2024 En Şık Dekorasyon Vazoları

2024 En Şık Dekorasyon Vazoları

Dekorasyon vazoları ev dekorunun mihenk taşlarından birisidir. Evinizin dekorasyonu sizin tarzınızı yansıtır. Bu yansıtmada size önerilerimiz olacak.

Yazımızı okuyarak, vazoyu nerelerde ve nasıl kullanacağınızı detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ortamda kurulan tarzın ve haraketliliğin sağlanması için, doğru vazo kullanımı isabet olacaktır.

Salon, oturma odası, mutfak, balkon veya banyoda vazoları kullanabilirsiniz. Her yere uyum sağlayabilen ve ayrı bir hava katan vazolara sahip olmayı herkes ister.

En önemlisi, seçeceğiniz vazoyu doğru yerde kullanarak, doğru dekoru elde etmektir. Evinizin her köşesinde kullanabileceğiniz parçaların modelleri ve tarzları farklılık göstermektedir. Hadi, o modellere beraber göz atalım!

1- Büyük Vazo Modelleri

[caption id="attachment_2577" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-en-sik-dekorasyon-vazolari-dogru-kullanimi En Şık Dekorasyon Vazoları Doğru Kullanımı[/caption]

Ev dekorasyon vazoları kullanımları yukarıda da belirttiğimiz üzere özenli uygulanmalıdır. Görselde gördüğünüz vazoları salonunuz veya oturma odanızın sehpasında kullanabilirsiniz. Orta ebatta sahip olan bu vazoların koltuklar ile uyumlu olması önemlidir.

Günümüzde en çok tercih edilen modeller, cam modellerdir. Ama seramik vazo modelleri de uyumlu bir düzenleme de çok şık durabilir. Cam vazo modellerinin etrafına halat tarzında olan iplerden sarabilirsiniz.

https://youtu.be/0KPmGp2qv1o

 

İçine de soft veya tamamen şeftali tonlarında olan renkli çiçekleri eklerseniz, efsane olacaktır. Dekoratif vazoları aralarından seçip kullanmak sizi çok zorlayabilir. Çünkü oldukça fazla sayıda çeşit ve modele sahiptirler.

Dekorasyon vazoları salon veya oturma odanızda kullanacaksanız, daha çok cam veya seramik ürünler seçmelisiniz. Modeller, mobilyaları kaldırabilecek modelde ve ebatta olmalıdır.

2- Salon İçin Büyük Vazolar

evdekordizayn-en-sik-dekorasyon-vazolari-dogru-kullanimi (2)

Salon için kullanacağınız dekorasyon vazo ürünlerinden bir örnek görseldeki gibidir. Görseldeki ürün gördüğünüz gibi, farklı renklerden konsept edilmiş takım vazolardır. Bu tür vazoları salonunuzda, oturma odanızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dekorasyonda aksesuarvazo için, gold ve siyah renkler çokça tercih edilen renklerdendir. Oda dekorasyonunuz spor tarzındaysa, koyu renkler oldukça hava katacaktır. Beyaz mobilyalara sahipseniz bu şekilde farklı renk konseptleri de şık duracaktır.

Vazoların içine çiçek, aksesuar veya küçük dallar ekleyebilirsiniz. Vazolara farklı bir hava katmakla beraber dekor görüntüsüne bilakis, ihtiyaç vazosu olarak da görülebilir.

3- Diğer Vazo Çeşitleri

evdekordizayn-en-sik-dekorasyon-vazolari-dogru-kullanimi (3)

Dekorasyon vazoları modelleri arasında rafa sığacak ebatta ürünler de bulunur. Duvar raflarına farklı modelde vazoları dizebilir hatta yanlarına görseldeki gibi farklı objeler de koyabilirsiniz. Böylece dağınık ve tarz bir hava katmış olacaksınız.

Vazoyu eğer duvar rafında kullanacaksanız, duvar rengine dikkat etmelisiniz. Açık duvar renklerine, renkli ve canlı vazo türleri ile eşlik edebilirsiniz.

İkili takım vazolar kullanabilir, dilerseniz aynı dilerseniz de farklı renkleri bir arada kullanabilirsiniz. Dolap modellerirengine göre dolap üstlerinde de vazo kullanabilirsiniz.

Vazo seçimini değişik şekiller veya karikatürist modeller ile de yapabilirsiniz.  Duvar rafında kullanacağınız vazo modellerinin boyutlarını daha küçük seçmeye özen gösterin. Duvarı ve evi fazla boğmamalı, dekor havasına kapılmalıdır.

En Şık ve Özel Dekorasyon Vazoları

evdekordizayn-en-sik-dekorasyon-vazolari-dogru-kullanimi (5)

Dekorasyon vazoları modelleri arasında en tercih edilen modeller, cam modellerdir. Cam modelleri genellikle çiçek ile kullanabilirsiniz. Yatak odanızda başucunuzda, komedinin üzerinde cam vazoyu kullanabilirsiniz.

Vazonun içine dilerseniz güzel çiçekler koyarak hem hoş bir görüntü yaratır hem de dekorunuzu tamamlarsınız. Üçlü veya dörtlü vazo modelleri de bulunur.

Gösterişten uzak, sade dekorasyona uygun hazırlanmış odalarda, küçük cam modelleri tercih edebilirsiniz. En şık ve en kaliteli vazo duruşu doğru renk ve model seçiminden geçer.

Odanız dar ise vazoları duvar raflarında kullanın. Geniş ve gösterişli odalarda ise, yer vazolarını daha çok tercih etmelisiniz. Büyük vazo modellerini daha çok geniş odalar için tercih edin.

4- Yer Vazosu

evdekordizayn-en-sik-dekorasyon-vazolari-dogru-kullanimi (4)

Dekorasyon vazoları arasında, gösterişli görünümlerin baş tacı olan yer vazoları bulunur. Yer vazoları genellikle büyük ve geniş odalarda kullanıma müsaittir. Seramik ve cam modelleri de bulunmaktadır.

Cam modellerini mutfağınızda, banyonuzda veya oturma odanızda kullanabilirsiniz. Özellikle geniş ve beyaz ürünlere sahip mutfaklarda çok şık duracaktır. Büyük ve oval görüntülü cam bir vazonun içine gerçek bir bitki yerleştirebilirsiniz.

Böylece doğal ve otantik görüntüyü de aynı anda yakalamış olursunuz. Yer vazolarının bazıları yapay topraktan da yapılır. Yapay topraktan yapılmış modeller daha çok balkon ve bahçelere yakışacaktır.

Bahçeye koyduğunuzda içine canlı çiçek veya bitki de ekleme avantajınız oluşmuş olur.  Boyu uzun ve büyük vazoların en güzel duracağı yerler, odanın köşeleridir. Dekorasyon vazoları doğru dekorda, efsane görüntüler oluşturur.

Takip Et, Fırsatları Yakala!