolayı mutfağın yüksekliğinden harcayacaktır. Normal ya da düşük yükseklikteki mutfaklarda uygulandığında görsel olarak basık bir görünüme sebep olabilmektedir.

Kullanıcının isteğine bağlı olarak mutfağın konsepti ile uyumlu şekilde resim, desen uygulamaları da kullanılabilen mutfak alçıpan modelleri ile mutfağınızın havasını tamamen değiştirmek mümkün olacaktır.

Mutfakta Alçıpan Modelleri Neden Tercih Edilmelidir

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik4

Mutfak işlev itibari ile bir evin en çok kullanılan odalarından birisidir. İçerisinde yemek piştiği için ister istemez yağ lekeleri ile mutfağın her yerinde karşılaşılabilmektedir. Alçıpan malzeme sanılanın aksine normal bir sıvaya göre daha kolay temizlenebilme özelliği mutfak için tercih edilme oranını etkilemektedir. Duvar temizliği için özel olarak üretilen karışımlar ile basit biçimde temizliği yapılabilen alçıpan malzeme bu özelliği ile ön plana çıkmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=YVGjYJWVT-o

Mutfak alçıpan modelleri ile mutfağınızda olabilecek olan inşaat kaynaklı gerek tavan gerekse duvardaki bozuklukları kolay biçimde giderilmektedir. Duvarın inşaatı esnasında meydana gelmiş olan yamukluklar, tavanın sıvasında meydana gelebilen eğimler alçıpan uygulamaları ile kapatılabilmektedir.

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik5

Mutfakta uygulanacak olan alçıpan çalışmaları ile göze hoş gözükmeyen kablo, boru, havalandırma gibi objeler gizlenebilmektedir. Mutfak içerisinde kullanılmak zorunda olan doğalgaz boruları, elektrik tesisatı, su tesisatı gibi inşaat öğeler alçıpanların uygulandığı profiller içerisine gizlenerek kullanıcıya görsel olarak rahatsızlık vermemektedir.

Ayrıca olası bir müdahale etme durumunda basit şekilde sökülebilen alçıpan paneller müdahaleyi kolay hale getirmektedir. Ve duvar yıkma gibi bir durum olmayacağı için evinizin kirlenmemesini sağlamaktadır.

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik6

Ayrıca mutfak içerisinde ısı ve ses yalıtımını sağlayan mutfak alçıpan modelleri mimarlar ve önemli inşaat firmaları tarafından tercih edilmektedir. Gerek duvar gerekse asma tavan modellerinin uygulanması esnasında alçıpan içerisine konulan yalıtım sistemleri ile ısı noktasında mutfağınızdan maksimum verim alabilirsiniz.

Bütün bu özelliklerinin yanında mutfağınıza dekoratif bir görünüm sağlayacak olan modern asma tavan modelleri ile mutfağınızın havası tamamen değişecektir.  İsteğinize bağlı olarak göbek dediğimiz tavanın orta kısmına farklı desen ya da resimlerle uygulanabilen şık alçı tavan modelleri kullanıcılar tarafından yoğun biçimde tercih edilmektedir.

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik7

Kullanımda olan mutfaklarda fazladan aydınlatma çalışmalarında da tekrardan tavana müdahale edilmesine gerek bıraktırmayan mutfak alçıpan modelleri modern evlerin vazgeçilmez tercihleri arasında olmuştur.

Alçıpan niş modelleri ile beraber mutfağınızda kullandığınız dekoratif aksesuarları daha çok ön plana çıkarmak mümkün olabilecektir. Çünkü nişler içerisine uygulanan modern aydınlatma uygulamaları ile görsel öğeler daha da dekoratif bir görünüm almaktadır.

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik8

Ayrıca alçıpan niş modelleri ile mutfağın kullanıma uygun olmayan noktalarını daha etkili bir biçimde kullanma şansını yakalayabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı mutfak alçıpan modelleri alternatifini evinizde değerlendirmek isteyeceğinizden eminiz. Bu değerlendirme esnasında mimarlardan destek almanızı tavsiye ederiz. Çünkü yanlış uygulamalar ile beraber mutfağınız beklentilerinizin çok altında bir duruma dönüşebilir.

mutfak-alcipan-modelleri-ile-mutfaginiz-daha-sik9

Ayrıca kullanılacak olan alçıpan malzemelerin kalitesini iyi bir şekilde araştırmanız ürünleri daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlayacaktır. Mutfak modelleri ile ilgili yapacağınız araştırmalar esnasında birbiri ile çok farklı fiyatlarla karşılaşmanız olası bir durumdur. Bu sebeple fiyatından ziyade tercih edeceğiniz alçıpan uygulamasında kullanılacak malzemenin kalitesine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

 

Takip Et, Fırsatları Yakala!