6 Adımda Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir?

6 Adımda Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir?

Ev dekorasyonu için doğru duvar rengi nasıl seçilir? Öncelikle evde kullanılacak eşyalar ve aksesuarlar seçilir. Ardından bunlara uygun bir renk seçiminin yapılması yerinde bir karar olacaktır.

Günümüzde neredeyse gördüğümüz görebileceğimiz tüm renkler markalar tarafından sunulmaktadır. Kendi zevkimize göre de renkleri kişileştirebildiğimiz için artık renk seçimi daha kolay olmaktadır. Fakat evin içinde kullandığımız eşyalarla uyumsuz seçimler dekorasyon hataları olarak karşımıza çıkacaktır.

Duvar rengi seçimi yaparken bütçe durumu, evin büyüklüğü, ne kadar aydınlık olduğu, çocuk odasının olması gibi faktörler etkili olmaktadır.

Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir?Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Seçilmeli?

Ev dekorasyonu için doğru duvar rengi nasıl seçilir konusunda önceliklerinizi belirlemek çok önemlidir. Çünkü hangi amaçla evin boyandığı bilinirse ve farklı odalarda farklı ren mi olacak ya da her yer aynı renk mi olacak bunların kararı verilmelidir.

v

Peki, doğru duvar rengini seçerken nelere dikkat etmeliyiz. Bu sorunun cevabını aşağıdaki başlıklarda detaylıca inceleyelim.

1-Doğru Duvar rengi Nasıl Seçilir?Renkleri Seçerken Bütçenizi Düşünün!

Renk seçimlerinizi oluştururken mutlaka göz zevkiniz ön planda olsun fakat bütçenizi çok zorlayan renkleri seçmemeniz daha yararlı olacaktır. Hem fiyatı makul olan renkleri seçmeniz sizin için başka eşyaları almak içinde imkan oluşturacaktır.

v

Fazla para vermek yerine doğru ve uygun fiyatlı renklere yönelmeniz uzun vadede sizin için daha kazançlı olacaktır. Bazen renklerden sıkılabilirsiniz fakat verdiğiniz yüksek fiyatı düşününce değişim fikirlerinden vazgeçersiniz. Bu yüzden fiyat konusunda titiz olmakta fayda var.

2- Çocuk Odaları İçin Leke Tutmama ve Kolay Silinebilme Özelliğine Bakın!

Çocuğunuz varsa ve yürüyorsa kesinlikle leke tutmayan renklere yönelmeniz çok doğru tercih olacaktır. Özellikle kolay silinebilme özelliği olan boyalar sizler için çok uygun olacaktır. Bu sayede yanlışlıkla lekelenen yerler dekorasyon hataları için endişelenmenizi de gerektirmeyecektir.

v

Ev dekorasyonu için doğru duvar rengi nasıl seçilir konusunda belki de ilk düşüneceğiniz faktör çocuk odası olmalıdır. Çünkü çocuklar çoğu şeyi anlar fakat yaşam alanına henüz yeni yeni uyum sağladıkları için bu konuda size zorluk yaşatabilirler. Bu yüzden çocuk odası duvar boyası mutlaka titizlikle seçilmelidir.

3- Odaların Işık Alma Durumlarına Göre Seçim Yapın!

Eğer eviniz fazla ışık almıyorsa ya da bazı odalarda ışık alma konusunda sıkıntılar varsa seçimleriniz bu duruma göre olmalıdır. Doğru duvar rengi seçimi için odaların aydınlık durumu çok önemlidir. Çünkü koyu renkli bir boya seçilirse maalesef oda karanlık olacaktır.

v

[safir_faq question="Duvar Boyası Neye Göre Seçilir? " answer="Duvar boyasının renki, mutlaka ev dekorasyonuna göre seçilmelidir. Dekorasyon ile uyumlu bir rengin kullanılması evi daha şık ve gösterişli gösterecektir."]

[safir_faq question="Kalitesiz Duvar Boyası Nasıl Anlaşılır?" answer="Kalitesiz duvar boyasını rulo izine, yüzey özelliğine ve dış etkenlere karşı dayanıklı olup olmamasına göre anlayabilirsiniz. "]

Evde ilk önce odaları ışık alma durumuyla ilgili bir analiz yapıp, sonrasında renkleri seçmeye başlamak doğru bir karar olacaktır. Bu sayede hem eviniz karanlık olmayacak hem de daha gün boyu daha fazla aydınlık gözükecektir. Ev dekorasyonu için doğru duvar rengi nasıl seçilir konusunda ilk düşünülmesi gereken konulardan biri aydınlık olup mutlaka bunu göz önünde tutun.

4- Doğru Boya Seçimi İçin Eşyalarla Uyumlu Bir Renk Seçin!

uvar rengini seçerken sadece o anki beğenmenize göre seçim yaparsanız maalesef dekorasyon hataları kendiliğinden gelmiş olur. Çünkü eşyalarla uyumsuz bir boya rengi evin karışık görünmesine ve fazlaca gözü yoran bir konumda gözükmesini sağlar.

Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir?

Evde eşya renklerine paralel birkaç renk seçin ve en güzel hangi renkler uyumlu olur buna karar verin. Sonrasında küçük değişikliklerle evinizi yeni ve sevdiğiniz renklerle uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

5- Duvar Rengi Seçimi Uygulaması İle Renk Kataloğu ve Bilgisayar Ortamında Renkleri Görün!

Ev dekorasyonu için doğru duvar rengi nasıl seçilir? Bu soruya günümüzde karar vermek bilgisayarlar sayesinde çok kolaylaşmıştır. Renk seçimi yaparken canlı canlı renkleri görmek ve bazı markalarda evde duruşu ile ilgili simülasyonları da görebilirsiniz.

[caption id="attachment_4360" align="aligncenter" width="640"]Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir? Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir?[/caption]

Renklere karar vermeden önce ilk olarak renk skalasına göz atmak da fayda var. Sonrasında en çok sevdiğiniz ve sizi mutlu eden renklere sırasıyla bakın. Bu renkler arasından eleme yapmadan önce bilgisayar ortamında görmeyi talep edin son olarak karar verin.

6- Evdeki Eşyaları Sürekli Değiştiriyorsanız Nötr Ev Boya renk Fikirleri Kullanın!

Eşyalar evin olmazsa olmazları arasında olup, evin karakterini belirleyen en büyük faktörler arasındadır. Ayrıca renklerle birlikte bir uyum sağladıkları için ikisinden biri değiştiğinde mutlaka görüntüde bozukluklar meydana gelmektedir.

Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Rengi Nasıl Seçilir?

Dekorasyon hataları olmaması için duvar rengi seçerken bazı durumları göz önünde tutmakta fayda var. Bu durumlardan ilki duvar renginin eşyalarla uyum sağladığı unutulmamalıdır.

Ev dekorasyonu için doğru duvar rengi nasıl seçilir denilince eşyalarla uyum bu soruya en güzel cevap olacaktır. Eğer ev içinde eşyaları farklı bir odaya götürüyorsanız ya da farklı eşyalar alıyorsanız nötr renkleri tercih etmeniz çok yararlı olacaktır.

Duvar Boyası Nasıl Seçilir? Evi Geniş Gösteren Boya Renkleri Hangileri?

Eviniz küçükse geniş bir görünüm kazandırmak için açık renk tonlarını kullanmanız öneririz. Beyaz, pudra pembesi, buz mavisi, sarı, bej, yeşilin pastel tonları ve somon gibi renkler en doğru seçim olacaktır.

İkinci seçenek olarak birden fazla renk kombinasyonu ile mekana derinlik kazandırabilirsiniz.  Derinlik hissi oluşturan duvarlar mekanın daha geniş görünmesini sağlar. Son olarak perdeler başta olmak üzere diğer tekstil ürünlerinin duvar rengi ile uyumlu olmasına dikkat edin.

İç Cephe Boyası Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

İç cephe için boya seçerken duvarlarınızın yüzeyine uygun boyalar tercih etmelisiniz. Boyanın kuruma süresi, parlaklığı, rengi, ve silinip silinmediği gibi önemli detayları atlamayın. Düzgün ve pürüzsüz yüzeyli duvarlarınız varsa parlak boyaları tercih etmenizde fayda var. Pürüzlü duvarlar için ise mat boyalar tercih etmelisiniz.

İç cephe dekorasyonu için seçeceğiniz boyaları aşağıdaki kataloglardan bulabilirsiniz.

1- Filli Boya

Filli boya kataloğundaki onlarca renk tonundan dekorasyonunuza uygun olanı seçebilirsiniz. Ürün çeşitliliği konusunda geniş yelpazeye sahip olan bu marka kalitesi ile bilinmektedir.

2-Marshall Boya

Marshall her bütçeye uygun boya seçenekleri ile en çok tercih edilen diğer boya markasıdır. İç cephe boyaları konusunda kalitesi ile hafızalara kazınan bu katalogda istediğiniz tüm renkler bulunmaktadır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!