Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2024 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2024 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Balkon dekorasyonu fikirleri 2022 ile kendinize yepyeni ve keyifli bir yaşam alanı yaratmak ister misiniz? Özellikle son yıllarda yalnızca fazla eşyanın yüklendiği, kalabalık ve karışık balkonlar tarihe karıştı. Şimdilerde daha ferah, estetik ve konforlu balkon dekorasyonları dikkat çekiyor. Böylece birçok insan evleri dışında, keyifli bir şekilde dinlenebilecekleri ve dış ortamı seyre dalabilecekleri yepyeni bir yaşam alanına sahip olabiliyor.

Balkon Dekorasyonu Fikirleri | 2022 Balkon Dekorasyonu Önerileri

[caption id="attachment_2759" align="aligncenter" width="600"]Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın! Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın![/caption]

Balkon dekorasyonu fikirleri arasında alternatif pek çok öneri bulunduğu için seçim yapmak oldukça zordur. Bu noktada, balkonunuzun ölçüsü ve şekline göre bir dekorasyon planlamanız önerilmektedir.

Aksi takdirde ferah ve huzur veren bir atmosfer oluşturmak yerine, tıkış tıkış boğucu bir dekorasyon görünümü elde edebilirsiniz. Peki 2022 yılında hangi balkon dekorasyonu fikirleri öne çıkacak? Hangi balkona, hangi dekorasyon parçaları tercih edilmeli? İşte, yanıtlar…

1- Küçük Cam Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Küçük Kapalı Balkon Dekorasyonu Önerileri

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Küçük cam balkon dekorasyonu, ev sahipleri için en tatsız konuların başında geliyor. Çünkü bu balkonları şekillendirmek ve ferah bir alan yaratmak oldukça zor olabilecektir. Küçük balkon kapalı balkon dekorasyonu söz konusu olduğunda ortamın kalabalık ve göz yorucu olmaması için küçük mobilyalar tercih edilmelidir.

Küçük mobilyalar ya da küçük masa ve sandalye takımı tercih ettiğiniz takdirde ortam daha estetik bir hava yakalayacaktır. Mobilya konusunda köşe takımları tercih edilmesi, balkonun bir tarafının boş kalmasını sağlayabilir. Küçük balkonlarda, mümkün olduğunda işlevsel eşyalar tercih edilmelidir.

Balkon dekorasyonu fikirleri arasında olan modüler mobilyalar hem küçük hem de kullanışlı olduğu için ihtiyacınızı karşılayabilecektir. Cam ya da farklı malzeme içeriği kullanılarak tasarlanan kapalı balkonlar, güneşin ya da soğuğun zararları etkilerinden olumsuz etkilenmeyeceği için dekoratif objelerin kullanılabilmesi de mümkündür.

Renkli minderler, kilimler, ışıklandırmalar, balkon çiçekleri ve diğer aksesuarlar balkonun göz dolduran bir dekorasyona ulaşması için oldukça uygun olacaktır. Son olarak küçük forma sahip balkonlarda basık ve koyu renk tonları yerine beyaz, krem, gri gibi renkler tercih edilmesi ortamın daha aydınlık ve geniş algılanmasını sağlayacaktır.

2- Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri | Cam Balkon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Cam balkon dekorasyonu fikirleri özellikle kare ve geniş balkonlar için tercih edildiğinde, kusursuz bir görünüm sunabilecektir. Cam balkonlar güneşe, rüzgara ve yağmura dayanıklı olduğu için dekorasyon konusunda özgürce hareket edilebilmesi mümkündür. 2022 balkon dekorasyonu fikirlerinde öne çıkan en önemli parça köşe koltuklarıdır.

Pastel ya da nude tonlarıyla tasarlanan köşe koltukları, yaşam alanlarının konforunu ve estetikliğini arttırabilecektir. Bunun yanı sıra etnik halı ve kilim desenleri de ortamın hareketli bir atmosfer yakalayabilmesinde oldukça başarılıdır. Balkonunuz genişse buna göre köşe koltukların yanı sıra masa ve sandalye tercih edebilir, günün her saatinde keyifli bir şekilde yemek yiyebilirsiniz.

Cam balkonların olmazsa olmaz dekorasyon parçalarından bir diğeri ise stor perdelerdir. Stor perdeler, güneşin yoğun olduğu günlerde dahi balkon keyfi yapabilmenize imkan sağlar. Diğer dönemlerde ise bu perdeler kaldırılarak, dış mekan havasının yeniden kazandırılabilmesi mümkün olacaktır.

Cam balkon dekorasyon fikirleri olarak şık avizeler, yapay ya da canlı balkon çiçekleri, duvar rafları, salıncak, minimalist tablolar, zigon sehpalar gibi parçalara yer vererek dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz. Geniş tasarlanmış balkonlarda renk seçimi daha kolay olsa da bordo, siyah, lacivert gibi renkleri aşırı kullanmak ortamı basık ve karanlık gösterebilir.

3- Dar Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Balkon Dekorasyonu Yaparken Öneriler

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Dar balkonlar, birçok insan için ferah bir dekorasyon elde etmeye engel görünebilir. Ancak günümüzde tasarlanan birçok modüler eşya bu balkonları da rahatça kullanabilmeye imkan sağlamaktadır. Açılır- kapanır masa modelleri ve tabure tarzı sandalyeler tercih etmek, kullanım dışı durumlarda alanın ferahlatılmasını sağlayabilecektir.

Bu balkon dekorasyon yaparken öneriler konusunda gereksiz aksesuar ve eşya tercihlerinden kaçınılması gerektiği bilinmelidir. Genel olarak bir açılır-kapanır masa ile sandalyeler, birkaç dekoratif eşya ve çiçekler dekorasyon için yeterli gelecektir. Dar balkon dekorasyonu ikea gibi birçok markada düşünülmüş ve pek çok modüler eşya modeli tasarlanmıştır.

Ortamı renklendirmek ve hareketlendirmek isteyenler ise dekoratif eşya ve halı-kilim modellerinde pastel tonlara yer verebilecektir. Dar uzun balkon dekorasyonu için kişilerin gözüne hitap eden bir dekorasyon yakalamak konusunda mutlaka, açık renk tonları tercih edilmelidir. Ceviz ve vizon renkleri dar balkon dekorasyonu fikirleri arasında en çok öne çıkan iki renktir.

4- Yazlık Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 | Balkon Dekorasyonu Palet Koltuk Nasıl Yapılır?

Yazlık balkon dekorasyonufikirleri arıyorsanız doğru yerdesiniz. Balkonun o hayat veren hava akımını kısıtlamak istemeyen kişiler, genel olarak açık balkon dekorasyonu önerilerine yönelmektedir. Son birkaç yılın en çok öne çıkan balkon mobilyası ise tamamen el yapımı olan palet köşe koltuklardır. Oldukça sağlam olan ve yıllarca kullanılabilen bu eşyalar, oldukça ucuza mal edildiği için son derece avantajlıdır.

Balkon dekorasyonu palet koltuk için ihtiyacınız olan tek şey ahşap palet temin etmeniz olacaktır. Bu paletleri balkonunuza uyacak büyüklükte, köşe şeklinde forma sokarak birbirine çivi ya da darbeli matkap yardımı ile vidalayarak sabitleyebilirsiniz. Sabitlediğiniz ahşap paletinizin üzerine uygun boyutlarda minderler kullanarak, kolay ve konforlu bir köşe koltuğu oluşturabilirsiniz.

Adım adım balkon dekorasyonu paletten koltuk nasıl yapılıriçin buradan yardım alabilirsiniz.

5- Ucuza Balkon Dekorasyonu | Balkon Dekorasyonu Kendin Yap Önerileri

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Ucuza balkon dekorasyonu tasarlamak isteyen pek çok insan için sayısız kendin yap önerileri bulunmaktadır. Balkon dekorasyonu kendin yap önerileri, ucuz ve kendi emeğiniz olduğu için değerli parçalar olacaktır. Kolay bir şekilde hazırlanan bu parçalar için evde var olan birkaç malzemede yeterli olacaktır. Kendin yap balkon dekorasyonu fikirleri konusunda sizlere 5 farklı önerimiz bulunuyor;

A) Duvar Rafları

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Estetik bir balkon dekorasyonu fikirleri arıyorsanız, mutlaka ama mutlaka duvar rafları tercih etmelisiniz. Dekoratif obje ya da çiçeklerinizi sergilemek için tercih edeceğiniz bu raflar, yer kaplamadığı için rahatlıkla kullanılabilecektir. Duvar rafları için sağlam ve ahşap olan aynı boyuttaki tahtalara ihtiyacınız olacaktır. Bu ahşapları her iki yerden milimetrik olarak işaretleyerek, matkap yardımıyla delmeniz gereklidir. Delinen parçaları, sicim yardımı ile bağlayıp duvara astıktan sonra şık bir duvar rafına sahip olmanız mümkün olacaktır.  Bu duvar rafları sayesinde modern balkon dekorasyonuna kolayca ulaşabilirsiniz.

B) Lastik Sehpa

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Lastik sehpa kulağa oldukça hoş gelmiyor mu? Üstelik oldukça, kolay! En yeni balkon dekorasyonları oluşturabilmek için bu kendin yap projesini tercih edebilirsiniz. 2, farklı lastiği sprey boyalarla boyayıp üst üste getirip üzerine cam kestirmeniz, şık ve farklı bir sehpa oluşturmak için yeterlidir. Ancak camı lastiğe sabitleyebilmek için son derece sağlam bir yapıştırıcı temin etmelisiniz.

C) Konserve Kabından Saksı

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Balkon dekorasyonu fikirleri arasında bulunan konserve kabından saksı, özellikle mutfak balkon dekorasyonu için oldukça uygundur. Geçmişten günümüze mutfak balkonları rengarenk saksılı canlı çiçeklerle süslenir. Bu eğlenceli saksılardan yapabilmek için salça kabı gibi metal konserve kapları temin edilmesi gereklidir.

Kapların üzerindeki marka ambalajı temizlendikten sonra, tabanında bir iki delik açılmalıdır. Daha sonra içerisine toprak ve çiçek dikildikten sonra ister balkon zeminine ister balkon duvarına monte edilerek kullanılabilecektir. Balkon dekorasyonu fikirleri için dilerseniz bu konserve kaplarını sprey boyalarla boyayarak renklendirebilirsiniz.

D) Ahşap Paletlerden Çiçeklik

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Balkon dekorasyonu fikirleri denildiğinde ahşap paletler, çoklu kullanım alanları ile daima bir adım öne çıkıyor. Bunlardan biri olan ahşap paletlerden elde edeceğiniz çiçeklikler ise hem kullanışlı hem de estetik bir görünüm sunabilecektir.

Ahşap paletler özellikle farklı şekillerde birbirlerine monte edildiğinde çiçekliğiniz daha orijinal ve sıra dışı olacaktır. Bu nedenle, şık ve farklı bir çiçeklik için bazı paletleri yatay bazılarını ise dikey kullanmanızı öneririz. Doğal ahşap renginde kullanmak istemezseniz, ahşap boyaları ile paletleri boyayabilir dekorasyonunuza uygun bir hale getirebilirsiniz.

E) Makrome Duvar Süsleri

Balkon Dekorasyonu Fikirleri 2022 ile Yepyeni Bir Yaşam Alanı Yaratın!

Balkon dekorasyonu fikirleri arasında bir diğer kendin yap önerimiz ise makrome duvar süsleri olacaktır. Son yıllarda makromeden yapılan duvar süsleri yalnızca balkonlarda değil, salon ve oturma odası dekorasyonlarında da fazlasıyla kullanılıyor.

Ancak özellikle rüya kapanı adı verilen makrome duvar süsleri renkli ve estetik görünümü ile modern bir balkon atmosferi yaratmayı başarabiliyor. Balkon dekorasyonu pinterest rüya kapanı modelleri ve yapımına ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Daha farklı dekoratif objeler tasarlamak için 10 Adımda kendin yap dekorasyon fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

 

Takip Et, Fırsatları Yakala!