Mutfak Niş Modelleri İle Mutfağınızı Büyütün

Mutfak Niş Modelleri İle Mutfağınızı Büyütün

Mutfak niş modelleri özellikle küçülen evlerde ölü noktalarda sunduğu ekstra kullanım alanları ile ön plana çıkmaktadır. Son dönemlerde ortaya çıkan kentsel dönüşüm akımı ile beraber evler ve doğal olarak mutfaklarda küçülmeye başladılar.

Bu noktada küçük mutfakları maksimum verimi sağlamak için mutfaklarda niş kullanımı oldukça artmıştır. Nişler evler inşaat halinde iken de yapılabildiği gibi bitmiş evlere de uygulanabilmektedir.

Fransızca duvardaki hücre anlamında kullanılan “niche” kelimesinden türeyen niş kavramı eski zamanlardan beri hemen hemen bütün toplumlar ve mimari anlayışlar tarafından kullanılmıştır. Özellikle dolap kültürünün oluşmadığı dönemlerde nişler yoğun biçimde kullanılırken son dönemlerde tekrar aynı yoğunluğu kazanmaya başlamıştır.

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun2

Günümüz iç mimarisinde daha çok salon ve antrelerde kullanılan niş öğesi son dönemlerde kullanışlı mutfak niş modelleri sayısının artması ile kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Mutfağa uygulanan niş modelleri dikey biçimde uygulanan çelik profiller üzerine sabitlenen alçıpan bloklardan oluşmaktadır. Çelik profillerin tavanı taşıma özelliğinin olmadığı uygulama esnasında bilinmesi gereken bir durumdur. Kullanılan alçıpan malzeme ise hafif bir ürün olduğu için kullanıcı için ileriye dönük kullanımlarda avantaj sağlamaktadır.

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun3

Alçıpan malzeme dışında son dönemlerde mutfak için ahşap niş modelleri kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Mutfağınıza doğal bir görsel katacak olan ahşap niş modelleri otantik dekorasyon seven kullanıcılar tarafından beğenilerek kullanılmaktadır.

Niş modelleri 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da mutfak niş modelleri için oldukça fazla alternatif ile kullanıcıların kafa karışıklığı yaşamasına sebebiyet vermektedir. Oldukça fazla alternatifin yer aldığı niş kategorisi mutfak dışında salon niş modelleri ve koridor niş modelleri ile inşaat sektörünün hızlı bölümlerinden birisidir.

Mutfak Niş Modelleri Sunduğu Avantajlar

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun4

Mutfakta niş kullanımı daha çok mutfağın ölü noktalarını değerlendirmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Örneğin dolap yaptırılamayan bir duvarı yapılan nişle beraber saklama alanı olarak kullanabiliriz. Mutfak tezgahı üzerinde yer kaplayan küçük ev aletlerinin saklanabileceği bir alan oluşmaktadır.

Bunun yanında kullandığı mutfağa görsel olarak hareket katmak isteyen dekorasyon severler de mutfakta niş kullanımını tercih etmektedir. Mutfak niş modelleri kullandığınız ya da kullanmak istediğiniz dekoratif objeleri daha çok ön plana çıkarmakta işinizi kolaylaştıracaktır.

Niş modelleri  içerisine uygulanan modern aydınlatma sistemleri sayesinde hem nişiniz hem de mutfağınız tamamen farklı bir havaya bürünecektir.

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun5

Niş kullanımının mutfağın ölü noktalarını değerlendirmek dışında farklı bir artısı daha bulunmaktadır. Özellikle mutfak içerisinde kullanılmak zorunda olan havalandırma boruları, doğalgaz tesisatı ve elektrik kablolarını gizleyebilir ve mutfağınızı daha sade bir şekilde kullanabilirsiniz.

Niş kullanımı tesisat objelerini saklama özelliğinin dışında acil bir durum söz konusu olduğunda bu objelere müdahaleyi de kolaylaştırmaktadır. Alçıpan blokların çelik profiller üzerine montesi ile oluşturulan mutfak niş modelleri müdahale esnasında kolay biçimde çelik profiller üzerinden sökülebilmektedir.

Niş modellerinde kullanılan alçıpan blokların temizliği ise normal bir sıvaya göre daha kolay yapılmaktadır. Mutfak içerisinde ister istemez yağ ve buharla temas eden duvarlar çabuk kirlenmektedir. Duvar temizliği için özel olarak üretilen temizlik malzemeleri ile alçıpan nişler üzerindeki lekeler kolay biçimde çıkarılabilmektedir.

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun6

Ayrıca son dönemde özellikle mutfaklarda yaygınlaşan yemeklerde kullanılan domates, biber, limon gibi sebzelerin yetiştirilmesi modasında kullanacağınız niş size dekoratif bir alan sağlayacaktır. Özellikle uygulayacağınız ışıklandırma ile yetiştirebileceğiniz bu sebzeler mutfağınıza farklı bir hava katacaktır.

Mutfak niş modelleri üzerine uygulayacağınız boya ya da kaplamalar ile mutfağınız daha hareketli bir dekorasyona sahip olabilir. Örneğin kullanımı yaygınlaşan taş kaplamalar mimarlar ve ünlü inşaat firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Mutfak Niş Modelleri Nasıl Olmalıdır?

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun7

Mutfak içerisinde tercih edilecek niş modeli tamamen kullanıcının tercihi ve mutfağın konsepti ile ilgili bir durumdur. Örneğin modern bir mutfak kullanmakta iseniz daha sade ve modern çizgilere sahip olan bir niş modeli tercih edebilirsiniz.

Bunun yanında mutfağınız ve aksesuarlarınız daha klasik bir yapıda ise geleneksel Türk mimarisi motifleri içeren niş modellerini tercih edebilirsiniz. Özellikle son dönemlerde artan geleneksel mimari akımı ile beraber sunulan niş modelleri içerisinden tercihte bulunabilirsiniz.

mutfak-nis-modelleri-ile-mutfaginizi-buyutun8

Mutfak niş modelleri içerisinde pek çok alternatif ile karşılaşacağınız için karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu noktada iyi düşünüp, acele karar vermemenizi tavsiye edebiliriz. Çünkü pişman olacağınız bir kararı uygulamak sizin açınızdan geri dönüşü zorlaştıracak bir sürece girmenize sebep olacaktır.

Mutfağınızda tercih edeceğiniz niş modelinin uygulama aşamasında mutlak suretle profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederiz. Çünkü yanlış uygulamalar mutfağınız için geri dönüşü zor olan bir sürece sizi sürükleyecektir. Niş modelleri ile ilgili araştırma yaparken oldukça farklı fiyatlarla karşılaşmanız mümkündür. İyi bir araştırma yapmadan girişeceğiniz bir niş projesinde kalitesiz malzeme ve kötü işçilikle ev dekorasyon süreciniz sizin için bir çileye dönüşebilir.

Takip Et, Fırsatları Yakala!