5 Adımda Muhteşem Parlament Mavisi Koltuk Dekor Fikirleri!

5 Adımda Muhteşem Parlament Mavisi Koltuk Dekor Fikirleri!

Parlament mavisi koltuk modellerini sizler için 5 adımda dizayn edeceğiz. En sevdiğiniz ve size uygun olan modeli yazımızdan seçin. Seçtiğiniz modeli evinize göre uygulayın.

Yazımızda sizler için muhteşem dekor fikirleri vereceğiz. Her dekorumuzun mihenk taşı, parlament mavi renkteki koltuk olacak. Bu renge bayılanlar için evini farklı ve başarılı bir şekilde düzme şansı veriyoruz.

Oturma odanızı 5 farklı konseptte düzenleyeceğiz. Koltuğunuzun rengine ve modeline göre farklı eşyalar seçeceğiz. Odanızın tarzı ve stili artık sizden sorulacak. Öyleyse muhteşem dekor fikirlerimize geçiş yapalım.

Koltuk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

evdekordizayn-5-adimda-muhtesem-parlament-mavisi-koltuk (5)

Parlament mavisi koltuk takımı modellerini sizler için 5 adımda sıraladık. Koltuk modelleri ile farklı eşyaları düzenledik. Böylece size farklı konseptler ve stiller oluşturmuş olduk.

Yapacağınız düzenlemelerde en çok dikkat etmeniz gereken husus odanızın büyüklüğüdür. Her eşya farklı oda tiplerine göre tasarlanmıştır. Bu yüzden sizler de kendi odanıza göre, doğru mobilya seçimlerinde bulunmalısınız.

https://youtu.be/1Wi910q6dVU

Koltuğu seçerken kumaşının yapısına dikkat edin. Koyu renkli mobilyaları kirlenmemesi için tercih etmeyin. Özellikle odanız dar ise, açık renkli mobilyalar odayı geniş gösterecektir.

Alacağınız ürünün garantisine dikkat edin. Koltuğun yastık kalitesi ve uyumu da önemlidir. Koltuk için tam olarak ihtiyacınız nedir? Bu soruya cevap vererek koltuk seçiminde bulunun. İhtiyacınızı karşılayacak bir koltuk seçmelisiniz.

1-      Parlament Mavisi Koltuk L Model Dekoru

[caption id="attachment_2545" align="aligncenter" width="640"]evdekordizayn-5-adimda-muhtesem-parlament-mavisi-koltuk 5 Adımda Muhteşem Parlament Mavisi Koltuk Dekor Fikirleri![/caption]

 

Parlament mavisi koltuk modelimizi oturma odasında dizayn edeceğiz. L koltuk modeli genellikle dar odalarda tercih edilir. Yer kaplamaz ve tam bir kurtarıcı görevi görür.

Parlament mavisi rengi ile koltuklar zaten star parça olacak. Sırada diğer eşyaları düzenlemek kaldı. Öncelikle koltuk yastıklarının rengi de mavi tonlarında olmalıdır. Koltuk rengi ile yastık renginin çok farklı olması genelde açık renk koltuklarda meydana gelir.

Parlament mavisi gibi bir renge sahip olan koltuğun yastıkları, mavi rengin tonlarında olmalıdır. Bir diğer renk olarak gri de tercih edilebilir. Bu renkler oldukça gidecektir. Ama sakın ha gidip de parlament mavisi bir rengi kırmızı, pembe gibi renklerle birleştirmeyin.

Parlament mavisi koltuk örtüsü kullanabilirsiniz. Farklı bir renge sahip koltuğun üzerine örtüyü örtebilirsiniz. Tabi bu örtü koltuğun her tarafını kaplamamalıdır. Buradaki amaç örtüyü dağınık bir şekilde örtmektir.

Koltuğu duvar köşesine yerleştirin. Ortaya hoş bir sehpayı koyabilirsiniz. L koltuk modelini spor eşyalarla dekor etmek hoş olur. Televizyon ünitesi sade ve alçak olmalıdır.

Duvarlara da çerçeve aksesuarları yerleştirin. Halı olarak zebra modelli halılar seçebilirsiniz. Odanıza yapacağınız başka küçük rötuşlar ile mükemmel görüntüler yakalarsınız. Küçük detaylara her zaman yer verin.

2-      Parlament Mavisi Rengindeki Koltuk İle Perde Kombinasyonu

evdekordizayn-5-adimda-muhtesem-parlament-mavisi-koltuk (7)

Parlament mavisi rengindeki koltuğunuza yakışır bir perde seçmelisiniz. Seçeceğiniz perdeler açık renklerde tercih edilirse koltuklar daha çok ön plana atılacaktır. Öncelikle hangi mobilyanın ön planda olmasını istediğinize karar verin.

Bu seçim muhtemelen parlament mavisi koltuk üzerinde olacaktır. Böylece koltuğu ön planda tutarak diğer mobilyaları sade ve açık renkler seçmelisiniz. Perdelerde modern desenler kullanabilirsiniz.

3-      Parlament Mavisi Koltuk ve Duvar Renk Uyumu

evdekordizayn-5-adimda-muhtesem-parlament-mavisi-koltuk (3)

Gece mavisi koltuk ve parlament mavisi rengi koltuk çok tercih edilen renkler arasındadır. Peki, bu renk koltuklarda tercih edilmesi gereken duvar renkleri nelerdir.

Duvar rengini tek renk değil de geçişli ve çift renk seçmenizi öneririz. Böylece müthiş bir hava yakalarsınız. Parlament mavisi koltuk ile uyumlu renkler gri ve lacivert olabilir.

Çift rengi bu iki renkten seçebilirsiniz. Kare şekiller oluşturacak şekilde bir boyama çok şık duracaktır. Gri veya açık mavi rengi de çok şık duracaktır.

4-      Parlament Mavisi Rengi ve Chester Modeli Birleşimi

evdekordizayn-5-adimda-muhtesem-parlament-mavisi-koltuk (4)

Parlament mavisi ve gri koltuk takımı da uyumlu olabilir. Mavi rengini ister duvarda isterseniz başka bir mobilyada kullanabilirsiniz. Parlament mavisi veya saks mavisi chester koltuk takımı çok şık bir seçimdir.

Chester modellerde farklı koltuk parçaları ile birleşim yakalanabiliyor. Büyük koltuk parlament mavisi iken, diğer küçük koltuklar gri veya füme rengi seçilebilir. Açık mavi renk de hoş olacaktır.

Duvarınıza ahşap bir görüntü kazandırabilirsiniz. Farklı duvar kâğıtları ile bu tarz farklı görüntüler oluşturmak mevcuttur. Lacivert koltuk modelleri seçiminde de bulunabilirsiniz.

5-      Parlament Mavisi Renkli Koltuk Üzerine Farklı Renk Örtü Örtmek

evdekordizayn-5-adimda-muhtesem-parlament-mavisi-koltuk (2)

Parlament mavisi koltuk ve petrol mavisi koltuk takımları için farklı renklerde yastık ve örtüler seçilebilir. Mesela gri ve hardal rengi koltuklar tercih edilebilir. Ayrıca, üzerine örtülecek örtüler tüm koltuğu kaplamadan açık renkler içermelidir.

Açık renkli seçilen örtüler koltuğun rengini ortaya çıkaracaktır. Ayrıyeten spor ve klas bir görüntü yakalamış olacaksınızdır. Seçeceğiniz dolaplar ve büfelerin rengi gri olabilir. Grinin birçok tonu vardır.

Tonlar arasından, size en uygun seçimi gerçekleştirebilirsiniz. Saks mavisi gri koltuk takımı ve saks mavisi salon takımı da oldukça tercih edilir.

Parlament mavisi koltuk modelleri son dönemlerde oldukça öndedir. Daha çok farklı, uyumlu renkler koltuklarda birleşiyor. Parlament mavisi, bu farklılık için doğru bir renk seçimi olacaktır.

Takip Et, Fırsatları Yakala!