Kırklareli Gezilecek Yerler | 3 Adımda Kırklareli Gezi Rehberi

Kırklareli Gezilecek Yerler | 3 Adımda Kırklareli Gezi Rehberi

Kırklareli gezilecek yerler listesiyle bir gezi macerasına çıkmaya ne dersiniz? Kırklareli gezi rehberi ile Kırklareli’nde gezilmedik yer kalmayacak.

Kırklareli’nin gezilecek yerleri adeta saklı bir cennet edası taşımaktadır. Eksiksiz hazırladığımız gezi rehberimiz ile Kırklareli’ne gitmiş de havasını içinize çekmiş kadar olacaksınız.

Marmara Bölgesinin incisi olan Kırklareli, görülmesi gereken yerlerden biridir. Doğal güzellikleri, köklü tarihi barındıran mekânları ve yemekleri ile oldukça zengin bir ildir.

Kırklareli Nerede? Kırklareli’ne Nasıl Gidilir?

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (2)

Zengin bir köklü tarihi bulunan Kırklareli’ne gitmek için kara yolunu, hava yolunu veya demir yolunu kullanabilirsiniz. Kırklareli’ne ulaşım farklı yollar ile gayet kolaydır.

Büyük şehirlerden Kırklareli’ne her gün otobüs seferi kalkmaktadır. Ankara ile Kırklareli arası 661,9 km, 6 saat 35 dakikadır. İstanbul Kırklareli arası ise; 231,3 km yani 2 saat 26 dakikadır.

Kırklareli gezilecek yerler listesinde bulunan mekânlara da çok fazla saatler harcamadan ulaşabilirsiniz. Ulaşım için hava yolunu tercih edecekseniz, Kırklareli içerisinde havaalanı bulunmadığını bilmelisiniz.

Ancak Çorlu havalimanı üzerinden Kırklareli’ne ulaşabilirsiniz. Kırklareli gezi rehberi için sizlere hazırladığımız detaylı bir liste bulunmaktadır. Ordu gezilecek yerler gibi Kırklareli görülecek yerler de oldukça detaylıdır.

Kırklareli Gezilecek Yerler Haritası | Kırklareli Gezi Rehberi

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (20)

Kırklareli Marmara’da bulunan bir ildir. Doğal güzellikleri olsun tarihi mekânları olsun, Kırklareli gidilip görülmesi gereken illerimizden birisidir.

1- Kırklareli Gezilecek Yerler- Tarihi Mekânlar

Kırklareli köklü tarihi ile oldukça ilgi çeken bir il olmuştur. Türkiye’nin tüm illerinin köklü bir geçmişi, kültürü ve tarihi bulunmaktadır. Kırklareli de bu illerden birisi olmuştur. İşte Kırklareli’nin dolu tarihini, sizlere yansıtan mekânları!

 A- Kırklareli’nin Tarihi ve Turistik Yerleri | Ali Rıza Efendi Kültür Evi

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (10)

Ali Rıza Efendi Kültür Evi turistik açıdan Kırklareli’ne oldukça fayda sağlamaktadır. Kültürün yansıtılmasında rol alan Kültür Eve, hem yabancı hem yerli turistler sıkça gelmektedir.

Kırklareli gezi rehberi içerisinde yer alan Kültür Evi, ilin köklü tarihini nesilden nesle aktarmayı başarmıştır. Sizler de Kırklareli’ne gidecekseniz Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ni ziyaret edebilirsiniz.

B- Kırklareli Gezi Turu | Aşağıpınar Açık Hava Köy Müzesi

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (16)

Kırklareli gezilecek yerler listemizde yer alan Açık Hava Köy Müzesi içerisinde ahşap ağırlıklı mimari yapılar bulunmaktadır. Müze içerisinde köy canlandırması bulunur. Geleneksel yapılar başta olmak üzere oluşan ortam, köy ortamına destek çıkmaktadır.

Bu canlandırma tam da yerinde ve doğru bir şekilde gerçekleşir. Müzede tanıtılan dönem; Jeolojik dönemden başlayarak Erken Cumhuriyet Dönemi’ne kadar gelmektedir.

Köy canlandırmasından sonra, doğal çevrede yaşayan eski hayvanların canlandırılması da yapılır. Hayvan maketleri ile geçmiş hakkında fikir edinebileceğiniz soluksuz bir gezi geçirmek istiyorsanız Açıkhava müzesine kesinlikle gitmelisiniz. Kırklareli kent ve kültür tarihi bu tür tarihi yerlerde adeta canlanır.

C- Kırklareli Gezilecek Yerler Merkez | Lüleburgaz Sokullu Hamamı

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (6)

Kırklareli gezi rehberi içerisinde Lüleburgaz Sokullu hamamı da yer alır. Bu hamam zamanında Sokullu Mehmet Paşa tarafından yapılmıştır. Mimarisi ise Mimar Koca Sinan’a aittir. Hamam uzun süre boyunca, hamam dışında bir amaç ile kullanılmıştır.

Eski kültürünü yaşatmak ve amacı içerisinde kullanmak için Lüleburgaz Belediye’si hamam açılışını yapmıştır. Hamamı ziyaret ederseniz etrafında dükkânlara rastlayacaksınız.

İçyapısı normal hamam tarzında oluşturulmuştur. Kadın ve erkek hamamı ayrı şekilde oluşan hamamı siz de ziyaret edebilirsiniz.

D- Kırklareli Merkezde Gezilecek Yerler | Kırklareli Müzesi

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (4)

Kırklareli’nde bulunan Müze, Hacı Mestan Efendi ve Mutasarrıf Neşet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Hacı Mestan Efendi o dönemlerde Kırklareli Belediye Başkanıymış. Düzenlemeleri yapılan bina ve yapılar hazır hale 1994 tarihinde getirilmiştir.

Kırklareli gezi rehberi içerisinde yer alan müze, Kırklareli’nin köklü kültürü ve tarihini turistlere yansıtmaktadır. Bu yüzden oldukça ziyaret edilen bir yer haline gelmiştir.

E- Kırklareli Vize Gezilecek Yerler |Vize Kalesi

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (11)

Kırklareli gezilecek yerler arasında yerini alan Vize Kalesi çokça yerli ve yabancı turisti çekmektedir. Roma dönemine kadar dayanan kale, çift surlar ile desteklenmektedir.

Vize kalesi, Vize ilçesinin en yüksek tepesinde yer alır. Geçmişi çok eskiye dayanan kalenin yapısı hala bozulmamıştır.

Vize kalesi dış kale ve iç kale olmak üzere iki ayrımdan oluşur. Milattan Önce inşa edilen bu kaleyi, sizler de ziyaret edebilirsiniz.

F- Kırklareli Gezi Rehberi | Aya Nikola Manastırı

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (17)

Kıyıköy Kasabasında yer alan Aya Nikola yabancı turistlerin dikkatini çok çekmektedir. Alanın aşağı bölümde ayazma bulunur. Zemin katında yer alan yapı ise, kilise olmaktadır. Manastırın üst katında da, kesişler için bölümler yer alır.

Aşağıda bulunan ayazmaya merdivenler yardımı ile inebilirsiniz. Aya Nikola Manastırı’na gittiğinizde adeta tarihi hissedeceksiniz. Kesinlikle ziyarette bulunmalısınız.

2- Kırklareli Gezi Rehberi | Gezilecek Doğal Yerler

Edirne’de gezilecek yerler ve Tekirdağ’da gezilecek yerler gibi; Kırklareli gezilecek yerler ve mekânlar da ilgi görmektedir. Özellikle doğal yerlere turist akın etmektedir. İşte Kırklareli’nin doğal yerleri!

A-  Trakya Gezilecek Yerler | Cehennem Şelalesi

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (12)

Kırklareli’ne uğradıysanız Vize ilçesinde yer alan Cehennem Şelalelerine mutlaka uğramalısınız. Cehennem şelalesi Istranca ormanı içerisinde yerini almaktadır.

Orman içerisinde yürüyüşünüz sırasında duyacağınız su sesleri size şelalesinin rehberliğini yapar. Cehennem Şelalerinin iki tanesi büyük bir tanesi küçük olmak üzere üç adetten oluşur.

Cehennem şelalelerine yaz aylarında ziyaret edecekseniz yanınızda mayonuzu götürmelisiniz. Şelalenin soğuk sularında yüzmek harika bir aktivite olacaktır

B- İğneada Longozu

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (7)

Kırklareli gezi rehberi içerisinde yer alan İğneada longoz ormanlarının etrafı göllerle çevrilmiştir. İğneada longoz ormanlarına giderek harika bir piknik yapabilirsiniz.

Göllerle çevrili olan ormanda doğa yürüyüşü yaparak şehrin yorucu stresinden uzaklaşabilirsiniz.

Kırklareli gezilecek yerler arasında yer alan bu orman yaz aylarında mükemmel görsellere kucak açmaktadır. Orman çevresinde kano imkânı da sunulmaktadır.

C- Kırklareli Dereköy Gezilecek Yerler | Hamam Gölü

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (13)

İğneada longozu ormanları içerisinde çokça göl olduğunu dile getirmiştik. Bu göllerden birisi hamam göldür.

Hamam gölü yaz aylarında su çekilme olayının en az yaşandığı göl olarak bilinmektedir. Doğa mucizesi olan hamam gölünde tatlı su balığı olan levrek görülmektedir.

Göl çevresinde nilüfer çiçekleri çokça yetişir. Siz de bu doğa mucizesini görmek istiyorsanız, mutlaka Hamam Gölü’ne uğramalısınız.

D- Yanasu Mağarası

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (3)

Kırklareli gezi rehberi içinde bulunan Yanasu Mağarası Kırklareli Vize ilçesinin yakınlarında yer almaktadır. Trakya’da bulunan en büyük üçüncü mağara unvanını alan Yanasu mağarası içerisinde, damlataş havuzları, dikit ve sarkıtlar bulunur.

Kırklareli gezilecek yerler dendiğinde akla gelen yerlerden olan Yanasu mağarasını Kırklareli’ne gittiyseniz ziyaret edebilirsiniz.

E- Yıldız Dağları

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (18)

Kırklareli’nin doğal güzellikleri arasında yıldız dağları yerini alır. Jeolojik dönemde oluşan bu dağlar adeta bir doğa mucizesidir. Eşsiz görüntülere ev sahipliği yapan dağları ziyaret edebilirsiniz.

F- İğneada Plajı

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (15)

İğneada plajına yaz aylarında uğrayarak harika bir vakit geçirebilirsiniz. İğneada plajının suyu oldukça temizdir. Bu nedenle Kırklareli’nde en çok uğranan plajlar arasında yerini almıştır.

Kırklareli gezi rehberi içerisinde yerini alan bu plajda yüzebilirsiniz. İğneadanın suyu denetlenerek A kalitede, yani çok temiz kategorisinde çıkmıştır.

G- Kıyıköy Deniz Feneri

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (5)

Kırklareli gezilecek yerler arasında yerini alan deniz fenerine gidecekseniz yaz aylarını daha çok tercih etmelisiniz. Çünkü o kadar temiz bir hava ile karşılaşacaksınız ki yürüyüş yapmak isteyebilirsiniz.

Deniz fenerinin çevresinde muhteşem bir doğa ve masmavi deniz bulunmaktadır. Kırklareli’ne gittiyseniz deniz fenerine yani Kıyıköy’e mutlaka uğramalısınız.

H- Balkaya Köyü

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (19)

Kırıkkale Balkaya Köyü Vize ilçesine bağlı bir köydür. Köy içerisinde muhteşem bir doğa sizi karşılamaktadır. Bu doğa alanı içerisinde piknik alanları da yer alır. Burada dilerseniz doğa yürüyüşü dilerseniz de piknik yapabilirsiniz.

I- Dupnisa Mağarası

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (8)

Kırklareli gezi rehberi içerisinde bulunan Dupnisa mağarası oldukça eski zamanlarda oluşumunu gerçekleştirmiştir.

Trakya’da bulunan ve turizme açılmış olan ilk mağara unvanını almaktadır. Bu mağara üç adetten oluşur ve iki adet kata sahiptir. Jeolojik (ikinci ) zamandan kalma bu mağaraya ziyarette bulunabilirsiniz.

Kırklareli gezilecek yerler içerisinde yer alan Dupnisa mağarasında eşsiz görüntüler bulunmaktadır. Turiste açılan mağarada dolaşabilir ve tarihi kalıntılara şahitlik edebilirsiniz.

İ- Babaeski Gezilecek Yerler |Babaeski Cedid Ali Paşa Camii

Kırklareli’nde gezilmesi gereken yerler arasında Cedid Ali Paşa Camii de yer almaktadır. Bu camiye giderek yaşanmış tarihin seyircisi olabilirsiniz.

J- Kırklareli Kaynarca Gezilecek Yerler |Taş Değirmen

Kırklareli’nin beldesi olan Kaynarca’da çok güzel su kaynakları bulunur. Taş değirmende tam 250 yıllık bir aktif çalışma zamanı bulunur.

Kırklareli gezi rehberi arasında yer alan Kaynarca’da Su kaynakları dışında, çeşmeler ve parklar da bulunmaktadır.

K- Ahmetbey Gezilecek Yerler | Demokrasi Parkı

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (1)

Kırklareli’nin beldesi olan Ahmetbey’e giderseniz Demokrasi parkına uğrayabilirsiniz. Doğal bir görünüm ile karşılaşacağınız Demokrasi parkında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

3- Kırklareli Lüleburgaz Çevresi Gezilecek Yerler

ekolojikkoyy-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (14)

Kırklareli gezilecek yerler, Kırklareli ilçeleri ile birleştiğinde oldukça fazla gezilecek yere sahiplik eder. Kırklareli’nin ilçesi olan Lüleburgaz’da 30 adet köy bulunmaktadır.

Lüleburgaz da aynı Kırklareli Merkez kadar gezilecek yer barındırır. Görülmesi veya gidilmesi gereken yerler şu şekildedir:

  • Gençlik Parkı
  • Yeşil Park
  • 8 Kasım Parkı
  • Zafer Parkı
  • Sokullu Mehmet Paşa Cami

Kırklareli’de Ne Yenir| Kırklareli’nin Meşhur Yerleri

evdekordizayn-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (1)

Kırklareli gezi rehberi içerisindeki listemizi tamamladık. Peki ya gezinirken acıktığınızda ilin meşhur yemeklerinden tatmak isterseniz, seçenekleriniz neler olacak?

Soğan pidesi, papara, papaz yahnisi, kuzu kapama, Kırklareli köftesi, Labada borani yemeklerini tadabilirsiniz. En meşhur mekânlar ise şu şekildedir:

  • Gürdallar Restoran
  • Semazen Konya Mutfağı- Kırklareli
  • Özen Lokantası
  • Tarihi Şar Lokantası

Kırklareli Konaklama| Kırklareli’nde Nerede Kalınır?

evdekordizayn-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (3)

Kırklareli gezilecek yerler listemizi tamamladıktan sonra konaklama yerlerine de göz atalım istedik. Kırklareli’ne günü birlik değil konaklamalı gitmek isteyenler olabilir.

Bu koşulda tatilinizi konforlu ve rahat geçirmenin ilk adımı doğru bir yer seçmektir. İşte, Kırklareli’nin en iyi konaklama yerleri:

  • Kaya Palas Hotel
  • Royal Bilgiç Hotel
  • Lozengrad Hotel
  • Moda Hotel Kırklareli
  • Otel Akkuş Kaya
  • MARBES Hotel
  • Te Ora Bağ Evi Butik Otel

Kırklareli Hava Durumu | Kırklareli’ne Ne Zaman Gidilir?

evdekordizayn-kirklareli-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (2)

Kırklareli gezi rehberi tamamlandıktan sonra hava durumuna da değinelim. Kırklareli’ne gittiğinizde şelalelerde veya plajlarda yüzmek, uzun saatler boyunca doğa ile baş başa piknik yapmak istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz.

Ağustos ve temmuz ayları bu istekleri gerçekleştirmek için güzel bir zaman tercihi olacaktır. Yaz haricinde Kırklareli ’ye ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde de gidilebilir. Her mevsim Kırklareli’ne ayrı bir yakışmaktadır.

Kırklareli gezilecek yerler; tarihi ve doğal mekânlar her mevsim ayrı birer görüntüye kucak açmaktadır. Kırklareli’ne gideceğiniz günden önce güncel hava durumuna bakmaya unutmayın. Güncel hava durumuna göre giyinmeli, önleminizi almalısınız. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!