Tekirdağ Gezilecek Yerler | 6 Adımda Tekirdağ Gezi Rehberi

Tekirdağ Gezilecek Yerler | 6 Adımda Tekirdağ Gezi Rehberi

Tekirdağ gezilecek yerler açısından hem doğal güzellikleri hem de tarihi mekânları ile oldukça fazla yelpazede yerleri karşımıza sunmaktadır. Tekirdağ gezilecek yerler listesi ile hem havanız değişecek hem de şehrin en önemli noktalarını kolaylıkla ve kaçırmadan gezebileceksiniz. Tekirdağ Marmara Bölgesi’nin Trakya bölümünde bulunan hem Karadeniz hem de Marmara Deniz’ine sınırı olan güzel bir şehirdir.

Özellikle tertemiz sahilleriyle adını çokça duyduğumuz Tekirdağ, İstanbul’a olan yakınlığından dolayı İstanbul’da yaşayanlar ve İstanbul’a gelenler için görülmesi gereken bir yerdir. Tekirdağ, tarihi çok eskilere dayanan bir şehirdir, yapılan kazılar sonucu tarihinin Antik çağlara kadar uzandığı bilinmektedir. Tekirdağ Osmanlı döneminde şehzade 1. Murat tarafından fethedilmiştir, şehir Bizanslılar tarafından geri alınmıştır. Fakat 1. Murat bu kez de Tekirdağ’ı padişah olarak fethetmiştir. Tekirdağ gezi rehberi ve ayrıntıları yazımızda…

Tekirdağ Gezilecek Yerler

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ gezilecek yerler bakımından çok fazla seçeneğe sahip bir şehirdir. Tekirdağ, hem bulunduğu konum hem de havasıyla akıllarınıza kazınacak tarihi ve doğal yapısıyla sizi kendisine hayran bırakacaktır. İşte Tekirdağ gezilecek yerler

1-Tekirdağ Hayrabolu Gezilecek Yerler

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Çok küçük bir ilçe olan Hayrabolu yürüyerek dahi bir yerden bir yere yaklaşık yarım saatte gidebileceğiniz Tekirdağ gezilecek yerler içerisinde bulunan bir yerdir. Tekirdağ merkeze 52 kilometre uzaklıkta bulunan Hayrabolu tarihi ve kültürel açıdan zengin bir yerdir. Hayrabolu’da gezebileceğiniz yerler şunlardır: Sarsan Baba Türbesi, Ulu Cami, Paşa Cami, Hacılar Köyü Tümülüsü, Hacılar Köprüsü bulunmaktadır. 

2-Tekirdağ Çorlu Gezilecek Yerler

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş ilçelerinden biri olan Çorlu İstanbul, Kocaeli ve Bursa’dan sonra en çok sanayi tesislerinin yer aldığı şehirdir. Çorlu Asya ve Avrupa arasında köprü olması bakımından da oldukça ön plana çıkmaktadır. Çorlu hem tarihi kültürel güzellikleri hem de doğal güzellikleri ile Tekirdağ’da gezilip görülmesi gereken yerlerdendir.  Tekirdağ gezilecek yerlerÇorlu şunlardır:

A-Çorlu Belediye Plajı

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Sessiz, sakin, güzel ve eğlenceli bir tatil yapmayı düşünenlerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Çorlu merkezden 20 kilometre uzaklıkta bulunan plajın denizi ve kumsalı oldukça temizdir. Hem temiz hem sakin hem de ücretsiz olması bu plajı tercih sebebi yapmaktadır. Ayrıca Olimpos At Çiftliğine de oldukça yakın konumda bulunan plaj Tekirdağ’da tatil yapmayı planlayanlar için güzel bir seçenek olacaktır. İşte Tekirdağ Çorlu gezilecek yerlerlistesi

B-Çorlu Atatürk Orman Korusu

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ gezi rehberi içerisinde özellikle bahar aylarında oldukça fazla ziyaret edilen, yemyeşil doğası ve havasıyla insanları kendisine hayran bırakan bir yerdir. Piknik ve doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz doğal mekân arayanların oldukça tercih ettiği bir yerdir.

C-Olimpos At Çiftliği

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Doğası ile yemyeşil bir yer olan Olimpos At çiftliği merkezden biraz uzak olsa da araba ile gayet kolay bulabileceğiniz yerdir. Doğayı ve hayvanları sevenler için güzel bir seçenek olan at çiftliğinde at binme dersleri alabilir, atları izleyerek bir şeyler yiyip içebilirisiniz.

D-Gölbaşı Gençlik Parkı

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

İçerisinde göl, yeşillik alanlar ve yeme içme mekânları bulunduran gençlik parkı, merkezden biraz uzak bir konumdadır.

E-Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Pek çok tür ve çeşitten hayvana rastlayacağınız mini hayvanat bahçesi Havuzlar Mahallesi’nde yer almaktadır. Özellikle hayvan severler ve çocuklarını gezdirmek isteyenler için güzel bir seçenektir.

F-My Atlantis Aqua Park

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ gezilecek yerler listesinde oldukça eğlenceli olan mu mekanda pek çok organizasyon gerçekleşmektedir. Çorlu’ya oldukça yakın mesafede bulunan Aqua Park tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. İçerisinde yüzme havuzu, kaydıraklar, çocuk havuzu ve aile havuzu gibi seçenekler bulundurmaktadır.

G-Çorlu’da Gezeceğiniz Diğer Yerler 

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Çorlu kalesi, Süleymaniye Cami, Thzolus Antik Kenti, Heykel Meydan-ı Hükümet

3-Tekirdağ Saray’ın Doğal Güzellikleri

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ’a 78 kilometre uzaklıkta yer alan Saray ilçesi Edirne- İstanbul karayolu üzerinde bulunmaktadır. Tekirdağ’ın Karadeniz kıyısında ki tek ilçesi Saray, meşe, gürgen ve karaçam gibi ağaçlarla çevrili yemyeşil ormanların hâkim olduğu bir yerdir. Saray ilçesinde gezilip görülecek yerler şunlardır:

A-Çamlıköy Kastro Plajı

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Çamlıköy plajı önceden Kastro plajı olarak bilinmektedir. Saray’a 15 kilometre mesafede bulunan plaj, Istıranca Dağı teklerinde bulunmaktadır. Karadeniz kıyısı boyunca yaklaşık 3 kilometre boyunca uzanan plaj özellikle yaz aylarında tercih edilebilecek bir plajdır. Doğa ile baş başa kalabileceğiniz ve ormanlık bir alan olan plajda piknik yapabilir, kamp kurabilirsiniz.

B-Laledere Mesire Alanı

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Saray ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan mesire alanı özellikle buraya yolu düşüp piknik yapmayı düşünenler için oldukça güzel bir seçenektir. Mesire alanında ağaç masa sandalyeler, oturma yerleri, çocuk parkı, futbol voleybol sahaları ve yeme içme tesisleri bulunmaktadır.

C-Çamlıköy  Ormaniçi Dinlenme Tesisleri

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Karadeniz kıyısında ve Saray’a 32 kilometre mesafede bulunan dinlenme tesisleri, Milli Park bölgesidir.3 kilometre uzunluğunda bir kumsala sahip olan ve Trakya bölgesinin tek karaçam ormanlarına sahip olan bir bölgesi olmasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Tertemiz plajında yüzebilir, tesislerinde dinlenebilir, piknik yapabilir ve kamp kurabilirsiniz.

4- Tekirdağ Gezilecek Yerler Şarköy

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Marmara Denizi’ne kıyısı olan ve Tekirdağ’ın en çok bilinen, en güzel yerlerinden biri Şarköy turistler tarafından tercih edilen yerlerden biridir. Gözde tatil yerlerinden biri olan Şarköy’ün etrafı ormanlarla kaplı ve tertemiz bir havaya sahiptir. Şarköy Türkiye’nin en uzun plajına sahiptir.

https://www.youtube.com/watch?v=DgKBL1kkOdM

Yaz aylarında çok kalabalık olan Şarköy’de rüzgâr sörfü, yamaç paraşütü gibi eğlenceli aktivitelerde yapabilmeniz mümkündür. Tatil için tercih edebileceğiniz eşsiz doğası ve mükemmel havasıyla Şarköy Tekirdağ gezi rehberi listesinin en başında yer almalıdır. Şarköy’ de gezilecek yerler şunlardır:

A-Hora Feneri

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

157 yıldır gemilere ışık tutan ve Sultan Abdülmecit’in emriyle 1861’de Fransa’dan getirilen tamamen demirden yapılan Hora Feneri görülmesi gereken güzelliklerden biridir. Hala Marmara Denizinde gemilere yol gösteren fener ışığı çok uzaklardan görülebildiği için kış aylarında dahi yol gösterici olarak kullanılmaktadır. Tekirdağ gezilecek yerler listesinin önemli bölgesi Hora Feneri Şarköy ilçesinden 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

B-Şarköy Sahili

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Dünya’nın en uzun on ikinci, Türkiye’nin ise en uzun sahili olan Şarköy sahili 60 metre uzunluğundadır. Birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Tekirdağ gezilecek yerler arasında olan bu sahilin çevresinde balıkçılarda bulabilmeniz mümkündür.

C-İğdebağlar Köyü

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

İsmini bölgedeki en iyi iğde ağaçları ve bağlarına sahip olması sebebiyle alan köy, zeytin ağaçları ve üzüm bağları ile çevrelenmiştir. Marmara Denizinin muhteşem manzarasına sahip olan köy de geçmişte Araplar, Rumlar ve Türkler yaşamıştır. Şarköy’ün en güzel köylerinden biri olan İğdebağlar Köyü’ne muhakkak uğramanızı tavsiye ederiz.

D-Eriklice Köyü

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ gezilecek yerler listesinde muhakkak yer alması gereken yerlerden biri olan Eriklice Köyü tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Halkının çoğu Selanik göçmeni olan köy şirin sessiz, sakin bir köydür. Özellikle kafanızı dinlemek için tercih edebileceğiniz ve harika denizi sayesinde güzel bir tatil yapabileceğiniz bir yerdir. Eriklice Köyü Şarköy ilçe merkezine 7 kilometre mesafede bulunmaktadır.

E-Hoşköy

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Osmanlı Döneminde Rumların çokça yaşadığı ve Rumca Hora Diye anılan köyde Hora Feneri bulunmaktadır. Şarköy ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan köy şirin bir köydür. Hoşköy’de konaklayabileceğiniz motel ve pansiyonlar bulunmaktadır. Yapılan kazı çalışmaları sonucu 6 manastır bulunan köy Tekirdağ gezi rehberiTekirdağ gezilecek yerler listesinde olması gereken bir yerdir.

F-Mürefte

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Şarköy’e 13 kilometre mesafede İstanbul’a ise yaklaşık 3- 4 saat uzaklıkta bulunan Mürefte yazlık bir yerdir. Tarihi geçmişi ve yerleşim yeri ile oldukça beğenilen Mürefte zeytin ağaçları ve masmavi deniziyle kaliteli zaman geçirebileceğiniz bir yerdir.

G-Gaziköy

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Eski adıyla Ganos Kalesi olarak bilinen Gaziköy Şarköy’den 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yapılan kazı çalışmaları sonucu köyde bir tünel ve Bizans’a ait kalıntılar ortaya çıkmıştır. Bölge’de bulunan Gaziköy Çeşme Yazıtı ve Koca Çeşme Yazıtı önemlidir.

Tekirdağ ‘da Ne Yenir?

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Organik ürün içeriklerinin kenti Tekirdağ, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış farklı kültürleri de bünyesinde barındıran bir şehridir. Hem doğal güzellikleri hem de mutfağı ile dikkat çeken Tekirdağ’da yiyebileceğiniz ve Tekirdağ’a özgü yiyecekler şunlardır:

  • Tekirdağ Köftesi
  • Hayrabolu Tatlısı
  • Cizleme
  • Sini Mantısı
  •  Burma Sucuk
  • Kandilli Mantı
  •  Damat Paçası
  • Tekirdağ Peynir Helvası
  • Pireşe
  • Zennik
  • Höşmerim
  • Gülbarak Böreği

Tekirdağ Gezi Rehberi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ gezi rehberi listesi oluştururken Tekirdağ’da ki önemli noktaları atlamamak ve planlı bir şekilde gezmek işinizi kolaylaştıracaktır. Tekirdağ merkez kabataslak olarak 2-3 günde gezilebilir. Tekirdağ’ın Çorlu, Saray ve Şarköy ilçelerini de Tekirdağ gezi rehberi içerisine ekleyecekseniz oldukça fazla zamanınızı burada harcayacaksınızdır.

Tekirdağ gezi rehberilistesini sizler için en güzel şekilde oluşturduk. Tekirdağ gezisi oluştururken özellikle en önemli noktaları, en güzel doğal ve tarihi mekânları seçerek en ayrıntılı şekilde inceleme yaptık. 

1-Tekirdağ Merkez

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Marmara’nın nadide şehirlerden Tekirdağ gezilecek yerler listemizin Merkezinde gezebileceğiniz doğal ve tarihi mekânlar şunlardır:

A-Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ’ın tarihini daha yakından tanımak isteyenlerin ziyaret etmesini önereceğimiz bir müzedir.1927 yılında Valilik binası olarak yapılan ve 2 katlı olan bina 1992 yılından itibaren müzeye çevrilmiştir. Müzede birçok taş eser, Tekirdağ ve çevresinde yapılan kazı sonucu elde edilen birçok eser sergilenmektedir.

B-Rakoczi Müzesi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Eski bir Osmanlı konağı olan müze binası, önceden Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin evidir. 1932 yılında müzeye çevrilen yapı içerisinde Rakoczi’nin kişisel eşyaları, yağlı boya resimleri ve ailesine ait eşyalar bulunmaktadır. Türk-Macar ilişkilerine ait sanat eserleri ve döneme ait belgelerinde sergilendiği müze Tekirdağ gezi rehberi içerisinde olması gereken yerlerdendir.

C-Namık Kemal Evi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

1840 yılında Tekirdağ’da doğan ünlü şair Namık Kemal’in doğduğu ev, Tekirdağ belediyesi ve Namık Kemal Derneği tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Bir Osmanlı yapısı olan ev 1993 yılında müze haline dönüştürülmüştür. Tekirdağ gezi rehberi alternatiflerinden biri olan Müze’de Namık Kemal’in eserleri ve Tekirdağ’ı yansıyan izler sergilenmektedir.

D-Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

150 yıllık ve 1500’den fazla Tekirdağ fotoğrafları koleksiyonuna sahip Dimitrios Mavridis bu yapıda yaşamış ve buranın müzeye dönüşmesini sağlamıştır. Tekirdağ gezi rehberi oluşturmuşsanız, bu müzeye mutlaka şans vermelisiniz. 

2-Tekirdağ Altınova Gezilecek Yerler

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Az sayıda yerleşim yeri ve otel bulunan Altınova sahil kısmı, sakinliği arayanlar için oldukça güzel bir tercihtir. Tekirdağ gezilecek yerler arasından burayı seçerek Şeytan Sofrası’nda gün batımını izleyebilir, Kozak Yaylasında doğa ile bütünleşebilirsiniz.

3-Tekirdağ Muratlı Gezilecek Yerler

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunan, küçük bir yer olan Muratlı’da İstasyon binası, İnanlı Çeşmesi ve Göçmen evi gezilebilecek yerlerdendir.

4-Tekirdağ Malkara Gezilecek Yerler

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ gezilecek yerler seçeneklerinden biri olan  Malkara merkeze 56 kilometre uzaklıkta bulunan ve küçük bir yerdir. Burası peynirleri ile oldukça ün salmıştır. Malkara’da gezebileceğiniz yerler ise şunlardır:

A-Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

1992 yılında hizmete başlayan müze arkeolojik ve etnografik olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Müze’de Malkara’da yapılan kazı çalışmaları sonucu elde edilen eserler, Api Ören Yeri’nde bulunan Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Malkara tarihi ve kültürel mirasını yakından görmek isteyenler burayı görebilirler.

B- Şehitlik Abidesi ve Parkı

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Bulgarlar tarafından şehit edilen 263 şehit için inşa edilen şehitlik abidesi ve parkı çevresine duvar yapılarak gül ve ağaçlarla donatılmıştır.

C-Kuğulu Park

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Şehir Parkı olarak da bilinen park 1946 yılından beri hizmet vermektedir. Parkın ortasında bulunan havuzda yüzen kuğulardan ismini alan park oldukça ilgi görmektedir. Park aynı zamanda Malkara’nın ilk parkı olmasıyla önemlidir.

D-Malkara’da Gezilebilecek Diğer Yerler 

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Küçük bir ilçe olan Malkara’da gezebileceğiniz yerler şunlardır: Ömer Bey Türbesi, Gazi Ömer Bey Cami, Hacerzade İbrahim Bey Camisi, Elmalı ve Yenidibek Kaleleri, Apri, Margar Antik Kenti ve Kermeyan Tümülüsü’nü

5-Yeniçiftlik Gezilecek Yerler

 

Tekirdağ gezi rehberi ve Tekirdağ gezilecek yerler listesinde özellikle plaj arayanlar için bir seçenektir. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar tarafından tercih edilen güzel yerlerden biridir.14 kilometrelik bir sahile sahip olan Yeniçiftlikte gezebileceğiniz yerler şunlardır:

A-Yeniçiftlik Plajları

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Atatürk Parkı Plajı berrak ve temiz olması açısından oldukça tercih edilmektedir. Yine Öğretmenler Sitesi önünde bulunan plajda çok fazla tercih edilen plajlardandır.

B-Trend Aqua Park

ekolojik-koy-tekirdag-gezilecek-yerler

Tekirdağ’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Aqua Park ailenizle ya da arkadaşlarınızla eğlenceli ve kaliteli vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. Aqua Park içerisinde birbirinden farklı kaydırak ve havuzlar yer almaktadır. Aile havuzu, çocuk havuzu, yüzme havuzu ve 11 farklı su kaydırağı bulunan bir Aqua Parktır. Özellikle yaz tatili planlayanların Tekirdağ gezi rehberi ve Tekirdağ gezilecek yerler listesi içerisinde bulunması gereken yerlerdendir.

Takip Et, Fırsatları Yakala!