Çanakkale Gezilecek Yerler | 3 Adımda Çanakkale Gezi Rehberi

Çanakkale Gezilecek Yerler | 3 Adımda Çanakkale Gezi Rehberi

Çanakkale Gezilecek Yerler | 3 Adımda Çanakkale Gezi Rehberi

Çanakkale gezilecek yerler listesi ile bir maceraya hazır olun! Çanakkale gezi rehberi sizlere çok özel, doğal ve tarihi yerler sunuyor.

Çanakkale özellikle köklü tarihi ile gezilecek yerler listesinde önde yer almaktadır. Çanakkale’ye uğradığınızda görmeden gitmemeniz gereken çokça yer bulunur.

Çanakkale’nin köklü geçmişi dışında doğal güzellikleri de bulunmaktadır. Yemekleri, gezilecek yerleri ve mekânları ile eşsiz yerler barındıran Çanakkale’ye mutlaka uğramalısınız.

Çanakkale Nerede? Çanakkale’ye Nasıl Gidilir

[caption id="attachment_3060" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (5) Çanakkale Gezilecek Yerler | 3 Adımda Çanakkale Gezi Rehberi[/caption]

Çanakkale gezisi rehberi anlatımı ile sizlere eğlenceli bir yolculuk vadediyoruz. Çanakkale gezilecek yerler harita içerisinde oldukça yoğun gezilecek yerleri barındırmaktadır.

Çanakkale hem Avrupa hem de Asya kıtasında yerini almaktadır. Gökçeada ve Bozcaada ilçeleri Çanakkale’ye bağlıdır. Bu yönleri ile ilçelerde de harika vakit geçirilebilir. Bozcaada gezilecek yerler listesi de oldukça kabarıktır.

Çanakkale gezilecek yerler, Çanakkale gezi rehberi ile çok eğlenceli bir seyahat haline gelmektedir Çanakkale ulaşımı hava yolu ve kara yolu üzerinden gerçekleştirilebilir.

Ankara ile Çanakkale arası 733,3 km, 8 saat 11 dakikadır. İstanbul ve Çanakkale arası 305,3 km, 4 saat 41 dakikadır. İzmir ile Çanakkale arası ise 365,4 km, 4 saat 30 dakikadır.

Çanakkale Gezilecek Yerler Listesi | Çanakkale Gezilecek Yerler Haritası

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (2)

Çanakkale’nin gezilecek yerleri meşhurdur. Doğal güzellikleri, tarihi mekânları ve yemekleri ile eşsiz gezi turu sunan Çanakkale, tarihi geçmiş olarak da doludur. Çanakkale Belediyesi Marina da oldukça ziyaret edilir.

Türkiye’nin köklü geçmişine sahip çıkan illerden olan Çanakkale’ye ulaşım da oldukça kolaydır. İşte gidip görülmesi gereken yerlerden olan Çanakkale’nin gezi rehberi!

1- Çanakkale Gezilecek Yerler Doğa | Çanakkale’nin Doğal Güzellikleri

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (17)

Çanakkale gezi rehberi ile ilk durağımız doğal güzelliklerdir. Çanakkale’nin doğa barındıran gezilecek yerleri geniş bir kesim barındırır.

A- Çanakkale’de Sessiz Sakin Yerler | Kaz Dağları

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-13

Kaz dağları Çanakkale doğal gezi yerleri arasında bulunan yerlerin başında bulunur. Çok eski zamanlardan bu yana Kaz Dağları, bazıları tarafından kutsal bir yer olarak kabul edilmektedir.

Kaz dağlarının % 10’u milli park şeklinde kullanılmaktadır. Geriye kalan %90’lık kısım ise maden ocaklarından, köylerden ve ormandan oluşmaktadır. Kaz dağlarında isterseniz doğa turu yapın isterseniz de piknik yapın.

Çok geniş bir alanı barındıran Kaz dağlarına gittiğinizde gezerek keşfetmeniz gerekecek. Çekineceğiniz fotoğrafları süsleyecek olan doğal güzellikleri kesinlikle görmelisiniz.

B- Çanakkale’de Denize Girilecek Yerler | Mıhlı Şelalesi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-14

Çanakkale gezilecek yerler listesinde yerini alan Mıhlı şelalesi eşsiz görüntülere ev sahipliği yapmaktadır. Mıhlı şelalesine şehir içinde bulunan dolmuşlar ile ulaşabilirsiniz.

Çanakkale gezi rehberi içinde yer alan Çanakkale’ye özel aracınız ile de giriş yapabilmektesiniz. Şelale dendiğinde akla gelen eşsiz görüntülerden biri olan Mıhla şelalesi, Ayvacık ilçesine bağlıdır.

Şelalenin etrafında doğa harikası, yemyeşil bitkiler ve ağaçlar bulunur. Ormanın içinden su sesini duyduğunuzda bilin ki şelaleye yaklaştınız. Ağaçların arasından ilk göreceğiniz görüntüden kesinlikle etkileneceksiniz.

Şelalenin yan tarafında küçük bir göl bulunur. Burada yüzebilir veya balık tutabilirsiniz. Şelaleye ücretsiz bir şekilde giriş sağlayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

C- Conk Bayırı

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-5

Çanakkale gezilecek yerler arasında yer alan Conk bayırının 5 km ilerisinde bulunan Bigali Köyünde, İhtiyat Komutanı Yarbay Mustafa Kemal Bey alayını Conk Bayırına doğru hareket ettirmiştir.

Çanakkale gezi rehberi içinde yer alan Conk Bayırı’na “Size ben taarruz değil, ölmeyi emrediyorum“ sözünü söyleyen Komutan bir iz bırakmıştır.

Conk Bayırı kanlı muharebelere şahit olmuştur. Tarihi açıdan sahne olan Conk Bayırı’na giderek enfes manzarayı izlerken yaşanan olayları hissedebilirsiniz. Çanakkale’ye gittiyseniz, Conk Bayırı’na kesinlikle uğramalısınız.

D-  Çanakkale’de Denize Girilecek Yerler | Ayazma Plajı

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-4

İnce kumlara sahip, buz gibi bir suyu barındıran Ayazma Plajında keyifli saatler geçirebilirsiniz. Çanakkale’ye yaz aylarında gittiyseniz ve sıcaktan bunaldıysanız, serinlemek için Ayazma’yı seçmelisiniz.

Duş kabinleri ve soyunma odalarının da bulunduğu plajın suyu oldukça temizdir. Denizde serinleyip eğlenceli vakitler geçirdikten sonra karnınızı doyurmak için etraftaki mekânlara gidebilirsiniz.

Çanakkale gezilecek yerler arasında denize girilecek yerlerden birisi ola Ayazma’ya gayet kolay bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

2- Çanakkale Gezi Rehberi | Tarihi Mekânlar

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (16)

Çanakkale doğal güzellikleri ile cennet edası yaratırken, şanlı tarihi ile de türkülere ve tarih sahnelerine sahne oluyor.

“Çanakkale Geçilmez“ gibi türkülere konu olan şanlı tarihimiz içerisinde Çanakkale’nin büyük önemi vardır.

Köklü tarihi barındıran ve binlerce Mehmetçiğimizin kanının döküldüğü Çanakkale’deki tarihi mekânlar büyük anlam taşımaktadır.

A- Çanakkale Şehitlik Gezi Rehberi | Şehitlik Abidesi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-11

Çanakkale gezi rehberi içinde bulunan şehitlik ile acı ve özlemle şehitlerimiz anılıyordur. Çanakkale Muharebesinde şehit düşmüş askerlerimizi belirten ve anan Şehitlik Abidesi Çanakkale gezisi rehber ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Gelibolu Yarımada’da bulunan abide en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. Bu eserin mimarı Doğan Erginbaş bir sözüyle de abidenin hitabını dile getirmiştir.

“Şehitlik Abide’si tüm coğrafyalardan gelen şehitlerimizin toplu bir şekilde göğe yükselişini temsil etmektedir.“ açıklamasını paylaşmıştır. Gelibolu’da gezilecek yerler arasında bulunan abide çokça turist çeker.

B-  Çanakkale Gezilecek Yerler Merkez | Arkeoloji Müzesi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-7

Çanakkale gezilecek yerler listesinde Arkeoloji müzesi de önemli bir yer taşımaktadır. Atatürk zamanından başlayan faaliyetler sonucu müze günümüze kadar gelmektedir. İlk faaliyet başlandığında mermer toplanarak müzecilik sürdürülmüştür.

Çanakkale gezi turu içerisinde yer alan müze, antik kentlerden gelen yapıları sergilemektedir. Antik kentlerden gelen yapılar sadece Çanakkale’den değil, dış şehirlerden de gelmektedir.

C- Çanakkale Gezi Rehberi Haritası | Deniz Müzesi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-12

Deniz müzesinde tarihi toplar ve ağır silahlar sergilenir. Bunların yanı sıra gemilerde sergilenmektedir. Merkeze giderek rahatlıkla ulaşabileceğiniz Deniz Müzesinde, Çimenlik Kalesi, resim galerisi, Musret Mayın Gemisi ve İhtisas kütüphanesi bulunur.

Savaş silahları ve eserlerinin sergilendiği müze açıktır. Çanakkale’ye gittiyseniz Deniz Müzesine de mutlaka uğramalı ve tarihin kalıntılarına şahitlik etmelisiniz. Çanakkale gezi rehberi rotasında Deniz Müzesinin yeri çok önemlidir.

D- Kordon Truva Atı

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-3

Çanakkale gezilecek yerler arasında Truva Atı’da yerini alır. Truvalılar zafer kazandıktan sonra Akhalar Truvalılar’a tuzak kurmuşlardır. Akhalar’ın yapmış olduğu tahtadan atın içerisine askerler yerleştirilir. Bu at Truvalıların yerine bırakılır.

Gece vakti atın üzerinden gözler çekilince atın içindeki askerler saldırıya geçerler ve halkı katlederler. Bu olayın anısına bu şekilde bir heykel yapılmıştır. Çanakkale’ye giderseniz Truva Atını ziyarete kesinlikle gitmelisiniz.

E- Saat Kulesi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-2

Çanakkale gezi rehberi içinde bulunan saat kulesi merkezde yer alır. Sancakbeyi Cemil Paşa 1896 senesinde saat kulesini inşa etmiştir. Çanakkale’nin merkezindeki kuleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

F- Çanakkale Gelibolu Gezi Rehberi | Gelibolu Şehitliği

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-8

Çanakkale gezilecek yerler dendiğinde akla ilk anıtlar, şehitlikler gelmektedir. Gelibolu Şehitliği’ne ziyarete giderek şanlı tarihimizin başrolleri olan şehitlerimizi anabilirsiniz.

Çanakkale gezi haritası pdf araştırması yaparsanız listemizdeki yerlerin en meşhur yerler olduğunu görebilirsiniz.

G- Kilitbahir Kalesi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-9

Çanakkale gezi rehberi içinde bulunan Kilitbahir Kalesi oldukça turist çekmektedir. Anadolu yakasında ve Avrupa yakasında iki adet kule bulunmaktadır. Anadolu yakasındaki kulenin ismi Kale-i Sultaniye, Avrupa yakasında bulunan kulenin ismi ise, Kilitbahir Kalesidir.

Fatih Sultan Mehmet’in yaptırmış olduğu kaleler günümüzde halka açık sergilenmektedir. Kilitbahir ismi denizin kilidinden gelmektedir. Eceabat’ta yer alan Kaleyi ziyaret edebilirsiniz.

H- Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-10

Çanakkale gezi rehberi içerisinde yer alan Tanıtım Merkezi, halka açıktır. Eceabat Kocadere’de yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi hem halk hem de turistler tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir.

Çanakkale gezisinde bir rehbere ihtiyaç duyarsanız; Çanakkale gezi rehberi fiyatları her firmaya göre değişmektedir. Çanakkale gezi rehberi pdf ve fiyatları için sıkı bir araştırma yapmalısınız.

I- Aynalı Çarşı

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi-1

Çanakkale gezilecek yerler listesinde yer alan Aynalı Çarşıya ziyaret çok yoğundur. Kapalı çarşı olan Aynalı çarşı 1890 senesinde yapılmıştır.

Gelibolu savaşında bombalatılan çarşı bir zamanlar ahır olarak kullanılmıştır. Daha sonradan günümüze çarşı olarak işlev gören Aynalı Çarşıya ziyaret edebilirsiniz.

3- Çanakkale’nin En Güzel Köyleri | Çanakkale Gezisi Programı

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (6)

Çanakkale köyleri ile de gezilecek yerler barındıran iller arasındadır. Çanakkale gezi planı örneği araştırırsanız köylere de yer verildiğini görürsünüz. İşte en güzel köyler:

  • Aşağıokçular Köyü
  • Çiflikdere Köyü
  • Elmacık Köyü
  • Işıklar Köyü
  • Karacaören Köyü
  • Kalabaklı Köyü
  • Fevziçakmak Köyü
  • Denizgöründü Köyü

Çanakkale’de Ne Yenir? Çanakkale’nin Meşhur Yerleri

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (1)

Çanakkale’de gezilecek yerler haritası içinde bulunan tüm gezi yerlerini derledik. Köklü tarihin anıtlarında gezip, doğal güzelliğe sahip şelalelerde yüzmenin ardından güzel bir yemek molası vermeye ne dersiniz?

Çanakkale’nin neyi meşhur derseniz cevabı; peynir helvası, ezine peyniri, metez, tumbi, tuzlu sardalya, şeklinde verebiliriz. Peki ya Çanakkale gezi rehberi dâhilinde özgü yemekleri nereden yiyebilirsiniz?

  • Sofra Restoran
  • Carne Restoran
  • Akol Balık Restoran
  • Panorama ET-MEZE
  • Destan Anadolu Mutfağı
  • Şayka Balık & Et Restoran
  • İskele Balık Çanakkale
  • Mori Bistro

Çanakkale’de Tatil Yerleri | Çanakkale’de Nerede Kalınır?

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (4)

Çanakkale gezilecek mekanlar listesinden sonra konaklamak için iyi bir otele ihtiyaç duyacaksınızdır. Çünkü Çanakkale’yi tam anlamıyla gezmek ve keşfetmek için birkaç güne ihtiyacınız olacaktır.

Çanakkale’nin en iyi rehberi yardımı ile de gayet keyifli gezi geçirilebilir.

Konaklamayı gerçekleştireceğiniz oteli doğru seçmeniz önemlidir. Geziden geldiğinizde yorgunluğunuzu eğlence ile harmanlayarak atmanız şart olacaktır. İşte en çok beğenilen ve tercih edilen oteller!

  • Büyük Truva Oteli
  • Cura Otel
  • Hotel Zileli
  • Avec Hotel
  • Grand Anzac Hotel
  • Hotel Kale 17
  • Otel Marmara
  • Troia Ador Otel
  • Güven Otel Çanakkale
  • Boğaz Hotel
  • Hotel Helen- Çanakkale

Çanakkale Gezi Rehberi | Çanakkale Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-canakkale-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (3)

Çanakkale gezilecek yerler içeriğimizde bir diğer önemli husus ise hava durumudur. Çanakkale’ye gittiğinizde şelalede yüzmek, plaja gitmek veya piknik yapmak istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz.

Ağustos ve Temmuz aylarında Çanakkale oldukça sıcak olacaktır. Dilerseniz ilkbahar ve sonbahar tatili de mükemmel olacaktır.

Çanakkale’ye gitmeden önce güncel hava durumuna bakmalısınız. Böylece sürpriz bir hava durumu ile karşılaşmamış olursunuz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!