11 Başlıkta En Çok Satan Avize Modelleri

11 Başlıkta En Çok Satan Avize Modelleri

Avize modelleri her odaya göre farklı detaylarla tasarlanmaktadır. Her odadaki dekorasyon farklılığı, model seçimi için oldukça önemlidir.

Oda dekorasyonunda aydınlatmanın yeri büyüktür. Dekorasyonda aydınlatmanınyeri çok büyüktür. Odanın dekorasyonunu yaparken en başta mobilya seçimi gelirken ardından da aydınlatma ve avize seçimi gelmektedir.

Avize Seçimi Nasıl Yapılır?

[caption id="attachment_3185" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-21 11 Başlıkta En Çok Satan Avize Modelleri[/caption]

Yaşam alanlarında kullanılan aydınlatma ihtiyacı ferahlık ve ışık için önemlidir. İyi bir aydınlatmaya sahip olursanız ev dekorasyonunda kullandığınız tüm mobilya ve eşyaları daha iyi ortaya çıkarmış olursunuz.

Aydınlatmanın tam bir şekilde doğru yansıtılmaması durumunda mobilyalar ve odanın havası olduğundan daha kötü ve kalitesiz gözükür. Doğru bir aydınlatma oluşumu da doğru bir avize seçimi ile gerçekleşir.

İlginizi Çekebilir:https://www.burcyorumla.com/seo-analiz-google-siralama-yarismasi-seo-yarisi/

Seçeceğiniz avize ışığı bozmamalı ve kesmemelidir. Odanın büyüklüğüne göre tavana yapışık veya sarkıntılı avize seçimini yapmalısınız. Bunun yanı sıra oda dekorasyonunuza, mobilyalara ve aksesuarlara uygun bir avize seçimi yapmanız gerekecektir.

1- Avize Modelleri Salon |Şık Tasarımlı Avize

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-7

Görselde görünen modeli salonunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Odanız geniş ve ferahsa görseldeki avize gayet doğru bir seçim olacaktır. Sade bir koltuk takımı ve mobilyalara sahipseniz şık bir avize, mobilyalardaki sadeliği tamamlayacaktır.

Dar odalarda daha çok küçük ve sade modeller tercih edilmelidir. Büyük avizeler tercih edilirse alan olduğundan daha da dar gözükecektir. Görseldeki avizenin sarkaçları gold seçilirken camları ise beyaz kırıklı bir görüntü veren modelde seçilmiştir.

2- Spor Avize Modelleri

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-6

Görselde gördüğünüz spor avize modelini oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu tarz bir modeli mutfakta, salonda veya yatak odasında kullanabilirsiniz.

Mobilyalarınız spor veya klasik modellerdense üçlü spor model avize seçimi gayet uygun olacaktır. Modelin sarkacı hasır ipten oluşmuştur. Hasır ip ve ışıklı detayı ile şık bir görüntü elde edilmiştir. LED ampul çeşitleri tasarruflu ampul kullanımı konusu aydınlatma için çok önemlidir.

3- Tekli Avize Modelleri

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-4

Tekli avize modeli çok klasik bir modeldir. Karşınıza çıkan ve örneklerinizi gördüğünüz bir model olan ipli tekli avize seçimini salonunuzda, yatak odanızda veya yemek odanızda kullanabilirsiniz.

Daha toplu ve küçük yapılı olan tekli ipli avize modelini ise mutfağa koyabilirsiniz. Avize modelleri koçtaş sitesinde oldukça fazla çeşit içermektedir. Bu tarz avizeleri kendin yap listelerinde de görebilirsiniz. Avizenin dışındaki hasır ip oldukça yapılan bir modeldir.

4- Modern Avize Modelleri |Çoklu Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-2

Modern dendiğinde akla daha farklı modellere sahip tasarımlar gelmektedir. Görselde görünen modelin vereceği ışık tam ve yeterli olacaktır. Bu yüzden bu modeli geniş salonlarınızda kullanabilirsiniz.

Geniş salonlara çift avize takıldığı olmaktadır. Ama büyük ve fazla ampul alan avizelerde tek bir tane avize yeterli gelecektir. Odanızın metrekaresini bilerek buna göre bir aydınlatma hesabı yapmalısınız. Avize seçimi kullanacağınız odanızın genişliğine bağlıdır.

5- Tavana Yapışık Avize Modelleri | Işıl Işıl Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-1

Görselde görmüş olduğunuz model için tavanınızda belirli bir yuvanın olması modeli daha da gösterecektir. Bu avize modelini koridorlarınızda veya salonlarınızda kullanabilirsiniz. Koridorlar dar olduğu için bu tarz modeller uygun olacaktır.

Çünkü bu tarz modeller yer kaplamaz ve odayı boğmazlar. Gayet ferah bir görünümü elde edebileceğiniz bu avize modeliyle duvarlarınızın rengini patlatarak odanızı şık gösterebilirsiniz. Tavana yapışık modellerin bir diğer avantajı ise, alanı daha şık göstermesidir.

6- Trendyol Avize Modelleri | Yemek Odası Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-11

Görselde gördüğünüz avize modeli yemek masasının üzeri için kullanılabilecek bir modeldir. Yemeklerinizi yerken çok şık bir görüntü ile aydınlanacaksınız. Son dönemlerde en çok kullanılan ve satılan modeller arasında çoklu avizeler yer almaktadır.

Bu tarz avizeler kahverengi klasik mobilyalar ile birbirlerini çok iyi tamamlarlar. O yüzden eğer klasik modeller seviyorsanız kesinlikle avize tercihiniz bu modellerden yana olmalıdır. Avize modelleri ikea sitesinde oldukça fazla çeşidi bir arada bulundurmaktadır.

7-  Sade Kullanışlı Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-8

Dar mutfaklar için aydınlatma çok önemlidir. Alanda yaşanan kısıtlamayı iyi bir aydınlatma ile olduğunca kapatmalısınız. Sarkacı kısa olan ve çok göz yormayan modeller mutfak ve dar odalar için birebirdir.

Görselde görmüş olduğunuz model, göz yormayan sade bir modeldir. Tek bir ışık desteği yerine çoklu bir ışık sistemi kullanılmıştır. Böylece aydınlatma odanın her yerine eşit bir şekilde dağılacaktır.

8- Avize Modelleri 2022 | Şık Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-5

Görselde görmüş olduğunuz avize modeli oldukça iddialı bir modeldir. Evinizin girişindeki salonda, oda ayrımı noktasında gayet şık duracak bu modele rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

En çok satılan modellerin ortak noktası fazla ampul takım noktası bulunmasıdır. Görseldeki şık tasarımda da aynı benzerlik söz konusudur. Ampullerin yanından çıkan detaylar modeli özgünleştirmektedir.

Evinizdeki odalarda takım avize kullanmak yerine farklı parçalar tercih edebilirsiniz. İddialı bir avizeyi bir odanızda tercih ederken diğer modellere de farklı odalarda yer verebilirsiniz.

9- Salon Avizeleri | Taşlı Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-12

Salonunuzda kullanabileceğiniz bir diğer şık model görseli de bu şekildedir. Taşlı ve gold renkli olan avize modeli oturma odasında, salonda ve yemek odasında kullanılabilir. Mobilyalarınızda şık ve taşlı bir avize modeli arayışındaysanız size en uygun model bu şekildedir.

Avize modeli seçimi yaparken odanızın genişliği, odanızı dekoru kadar sizin tarzınız ve isteğiniz de önemlidir. Bu model şıklığını koruyarak odanızın star parçası olabilmektedir. Star parçanızın avizeniz olmasını istiyorsanız bu tarz bir model tercihinde bulunabilirsiniz.

10- LED Avize Modeli

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-9

Görmüş olduğunuz avize modeli tavana yapışık bir modeldir. Evinizi aydınlatacak ve ferahlık verecek model, salonda ve oturma odasında kullanılabilir. Hatta eğer mutfağınız geniş bir yapıya sahip ise modeli mutfağınız için de tercih edebilirsiniz.

Tavana yapışık bir modele sahip olması; odanızın geniş gözükmesini sağlamaktadır. Kullandığınız odanızı oldukça modern gösterecek olan modeli birçok kişi oldukça fazla tercih etmektedir. Avize modelleri Tekzen sitesinde oldukça fazladır.

11- Geleneksel Model Ahşap Avize

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri-3

Avize model çeşitleri arasında ahşap yapılı modeller de yerini almaktadır. Bu tarz modeller son dönemlerde oldukça tercihe dilmeye başlandı. Oturma odanıza, mutfağınıza asabileceğiniz bu avizelerle kafelerde ve lokantalarda da çokça karşı karşıya gelmekteyiz.

Tercih edilen genel modellere göre ahşap avize modeli de birden fazla ampul içermektedir. Böylece odanızın aydınlatması tam anlamıyla gerçekleşmiş olacaktır.

Avize Modelleri ve Fiyatları | Fiyatı Etkileyen Faktörler

evdekordizayn-en-cok-satan-avize-modelleri (20)

Avize fiyatlarına etki eden unsurlardan birisi, model farkıdır. Her modelin tasarımına özgü bir fiyatı bulunmaktadır. Model dışında avizede kullanılan taşlar veya süs detayları da fiyatı etkiler.

Avize taşlarının yapımı sırasında verilen işçilik fiyatın artmasına sebep olur. Bazı avizelerin boyutu büyük olur ve aydınlatma seviyesi oldukça yüksek olur. Bu durumda fiyat artışı oluşmaktadır.

Ürünün fiyatına tedarikçi maliyeti ve hammadde maliyeti de etki eder. Tüm bu unsurlar dışında, avizeyi alacağınız marka da önem taşır. Bazı markaların fiyatı daha yüksekken bazıları daha alçaktır. Bu aşamada kaliteli malzeme kullanımı işin içine girmektedir.

Avize modelleri tek başına bile fiyata etki edebilmektedir. Avize alırken; aydınlatmasına, modeline ve boyutuna dikkat etmelisiniz.

 

Takip Et, Fırsatları Yakala!