10 Adımda Yemek Odası Dekorasyon Fikirleri

10 Adımda Yemek Odası Dekorasyon Fikirleri

Yemek odası dekorasyon fikirleri arasından size hitap eden bir tarzı bulmanız önemlidir. Yemek odasının dekorasyonuna başlamadan önce, nasıl bir yemek odasına sahip olmak istediğinize karar vermelisiniz. Sahip olduğunuz yemek odasının büyüklüğü, ne tür davetler verdiğiniz ya da kaç kişilik bir ailenin yemek yeme ihtiyacına cevap vermeniz gerektiği gibi hususlar, dekorasyon tercihi sırasında dikkate alınmalıdır.

Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

[caption id="attachment_1515" align="alignnone" width="800"]10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri Yemek Odası Dekorasyon Fikirleri[/caption]

Yemek odası dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun cevabı için pek çok cevap vermek mümkündür. Mutfak ve yemek odası dekorasyonu için farklı renk ve model uyumlarını kullanmanız gerekmektedir. Renkler arasında mevcut olan genel uyumun, yemek odası dizaynı sırasında da göz önüne alınmasında fayda vardır. Farklı renk gruplarını bir arada kullanmak, hoş bir yemek odası dekorasyonu elde etmenizi sağlayacaktır.

1 - Yemek Odası Alanının Doğru Hesaplanması

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek odası için herhangi bir masa ya da sandalye satın almadan önce, odanın ya da yemek alanının doğru hesaplanması gerekmektedir. Doğru hesaplama yapmadan ürün satın alındığında, eşyaların odaya sığmaması gibi bir durum yaşanabilmektedir.

2 - Geniş Ahşap Masaların Kullanılması

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek odası dekorasyon fikirleri arasında geniş ahşap masaların kullanılması fikrinin önemini belirtmek gerekmektedir. Bu tip masalar, butik kafe tarzı yerlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Masalar ince ve uzun bir görüntüye sahip olduklarından dolayı şık durmaktadır. Ayrıca bu masa, yemek odasında doğru bir yerde konumlandırılırsa çok fazla yer kaplamayacaktır. Büyük salonunuzu yemek odası olarak kullanacaksanız, salonun bir köşesine bu masayı koymanız mümkündür. Masanın çevresine sandalyeler koyabileceğiniz gibi bank şeklinde oturma yerleri de koyabilirsiniz.

3 - Yemek Masası İçin Ayrı Bir Odanın Kullanılması

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek odası dekorasyon fikirleri arasında, evinde ayrı bir oda kullanma imkanı olanlar için de parlak fikirler bulunmaktadır. Eviniz yeterince büyükse ve oda sayısı da aynı oranda fazla ise, bir odayı yemek odası olarak ayırma imkanınız bulunmaktadır. Yemek odası olarak seçilen odanın mutfağa yakın olması, size servis kolaylığı sağlayacaktır.

Yemek odanızda mermer bir yemek masası tercihi yapabilirsiniz. Geniş aileler ya da büyük çaplı yemek davetleri için, bu masa tipi idealdir. 10 ya da 12 kişilik bir masa, işinizi rahatlıkla görecektir. Mermer yemek masalarının şık ve estetik duruşundan yararlanmanızda fayda bulunmaktadır.

Yemek Masası Arkası Dekorasyonu

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek masası arkası dekorasyonu da önemli olmaktadır. Yemek masasının arka tarafına bir vitrin yerleştirebilirsiniz. Bu kısımda yeterli bir alan bulunmuyorsa, bu bölüm için çiçek ya da aydınlatıcı kullanmak da mümkündür.

4 - Parlak Görünümlü Sandalyeler

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri-6

En önemli yemek odası dekorasyon fikirleri doğru sandalyenin seçildiği tercihlerde hayat bulmaktadır.  Üzerine herhangi bir ışık kaynağı değdiği anda parlaklığı ile dikkat çeken sandalyeler, ahşap masalar için kullanışlı olmaktadır. Yalnız burada ahşap masa için açık renkli bir masa tercihi yapılmalıdır. Parlak sandalyelerin pek çok rengi ve modeli bulunmaktadır. Yemek odanızın tasarımına uygun olan parlak sandalyeleri, vakit kaybetmeden bulmalısınız.

5 - Oval Masanın Kullanılması

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri-6

Yemek odası dekorasyon fikirleri içerisinde oval masalar da önemli bir yer tutmaktadır. Odanızda yeterli alan bulunuyorsa oval masa tercihi odanız için uygun düşecektir. Oval masaların en büyük avantajı, masa etrafına fazladan sandalye eklemenize imkan tanıyor olmasıdır. Böylelikle acil kişi sayısı artışları için oval masa tercihi doğru olabilir. Ayrıca bu tip masalar şık ve modern bir görüntüye sahiptir.

6 - Farklı Renk ve Modelde Sandalyelerin Kullanılması

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Sahip olduğunuz yemek masasında kullandığınız sandalyelerden bir kaçını farklı renk ve modelde satın alabilirsiniz. Böylece, çok farklı ve marjinal stillerde bir yemek masasına sahip olmanız mümkün olacaktır. Masanın rengine uygun renklerde ancak takımdan farklı sandalyeler seçilmelidir. Yemek masanızın bir anda farklı bir görünüme kavuştuğuna tanık olacaksınız.

7 - Yemek Odası İçin Masa ve Duvar Rengi Tercihi

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek odası dekorasyon fikirleri arasında bir tercih yaparken, yemek odası duvar dekorasyonu ile masa renginin birbiri ile uyumuna da dikkat etmenizde fayda bulunmaktadır. Yemek odanızda koyu renkli bir masaya sahipseniz duvar renginizin açık bir renk olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde bir kullanım tercihi, odanızın rahatlatıcı bir havaya sahip olmasını sağlayacaktır. Ortama daha sıcak ve samimi bir hava katmak için de yemek masasının altına uygun bir halı sermeniz mümkündür.

Yemek Odası Duvar Kağıtları

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek odası duvar kağıtları tercihinde de mobilya renk tonuna uygun tercihler yapılmalıdır. Koyu renkli bir yemek masası için açık renkli duvar kağıtları, hoş bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Bazı duvar kağıtları, yemek odası simgeleri ile odaya farklı bir hava katmaktadır.

8 - Farklı Stil Arayanlar İçin Farklılıklar

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Yemek masanızda farklı bir stil oluşturmak isterseniz, yemek masasının sandalyelerinin kumaş kısımlarına, isminizin baş harfinizi işletebilirsiniz. Böyle bir farklılık, yemeğe gelenlerin dikkatini çekici bir uygulama olacaktır. Yemek odanız varsa ya da yemek alanınız genişse, vitrin ya da komodin kullanarak yemek bölümünün görünümünü zenginleştirebilirsiniz.

9 - Cam Masaların Kullanımı

10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri

Özellikle küçük yemek odası dekorasyonu içerisinde cam masaların kullanımına dikkat etmek gerekmektedir. Yemek alanınız çok büyük değilse cam masalar gayet ideal olacaktır. Cam masaların yanında bulunan sandalyeler açık renkli olmalıdır. Oda tasarımlarında benzer renklerle bir uyum oluşturmak, her zaman sade bir görüntü sunacaktır.

10 - Sadelik Öncelik Olmalı

[caption id="attachment_1533" align="alignnone" width="800"]10-Adımda-Yemek-Odası-Dekorasyon-Fikirleri 10 Adımda Yemek Odası Dekorasyon Fikirleri[/caption]

Yemek odasında ya da yemek alanlarında oluşturulan masa sandalye uyumunda sadeliğe önem vermek gerekmektedir. Renk kullanımlarında aşırıya kaçmak doğru değildir. Yemek odalarında sade renk ve modellerde göz yormayan ve dikkat dağıtmayan ürünler ağırlıklı olarak kullanılmalıdır.

Bonus : Yemek Odası Dekorasyon Ürünleri

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=yD5UonOdCSg[/embed]

Yemek masası üstü Dekorasyonu için dekorasyon ürünleri seçimi de önem taşır. Yemek odası dekorasyon ürünleri farklı renk ve model seçenekleri ile her zevke hitap etmektedir. Yemek odasının dekorasyonu için farklı sandalye ve masa tercihleri yapılabilir. Dekorasyon ürünleri arasında; aydınlatma ekipmanları, yemek masası ve yemek odalarında kullanılan aksesuarlar gibi pek çok ürün yer almaktadır. Yemek odası tasarımınıza uygun dekorasyon ürünlerini seçmeniz önemlidir.

Yemek odası dekorasyon fikirleri içerisinde en çok tercih edileni,  kişinin zevkine uygun renk ve desenlerden oluşan sade bir görünüme sahip yemek odalarıdır. En iyi yemek odası dekorasyon fikirleri nelerdir sorusu kadar alçıpan modelleri nasıl seçilmelidir sorusunun cevabını öğrenmek de oldukça faydalıdır. Yemek odanızın çok daha ferah ve iç açıcı olmasını istiyorsanız, yemek masanızdan duvar rengine kadar her detayı dikkatle seçmelisiniz.

Takip Et, Fırsatları Yakala!