5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

Dizilerdeki ev dekorasyonları dizi izleyenlerin en çok merak ettiği şeylerden bir tanesidir. Özellikle ev için kullanılan eşyaların, aksesuarların ve renklerin büyük beğeni toplamasıyla dekorasyon tasarımları da bu faktörlere bağlı olarak şekillenmiştir.

Dizideki dekorasyon örnekleri çoğunlukla bir anlayışa bağlı olarak yapılırken, dizinin teması ile de uyumlu olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde her dönem değişen dizi konuları dekorasyon içinde farklı modaların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Ev içinde ya da ofislerde kolayca düzenleme işlerine geçmek için diziler oldukça işlevsel bir nitelikte. Ayrıca ev için gereken tüm detaylar dizide kullanılan tasarımlarda mevcut olup, tek yapılması gereken bu detayları alıp kişiselleştirdikten sonra istediğimiz bir yere yansıtmak.

Dizilerdeki Ev Dekorasyonları| Dizilerde Ev Dekorasyonu Listesinde Öne Çıkan Örnekler

5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

Dizilerde kullanılan tasarımları kullanırken dekorasyon hataları olmaması için mutlaka uygulanan mekanın seçilen tasarıma uygun olması gerekir. Sonrasında sırayla ev eşyası, bahçe mobilyası, zemin ve duvar rengi seçilmelidir. Bunlara ek olarak aksesuarlarda seçildikten sonra dekorasyon tamamlanmış olur.

Dizilerdeki ev dekorasyonları hakkında bilgi edinmek için sevilen ve popüler olan diziler dikkatlice incelenmelidir. İnceleme yaparken mutlaka renklere dikkat edilmelidir. Çünkü ev içinde en önemli detay renklerde saklıdır. Renklerin yanında modern ya da eski tasarım mı tercih edilecek buna karar verilmelidir.

Peki, bu dizilerde kullanılan dekorasyon örnekleri nelerdir inceleyelim.

1-Dizilerdeki Ev Dekorasyonları| Eklektik Dekorasyon

5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

Dizideki dekorasyon örnekleri arasında eklektik ismini çok az duymuşsunuzdur. Fakat çoğunlukla bu özgürlükçü tarz kullanılmaktadır. Hiçbir şeye bağlı kalmadan dilediğince parçayı bir araya getiren ve bir uyum yakalanmasına imkan tanıyan bu dekorasyon anlayışı ile kolayca tasarım yapılabilir.

Eklektik dekorasyon denilince farklı yerlerden farklı renkleri bir araya getirdikten sonra renk, eşya uyumunun özgürce yakalanmasını sağlar. Günümüzde bu tasarım daha çok gençlik dizilerinde ya da orijinal temalı dizilerde tercih edilmektedir.

Dizilerdeki ev dekorasyonları arasında yer alan eklektik tasarım için ilk olarak sevdiğiniz renk ve eşyaları bir araya getirerek başlayabilirsiniz. Bu tasarımın güzel yanı her sevdiğiniz ve istediğiniz parçayı bir arada kullanabilmeniz. Fakat kesinlikle karmaşıklığa neden olunacak her şeyden kaçınılmalıdır. Çünkü dekorasyon hataları bu karmaşıklıktan çıkmaktadır.

2- Ahşap Dekorasyon Merak Edilen Dizi Evleri 2022

5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

Günlük hayatta sık rastlayamayacağımız ahşap dekore edilen evler çok dikkat çekmektedir. İsminden anlaşılacağı üzere tasarım ahşap ögeler üzerine oluyor. Bazen evin dışı da ahşap olurken, iç tasarımla mükemmel uyum sağlanmış oluyor.

Ahşap tasarımda döşemeler ve seçilen eşya, aksesuarlar ön plana çıkmaktadır. Döşemelerde ahşap modeller eve doğallık katmaktadır. Bu açıdan oturtma gruplarında ayaklar ve koltukların üst ve kol dayama kısımlarına doğru ahşap tercihi tamamlayıcı oluyor.

Dizilerdeki ev dekorasyonları içinde ahşap tasarım için kahve tonları ile nötr renkler kesinlikle tercih edilerek seçimler yapılmalıdır.

3- Doğal Taşlarla Modern Tasarım

5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

Doğal taşları dekorasyonda kullanmak ev içinde güzel bir görünüm kazandırmaktadır. Özellikle duvarların döşenmesinde taşlar kullanılırsa ve iyi bir el işçiliği kullanılırsa mükemmel bir dekorasyon ortaya çıkacaktır.

[safir_faq question="Doğduğun Ev Kaderindir Mobil Sponsorları Hangileridir? " answer="Doğduğun ev kaderindir dizisindeki yatak odası Mifo Home sponsorluğu altındadır. "]

[safir_faq question="Bello Divano Koltuk Takımı Fiyat Listesi" answer="Bello Divano koltuk takımlarının fiyatları ise 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir."]

Evin zemininde taşlara uygun döşeme ve eğer ev basamaklı ise uzun yıllar kullanılacak, yıpranmayacak taşlarla kaplanabilir. Yine taş bir şömine en tamamlayıcı öge olacaktır. Kapı kenarlarında yine oyma ile şekillenmiş taşların olması dekoru güzelleştirecektir.

4- Geleneksel Tasarım

Avrupa’dan tüm dünyaya yayılan geleneksel tasarım oldukça bol aksesuarı bir araya getiren bir anlayıştır. Bu tasarımın kimliğini yansıtan klasik detayların olması ve şaşalı mobilyalar fazlasıyla kullanılır.

5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları

Dizilerdeki ev dekorayonları incelendiğinde geleneksel anlayışa sahip evler biraz daha karanlık olur. Modası geçmeye yakın ahşap modeller, renkli doku ve eğri olan çizgiler kullanılır. Mobilyaların üzeri kadife ve ipek dokularla kaplı olur. Bunlara ek olarak süslü kumaşlar, katmanlaşmış ögeler ve derinlik algısı kullanılır.

5- Nostaljik Tasarım

İsminden anlaşılacağı üzere geçmişe dönük ögelerin kullanıldığı nostaljik tasarımlarda geçmişin tüm izleri görülür. Adeta bir özlem duyulan her şeyi bir araya getirme tasarımı desek yanlış olmaz. Bu tasarımda kullanılamayacak ögeler aksesuar olarak kullanılır ki bu kullanım çok samimi bir ortam yaratır.

[caption id="attachment_3927" align="aligncenter" width="640"]5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları 5 Adımda Dizilerdeki Ev Dekorasyonları[/caption]

Nostaljik tasarımda dekorasyon hataları olmaması için yeni olan hiçbir şeye yer verilmemelidir. Eşya kullanımlarında restorasyon yapılabilir, fakat kökten bir değişiklik hatalı olur. Bu tasarıma ait eşya ve aksesuarları bulmak zor olduğu için özel olarak yaptırılabilir. Bu da maalesef fazla maliyetlere neden olur.

Dizilerdeki ev dekorasyonları arasında nostaljik tasarım için renk kullanımına da özellikle dikkat edilmeli ve iyi bir uyum yakalanmalıdır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!