Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu İle Mutlu Çocuklar

Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu İle Mutlu Çocuklar

Erkek çocuk odası dekorasyonu erkek çocuğu olan ebeveynlerin oldukça ilgisini çeken bir alandır. Son bebeklik döneminden sonra ebeveynler artık çocuk odası ve genç odalarına yönelmeye başlamış farklı fikirler peşine düşmüşlerdir.

Özellikle okula yeni başlayan çocuklar kendi istekleri doğrultusunda odalarını dizayn etmek istemektedir. Bu doğrultuda aileler çocukların isteklerini yerine getirebilmek için çözüm yolları aramaya başlamaktadır.

Eskiden mavi renk erkekler için ön plandayken artık farklı renk ve model seçenekleri ile de tercih durumları değişmektedir. Odanın boyutuna, rengine ve şekline göre doğru parçalar kombin edilerek harika tasarımlar ortaya çıkabilmektedir.

Peki doğru erkek çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalıdır? Nelere dikkat edilmelidir?

Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu Küçük Genç Odaları İçin Çözümler

erkek-cocuk-odasi-dekorasyonu-ile-mutlu-cocuklar2

Erkek çocuk odası dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de odanın büyüklüğüdür. Seçilen mobilyalar kullanışlı olmalı ve çocuk odasına uygun boyutta olmalıdır. Küçük genç odaları için çözümler ilk olarak mobilya seçiminden başlanmalıdır.

Dar olan odalar için mobilya seçilmeden önce o odada hangi mobilyalara ihtiyaç duyulduğu belirlenmelidir. Mobilyalar önceden belirlenerek hem gereksiz malzeme almaktan hem de dekor uyumsuzluğundan kaçınılmış olunmaktadır. Mobilyalar isim olarak belirlendikten sonra model seçimine geçilmelidir. Genel de alandan tasarruf edilecek şekilde mobilyalar alınmalıdır.

Yatak seçimi yaparken yerden yüksek yatakların seçilmesi çift taraflı alan tasarrufu sağlar. Kişi eşyalarını dilerse yatağın altına da koyabilir. Onun haricinde masaların ayaklarının olmaması da alan da büyük tasarruf sağlar. Kitaplıkların duvara monte edilmiş olması da oldukça önemlidir. Bu şekilde duvarlarda kullanılmış olmakla birlikte alan da açılmış olmaktadır.

Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu İçin Tema Seçimi

erkek-cocuk-odasi-dekorasyonu-ile-mutlu-cocuklar3

Erkek çocuk odası dekorasyonu yaparken ilk belirlenmesi gereken aşamalardan biri odanın temasıdır. Tema her şeyden önce belirlenmelidir. Çocukla birlikte düşünülüp belirlenen tema mobilyaları seçme konusunda da oldukça size yardımcı olacaktır.

Çocukların tercih etmiş olduğu ortak temalar bulunmaktadır. Bu temalar genel de çocukların ilgi alanlarından ortaya çıkmaktadır. Çocuklar gerek oyuncaklarına benzer mobilyalar gerek ise hayal dünyalarında canlandırdıkları objelere yakın mobilyalar istemektedirler.

https://www.youtube.com/watch?v=W2IWooAQX9I

Ortak çocuk temaları şu şekildedir;

Uzay teması

Arabalı yatak teması

Denizci teması

Uçak teması

Futbol teması

Örümcek adam teması

Batman teması

Erkek Çocuk Odası Dekorasyonu| Çocuk Odası Nasıl Düzenlenir?

erkek-cocuk-odasi-dekorasyonu-ile-mutlu-cocuklar4

Erkek çocuk odası dekorasyonu yaparken seçilen ürünler doğru şekilde doğru yere yerleştirilmelidir. Çocuk odası nasıl düzenlenir diye baktığımızda çocuk öncelikle göz önünde tutulmalıdır. Ürünler yerleştirilirken çocukların karakter özellikleri de ön planda tutulmalıdır.

Çocuklar o yaşlarda oldukça hareketli oldukları için öncelikle monte etme işi oldukça önemlidir. Tüm mobilyalar sabitlenmelidir. Eğer imkan varsa çocuğun hareket edebileceği orta alan boş bırakılmalıdır. Oyun çağında olan bu çocuklar odalarını güzelce değerlendirebilmelidir. Çocuklar yetişkinler gibi çok eşyadan ziyade geniş oda arayışı içerisindedirler.

Ders çalışma masası yatağı görecek şekilde konmamalıdır. Çocuk psikolojik açından olumsuz etkilenebilmektedir. Yatağa sırtını dayamalıdır. Çocuğun kitaplığı ders çalışma masasının üzerinde olmalıdır. Hem kitaplarına rahatlıkla ulaşabilmeli hem de dikkati dağılmamalıdır.

erkek-cocuk-odasi-dekorasyonu-ile-mutlu-cocuklar5

Dar odalarda duvardan ranzalar ya da yüksek yataklar tercih edilmelidir. Bu şekilde alan tasarrufu sağlanmaktadır. Eğer geniş odaysa yatak cama yakın olmamalıdır.

Erkek çocuk odası dekorasyonu için seçilen mobilyalar çocuğun erişebileceği boyutta olmalıdır. Çocuğun boyutundan çok küçük ya da çok büyük olması çocuğu gelişim yönünden olumsuz etkilemekle birlikte size bağımlı hale getirecektir. Bu durumda çocuk bağımsızlık kazanamayacaktır. Bağımsız olmayan çocuklar banyo etmek gibi birçok durumu tek başına yapamayacaktır. Özellikle yatak odaları diyebileceğimiz yataklarına dikkat etmek gerekmektedir.

Bu dönemde olan çocuklar yaratıcılık ve hayal güçlerini zirvede yaşamaktadırlar. Bu yüzden resim çizmeyi ya da buna benzer sanatsal işlerle uğraşmayı oldukça severler. Bu çocukların bu yönlerini desteklemek ve kaybetmemek için onlara ait bir duvar oluşturulmalıdır. Bu duvara çizim yapabilmeli boya kullanabilmelidirler. Çocuk, çocuk odasını daha yeni bir fikirleri olduğu zaman kullanmalıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=eaAZlHH9xPc

Seçilen mobilyalar sağlam olmalıdır. Hoplamayı, zıplamayı ve hareket halinde olmayı seven çocuklar kimi zaman istemeyerek eşyalara zarar vermektedir. Çocukların bu hareketli halleri göz önünde bulundurularak eşyalar sağlam seçilmelidir. Mobilya seçiminde ki bir diğer hususta çocukların sıkılmamalarıdır. Hızla büyüyen bu çocuklar ileri de odalarını beğenmeyebilmektedir. Bunu düşünerek mobilyalar seçilmeli ve üzerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağına dikkat edilmelidir.

Çocuk odası dekorasyonu erkek Çocuk odası dekorasyon fikirleri bir çocuk odası ve aynı zamanda pek çok alan için iyi bir dekorasyon fikri oluşmasına katkı sağlamaktadır.

kız Çocuk için Çocuk odası dekorasyon ve erkek Çocuk için bebek odası ve genç odası tasarımlarına da bakılmalıdır. Erkek çocuk odası dekorasyonu çocuk için oldukça önemlidir.

Takip Et, Fırsatları Yakala!