Ünlü Türk Mimarlar | Sanat Tarihine Damga Vuran 5 Türk Mimar

Ünlü Türk Mimarlar | Sanat Tarihine Damga Vuran 5 Türk Mimar

Ünlü Türk mimarlar imzalı birçok sanat eserler ülkemizin dört bir yanında bulunmaktadır. Yüzyıllar öncesinden yapılan bu eserlere ev sahipliği yapmaktayız. Eserlerin hepsi günümüzde parmakla gösterilmekte olup herkesin beğenisini toplamaktadırlar. Her eserin bir hikayesi, bir zorluğu ve sonucunda mükemmel bir eser bırakılması ülkemiz adına hem mekanlar olsun hem de turistik olsun gurur ve onur vericidir.

Mimarilerin İmza Sahipleri Ünlü Türk Mimarlar Listesi

evde-dekor-dizayn-muhtesem-sanat-eserleri-bırakan-unlu-turk-mimarlar

Mimar denildiğinde akla gelen ilk ismi olan Mimar Sinan’ın birçok eseri hala gizemini korumaktadır. Mimar Kemaleddin ulusal mimarlık akımının önde gelenlerindendir. Vedat Tek denilince Sirkeci’deki postane akıllara gelmektedir. Yurt dışında halen mesleğini sürdürmekte olan ve başarılı bir kariyere imza atmış Murat Kader isimleri, ülkemiz adına gurur verici olup en ünlü Türk mimarlar:

1- Mimar Sinan | İnovasyon ve Çağın Sınırlarını Aşan Usta

evde-dekor-dizayn-muhtesem-sanat-eserleri-bırakan-unlu-turk-mimarlar

Fevkalade mimarlık eserleri, camileri, köprüleri, hikayeleri, hayatı. Tamamen büyüleyici ve ihtişam dolu bir insan olan Mimar Sinan, yapıtlarını çok eski de olsa halen şaşkınlık ve merak uyandırmaktadır. Uzun yıllar sonra bile mimarilerinden söz ettirmektedir. Mimarilerinin ilginç ve ders veren hikayeleri, Türkiye çapında neredeyse her yerde bulunan eserlere imzasını atmıştır.

1489-1588 yılları arasında yaşamını sürdüren Mimar Sinan, Osmanlı mimarisi döneminde yaşamıştır. Mimarisine ‘Bu benim ustalık eserim.’ dediği eser olan Edirne’de bulunan Selimiye Camii. İstanbul merkezinde görkemli ve ihtişamlı olan eserlerinden birisi de Süleymaniye Cami, ülkemizin popüler ve turistik bir yeri olmaktadır. Türkiye çapında olmasına rağmen dünya çapında tanınan bir mimarımızdır Mimar Sinan

2- Mimar Kemaleddin | Nam-ı Diğer Akımlara Öncülük Eden Türk Mimar

evde-dekor-dizayn-muhtesem-sanat-eserleri-bırakan-unlu-turk-mimarlar

Birinci Ulusal Mimarlık Akımına öncülük edenlerden ve yaptığı türbe ve camilerden adını çokça anımsadığımız Mimar Kemaleddin 1870 ve 1927 yılları arasında yaşamış yoğun bir şekilde çalışarak büyük sanat eserleri bırakmayı başarmıştır ardından. Türk Mimar Eserleri adı altında en çok bilinen eserleri halen beğenilerek kullanılmaktadır. İstanbul Laleli’de bulunan Tayyare Apartmanları başta olmak üzere herkesin bildiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakülte kütüphane binası Mimar Kemaleddin imzası taşıyan eserlerdendir. Edirne’de bulunan Filibe Gar Binası da bunlardan birisidir.

3- Vedat Tek | Modern Türkiye’nin Akım Öncülerinden

[caption id="attachment_2235" align="aligncenter" width="640"]evde-dekor-dizayn-muhtesem-sanat-eserleri-bırakan-unlu-turk-mimarlar Vedat Tek | Modern Türkiye’nin Akım Öncülerinden[/caption]

Birinci Ulusal Mimarlık Akımına öncülük edenlerden birisi olan Vedat Tek ünlü Türk peyzaj mimarları arasında önemli bir isimdir. Sirkeci’de bulunan ve eski dönemlerin en popüler yapıtı olan, ihtişam ve gösterişiyle ‘Büyük Postane’ ismini alan mimari, adından çokça söz ettirmektedir.

[safir_faq question="Yaşayan Ünlü Türk Mimarlar Kimlerdir? " answer="Yaşayan ünlü Türk mimarlar; Emre Arolat, Zeynep Fadıllıoğlu, Selçuk Avcı, Gürsel Tabanlıoğlu ve Mustafa Kemal Abadan' dır."]

[safir_faq question="Modern Türk Mimarlar Kimlerdir? " answer="Mimar Türk Mimarlar arasında Sibel Bozdoğan, Uğur Tanyeli, Altuğ Çinici ve Şefki Balmumcu gibi ünlü isimler yer almaktadır."]

Ankara ilinde bulunan İkinci Meclis Binası’da Vedat Tek’in ünlü eserlerinden birisidir. Haydarpaşa iskelesi, Moda İskelesi ve Ankara Palas gibi çok başarılı mimarilere imzasını atmıştır. İstanbul’da ve birçok ilimizde bulunan eserlerin ismini herkes bilmektedir. Türk Mimarlık tarihi kitaplarına adını kazımıştır.

4- Murat Kader | Yurt Dışında Adımızı Gururlandıran Türk Mimarlar Öncüsü

evde-dekor-dizayn-muhtesem-sanat-eserleri-bırakan-unlu-turk-mimarlar

Amerika’da Pennsylvania eyaletinden bulunan Pennsylvania Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış olan Murat Kader, yenilikçi ve göz kamaştıran eserlere imza atmaktadır. Hem ülkemizde hem de yurt dışında çalışıp eserlerini bırakmaktadır. Design Group projelerinde izi vardır. Adana da Sheraton, Tanzanya’da Safari City gibi eserleri uluslararası projeler içine dahil edilmiştir.

5- Emre Arolat | Üreten ve Üretmeye Devam Eden Mimar

evde-dekor-dizayn-muhtesem-sanat-eserleri-bırakan-unlu-turk-mimarlar

Halen mimarilerini sürdüren ve birçok başarıya imza atmış olan ünlü Türk mimarlar listesinde yer alan isimlerinden birisi de Emre Arolat ’dır. 2004 yılında EAA-Emre Arolat Mimarlık şirketini kurdu. İTÜ, ODTÜ, Yıldız Teknik, Bilgi, Mimar Sinan Güzel Sanatları Üniversitelerinde jüri olarak görev aldı.

Hem mimarileriyle hem de öğrencileriyle geleceğe baş yapıtlar oluşturmaktadır. Yurt dışında ve yurt içinde birçok ödüle layık görülüp hizmetleri adına ödüllendirilmiştir. Aynı zamanda çokça deneme ve makale yazıları da yayımlanmaktadır. Eserlerinden birkaçı da şunlardır: Kağıthane Ofisleri, Lara Kervansaray Oteli, Le Meridien İstanbul, Hotel Raffles İstanbul eserlerinin imza sahibidir.

Takip Et, Fırsatları Yakala!