10 Adımda Yemek Salonu Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

10 Adımda Yemek Salonu Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır sorusu ev dekorasyonu söz konusu olduğunda merak edilmektedir. Yemek salonu, evin önemli alanlarından bir tanesidir. Bu kadar önemli bir odanın düzenlemesi de özel bir ilgi gerektirmektedir. Ufak ipuçları bilindiğinde, göze hoş gelen bir yemek salonuna sahip olmak hayal değildir.

Yemek Salonu Dekorasyonu için Püf Noktalar!

[caption id="attachment_1381" align="aligncenter" width="640"]yemek-salonu-dekorasyonu Yemek Salonu Dekorasyonu[/caption]

Ev dekorasyonu söz konusu olduğunda, her odanın ayrı tasarım seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçenekler arasından pek çok farklı kombinasyon oluşturmak mümkündür. Ev dekorasyonu, kişisel zevk ve tercihe dayalı olduğundan, yemek salonu dekorasyonunu herhangi bir kalıba sokmak doğru değildir.

1- Yemek Salonu Seçimi Doğru Yapılmalı

10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun ilk cevabı doğru yemek salonu için oda seçimi ile açıklanmalıdır. Eviniz büyükse ve birkaç odanız da bulunuyorsa, mutfağa yakın bir odanın yemek salonu için seçilmesi doğru bir tercih olacaktır. Yemek salonunun mutfağa uzak olması, servisin daha zahmetli olmasına neden olacaktır.

Eviniz yeterince büyük değilse, yemek salonu için ayırdığınız alan, yeterli büyüklükte olmalıdır. Eğer evinizde büyük ve tek bir tane oda varsa, oturma odası ile birlikte yemek bölümünü aynı yerde bulundurmanız gerekmektedir. Salonun şekli önemli olmakla birlikte, dikdörtgen salon dekorasyonu için; kapı girişinin sağ tarafına yemek masası ve sandalyeleri, sol tarafına da oturma grubunu koyabilirsiniz.

2- Yemek Masası İşlevsel Olmalı

yemek-salonu-dekorasyonu

Kalabalık bir aile iseniz yemek masanızın büyük ve geniş olması önemlidir. Yemek salonunuzda yeterli genişlikte bir alan bulunmuyorsa ya da tercihen uzun bir masa kullanmak istemiyorsanız, yuvarlak masa tercih edebilirsiniz. Yuvarlak masalar, hem çok alan kaplamazlar hem de masa etrafındaki sandalye sayısı artırabilir. Bu tarz bir seçim, kalabalık bir aile için daha işlevsel olacaktır.

3- Yemek Salonu Dekorasyonu İçin Işıklandırmaya Dikkat Edilmeli

yemek-salonu-dekorasyonu

10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun bir diğer cevabı da ışıklandırmada yatmaktadır. Yemek masası için avize kullanımı klasik bir tercih olmaktadır. Ancak klasik bir dekorasyon düşünenler için avize de seçilebilecek tercihler arasında yer almaktadır. Seçilen aydınlatma ekipmanları ne olursa olsun, yemek masasını yeteri kadar aydınlatabilecek şekilde seçilmelidir. Ayrıca, bu ekipmanlar doğru bir şekilde konumlandırılmalıdır. Masada ayrı mum ve şamdan kullanımı da dekorasyona farklı bir hava katabilmektedir.

4- Dekorasyonda Renk Seçiminin Önemi

yemek-salonu-dekorasyonu

Yemek odasının dekorasyonu sırasında kullanılan renkler, odanın havasını yakından etkilemektedir. Resmi bir görüntüye sahip yemek odalarının yerini yavaş yavaş, rahat yemek odası tercihleri devralmaktadır. Rahat ve konforlu bir yemek salonu tercihi için mavi, yeşil, gri ve nötr renkleri kullanmanız gerekmektedir. Yemek salonunun hareketli bir görünüme sahip olması için renkli bir dekorasyonu tercih edebilirsiniz.

5- Tekstil Seçiminin Doğru Yapılması

yemek-salonu-dekorasyonu

10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır konusunda yemek odasındaki tekstil seçimi önemli olmaktadır. Tekstil seçimi sırasında yemek odasında bulunan perdeler, halı, masa örtüsü ve peçeteler uyumlu olarak seçilmelidir. Bu uyum için desen ve renklerin aynı doğrultuda seçilmesi önemlidir. Yani dinamik bir yemek odası için renkli bir dekorasyon yapılıyorsa, yemek odası tekstil ürünleri de bu şekilde seçilmelidir.

6- Temizlenebilir Ürün Seçimi Yapılmalı

yemek-salonu-dekorasyonu

Yemek salonunda bulunan sandalyelerin ve diğer kumaş aksesuarların kolay bir şekilde temizlenebilir ve yıkanabilir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Yemek sırasında, masaya yemek dökülmesi ihtimaline karşılık sandalyelerin silinebilir olması önemlidir. Yemeklerin bulunduğu alanlarda fesleğen kullanmak da uçan haşereleri önlemede yardımcı olacaktır.

7- Yeterli Alan Varsa Konsol Kullanılmalı

yemek-salonu-dekorasyonu

10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna önemli bir cevap olarak konsol kullanımı verilebilir. Yemek salonunda yeterli alanınız varsa kesinlikle konsol kullanmalısınız. Yemek masası ile uyumlu bir konsol, hem dekorasyona katkı sağlamaktadır hem de yemek için gerekli olan setlerin muhafazası ve yemek setine kolay ulaşmak açısından işlevsel olmaktadır. Bu nedenle konsol kullanımına dikkat edilmelidir.

8- Yemek Salonunda Duvar Kağıdı Kullanımı

yemek-salonu-dekorasyonu

Yemek salonunda yemek masası ve diğer mobilyalarla uyumlu renk ve desende bir duvar kağıdı tercihi hoş bir görüntü oluşturabilir. Özellikle yemek masanız açık kahve tonlardaysa, açık renkli duvar kağıtları kullanımı hoş ve sade bir yemek salonu görüntüsü oluşturacaktır. Yemek odası duvar dekorasyonu özellikle yemek masası arkası dekorasyon sağlamak konusunda etkilidir.

9- Yemek Masasında Farklı Sandalyelerin Kullanılması

yemek-salonu-dekorasyonu

10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna cevap verirken son zamanlarda moda olan farklı sandalye kullanımını anlatmamak olmazdı. Yemek masasındaki bazı sandalyelerin farklı bir model olarak seçilmesi, yemek masasına farklılık katabilmektedir. Bu kullanım tarzı, çok farklı ve hoş bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

10- Yemek Salonunun Ayna Yoğunluklu Olmaması

yemek-salonu-dekorasyonu

Yemek salonunda kullanılan ayna sayısı fazla olmamalıdır. Salonda tek bir ayna kullanımı yeterlidir. Aynanın pencereden gelen ışığı görecek şekilde yerleştirilmesi, odaya farklı bir görüntü katacaktır. Yemek salonu, aynanın pencere karşısında konumlandırılmasına müsaitse, aynanın pencereden gelen ışığı alacak şekilde bulundurulması faydalı olacaktır.

Ayna yerine aslında yemek masası arkasına tablo kullanımını tercih etmek daha doğru olur. Tabloların masaya göre boyutlandırması, renklendirmesi yapılması gerekir.

Yemek Salonu Dekorasyonu Modelleri

Geçmişten günümüze yemek odası dekorasyon türünde farklı yapılardan bahsedebilmek mümkündür. Yapılacak yemek odası dekorasyonu sırasında çeşitli yemek odası takımları kullanılabilir.

Dilerseniz modern yemek odası dilerseniz ferah ortamlar oluşturulabilir. Özellikle dekorasyonu  yaparken amacınıza bağlı olarak dekorasyon türünüzü belirleyerek ilerlemeniz gerekir.

İlk yemek odası dekore etmeden önce türüne karar verirseniz, yemek odası dekorasyonu yaparken zorluk çekmezsiniz. Aksine dekorasyon fikirleri almakla birlikte malzemeleri de kısa sürede elde edebilirsiniz.

A- Ferah Yemek Salonu Dekorasyonu & Modern Yemek Odası Dekorasyonları

yemek-salonu-dekorasyonu

Ferah salon dekorasyonu mavi, yeşil, gri renk tonların kullanılması ile kolaylıkla oluşturulabilmektedir. Ayrıca yemek salonunda sıcak renklerin kullanılması da ferah bir ortam görünümü oluşturacaktır. Ayrı bir yemek odası bulunmayan evlerde yemek odası ile salonu birleştirmeniz gerekmektedir.

B- Klasik Yemek Salonu Dekorasyonu

yemek-salonu-dekorasyonu

Klasik salon dekorasyonu için klasik desenli kumaşların yemek salonu tekstilinde kullanılması ya da klasik mobilyaların tercih edilmesi yeterli olmaktadır. Salonda retro koltuk modellerinin kullanılması ve klasik model örtülerin tercih edilmesinin yanı sıra, koltuklarda klasik işlemelerin bulunması da klasik bir dekorasyon oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Salon dizayn içerisinde bulunan yemek masası klasik bir tarzda seçildiğinde, klasik bir yemek odası ve oturma odası kombinasyonu yapmak mümkün olmaktadır. Böylelikle, 10 adımda yemek salonu dekorasyonu nasıl yapılır konusu da açıklanmış olmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=zik4soSD6ug

 

Yemek Masalı Salon Dekorasyonu Nasıl Olur?

Salonda yemek masası kullanacaksanız, yerleşmeyi düzgün yapmalısınız. Masayı orta alana değil duvar köşelerine yerleştirmek gerekir. Fakat pencere kenarı olmamalı özellikle yaz aylarında pencere kullanırken sorun yaratır. Alanınız darsa kullanılmayan zamanlarda masa duvara sıfır şekilde yaslanmalıdır.

Yemek Masasız Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Alanınız darsa ya da yemek masası farklı alanda kullanacaksanız salon için iki farklı dekor şekli olabilir. İlki ikili ve üçlü koltuk takımlarıyla dekor diğeri ise köşe koltuk kullanımıdır. Köşe koltuk kullanımında özellikle orta sehpa kullanımı oldukça rahat olmaktadır. Alanda yerde açıklık bırakacak şekilde halı tercih etmelisiniz.

Yemek Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Salon dışında yemek odası oluştuacaksanız odayı doldurmanız gerekir. Sadece yemek masası ve konsol koyduğunuzda oda büyük ihtimalle boş kalacaktır. Masa dışında dekoratif parçalara yer verebilirsiniz. Oda da çay içebilmek ve oturmak adına ekstra alanlar yaratabilirsiniz.

Yemek Masası Duvarına Ne Asılır?

Kesinlikle ayna kullanılmamalıdır. Yemek yerken kendini görmek herkesin hoşuna gitmeyecektir ve sohbet esnasında ekstra dikkat dağıtır. Bunun yerine uygun tablolar kullanabilirsiniz. Masa arkasına özel olmak üzere duvar kağıtları kullanılabilir.

Salonda Yemek Masası Nereye Konur?

Yemekten yemeğe kullanıldığı için masalar duvar tiplerine koyulmalıdır. Eğer odanız her cepheden pencere alıyorsa masayı direkt kapı girişinin hizasında köşeye yerleştirebilirsiniz. Penceresiz duvarınız varsa buraya yaslayarak da kullanmanız mümkündür.

Takip Et, Fırsatları Yakala!