4 Başlıkta Doğru Yatak Nasıl Seçilir? En Doğru Yatak Nasıl Olmalı?

4 Başlıkta Doğru Yatak Nasıl Seçilir? En Doğru Yatak Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir yaşam için doğru yatak nasıl seçilir, nelere dikkat etmeliyiz yazımızda bahsettik. Doğru yatak seçimi, kendinizi tanımaktan geçiyor.

Bir yataktan ne beklediğiniz ve kendinize hangi özelliğe sahip olan yatakların iyi geldiğini bulmalısınız. Daha sonrasında dilediğiniz tarzdaki yatak seçimini gerçekleştirebilirsiniz.

1- En Sağlıklı Yatak

[caption id="attachment_2816" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (8) En Doğru Yatak Nasıl Olmalı? 4 Başlıkta Doğru Yatak Nasıl Seçilir?[/caption]

En doğru yatak nasıl olmalı? Sağlıklı yatak seçiminde bulunmak için dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar her insana göre farklılık gösterebilmektedir. Kendiniz için en sağlıklı yatağı seçerken uyku pozisyonlarınızı dikkate alın.

Doğru yatak nasıl seçilir sorunuza cevap olarak, kendi uyku düzeninizi tanıyın diyebiliriz. Uykuya sırt üstü veya karın üstü dalıyorsanız, daha rahat bir yatak kaçınılmaz olacaktır. Durum böyle olunca yatağınızın sertliğini ve yumuşaklığını seçmek zorunda kalıyorsunuz.

2- Boy ve Kiloya Göre Yatak Seçimi

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (3)

Yatak nasıl olmalı derseniz, seçim esnasında kilonuz ve boyunuz önem taşımaktadır diyebiliriz. Ağırlığınızın fazla olması durumunda daha sert bir yatak ihtiyacı duyabilirsiniz. Sert yatak yapısı ile ağırlığınız desteklenecek ve konforlu bir uyku geçireceksinizdir.

Ortopedik yatak nasıl seçilir ve boya göre yatak seçimi nasıl yapılır sorularının cevapları da önemlidir. Boyunuz yatağınızın uzunluğu için önem taşımaktadır. Yatağa sığmanız uyku sırasındaki rahatlığınız için önemlidir.

3- Yatak Sertlik Derecesi Kaç Olmalıdır?

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (1)

Yatak nasıl olmalı sorusunun bir diğer cevabı ise sertlik derecesini kendinize göre ayarlamanız olacaktır. Yatağınızın yumuşak veya sert olması uykudaki rahatlığınıza bağlıdır.

Kendinize hangi yatağın daha uygun ve konforlu olacağını en iyi kendiniz tespit edebilirsiniz. Tespitinizin ardından yatak seçiminizi doğru bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Uyku sırasında yüz üstü duruyorsanız sert yatak daha uygun olacaktır. Yana doğru bir şekilde pozisyonda uyuyorsanız ise, daha yumuşak yatak alternatiflerini kullanabilirsiniz. En iyi baza seçimi nasıl yapılır yazımızı inceleyebilirsiniz.

4- Tek Taraflı Yatak mı Çift Taraflı Yatak mı?

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (9)

Yatak nasıl seçilir sorusundaki bir diğer önemli husus ise yatağın çift veya tek taraflı olmasıdır. Çift taraflı yataktan kasıt, yatağınızın her mevsim konfor sunmasıdır. Yatağınızın ters yönüne çevirip de kullanabilir ve eski konforunu bozmadan devam edebilirsiniz.

Yatak nasıl olmalı sorusundaki tek taraflı yataktan kasıt ise, yatağın tek bir tarafında ağırlık olacak şekilde konfor etkisi uygulanmaktadır. Yatağı tersine doğru çevirdiğinizde, diğer yüzünden sağladığınız konforu sağlayamayabilirsiniz.

Çift taraflı yatak mı yoksa tek taraflı yatak mı tercih etmelisiniz? Bu soruya tamamen kendi ideallerinize göre cevap vermelisiniz.

Yatağınızdan çift yönlü konforlu kullanım bekliyorsanız, tercihiniz kesinlikle çift taraflı yatakta yana olmalıdır. Yatak odanızda, yatağınızdan sonra mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenler listesine dikkat etmelisiniz.

Yatak Özellikleri Nasıl Olmalı?

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (7)

Yatak nasıl seçilir sorusunun cevabını verirken yatak özelliklerine de değineceğiz. Yatak seçimi sırasında, yatağın bir takım özelliklerine pür dikkat etmelisiniz. Bu özellikler şu şekildedir:

  • Yatağın sertlik ve yumuşaklık derecesine kendi kullanım şartlarınıza göre karar vermelisiniz.
  • Uyku sırasında kullandığınız uyku pozisyonunu dikkate alarak yatak seçiminde bulunmalısınız.
  • Kilonuza ve boyunuza uygun boyutta bir yatak seçiminde bulunun.
  • Yatak seçimi sırasında kendinize uygun olan bütçe ile hareket edin.
  • Yatağınızdan beklediğiniz performansı belirleyerek, çift taraflı mı yoksa tek taraflı yatak mı karar verin.
  • Alacağınız yatağın üretimi sırasında kullanılan malzemeleri araştırın. Malzemelerin sağlıklı olup olmadığından emin olmalısınız.
  • Yatağın yanı sıra uyku konforunuzu arttıracak aksesuar araştırmasına girebilirsiniz.

Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? En Doğru Yatak Nasıl Olmalı?

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (2)

Yatak nasıl seçilir, yatak nasıl olmalı soruları sonrasında ortopedik yatak nedir ve nasıl anlaşılır açıklayacağız. Ortopedik yatağın diğer yataklara göre ayırt edici özelliği; omurgayı doğru pozisyonda hizalamasıdır.

Böylece, yatağın içine gömülme sorunu ortadan kalkmış olur. Bu tarz sorunlara sahipseniz yatak seçiminizi mutlaka ortopedik yataktan yana kullanmalısınız.

Bebek Yatağı Nasıl Seçilir?

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (4)

Bebek yatağı nasıl seçilir, nelere dikkat etmeliyiz, bu soruların cevabı bebeğinizin sağlığı ve konforu için mühimdir. Bebeğinizin boyu ve kilosuna uygun bir yatak seçimi yapmalısınız. Bebek yataklarında yay kullanmamaya ve doğal destekleyici bulunan yatakları tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Bebeğinizin uyku sırasında rahat olması için sünger yatak seçiminden yana olun. Yün yatakların aksine sünger yataklar daha rahattır.

Visco Yatak Nasıl Seçilir?

evdekordizayn-yatak-nasil-olmali-dogru-yatak-nasil-secilir (6)

Yatak nasıl seçilir, visco yatak nedir? Visco yatağa yattığınız zaman yatağa gömülürsünüz. Yaptığınız hareketlere göre uyarılan ve şekil alan yatak kullanımı tamamen size bağlıdır.

Visco yatak nasıl olmalı derseniz seçim esnasında yararlanabileceğiniz tüyolar verebiliriz. Uyku sırasındaki dönme sürenize önem verin. Yatak seçiminde bu sürenin önemi oldukça fazladır. Kilonuzu, boyunuzu ve uyku pozisyonlarınızı dikkate alın.

Yatak örtüsü nasıl seçilir sorusu da oldukça araştırılan konular arasındadır. Yatak örtüsü seçimi sırasında dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Oda dekorasyonunuza uyum sağlayan bir örtüyü tercih etmelisiniz.
  • Örtü boyutuna, kendi kilo ve boyunuzu dikkate alarak karar vermelisiniz.
  • Kumaş türünü isteğinize ve konforunuza uygun seçmelisiniz.

Yatak nasıl seçilir, nelere dikkat etmeliyiz sorularının cevapları uyku sağlığımız için önemlidir. Günümüzün büyük bir kısmını uykuya ayırmaktayız. Bu nedenle hem fiziksel hem de ruhsal etkileyecek olan yatak seçimini dikkatli yapmalıyız.

Takip Et, Fırsatları Yakala!