Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler |

Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler |

Yatak odası dekorunda kullanılan çiçekler oldukça güzel ortamların sağlanmasına katkıda bulunuyor. Dekorasyon çiçek kullanımı çok özel bir seçenek olarak günümüzde karşımıza çıkıyor. Özellikle farklı ev dekorasyonu isteyenler için çiçeği aksesuar olarak kullanmak çok doğru bir seçenektir.

Yatak odası çiçekleri dekorasyon konusunda hem romantizme katkı sağlıyor hem de sabah uyanınca ferah bir havayı hissederek uyanıyor. Bu açıdan çiçeklerin dekorasyon için tercih edilmesi hem ucuz bir seçenek hem de güzel bir görüntü için iyi bir tercihtir.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Çiçek kullanımında dekorasyon hatalarıolmaması için öncelikle orantılı tasarımlar gerçekleştirilmelidir. Yatak odasında kullanılan çiçekler ile yapılacak dekorasyonda önceden analizler yapılarak bu hataların önüne geçilebilir ve hatasız ev dekorasyonları yapabilirsiniz.

Yatak Odasında Kullanılan Çiçekler |Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler Listesi!

Yatak odası dekorunda kullanılan çiçekler çok fazla çeşitliliğe sahip olup, her zaman kolaylıkla ulaşılabilir bir yerdedir. Çiçekler tercih etmek isteyenler renk uyumunu ve uzun süre aynı dekorasyonu kullanıp kullanmayacaklarına karar vermelidir.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Şimdi, yatak odası çiçekleri dekorasyon için nasıl kullanılır hangi çiçekler tercih edilir bakalım.

1- Orkideler Yatak Odasında Kullanılan Bitkiler İçerisinde İlk Sırada!

Görüntüsü ile büyüleyen orkideler bulundukları ortamları güzelleştiren eşsiz çiçekler arasındadır. Kokuları sayesinde odaya giren herkesi etkisi altında bırakacak bu çiçekleri dekorasyonda kullanmak çok iyi bir seçenektir.

Renklerine göre istediğiniz şekilde kullanacağız orkideleri tüm çiçekçilerde bulmanız mümkündür. Özellikle yeni çiçek açmış olanları alırsanız uzun süre yatak odanızı şenlendirecektir. Bakımı da oldukça kolay olan bu çiçeği kısa aralıklarla sulamanız yeterli olacaktır.

2-Yatak Odası Çiçek Dekorasyon Fikri Olarak Fesleğen!

Yatak odasında kullanılan çiçekler arasında fesleğen neden var diyebilirsiniz. Fesleğen ferah kokusu ve tatlı görünüşü ile yatak odalarını sürekli canlı tutacaktır. Ayrıca uyanıldığında dinç olunmasını sağlayacak ender çiçeklerden biridir.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Fesleğeni her mevsim bulmanız mümkündür. Bu özelliği sayesinde istediğiniz her zaman fesleğenlere ulaşabilirsiniz. Kolayca ev dekorunda kullanabilirsiniz. Fakat dekorasyon hataları oluşmaması için yeşil rengine uygun dekorasyonlarda kullanılmalıdır.

3- Kaktüs Yatak Odasına Konur Mu?

Farklı bir çiçek türü olan kaktüslerde yatak odalarında kullanılabilir. Fakat renkli çiçekleri olan kaktüsleri kullanmanız iyi olacaktır. Çünkü diğer kaktüsler fazla yatak odasına uygun değildir. Günümüzde renkli kaktüsleri çiçekçilerde bulmak çok kolay olup üstelik bakımları da çok kolaydır.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Kaktüs kullanılacaksa mutlaka yanında arkadaşlarıyla birlikte kullanılmalıdır. Çünkü tek başına çok sade kalacaktır. Bu öneriye dikkat edilerek rahatlıkla kullanılabilir.

4- Yatak Odası Bitki Listesinde En Çok Tercih Edilen Çiçeklerden Biri De Difenbahya!

Yatak odası dekorunda kullanılan çiçekler arasında difenbahya bitkisi oldukça farklı isimli ve yeşil yapraklı güzel bir bitkidir. Bakımı en kolay bitkiler arasında olup herkesin bildiği bir bitkidir ama ismiyle bilen azdır.

[caption id="attachment_3961" align="aligncenter" width="640"]8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler 8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler[/caption]

Difenbahya bitkisinin yaprak üstlerinde beyazımsı renk sayesinde odada beyaz renkte olan parçalarla da uyumlu olarak durmaktadır. Bu bitkiyi tercih ettiğinizde uzun yıllar birlikte olacağınızı bilmelisiniz. Bu açıdan dekorasyonun sürekli canlı kalacak parçalarından birisi olacaktır.

5-Evde Bulunması Gereken Çiçekler Arasında Yer Alan Barış Çiçeği ile Yatka Odanızı Güzelleştirin!

Zambak çiçeğinin farlı bir versiyonu olan barış çiçeği açana kadar yeşil yapraklarıyla biraz eksik dursa da açınca gerçekten eşsiz bir çiçek olmaktadır. Ayrıca çiçeğin kokusu da güzel olduğundan yatak odalarının eşsiz çiçeği olacaktır.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Barış çiçeğinin beyaz ve yeşil görüntüsü sayesinde evin içinde en güzel tasarımı oluşturacağından şüpheniz olmasın. Fakat kullanırken dekorasyon hataları açısından şu detaya dikkat edilmelidir. Yanında farklı bir çiçeğe yer vererek karmaşıklığa neden verilmemelidir.

6- Kurdele Çiçeği Modern Yatak Odalarının Lineer Tasarımlarına En Çok Yakışan Çiçek Olabilir!

Yatak odası dekorunda kullanılan çiçekler içinde isminin hakkını veren kurdele çiçeği oldukça güzel bir çiçektir. Ayrıca bu çiçeğin farklı renkleri sayesinde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Aşağıya doğru sarkan yapısıyla güzel bir görüntü oluşturur.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Ev içinde sadece yatak odası değil her yerde bu çiçekten yararlanabilirsiniz. Kokusu çok sade olan bu çiçeği kullanırken fazla yere değmemesini sağlamanız çiçeğin uzun yıllar kullanmanızı sağlayacaktır. Çünkü çiçek ayakaltında kalabilir ve bir kez kırıldı mı bir daha eski haline gelmesi çok güçtür.

7- Aşk Merdiveni Yatkak Odanızda Her Zaman Adıyla Romantizmi Hatırlatacak!

Dekorasyon çiçekleri arasında en popüler olan aşk merdiveni çok güzel görüntüsüyle kullananları büyülemektedir. Çiçeğin çam ağacına benzer yapısı ve üzerindeki siyah noktacıkları ile eşsizliğini ortaya koymaktadır.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Yatak odası dekorunda kullanılan çiçekler arasında tercih edilecek bu çiçek gölgeye aşık olup, sıcağı sevmeyen bir yapısı vardır. Aşk merdivenini yatak odası ve büyük odalarınızda kullanabilirsiniz. Bakımı da oldukça kolay olan bu çiçeği istediğiniz zaman istediğiniz yeri güzelleştirmek için kullanabilirsiniz.

8-Yatak Odasında Kullanılan Çiçekler Listesinin Şaşırtan İsmi Duvar Sarmaşığı!

Genellikle bahçe duvarlarından sarkan duvar sarmaşığı yatak odasında kullanılan çiçekler arasında da yer alıyor. Yatak odasında baş üstünüzde bu duvar sarmaşığını kullanmanız odanızı çok ferahlatacak ve huzur veren bir görüntü ile uyanmanızı sağlayacaktır.

8 Adımda Yatak Odası Dekorunda Kullanılan Çiçekler

Duvar sarmaşığını tercih ettiğinizde mutlaka yanlarında tamamlayıcı aksesuarlarda kullanıp, sade ve durağan görüntüde kalmamasını sağlayabilirsiniz.

Yatak Odasında Olmaması Gereken Çiçekler?

Yatak odasında çiçek bulundurma fikri pek çok kişi tarafından temkinli yaklaşılan bir konu olsa da aslında bu doğru değil.. Uzmanlara göre bitkiler geceleri karbondioksit yaysa da bu düşündüğünüz kadar tehlikeli değil. Çünkü çiçeklerin dışarıya verdiği karbondioksit miktarı oldukça az.

Yatak Odasında Canlı Çiçek Zararlı Mı?

Evin diğer mekanlarında olduğu gibi yatak odasında da canlı çiçek bulundurmanın hiçbir zararı bulunmuyor.

Yatak Odasında Çiçek Olur mu?

Yatak odasında çiçek kullanılan çiçekler yatak odanızın şık ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Eğer canlı çiçekler kullanmak istemiyorsanız yapay çiçekler de kullanabilirsiniz.

Hangi Çiçek Gece Oksijen Verir?

Yukarıda saydığımız çiçeklerden kurdele çiçeği ve duvar sarmaşığı geceleri oksijen salınımı yapan çiçeklerdir. Ayrıca Aloe vera ve yasemin çiçeği de geceleri oksijen salınımı yapmaktadır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!