Küçük Banyo Dekorasyonu

Küçük Banyo Dekorasyonu

Büyük bir banyoya bilakis, küçük banyo dekorasyonu daha zorlayıcı olabilir. Önemli olan tarzınızı doğru ve uygun bir biçimde banyoya yansıtmaktır.

Banyonuzu olduğundan daha büyük göstermek mümkündür. Banyoda kullanacağınız eşyaları ve aksesuarları doğru boyutta seçmelisiniz. Birkaç dikkat edilmesi gereken hususla beraber banyonuzun görünümünü değiştirebilirsiniz.

Küçük banyo dekorasyonları örnekleri ile görünümü değiştirmek mümkündür. Bütçenizi aşmadan uygun fiyata bir dizayn için sizlere adım adım dekor planı hazırladık.

Kullanışlı Küçük Banyo Modelleri

[caption id="attachment_2839" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (6) 5 Adımda Küçük Banyo Dekorasyonu / Küçük Banyo Dekorasyonları[/caption]

Akıllıca yapılan dekorasyon sonucunda odanızın genişliğini değiştirebilirsiniz. Banyodaki temizlik oldukça önemlidir. Banyodaki düzen ve temizlik sizin hissiyatınız için de önemlidir.

Küçük banyo dekorasyonu yaparken kullanım kolaylığını düşünmeniz gerekecektir. Dekor edeceğiniz banyoyu kolay bir şekilde kullanmalısınız. Yer dar olduğu için eşya kullanımı az ve öz yapmalısınız.

Dar bir odayı geniş göstermek için yapılması gerekenlerden birisi nedir diye sorarsak aklınıza ilk gelenlerden birisi renk seçimi olabilir. Genelde renk seçimini açık renklerden yana kullanmanın genişliği sağlanacağı bilinir.

Küçük banyo dekorasyonları için odalarda kullanılan kuralı uygulayabiliriz. Açık rengi banyo içerisindeki fayanslarda kullanmalısınız. Renk, boyut ve model seçimlerini dikkatli seçmelisiniz. Banyo tadilatı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Küçük Banyolar İçin Akıllı Çözümler

Küçük banyo dekorasyonu fikirleri vermekle beraber dikkat edilmesi gereken 5 adımdan da bahsedeceğiz.

1- Aydınlatmaya Dikkat Etmelisiniz

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (3)

Aydınlatma sistemi banyonun mihenk taşıdır. Diğer odalara nazaran banyo için aydınlatma daha önemlidir. Çünkü banyoda eşya kullanımına fazla yer verilmeyeceğinden ışık yeteri kadar olmalıdır.

Işığın rengini beyazdan yana kullanın. Işığı parlak tercih etmelisiniz. Parlak ışığın banyonun her tarafına eşit miktarda yayılması lazımdır. Işığınızı bu şartlarda tercih ederseniz banyonuz aydınlık büyük bir hale gelecektir.

Küçük banyo dekorasyonları yaparken, süslü bir avize tercih etmek istiyorsanız monte sırasında fazla sarkıtmamalısınız. Sarkık avize banyoyu dar gösterecektir. Avizenizde renk olarak altın sarısını kullanabilirsiniz. Beyaz ışıkla beraber birbirlerini güzel tamamlarlar.

Küçük banyo dekorasyonu sırasında, ışığı aynanın üst kısmında spot şeklinde de kullanabilirsiniz. Banyonuzdaki normal ışığınızı kapattığınızda ayna üzeri spot ışıkları yakarak romantik bir görünüm de elde edebilirsiniz. Ayna üzerindeki ışıklar ile banyonuz yeteri kadar aydınlanacaktır.

2- Çekmecelere Banyoda Yer Verin

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (4)

Banyodaki dolap kullanımı oldukça mühimdir. Dolapları büyük ve az çekmeceli tercih etmeyin. Size vereceği işlev daha önemlidir. Bu yüzden bol çekmeceli dolaplara yer verin. Büyük üniteli dolaplarda hem bol çekmece hem de, bulaşık makine bölmesi bulunur.

Küçük banyo dekorasyonları konusunda yer kaplamayan dolapları göz ardında bulundurun. Makine bölmesinin yanında bulunan çekmeceye, deterjanları ve sabunları ekleyebilirsiniz. Çekmeceleri kullanışlı kullanmalısınız.

Küçük renkli sepetlerin içine havlularınızı koyabilirsiniz. Sepetleri hasır tercih edebilirken, havluları da renkli tercih edebilirsiniz. Sepetleri çekmece içerisinde de saklayabilir veya küçük ise dışarıda kullanabilirsiniz.

3- Aynayı Oldukça Büyük Kullanın

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (7)

Küçük banyo dekorasyonu için, ayna seçimini büyük aynadan yana kullanın. Aydınlatmadan sonraki en önemli eşya aynadır. Aynayı lavabonun üzerinde kullanmalısınız. Olabildiğince geniş ve büyük bir model tercih edin.

Aynanın yansıtıcı görevi sayesinde, ışık yansır ve alan olduğundan daha geniş gözükür. Üçlü ayna takımlarından da kullanabilirsiniz. Yan yana ayrı kesimlerden oluşan kombin aynalar da oldukça şık olacaktır. Modeli olabildiğince sade tercih etmeye çalışın.

4- Aksesuarları Büyük Seçin

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (2)

Küçük banyo dekorasyonları için diğer adımımız aksesuar seçimi olacaktır. Halı kullanımınızda boyut ve renk önemlidir. Banyonuzu çok kaplamayacak orta boyutta bir halı uygun olacaktır. Halının rengi açık tonlarda olabilir. Bej, açık mavi, gri, beyaz veya krem rengi olabilir.

Halı dışında duvarlarda tablo kullanabilirsiniz. Daha çok minik tabloları seçin ki, duvar gözüksün. Böylece dar banyoyu geniş gösterebilirsiniz. Yan yana üçlü veya ikili kombin tablo modellerini de kullanabilirsiniz.

Küçük banyo dekorasyonu için, bitkiden de yararlanabilirsiniz. Süs bitkinizi dilerseniz büyük bir vazo içerisinde dilerseniz de küçük bir detay olarak kenarlarda kullanabilirsiniz. Kokulu sabunlara banyonuzda yer verin.

Kokulu sabunlar hem kokuları hem de görüntüleri ile hoşluk katarlar. Ayna önünü fazla kalabalık tutmaya gerek yoktur. Az ve öz eşya ile istediğiniz görüntüyü oluşturmaya çalışın.

Banyoya girildiğinde fazla eşya görüntüsü hem sizi hem de misafirleri yorabilir. Bu görüntüye ulaşmamak için, eşya sayı kontrolüne dikkat etmelisiniz. Yeni banyo dolap modelleriyazısını inceleyebilirsiniz.

5- Fayansların Rengini Doğru Belirlemelisiniz

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (5)

Küçük banyo dekorasyonları için son adımımız fayans modeli ve rengidir. Banyoda en çok göze çarpan temel bir unsur fayanslardır. Bu yüzden fayans model seçimi çok önemlidir. Öncelikle banyoda kullanacağınız renklere karar vermelisiniz.

Bu renklere uygun bir fayans rengi seçmelisiniz. Açık renkli fayansları öneririz. Çünkü açık renk her zaman bulunduğu ortamı olduğundan daha geniş gösterir. Bu nedenle fayanslar beyaz veya beyaz tonlarında olabilir.

Küçük banyo dekorasyonu yaparken fayans modeli olarak mermer görünümleri seçebilirsiniz. Düz bir modelden ziyada daha farklı modeller banyonuzu daha modern, daha farklı gösterecektir. Mermer görünümlü fayanslar özellikle düz modellerden bıkanlar için, son zamanlarda oldukça tercih edilmektedir.

Dar Küçük Banyo Modelleri

Küçük banyo dekorasyonları için aksesuarlardan, fayanslardan, aynalardan ve ışıklardan bahsettik. Banyonun baş eşyası duşa kabin hakkında da birkaç detay vereceğiz. Küvet yerine duşa kabin kullanmalısınız.

Duşa kabin hem daha az yer kaplar hem de aynı işlevi görür. Önemli olan işinizi görerek etrafı fazla kaplamamaktır. Duşa kabininizin etrafındaki kapaklar cam olursa daha şık durur ve banyoyu geniş gösterir.

Küçük banyo dekorasyonu için önerdiğimiz cam kapaklı duşa kabin ile yeterli aydınlatmanız birbirini tamamlayacaktır. Tüm önerilerimizi uyguladığınızda banyonuzun görünüşündeki farklılığa şahitlik edeceksiniz.

Kare Küçük Banyo Dekorasyonu

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (1)

Küçük ve kare banyolardaki dekorasyonda yukarıda bahsettiğimiz tüm ayrıntılar ve önerileri uygulayabilirsiniz. Ama ayrıyeten dikkat etmeniz gereken durumlar söz konusudur. Kare banyonun bir köşesine duşa kabini yerleştirin.

Küçük banyo dekorasyonları kare banyolarda köşeleri doğru kullanmalısınız. Duşa kabinin hemen yanında lavaboyu ve üzerinde aynayı kullanın. Bir diğer köşesine ise bol çekmeceli dolabınızı yerleştirin. Dolabı isterseniz gömme ve kapaksız bir şekle de sokabilirsiniz.

Böylece daha modern ve farklı bir görünüm kazanırsınız. Dolabın diğer yanında da dilerseniz klozetinizi kullanabilirsiniz. Klozetin üzerinde raf da tercih edebilirisiniz. Raflar hem banyoyu hoş gösterir hem de sizin ihtiyacınızı olabildiğince karşılar.

Küçük banyo dekorasyonu için dolap oldukça önemlidir. Ama mutlaka kapalı bir dolap da edinmeye çalışın. Çünkü banyodaki tüm eşyalar açıkça serilmek için fazla abartılıdır. Göz yormaması için kapalı dolaplarda daha çok ihtiyaç ve büyük ürünleri saklayın.

Küçük Banyo Dekorasyonları Önerileri

evdekordizayn-kucuk-banyo-dekorasyonu-dekorasyonları (10)

Küçük banyo dekorasyonları için bir diğer tavsiyemiz ise zemin desenidir. Zemin deseni ve duvar fayans desenini farklı modellerden seçebilirsiniz. Zeminin üzerinde halı kullanmak ve renkleri kombin etmek de oldukça hoş durur.

Banyonuzda aksesuar olarak kokulu mumlar kullanabilirsiniz. Büyük bir mumu zemin üzerinde köşeye de koyabilirsiniz. Ama küçük banyolarda daha çok zemin ile duvarları aynı renk tercih etmeniz alanı daha geniş gösterecektir.

Küçük banyo dekorasyonu için dikkat edilmesi gereken her şeyi sıraladık. Bu hususlara dikkat ederseniz banyonuz olduğundan daha geniş gözükecek ve daha kullanışlı olacaktır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!