Artvin Gezilecek Yerler | 2 Başlıkta Artvin Gezi Rehberi

Artvin Gezilecek Yerler | 2 Başlıkta Artvin Gezi Rehberi

Artvin gezilecek yerler listesiyle sizlere eşsiz bir yolculuk sunmaktayız. Artvin gezi rehberi eşliğinde doğal ve tarihi yerlere yolculuğa hazır mısınız?

Artvin Karadeniz’de bulunan eşsiz doğa harikalarına sahip bir ildir. Artvin hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile göz bebeği olan bir ildir. Karadeniz denince akla doğa, doğa denince ise Artvin gelmektedir.

Artvin Nerede? Artvin’e Nasıl Gidilir?

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi (3)

Doğu Karadeniz’de bulunan Artvin, vadide yer alır. Hem doğa hem de kültür turizmine destek çıkan Artvin, yeşilliklerin göbeğinde bulunur.

Artvin’in çevresi Karçal ve Kaçkar dağları ile çevrilmiştir. Artvin’e hava yolu ile ulaşım ancak Gürcistan Batum üzerinden yapılabilir. Gürcistan Batum’a uçuş sağlayarak, oradan da Artvin’e otobüsler ile geçiş yapabilirsiniz.

Artvin gezi rehberi ile ulaşımı Hava yolu dışında, kara yolunu kullanarak da sağlayabilirsiniz. Ankara’dan Artvin’e 955,6 km 12 saat 45 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan Artvin’e ise, 1.284,2 km 15 saat 28 dakika da ulaşabilirsiniz.

Artvin’e Ankara ve İstanbul üzerinden yolculuk baya uzun süreleri içine alır. Dilerseniz özel arabanızı tercih edebilir veya otobüs ile de ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Artvin Belediyesi haberbilgilerine Belediye sitesinden ulaşabilir ve inceleme yapabilirsiniz.

Artvin Gezilecek Yerler Haritası

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi (2)

Artvin’in doğal güzellikleri ve tarihi mekânları bulunmaktadır. Geniş gezi çevresi ile hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaktadır.

Karadeniz’in neredeyse her ilinde olduğu gibi Artvin’de de şelaleler, yaylalar ve kanyonlar bulunur. O zaman Artvin’in gezilecek yerlerine doğal güzelliklerinden başlayalım. Çanakkale gezilecek yerlergibi Artvin’de eşsiz tarihi yerler bünyesinde barındırır.

1- Artvin Gezi Rehberi | Artvin’in Doğal Güzellikleri

Artvin’in doğal güzellikleri adeta bir cennet edasındadır. Artvin denince akla ilk gelen kelime: doğadır. Hadi o zaman gelin Artvin’in eşsiz doğasına hep birlikte göz atalım!

A- Artvin Doğa Güzellikleri |Çifte Köprü

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-16

Artvin Arvahi’de bulunan çifte köprü harika manzaraları barındırır. Köprünün tepesine çıktığınızda karşılaşacağınız manzara ile adeta büyüleneceksiniz. Çifte Köprü Durğuna nehri ve Kamilat nehrinin üzerinde yer alır.

Artvin Çifte köprü de muhteşem fotoğraflar çekinebilir, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Artvin’e giderseniz gezi rotanıza Çifte Köprü’yü mutlaka eklemelsiniz.

B- Artvin’de Gezilecek Yerler |Maral Şelalesi

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-17

Artvin gezilecek yerler arasında Maral Şelalesi güzelliği ile yerini almaktadır. Artvin Borçka’da yer alan Şelale ormanların arasında bulunur. Ormanların arasında doğa yürüyüşü yaparken bir anda gelen su sesleri içinizi ferahlatacaktır.

Artvin gezi rehberi sırasında ormanların arasından gelen sese yürüdüğünüzde karşısında duran güçlü bir şelale görüntüsü muazzam olacaktır.  Şelale 63 metre yükseklikte bulunur. İsmini ise Maralköyden almaktadır. Artvin’e giderseniz mutlaka bir şelaleye gitmelisiniz.

C- Yıldız Gölü

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-15

Borçka’da bulunan Yıldız Gölü, kar sularının birikimi sonucu toplanarak oluşmuştur. Yeşilliğin arasında bulunan göl, sessiz bir yerde bulunur ve sizi hayatın yoruculuğundan biraz olsun uzaklaştırır.

Yıldız gölü üzerinde sandal aracılığı ile küçük bir gezintiye çıkabilirsiniz. Artvin’e seyahat etmek için gittiyseniz buradaki mükemmel manzaraya da şahitlik etmelisiniz.

D- Artvin Gezilecek Yerler Listesi | Maçahel Yaylası

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-11

Artvin gezilecek yerler listesinde bulunan Macahel Yaylasının eski adı Bicihiani’dir. Macahel Borçha ilçesinde yer almaktadır. Çoğu yerde doğa harikası olarak geçen yayla yollarında araç kullanımı da farklı bir deneyim olacaktır.

Artvin gezi rehberi rotanıza mutlaka Macahel’iyi de eklemelisiniz. Arabanızla çıkacağınız yayla da mükemmel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Temiz hava ile tüm yorgunluğunuzu atacaksınızdır.

E-Delikli Kaya

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-10

Delikli Kaya şelalesinin ismi şelalenin görünümünden gelmektedir. Şelale kayanın oyuğundan aktığı için ismini Delikli Kaya şelalesi olarak almıştır.

Artvin’e giderseniz Delikli Kaya’nın bulunduğu yere mutlaka gitmelisiniz. Çevresinde doğa yürüyüşü yapılabilecek yerler bulunur. Bu görüntüye sahitlik etmek sizin de hakkınızdır.

F- Beyazsu Yaylası

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-12

Artvin gezilecek yerler listemizde bulanan Beyazsu Yaylası; arkasında Karçal Dağları bulunur. Yaylaya gittiğinizde karşınıza kamp yapabileceğiniz alanlar çıkacak.

Artvin gezi rehberi rotasında bulunan Beyazsu yaylasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eğer hazırlıklı bir şekilde yaylaya giderseniz çok eğlenceli ve macera dolu bir kamp yapabilirsiniz.

Beyazsu yaylası ismini yayla başındaki sudan alır. Buradaki suda beyaz renkte köpükler çıkmaktadır. Bunun üzerine yaylanın ismi Beyazsu olmuştur.

Yayla içerisinde pansiyon da hizmet vermektedir. Burada konaklayarak yaylayı daha iyi gezebilir, keşfedebilirsiniz.

G- Artvin Gezilecek Yerler Harita | Arısan Yaylası

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-7

Arısan yaylası içinde küçük su birikintileri bulunan bir yayladır. Burada doğa yürüyüşü oldukça keyifli olur. Geniş olan yaylada kamp da yapabilirsiniz.

H- Mençuna Şelalesi

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-6

Mencuna zengin bitki örtüsüne sahiptir. Mencuna şelalesinin üzerinde kesme taş yapımı bir köprü de bulunmaktadır. Köprü üzerine çıkarak şırıl şırıl akan şelaleyi seyredebilirsiniz.

I- Artvin Gezilecek Yerler Doğa | Hatıla Vadisi

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-5

Artvin gezilecek yerler arasında Hatıla Vadisi de bulunmaktadır. Hatıla vadisinde birçok dere bulunur. Bu derelerin kenarlarında piknik yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Hatıla vadisine Artvin Merkez üzerinden 10 km mesafede bulunur.

Artvin gezi rehberi rotasında Hatıla vadisine kesinlikle gitmelisiniz.

İ-  Artvin Merkez Gezilecek Yerler | Kafkasör Yaylası

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-14

Artvin’in en sevilen yerleri yaylalarıdır. Yayla havası almak için sırf Artvin’e giden yerli yabancı turistler bulunur. Farklı etkinliklerinde yapılmış olduğu Kafkasör yaylasına mutlaka uğramalısınız

Kafkasör yaylası içerisinde bungalovlar bulunmaktadır. Burada konaklayarak geniş yaylayı yavaş yavaş gezebilirsiniz.

J- Cehennem Deresi Kanyonu

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-9

Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin’in Ardanuçilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunur. Dünyada azınlık grubunda bulunan vadilerdendir. Cehennem Deresi Kanyonu ilerleyince Ardanuç suyuna çıkmaktadır.

Artvin gezilecek yerler arasında bulunan Kanyona giden yol oldukça zorlayıcı ve tehlikelidir.

K-Atabarı Kayak Merkezi

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-4

Artvin yaz aylarında şelaleri, vadileri ve yaylaları ile ziyaret edilirken, kış aylarında da ziyaret bol olur. Atabarı kayak merkezinde çok güzel bir kış tatili geçirilebilmektedir.

Artvin gezi rehberi ile kış mevsiminde de gezi devam ediyor. Kayak alanları ve konaklama alanları ile mükemmel bir kar tatiline hazır mısınız? Kayak merkezinde kar motorları ile de geziye çıkabilirsiniz.

L- Artvin Yusufeli Gezilecek Yerler | Yaylalar Köyü

Artvin Yaylalar Köyü Yusufeli’nde bulunur. Kaçkar dağının eteğinde yer alan köydeki manzara eşsizdir. Köy dediğimize bakmayın, çünkü konaklama yerleri de bulunmaktadır.

Yaylalar köyü kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistleri her yıl itina ile ağırlamaktadır. Sizler de bu güzel aktivitelere katılabilir, temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

M- Artvin Karagöl Sahara Milli Parkı

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi (8)

Artvin gezilecek yerler listemizde doğal güzellikler sıralamamızın sonuna geldik. Artvin’de Sahara milli park oldukça ziyaretçi çeken bir bölgedir. Milli park içerisinde ormanlar, göl ve çayırlar bulunur.

Artvin gezi rehberi içerisindeki Milli park jeolojik yapısı ile de dikkati çekmektedir. Özellikle Artvin halkı hafta sonu tatillerini burada geçirirler.

2- Artvin Gezilecek Yerler | Tarihi Mekânlar

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-4

Artvin’de bulunan tarihi mekânlarda en az doğal yerler kadar turist çekmektedir. Köklü tarihi bezenen tarihi mekânlara hadi beraber göz atalım!

 A- Atatepe

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-1

Artvin’deki Atatürk heykeli 22 metre yüksekliğine sahiptir. Heykelde anlatılmak istenen an Atatürk’ün Dumlupınar kayalarının üzerinde yürüdüğünü anımsatmak istenmiştir.

Dünyadaki en büyük Atatürk heykeli Artvin’de yer almaktadır. Atatürk heykelinin yanında şanlı bayrağımızı taşıyan direğin uzunluğu ise 60 metredir.

B- Yaşam Tarzı Müzesi

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-2

Artvin gezilecek yerler arasında Yaşam Tarzı Müzesi de bulunur. Yaşam Tarzı Müzesi içerisinde Artvin köylerinin eski yaşamlarını anacak eserler sergilenmektedir. Bölgede bulunan ilk yaşam müzesi unvanını da almaktadır.

C- Barhal Kilisesi

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi-3

Artvin gezi rehberi rotasında Barhal Kilisesi de bulunmaktadır. Tarihi kilise zamanında cami olarak kullanıldığı için birkaç değişikliğe kaçılmıştır. Artvin’e gittiğinizde yeşillikler içinde bulunan kiliseye de uğrayabilirsiniz.

Artvin Gezi Rehberi | Artvin’de Ne, Nerede Yenir?

[caption id="attachment_3087" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi (4) Artvin Gezilecek Yerler | 2 Başlıkta Artvin Gezi Rehberi[/caption]

Artvin’in en meşhur yemekleri; yoğurtlu silor, kuymak, mısır ekmeği, hamsili ekmek, tuşu kavurması, karalahana sarması şeklindedir. Peki ya bu lezzetli ve eşsiz yemekler nerelerde yenmeli? En çok beğenilen restoranlar şu şekildedir.

  • Saklıca Restoran
  • Yaman Restoran
  • Erkan Usta Et Mangal
  • Artvin Kültür Evi
  • Dost Restoran
  • Dereboyu Alabalık Restoran
  • Tepe Restoran

Artvin’de Tatil Yerleri | Artvin’de Nerede Kalınır?

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi (1)

Artvin gezilecek yerler listemizde hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri sıraladık. Artvin’e gittiğinizde size en az iki gün lazım olacaktır. Gezilecek yerler Artvin’de o kadar bol ki konaklama yerine ihtiyaç duyacaksınız.

  • Grand Artvin Otel
  • Koru Butik Otel
  • Villa Da Butik & Otel
  • Artvin Otel Sadıkoğlu
  • Marina Tatil Köyü & Artvin Sofrası Çoruh Zipline
  • Kafkasör Dağ Evleri
  • Villa Art Hotel

Artvin’de Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-artvin-gezilecek-yerler-artvin-gezi-rehberi (6)

Artvin gezi rehberi içeriğimizde bir diğer önemli husus hava durumudur. Artvin’in doğal güzelliklerini görmek ve rahatça gezmek istiyorsanız seyahat için yaz aylarını tercih etmelisiniz.

Artvin’de yüzmek, piknik yapmak ve kamp yapmak için temmuz ve ağustos ayları ideal olacaktır. Artvin’e gitmeden önce güncel hava durumuna mutlaka bakın. Son dakika bir sürprizle karşılaşmadan temkinli gitmek önemlidir. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ... 

Takip Et, Fırsatları Yakala!