Çatalca Gezilecek Yerler | 10 Adımda Çatalca Gezi Rehberi

Çatalca Gezilecek Yerler | 10 Adımda Çatalca Gezi Rehberi

Çatalca gezilecek yerler listesi eşsiz görülesi yerleri ile görenleri adeta büyülemektedir. İşte Çatalca gezi rehberi detayları!

Türkiye dört bir yanı ile doğal güzellikler olsun, tarihi mekânlar olsun oldukça fazla turist çeken bir yerdir. Doğal zenginliklerimiz ile oldukça ilgi gördüğümüz mekânlarımıza ziyaretçiler akın etmektedir.

Gezilecek yerler listemizde dilerseniz piknik yapabilecek yer, dilerseniz de yürüyüş ve yüzme deneyimi yapabileceğiniz bir yer bulmanız mümkündür. Çatalca içerisinde bulunan yerler adeta bir cennet edası taşımaktadır.

Çatalca Gezilecek Yerler | Çatalca’ya Nasıl Gidilir?

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (6)

Çatalca içerisinde yer alan konumlara ulaşım sağlamak için gidiş yollarını araştırmanız gerekecektir. İstanbul’un ilçesi olan Çatalca’ya ulaşım, İstanbul’a geldikten sonra gayet kolay işlemlere yer vermektedir.

Çatalca gezi rehberi içerisinde rotanızı belirlemek oldukça önemlidir. İstanbul Büyükçekmece’deki feribotları kullanarak Çatalca’ya deniz yolu üzerinden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs seferleri ile de Çatalca’ya ulaşım sağlanabilmektedir.

Ankara üzerinden Çatalca’ya 500,4 kilometre üzerinden 5 saat 11 dakika sürede ulaşabilirsiniz. Ankara dışında İzmir ile Çatalca arası 534,6 kilometredir. İzmir üzerinden Çatalca’ya tam 5 saat 27 dakika üzerinde ulaşmanız mümkündür.

İstanbul içerisinde bulunuyorsanız ve ilçe olan Çatalca’ya ulaşımı kara yolu üzerinde sağlamayı hesaplıyorsanız, ara mesafe 51,6 kilometre diyebilmekteyiz. İstanbul Merkez ile Çatalca arası ortalama 43 dakika sürmektedir.

Çatalca Gezi Rehberi | Çatalca’da Piknik Yerleri

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (17)

Çatalca içerisinde bulunan tatil mekânları doğal görünümü ve temiz havası ile şehir temposundan yorulan insanlara çeşitli fırsatlar sunmaktadır.

Çatalca mangal yerleri arasında da bulunan yerlerde tatilinizi yaparak kafanızı dinleyebilir, sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Gideceğiniz yerde mangalı rahatlıkla yapmak herkes için istenen bir durumdur

Çatalca gezilecek yerler listesinde bulundurduğumuz gezilecek mekânlar arasında birçok aktiviteyi gerçekleştirmeniz mümkündür.

 

Bu aktiviteler arasında piknik yapma da bulunmaktadır. İstanbul veya Çatalca halkı özellikle hafta sonları piknik yeri arayışına girmektedir.

Yorucu iş temposu ve hayat koşuşturmasına biraz da olsa mola vermek isteyenler mangal keyfi ile rahatlamaktadır. İşte Çatalca’da piknik yapılabilecek yerler!

1- Kurşunlugerme Su Kemeri

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (13)

Çatalca gezi rehberi rotasındaki ilk durağımız Kurşunlugerme Su Kemeridir. Çatalca içerisinde bulunan Gümüşpınar içinde Kurşunlugerme Su Kemeri yer almaktadır.

Bu alanın çevresindeki yeşillik içinde keyifli vakit geçirebilir, yürüyüş yaparak pikniğinizi de gerçekleştirebilirsiniz. 34 metre yüksekliğe sahip olan kemer görüntüsü ile adeta görenleri büyülemektedir.

2- Ataköy Piknik Park

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (8)

Çatalca gezilecek yerler listesi arasında piknik yapacak mekân arayışındaysanız Ataköy Piknik Park mekânına uğrayabilirsiniz. Buradaki yeşillikten faydalanarak pikniğin tadını çıkarabilmektesiniz.

Parkın etrafında bulunan işletmelerden de dilediğiniz alışverişi geçekleştirebilirsiniz. Park alanında pikniğinizi yaptıktan sonra yürüyüş de yapabilir ve mekânı keşfedebilirsiniz.

Çatalca’da Denize Girilecek Yerler

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (16)

Çatalca içerisinde tatil planlarınızı oluşturduysanız ve rotanızı çizdiyseniz mutlaka plaj arayışına gireceksinizdir.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için deniz ihtiyacı da duyabilirsiniz. Çatalca bu noktada da sizlere birçok farklı imkânı sunmaktadır. İşte serinlemek için gidebileceğiniz yerler!

1- Çatalca Gezi Rehberi | Evcik Plajı

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (11)

Çatalca gezilecek yerler denince akla tabi ki de temiz hava ve plajlar gelmektedir. Çatalca’da bulunan en ünlü plajlardan biri olan Evcik Plajı, Karadeniz suları ile dalgalı bir yapıya sahiptir.

Eskiye nazaran artık daha çok ziyaretçi kazanan plaj içerisinde, rahatlıkla piknik de yapabilirsiniz. Mangal yapmanızda bir sakınca olmayarak keyifli ve sınırsız tatilin zevkini çıkarmak da size düşmüştür.

2- Ormanlı Plajı

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (7)

Çatalca içerisinde bulunan bir diğer ünlü plaj da Ormanlı Plajıdır. Çatalca içerisinde bulunan en temiz plajlardan olan ormanlı Plajı, Çatalca Ormanlı Köyü sınırları içinde yer almaktadır.

Ormanlı Köyü gezilecek yerler listesi de oldukça kalabalıktır. Taşlık kıyısı ile harika görüntüsünü ziyaretçilerine şölen tadında sunmaktadır. Plajın etrafında yürüyüş yapabilir, güneşlenebilirsiniz.

3- Çatalca Gezilecek Yerler | Yalıköy Plajı

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (1)

Çatalca gezi rehberi içinde yer alan Yalıköy plajına hafta sonları kaçamak yapan ziyaretçi sayısı oldukça fazladır. Özellikle Çatalca halkı, akın akın hafta sonraları Yalıköy plajına ziyarete gelmektedir.

Plaj etrafında bulunan yeşillik, mavi deniz ile birleşerek adeta bir cennet edası taşıyor. Burada çeşitli fotoğraflar çekinerek mükemmel manzarayı anılara kaldırabilirsiniz.

Plaj içerisinde denize girdikten sonra duş almanız için de yerler bulunmaktadır. Duş haricinde plajda tuvalet, cankurtaran ve güneşlenmek için şezlong da bulunmaktadır.

4- Çatalca’da Gezilecek Yerler | Çilingöz

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (2)

İstanbul Çamlıca’nın en gözde yerlerinden olan Çilingöz içerisinde plaj fırsatı da sunmaktadır. Keyifli bir rota olan Çilingöz fotoğrafları ile görenleri büyüleyerek hemen ağırlamaktadır.

Çatalca gezi rehberi rotasındaki Çilingöz’de bulunan plaj kenarında yürüyüş yapma imkânı bulurken aynı zamanda dilediğiniz gibi yüzme fırsatı da bulabilirsiniz. Çilingöz denizi etrafında bulunan yeşil görüntü mükemmel hatıraları ortaya sunmaktadır.

Şehrin yorucu temposundan bıkanlara ve yorulanlara bir alan olan Çilingöz, stres atmaya yarayan mekânlardan biri haline gelmiştir. İçinize çekeceğiniz temiz havası ile bu deneyim size kesinlikle çok iyi gelecektir.

Çatalca Tarihi Mekân Deneyimi

Çatalca gezilecek yerler arasında elbette ki tarihi mekânlar da yer almaktadır. Çatalca sahilleri ve pikniklik doğal alanları ile herkesi büyülemektedir.

Çatalca’nın tarihi mekânları da aynı doğal güzellikler gibi merak ve ilgi ile araştırılmaktadır. Tatil planınızda denize girip, pikniğinizi yaptıktan sonra tarihsel bir yolculuğa da çıkmak istemez misiniz?

1- Çatalca Gezilecek Görülecek Yerler | Kemal Sunal Mağaraları İnceğiz Mağaraları

[caption id="attachment_3634" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (12) Çatalca Gezilecek Yerler | 10 Adımda Çatalca Gezi Rehberi[/caption]

Çatalca gezi rehberi içinde yer alan eski adıyla İnceğiz Mağaraları, zamanla yaşanan olaylar neticesinde halk tarafından Kemal Sunal Mağaraları ismini almıştır.

Usta Yeşilçam oyuncusu Kemal Sunal’ın çekmiş olduğu Salako filmi, İnceğiz Mağaralarında oynanmıştır. İnceğiz Mağaralarının şahitlik ettiği film unvanı ile mağaranın ismi farklılığa uğramıştır.

Eski tarih üzerinde İnceğiz mağarası kilise görevi görmekteydi. Birçok tarihi olaya şahitlik etmiş mağaraya ziyaretçiler sıklıkla ziyaret etmektedir.

2- Dağyenice Alaiye Şehitliği

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (10)

Çatalca gezilecek yerler listesinde bulunan sıradaki durak, Dağyenice Alaiye Şehitliği’dir. Kurulmuş olan bir pusu sebebi ile şehit düşen askerlerimiz anısına yapılan Şehitlik, hem halk hem de yabancılar tarafından ziyaret edilmektedir.

1912 senesinde gerçek olan bu pusu sonucu toprağa tam 657 askerimiz kanını dökmüştür. Bu olayın sonucunda Şehitlik yapılması ile Çatalca her sene askerlerimizi anma töreni düzenlemektedir.

3- Mübadele Müzesi

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (14)

Çatalca gezi rehberi içerisindeki sıradaki durağımız Mübadele Müzesidir. Balkan Savaşları sırasında çıkmış olan bir yangın anında zarar görmeyen alanlardan biri olan Kaleiçi Mahallesi içerisinde, Mübadele Müzesi yer almaktadır.

Çatalca’nın en iyi mahallesi olmaya da hak kazanan Kaleiçi Mahallesi oldukça çok turist çekmektir. Mübadele müzesi içerisinde bulunan eserler eski kullanım eşyaları şeklindedir.

Geleneklerimizi ve şanlı tarihimizi yansıtan müze içerisindeki eserleri görmeniz ve gözlemlemeniz mümkündür.

Mübadele Müzesi içerisinde; eski döneme ait kıyafetler, yazılı olan belgeler ve mutfak ürünleri yer almaktadır. Böylece müze içerisinde adeta geçmiş tarihe doğru bir yolculuğa çıkmış olacaksanız.

4- Ferhat Paşa Cami

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (9)

Çatalca gezilecek yerler arasında yerini alan Ferhat Paşa Cami, adını aldığı Ferhat Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ferhat Paşa Mimar Sinan’a Camiyi inşa ettirmiştir.

Mükemmel mimarisi ve tarihi ile oldukça ilgi gören camiye ziyaretçiler akın etmektedir. Ferhat Paşa Camisi, cami özelliği dışında külliye özelliğini de içerisinde barındırmaktadır.

Çatalca gezi rehberi içerisinde bulunan cami içerisine serbest bir şekilde giriş yaparak dilerseniz gezebilir, dilerseniz de ibadetlerinizi geçekleştirebilirsiniz.

Çatalca’nın En Güzel Köy Hangisi

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (15)

Çatalca şehir rehberi içerisinde bulunan her köy oldukça güzeldir. Fakat en çok bilinen köyler belli başlı isimlere dayanmaktadır.

Çatalca Yalıköy gezilecek yerler listesi arayışında olan kişiler çokluktadır. Bursa gezilecek yerler içerisinde de olabileceği gibi beğenilen ayrı mekânlar olabilir.

Yalıköy oldukça güzel gezilecek yerleri bünyesinde barındırır. Yalıköy, bir taraftan mavi renkte denizi ile bir taraftan da yeşillikleri ile tamamlanmaktadır.

Çatalca gezilecek yerler arasında yer alan Yalıköy içerisinde balıkçılık faaliyetleri de oldukça yaygındır. Bir diğer Çatalca köyü ise Gökçeali Köyü’dür. Gökçeali içerisinde bulunan Flamingo Köyü mekânında enfes bir kahvaltı yapma fırsatınız vardır.

Çatalca Gezilecek Yerler Kahvaltı | Çatalca’da Kahvaltı Yerleri Yemek Mekânları

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (4)

Çatalca gezi rehberi rotası tatil planınızın içerisinde giriş yaptıysa, eminiz pişman olmayacaksınız. Çatalca içerisindeki mükemmel doğal güzellikler ve tarihi mekânları gezdikten sonra elbette bir yemek molası vermek isteyeceksinizdir.

Bu durumda da iyi bir deneyim yaşamak herkesin isteyeceği bir durumdur. Çatalca içerisinde kahvaltı ve akşam yemeği molası verebileceğiniz yerleri derledik.

  • Çatalca Yayla Et Mangal
  • Taylan Et Restaurant
  • Çatalca Ali Baba Köfte Salonu
  • Zeytin Cafe & Restaurant
  • Nakkaş Zadem Çatalca
  • Çatalca Sofram Restaurant
  • Palet Park piknik Restaurant
  • Çatalca Saklıköşk
  • Trakyalı Restaurant Çatalca
  • Tarihi Çınaraltı Piknik Alanı & Restaurant
  • Halil İbrahim Sofrası
  • Uzundere Kahvaltı & Piknik
  • Çatalca Duru Park Piknik Restaurant
  • Ters Ev Çatalca Kahvaltı ve Mangal Restoranı
  • Çatalca Kristal Park Bahçe Kahvaltı Mangal

Çatalca Gezilecek Yerler | Çatalca Konaklama Yerleri

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (3)

Çatalca gezilecek yerler listesi içerisindeki mekânlardan belirlediğiniz yerleri hemen gezmeye başlamalısınız. Liste içerisinden seçeceğiniz yerlerde yorulmanız büyük olasılıktadır.

Bu yüzden mutlaka bir dinlenme tesisi arayacaksınızdır. Özellikle gezi planınız eğer günü birlik değilse, konaklama yeri bulmak şart bir hal alacaktır. Bu nedenle iyi bir seçim, sizlere iyi bir tatil deneyimi sunacaktır.

Çatalca gezi rehberi içerisinde bulunan yerler sonrasında sizlere konaklama yapabileceğiniz mekânları derledik. İşte başarılı bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz yerler:

  • Kule Hotel Airpot İstanbul
  • Doğa Villa Konuk Evi
  • Emir Butik Otel
  • Haznedar Çiftliği
  • Family Resort Hotel
  • Çakır Keyif Restoran Butik Hotel
  • Hotel Selimbaşa Konağı
  • Yalıköy Deniz Otel
  • Kamburgaz Marin Princess Hotel
  • Ata Hotel Kumburgaz
  • Erkanlı Country Resort Spa ve Riding Club
  • Çavuşoğlu Çiftlik Evi

Çatalca Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-catalca-gezilecek-yerler-catalca-gezi-rehberi (5)

Çatalca gezilecek yerler listesindeki duraklara başarılı bir şekilde varmak için hava durumuna dikkat etmeniz gerekecektir. Çatalca üzerinde tatil planlarınız varsa yaz aylarında gitmenizi tavsiye etmekteyiz.

Çeşitli sahillere ve deniz kenarlarına gitmek için yaz ayları daha uygun olacaktır. Fakat gayet rahat bir şekilde tatili de yapmak mümkündür.

İstanbul Merkez’e 43 dakika uzaklık mesafede bulunan Çatalca ilçesi güncel hava durumuna sahiptir. Seyahate çıkış yapmadan önce mutlaka anlık hava durumunu kontrol etmelisiniz. Böylece son dakikada, bir sürpriz ile karşılaşmış olmazsınız.

Çatalca gezi rehberi rotasındaki tüm duraklara gitmenizi önermekteyiz. Çatalca, tatil için oldukça doğru bir yer seçimidir. Temiz havası ve duru denizi ile Çatalca, sizleri şehrin yorucu havasından biraz olsun uzaklaştırabilmektedir. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!