Bolu Gezilecek Yerler | 15 Başlıkta Bolu Gezi Rehberi İle Keyifli Tur!

Bolu Gezilecek Yerler | 15 Başlıkta Bolu Gezi Rehberi İle Keyifli Tur!

Bolu gezilecek yerler dendiğinde akla birçok mekân ve doğal güzellik gelmektedir. Türkiye’nin dört bir köşesi gibi Bolu ili de birçok güzelliği taşır!

Bolu gezi rehberi eşliğinde, tüm gezilecek yerleri ile adeta göz kamaştırmaktadır. Gezi rehberini sizler için detaylı bir şekilde düzenledik.

Türkiye’nin dört bir yanı da aynı Bolu gibi içerisinde görülmesi gereken güzellikleri barındırır. Türkiye içerisinde tarihi mekânlarıyla, doğal güzellikleri ve yemekleriyle bilinen Bolu, oldukça fazla turist çekmektedir.

Bolu Gezilecek Yerler Rota | Bolu’ya Nasıl Gidilir?

[caption id="attachment_3406" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-bolu-gezi-rehberi (3) Bolu Gezilecek Yerler | 15 Başlıkta Bolu Gezi Rehberi İle Keyifli Tur![/caption]

Bolu gezi rehberi sayesinde insanlar tanıtılan yerleri görmek ve oranın atmosferini yaşamak istemektedirler. Bolu’ya gitmek isteyen herkes Türkiye’nin her noktasından ulaşım sağlayabilir. Bolu, İstanbul ile Ankara arasında bir geçiş noktası olarak da sayılabilmektedir.

Bolu’da hava limanı maalesef ki bulunmaz. Aynı şekilde demir yolunun da bulunmadığı Bolu’da, kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Ankara ile Bolu arası 187,3 kilometre, 2 saat 9 dakikadır.

İstanbul üzerinden ulaşım sağlamak isteyenler içinse ara mesafe, 257,9 kilometredir. Bolu’ya özel arabanız veya otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kara yolu üzerinden ülkemizdeki her il için ulaşım sağlanabilmektedir. Sakaryada gezilecek yerlerve gezi rehberi de oldukça bol alternatife sahiptir.

Bolu Gezilecek Yerler Haritası |Bolu Gezi Rehberi

Bolu’da gezilecek yerler listemizde hem doğal güzellikler barındıran mekânlara hem de, tarihi konudan donanımlanmış mekânlara değineceğiz.

1- Abant Gölü ve Tabiat Parkı

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (15)

Birbirinden farklı ağaçlar ile donanmış olan göl birçok ziyaretçiyi günlerce ağırlamaktadır. Abant gölü özellikle hafta sonları şehrin yorucu yaşantısından yorulmuş kişilere bir aktivite fırsatı oluyor.

Hem Bolu halkı fazlaca ziyarette bulunuyor, hem de farklı illerden kişiler ve turistler Abant gölünü sıklıkla ziyaret ediyor. Göl etrafında dilediğiniz gibi yürüyüş yapabilirsiniz. Müthiş manzara etrafında çekileceğiniz fotoğraflar, sizlere hoş bir anı olarak kalacaktır.

2- Bolu Gezilecek Yerler | Göynük Zafer Kulesi

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (3)

Bolu gezi rehberi listemizde ikinci gezi durağımız Göynük Zafer Kulesi’dir. Sakarya Meydan Muharebesi zamanına kadar dayanan Zafer kulesi, muharebeyi temsilen inşa edilmiştir.

Meydan muharebesinden kazanılan zaferin temsili olan kulenin ismi de, bu yüzden Zafer kulesi şeklinde tamamlanmıştır. Göynük sakin şehirler şeklinde de çokça anılmaktadır.

3- Seben Gölü

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (4)

Seben Gölü size müthiş fotoğraflık anılar sunarken aynı zamanda temiz havayı içinize çekme fırsatını da vermektedir. Gölün yanında bulunan tarihsel dokulara sahip, kaya evleri bulunur.

Böylece gölün etrafında keyifli vakit geçirdikten sonra tarihsel bir yolculuğa da kendinizi bırakmış olursunuz. Seben Kaya Evleri Frigyalılar zamanından izler taşıyarak, farklı yapısı ile ziyaretçilerini şaşırtır.

4- Yedigöller Milli Parkı | Bolu Gezi Rehberi

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (5)

Bolu gezilecek yerler dendiğinde akla tabi ki de doğal güzellikler gelmektedir. Doğayla baş başa uzun yürüyüşler yapabilmek ve mis gibi doğa kokusunu içinize çekebilmek için mutlaka uğramalısınız.

Hafta sonları için bir kaçamak tatil planı düşünüyorsanız mutlaka rotanızın arasına Yedigöller Milli Parkını da dâhil etmelisiniz. Park içerisine girişler ücretli olmaktadır. Yaya girişi ve farklı tip araç girişi fiyatları farklı aralıklarda derlenmektedir.

5- Akkaya Travertenleri

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (6)

Bolu kültürel değerlerolarak da zengin bir ildir. Bolu da bulunan bir Pamukkale olarak da adlandırılan Akkaya travertenleri görenleri adeta büyülemektedir.

Pamuk rengine sahip olan travertenler, Bolu’nun yeşilliği ile birbirini tamamlamaktadır. Burayı gördüğünüzde yeşil ve beyazın rengi hiç bu kadar iyi durmamıştı diyebilirsiniz.

Bu alanda dilerseniz piknik dilerseniz de yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş esnasında aynı zamanda da alanı keşif etmiş olacaksınız. Travertenlerden de yürüyebileceğiniz bu eğlenceli alanda çok hoş anları fotoğraf karelerine taşıyabilirsiniz.

6- Akşemseddin Türbesi

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (7)

Bolu gezilecek yerler rotamızda sıradaki adresimiz Akşemseddin Türbesi’dir. Tarihi kokuları içinize çekeceğiniz türbeyi çokça insan ziyaret etmektedir. Akşemseddin İstanbul’un fethini yapan Fatih Sultan Mehmed’in hocalığını yapmıştır.

Fatih Sultan Mehmed’in emir vermesi üzerine Akşemseddin Türbesi, 1464 senesinde inşa edilmiştir. Bolu gezi rehberi içerisinde en sık ziyaret edilen yerlerden birisi de Akşemseddin Türbesi’dir.

7- Sülüklü Göl Milli Parkı

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (8)

Bolu gezisi tur esnasında yanınızda mutlaka bir fotoğraf makinesi olmalı. Çünkü neredeyse her görüntüyü kalıcılaştırmayı isteyeceksiniz.

Sülüklü göle kendi özel aracınızla veya günübirlik turlar ile gelebilirsiniz. Sülüklü göl, zengin içerikli bir doğayı size sunmaktadır. Gölün oluşumu bir depreme bağlı gerçekleşmiştir.

Deprem sonucu oluşan bir çöküntü zamanla göl kavramını kazanmıştır. Göl çevresinde kamp yapma gibi bir planınız varsa, izin alarak bu eyleminizi gerçekleştirmeniz gerekecektir.

8- Sünnet Gölü

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (9)

Bolu gezilecek yerler listemizde bir sonraki durağımız Sünnet Gölü’dür. Göynük’te bulunan göller arasında yer alan Sünnet gölü, heyelan gölüdür.

Yemyeşil bir görüntünün ortasından göreceğiniz göl görüntüsü içinizi açacaktır. Etrafınızdaki doğa sayesinde harika anıları resmetmek isteyeceksiniz.

9- Bolu Müzesi

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (10)

Bolu gezi rehberi rotasında sırada Bolu Müzesi bulunuyor. Bolu çevresinde yer alan eserlerin sergilendiği bir il müzesi olan Bolu Müzesi, 1975 senesinde çalışmalara başlamıştır. Müzede bulunan eserler Frigyalılar, Tunç Çağı’ndan, Osmanlı ve Bizans devirlerinden kalmadır.

Bu kadar eski yaşanmışlıklara konu edilmiş eserler ziyaretçilerin dikkatini epey çekmektedir. Bu eserlerin hem halka sergilenmesi hem de korunup saklanması için açılan Müze oldukça ilgi gören bir yer haline gelmektedir.

10- Çubuk Gölü

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (11)

Bolu gezilecek yerler arasında bulunan Çubuk gölü fazlaca ziyaretçi çekmektedir. Çubuk gölü kalabalık yerlerden uzakta olarak tam kafa dinlemek isteyenlerin mekânı şeklinde adlandırılabilir. Her mevsim ayrı bir güzelliği taşıyan göl, heyelan bir set gölüdür.

Huzur dolu olan atmosferi ile göl, ziyaretçileri mest etmektedir. Özellikle doğaseverlerin mutlaka gitmesi gerektiği bir yer olmakla beraber, fotoğraf severlere de farklı manzaralar sunar.

11- Aladağ Yaylaları

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (14)

Bolu gezi rehberi arasında bulunan sıradaki rota cennet edası taşıyan Aladağ Yaylalarıdır. Bolu’ya 30 km uzaklıkta bulunan Aladağ yaylalarına giderek, dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Burada bisiklet binebilir, piknik yapabilir veya doğayı keşfe çıkabilirsiniz.

Birçok farklı aktiviteyi bünyesinde sağlayan yaylalar, şehrin yorucu temposundan kaçmak isteyenlere mükemmel olanakları da sağlar. Kamp yapmak isteyenlere fırsat sunan yaylalar şu şekildedir:

  • Sarıalan yaylası
  • Gölcük yaylası
  • Üstyaka yaylası
  • Ardıçtepe yaylası
  • Değirmenözü yaylası

12- At Yaylası

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (13)

Bolu gezilecek yerler listesinde yer alan At yaylası, at severlerin mekânı haline gelmiştir. Bolu’da bulunan yaylalar arasında en çok ziyaret edilen yaylalardan at yaylası yerini baş sıralardan almaktadır.

Bolu gezi rehberi rotasında bulunan yılkı atlarını görebileceğiniz yayla, sizi alıp başka diyarlara taşımaktadır. Yılkı atlarının güzel ahengi ile adeta büyüleneceksiniz. Yayla içerisinde bulunan kiraz ağaçları, dere ve gölet de atların görüntüsünü katlamaktadır.

At yaylası bölgesinin güzelliğinden belediye şenlik etkinlikleri ile yararlanmaktadır. Siz de Kiraz şenliği tarzı şenlikleri At yaylasında ziyaret etmek istiyorsanız, vakitleri iyi takip etmelisiniz.

13- Bolu Gezi Haritası | Göksu Tabiat Parkı

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (14)

Bolu gezilecek yerler rotasında sırada bulunan yer Göksu tabiat parkıdır.2011 yılında tabiat parkı olarak ziyarete açılmış tabiat parkı hafta sonu kaçamağı olarak seçilen bir alandır. Göksu tabiat parkı çevresinde ayrıca bir Aladağ göleti de bulunur.

14- Esentepe Kayak Merkezi

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (1)

Bolu gezi rehberi arasında bulunan Kayak merkezi oldukça fazla insanı ağırlamaktadır. Bolu’da özellikle sömestr tatillerinde aranan bir kayak tatili yapma şansınız da vardır. Kayak tatili için özellikle Bolu’da yaşayanlar farklı bir ile gitme ihtiyacı duymazlar.

Çam ormanları ile dolu olan Kayak merkezi ulaşım açısından da ziyaretçilere kolaylıklar sunmaktadır. Kış turizminde de önemli bir yer alan Esentepe Kayak Merkezi, profesyonel kayakçıları da ağırlamaktadır.

15- Bolu Merkez Gezilecek Yerler | Göynük Evleri

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (21)

Bolu gezilecek yerler listemizde bulunan son durağımız Göynük evleridir. Tarihi evler ülkemizin dört bir yanında hem halk hem de turistler tarafından ilgi görmektedir. Konaklar olsun köşkler olsun çoğu tarih kökenli binalarımızı restore etmekteyiz.

Bolu gezi rehberi içinde bulunan Göynük evleri, 20. Yüzyıla dayanmaktadır. Bolu içerisinde korunma altına alınan bir diğer evlerde, Mudurnu evleridir.

Eski Türklere ait olan bu evlere baktığınızda, bu binalardan geçen yaşamları düşünmeniz sizi tarihsel bir yolculuğa çıkaracaktır.

Bolu Günübirlik Gezi Rehberi Sırasında Ne Nerede Yenir? En Meşhur Yemek Mekânları!

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (19)

Bolu gezilecek yerler arasında seçtiğiniz ve istediğiniz mekânları gezebilirsiniz. Gezinizi tamamlanmanızın ardından bir yemek molası vermek isteyeceksinizdir. Doğal güzellikler arasında dolaştıktan ve tarihi kokuları içinize çektikten sonra acıkmanız gayet normaldir.

Bolu’ya ait yöresel yemekleri de tatmak isteyebilirsiniz, bir pide ile öğününüzü kapatmayı da dileyebilirsiniz. Peki, Bolu gezi rehberi içerisinde yemek için seçebileceğiniz iyi mekânlar hangileridir?

  • Pırıltı Et Lokantası
  • Muhtarın Yeri Pide ve Kebap Salonu
  • Ömür 2 Lokantası
  • Bol Aş Lokantası
  • Kubbealtı
  • Bolu Hanzade Restaurant
  • Bolpi Pide Tava Kebap Restoranı
  • Osmanlı Sofrası
  • Esnaf Lokantası
  • Tat Lokantası
  • Bolu-Aş Lokantası

Bolu Gezilecek Yerler Konaklama | Bolu’da Nerede Kalınır?

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (20)

Bolu gezilecek yerler dendiğinde sizlere hem doğal güzellikleri hem de tarihsel dokuları ele alarak bir liste derledik. Bu listeye göz atarak Bolu gezi turunuzu oluşturabilirsiniz. Keyifli turunuzun ardından yemek molası vermek isteyeceksinizdir.

Hem kalbinizi hem de karnınızı doyurduktan sonra mutlaka bir konaklama ihtiyacı duyacaksınız. Mükemmel geçen tatilinizi sonlandırırken iyi bir otel veya pansiyon seçimi oldukça önemlidir. Bu yüzden sizler için beğenilen mekânları sıraladık.

Bolu gezi rehberi sırasında en iyi konaklanacak mekânlar şu şekildedir:

  • Abant Lotus Otel
  • Doğa Köşkü Abant Bungalov Evleri
  • Abant Villa Otel
  • Matışlar Konağı Butik Otel
  • Narven Termal Kasaba
  • Bolu City Otel
  • Abant Yeşil Ev
  • Bolu Otel
  • Abant Kartal Yuvası Otel
  • Bolu REMAY Otel
  • Bolu Termal Otel- Bolsantur

Bolu’da Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-bolu-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (18)

Bolu gezilecek yerler listesine göz attıktan sonra Bolu’ya gitme fikri muhtemelen kafanıza yerleşecektir. Bolu’ya tatile gitme gibi bir planınız da varsa öncelikle hem kış hem de yaz için uyumlu olan bir il seçmişsiniz diyebiliriz.

Bolu gezi rehberi ile tura hazır olun ve yola koyulun. Kış tatili isterseniz size kayak imkânlarını da sunan bir Kayak merkezi ile Bolu doğru seçim olacaktır.

Sıcak havalarda da rahatlıkla tercih edebileceğiniz Bolu’nun hava durumuna anlık olarak bakmanız gerekecektir. Tatile çıkmadan önce hazırlayacağınız ihtiyaçlarınızı güncel hava durumuna göre tamamlamanızı önermekteyiz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!