Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Sade ve şık ev dekorasyonu yalın dekorasyon stillerini tercih eden kişiler tarafından merak edilen bir konudur.  Özellikle yeni bir yeri dekore edecek kişilerin sade ve şık dekorasyon hakkında mutlaka tavsiye ve ipuçları alması gerekir. Aksi halde dekorasyon hataları ile karşı karşıya kalınabilir.

Sade ev dekorasyonu modelleri için minimalist yaklaşım benimsenirse güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca günümüzde birçok canlı tasarım atölyesi bulunduğu için buralardan da faydalanılabilir.

Sade dekorasyon fikirleri için hem mutfak oturma odası yatak odası yemek odası banyo hem de genç odası ya da çocuk odası gibi aşamalara dikkat etmek gerekir. Çocuk odası ya da yatak odasında özellikle kendin yap projeleri ile dekorasyonu farklılaştırabilirsiniz.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları İçin Öneriler!

Sade bir dekorasyon isteniyorsa öncelikle dekore edilecek yerin ölçüleri göz önüne alınmalıdır. Sonrasında renkler, objeler ve mobilyalar arasından tercih yapılmalıdır. Bu aşamaları gerçekleştirirken mutlaka uyum yakalanmalıdır.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

[safir_faq question="Evin Sade Olması Gerekli Mi? " answer="Evin sade olması, psikolojik olarak insanları oldukça rahatlatmaktadır. Yoğun ve stresli bir hayata sahip iseniz sade bir tasarımı tercih etmeli ve ruhunuzu dinlendirmelisiniz."]

[safir_faq question="Az Eşya İle Ev Dekorasyonu Mümkün Mü?" answer="Az eşya ile ev dekorasyonu yapılabilmektedir. Sizlerde az ve sade bir dekorasyon yaptırmak istiyor iseniz profesyonel bir destek alabilirsiniz."]

Sade ve şık ev dekorasyonu nasıl yapılır, neler gerekir, neler alınmalıdır? Şimdi bu soruların cevaplarını detaylıca inceleyelim.

1-  Az Eşya ile Ev Dekorasyonu ile Sade Ev Düzeni Yakalayın!

Günümüzde sade ve şık ev dekorasyonları için istediğiniz özelliklerde mobilyalara ulaşabileceğiniz birçok mobilya mağazası bulunuyor. Bu mağazalardan eviniz için gerekli olan güzel parçalara rastlamak mümkün. Özellikle sadelik isteyen insanlar için işlevsel mobilyalar fazlasıyla üretilmektedir. Bu mobilyalar tercih edilerek fazla eşyadan kurtulmak elbette mümkündür.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Eşya seçerken örnek olarak komidin ve masa alınma durumu varsa çekmeceli bir masanın tercih edilmesi çok daha iyi olur. Hem sade bir görünüm yakalanır hem de evde daha işlevsel bir masanın olmuş olur.

Sade ve şık ev dekorasyonu modelleri incelendiğinde en çok mobilya ve oturma gruplarıyla sadeliğin yakalandığı görülmüştür. Çünkü oturma grupları derli toplu bir odanın anahtarı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanında masalar ve ünitelerde yerden tasarruf sağlayan aynı zamanda nötr renklerle tercih edilmelidir. Bu sayede sade ve şık dekorasyon nasıl yapılır sorusunun cevabı bulunmuş olur.

2-  Sade ve Şık Ev Dekorasyonu Oluşturmak İçin Nötr Renklerden Yararlanın!

Beyaz renk tek başına sadeliği ifade etse de maalesef tek başına şık durmayabiliyor. Eğer beyaz rengin yanında nötr renklere de yer verilirse kolaylıkla şıklık yakalanmış olur. Ayrıca beyaz mobilyalarla duvar renginin nötr tonlardan seçildiği dekorasyonlar çok şık durmaktadır.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Günlük hayatta fazlasıyla ev içinde beyaz renkler kullanılır. Hem evin ışık oranı artırılır hem de daha ferah bir ortam yaratılır. Bu sayede göz yormayan dekorasyon hatalarıbulunmayan güzel bir tasarımına sahip olunur.

Özellikle koltuk renkleri tek ve nötr renkler olup, perdeler ile halılar beyaz seçilirse evde güzel bir uyum sağlanır. Sade ve şık ev dekorasyonu nasıl yapılır denildiğinde beyazla uyumlu bir ortamı hayal edebilirsiniz.

3- Minimal Mobilyalar ile Minimalist Ev Dekorasyonu Oluşturun!

Duvar rengi , perde ve halı renginden sonra mutlaka mobilya seçiminde de renk analizi yapılmalıdır. Şıklık süslü eşyalar olmayıp bir bütünlüğün yakalandığı ve gözü yormayan dekorasyonlarla mümkündür.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Sade ev dekorasyonu modelleri içinde en çok minimal mobilyaların tercih edildiği görülür. Ayrıca bu mobilyalarda renkler ya çok canlıdır ya da nötrdür. Uyum olması içinde ev içindeki diğer objeler bu tonlara göre düzenlenir.

Sade ve ergonomik olan minimal mobilyalar daha işlevsel bir özelliğe de sahip olacağı için mutluluk beraberinde gelecektir. Örnek olarak bej rengine sahip bir koltuğun yanında, beyaz ve ayakları ahşap olan bir masa alınabilir. Bunlara ek olarak düz renkli bir halıyla beyaz perde tercih edilebilir.

4- Sade Ev Dekorasyonu Açık Renklerle Ferah Bir Atmosfer Yaratıyor!

Sade ve şık ev dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna öncelikle ferahlığın sağlanması gerekiyor diyebiliriz. Günümüzde boğucu iç mekanlar kişilerin hemen o ortamdan kurtulmak için çabaladıkları görülür. Özellikle koyu renkler maalesef ki bu etkiye neden olmaktadır.

[caption id="attachment_4004" align="aligncenter" width="640"]Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları[/caption]

Açık renkleri kullanmak ev içinde hem ferah yaşam alanı hem de uzun saatler o ortamda kalmanın anahtarı olacaktır. Bunun yanında açık renklere eşlik eden sade ve şık mobilyalar çok güzel bir ortam sağlayacaktır.

Dekorasyon hataları olmaması için açık renklerin yanında çok kendini gösteren renklerin tercih edilmemesi gerekir. Çünkü gözü çok yorucu etkiye sahip olur. Dekorasyon çekiciliğini kısa sürede kaybeder ve dekorasyonun yenilenmesi gerekir.

5- Sade Yatak Odası Dekorasyonu ile Huzurlu Gecelere Kavuşun!

Evin en özel ve en fazla vakit geçirilen yerlerinden biri olan yatak odası kesinlikle özenle dekore edilmelidir. Aksi takdirde uyumak bile işkence olan yatak odası ile karşı karşıya kalınır.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Sade ve şık ev dekorasyonu nasıl yapılır, nasıl huzur elde edilir? İşte bu noktada karışıklığın dışarıda bırakıldığı sadece gerekli eşyaların olduğu ve renk uyumunun yakalandığı ortamlar akla gelmelidir. Yatak odası takımının yanında halı, komidin ve perdeler yer almalıdır. Bu sayede hem şık hem de sadenin getirdiği huzur ortama hakim olur.

6-Sade ve Şık Oturma Odası Dekorasyonu ile Konforlu Bir Dinlenme Alanı Oluşturun!

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Oturma odası ailenizle keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için kullanılan konforun oldukça önemli olduğu mekanlardır. Sade, şık ve ergonomik bir oturma odası tasarlamak için modern mobilyaların konforlu malzemelerden üretilen ürünlerini tercih etmelisiniz. Sadelik ruhsal açıdan da dinlenmenize olanak tanıyacaktır.

7-Sade ve Modern Ev Dekorasyonu İçin Olmazsa Olmaz Sade ve Şık Salon Dekorasyonu!

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Sade ve şık ev dekorasyonları için modern dekorasyon stilleri daha çok plana çıkmaktadır. Sade bir ev düzeninde tüm mekanların şatafat uzak yalın tasarımlara sahip olması gerekir. Salonun büyüklüğüne ve dekorasyon stiline göre sade bir dizayn yapmalısınız.

8-Sade ve Şık Ev Dekorasyonu İçin Tamamlayıcı Unsur Sade ve Şık Balkon Dekorasyonu!

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Ev dekorasyonunu bir bütün olarak ele almalısınız. Evinizin iç dekorasyonu kadar dış dekorasyonu da sade ve şık olmalıdır. Özellikle sade ve şık bir balkon ve onu tamamlayan şık bir cephe evinizin dışarıdan da güzel görünmesini sağlayacaktır.

9- Sade Ev Dekorasyonu Pinterest Örneklerinden İlham Alın!

Sade ve şık ev dekorasyonları için farklı ev dizayn örneklerini inceleyebilirsiniz. Pinterest gibi pek çok farklı kategoride dekorasyon örneklerinin paylaşıldığı uygulamalar, dekorasyon siteleri ve tasarım dergileri size ilham kaynağı olabilir.

Sade ve Şık Ev Dekorasyonları İçin Sade ve Şık Salon Dekorasyonları !

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Sade ve şık ev dekorasyonları yaratmanın önemli adımlarından biri sade dekore edilmiş salonlardır. Sade ve şık salon dekorasyonlarının püf noktası salonunuzun özelliklerini iyi tanımak, salonunuzun büyüklüğüne ve tercih ettiğiniz dekorasyon stiline göre dizayn etmektir.

1-Sade ve Şık  Ev Dekorasyonları |Sade ve Şık Küçük Salon Dekorasyonu

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Küçük salonlarda sade dekorasyon tarzı ile salonunuzu daha ferah bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Küçük salonlarda açık renk tonları kullanmak mekanın gri renk tonları, ahşap ve meral dokuların yalın çizgileri ile küçük salonunuzu sade ve şık bir alana dönüştürebilirsiniz.

2- Sade ve Şık Büyük Salon Dekorasyonu

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Büyük bir salonunuz varsa sade ve şık bir tasarım istiyorsanız salonunuzu ihtişamlı aksesuarlar ve mobilyalarla boğucu bir alana dönüştürmemelisiniz. Büyük salon için sade ve büyük mobilyalar kullanabilirsiniz. Salonunuzun farklı bölgelerinde odak noktaları oluşturarak salonun boş görünmesinin önüne geçebilirsiniz.

3- Modern ve Şık Salon Dekorasyonu

Sade ve Şık Ev Dekorasyonu| 9 Adımda Sade Ve Şık Ev Dekorasyonları

Modern bir salon dekorasyonu oluşturmanın ilk adımı modern mobilyalar kullanmaktır. İkinci olarak açık renk tonları ile oldukça modern bir tasarım yakalamanız mümkün. Fakat marjinal renklerden hoşlanıyorsanız kontrast renkleri de kullanabilirsiniz. Bu noktada uzmanlardan fayda almanız daha olacaktır.

 

Takip Et, Fırsatları Yakala!