4 Adımda Yalova Gezilecek Yerler / Yalova Gezi Rehberi

4 Adımda Yalova Gezilecek Yerler / Yalova Gezi Rehberi

Yalova gezilecek yerler listemizle Türkiye'nin incisi olan Yalova'yı daha yakından tanıyacaksınız. Yalova, havasıyla suyuyla tatil listelerinde yerini alır.

Yalova, doğal yerleri, hamamları, piknik alanları, tarihi yerleri ve plajları ile tam tatil planınıza ilave edilecek bir ildir.

Yalova gezi rehberi ziyaretleri için daha çok yaz ve ilkbahar mevsimleri tercih edilmektedir. Doğal yerleri ile tanınan ilimizin termal özelliği de bulunmaktadır. Sıcak ve şifa arayışında olanların adresi haline gelen Yalova, konaklama imkânları ile turist de çekmektedir.

Yalova Nerede Nasıl Gidilir?

[caption id="attachment_2757" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi (4) 4 Adımda Yalova Gezilecek Yerler / Yalova Gezi Rehberi[/caption]

Yalova Bursa ile komşu bir şehir olarak geçmektedir. Hem karayolunu hem de deniz yolu ulaşımını kullanabilirsiniz. İstanbul Pendik üzerinden Yalova’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yalova gezilecek yerler ziyareti için İstanbul üzerinden arabayla, 1 saat 32 dakika 93,4 kilometredir. Ankara ile ara mesafesi ise, 4 saat 21 dakika 425,3 kilometredir.

Yalova Marmara’da bulunur ve Marmara’nın incisi olarak da anılır. Tatil için en çok tercih edilen yerlerden olan Yalova’ya kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmektesiniz.

1- Yalova Gezilecek Doğal Yerler

https://youtu.be/2RIMmCGS8xw

Yalova gezilecek yerler haritası ile seyahat etmek istiyor musunuz? O zaman Yalova’da gezilmeye müsait doğal yerleri sıralayalım.

A- Sudüşen Şelalesi

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi (5)

Sudüşen şelalesinde muhteşem fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Doğayla baş başa kalabileceğiniz yerlerden biri olan şelale, yaz aylarında yoğun ilgi görmektedir.

Yalova ulaşım rehberi yazısına tıklayarak, ulaşım hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Şelaleye baraj gölü çıkmaktadır. Şelalede isterseniz yürüyüş yapabilir dilerseniz oturup eşsiz görüntüyü seyredebilirsiniz.

B- Dipsiz Göl

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-5

Yalova gezi rehberi ile sıra Dipsiz Göldedir. Doğal mekân dendiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi göllerdir. Yalova’nın cennet edası gölü de, Dipsiz göldür.

Teşvikiye’ye 10 kilometre mesafede bulunan göle, şehrin yoğun telaşından bunalan kişiler gitmelidir. Doğa mucizesi olarak da adlandırabileceğimiz göle gitmenizi tavsiye ederiz.

Adres: Çınarcık/Yalova, Karşıyaka, Teşvikiye 77330

C- Delmece Yaylası

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi

Yalova gezilecek yerler listesi içerisinde sıradaki durağımız Delmece yaylasıdır. Yalova yaylası Teşvikiye belediyesine bağlı bir yerdir. Yaylada hem tarımcılık hem de hayvancılık faaliyetleri sürdürülmektedir.

Yayla içerisinde günübirlik gezinti yapabileceğiniz gibi, kamp da yapabilirsiniz. Yalova’ya yolunuz düşerse mutlaka Delmece yaylasına da uğramalısınız.

D- Erikli Şelalesi

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-6

Yalova gezilecek yerler haritası içerisinde sıra, Erikli şelalesindedir. Muhteşem bir doğal deneyim yaşamak isteyenlerin bir numaralı adresi olan şelaleye, turistler akın akın gelmektedirler.

Şelale ziyaretinizde dilerseniz yürüyüşünüzü yapıp fotoğraflar çekinin, dilerseniz de kamp yapın.

E- Çınarcık Sahili

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi (2)

Yazın Yalova’ya tatile gelip de sahile gitmeden olmaz. Çınarcık’ta hem gece hayatına adım atabilir hem de sahile girerek serinleyebilirsiniz. Çınarcık’ta bulunan yazlık evler ile tatilinizi uzatabilirsiniz. Safranbolu gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

2- Yalova Tarihi Gezilecek Yerler

Yalova içerisinde gezilecek yerlerin tarihi kısımlarını sizler için derledik.

A- Yürüyen Köşk

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi

Yalova gezi rehberi arasında Yürüyen Köşk de bulunmaktadır. Yalova’da yerini alan Yürüyen Köşk ismiyle de oldukça merak edilen bir yerdir. Mustafa Kemal Atatürk adına yapılan köşkün yeri değiştirilmiştir.

Yapıldıktan sonra ağaca zarar vermesinin üzerine köşk bulunduğu yerden 5 metre öteye taşınmıştır. Böylece Atatürk’ün doğaya olan sevgisi de görülmüştür.

Köşk şu anda müze olarak halka açılmıştır. Dilerseniz siz de tarihi olan ve Atatürk’ün bir zamanlar kullandığı köşkü ziyaret edebilirsiniz.

B- Deprem Anıtı

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-7

Yalova gezilecek yerler haritası içerisinde yer alan Deprem Anıtı, 2000 senesinde yapılmıştır. 1999 depremi sırasında hayatını kaybeden insanların anısına yapılan anıt içerisinde hayatını kaybedenlerin ismini barındırır.

Yalova gezi rehberi içinde yer alan anıt, 2504 kişinin ismini barındıran molozlar ile yapılmıştır. Siz de bu hüzünlü acıya şahitlik etmek istiyor ver hayatını kaybeden insanları anmak istiyorsanız mutlaka ziyarette bulunmalısınız.

C- Termal Atatürk Köşkü

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-2

Köşk tam 38 günde inşa edilmiştir. 1929 senesinde yapılan köşkte devlet adamı vasfı olarak ilk, İran Şahı ağırlanmıştır. Bu köşk içerisinde zamanında birçok önemli karar alınmıştır. Köşkü ziyaret edebilir, sizler de yaşanmışlıklara göz kırpabilirsiniz.

3- Yalova Armutlu Gezilecek Yerler

Yalova gezilecek yerler kendi çapında muhteşem yerler barındırır. Yalova Armutlu ilçesi de ayrıyeten çok özel yerleri barındırmaktadır.

A- Üvezpınar

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-3

Yalova gezi rehberi sırasında Üvezpınar vardır. Termal ilçesi olarak da bilinen Armutlu ’da Üvezpınar bulunmaktadır. Yeşillikle bezenmiş bir yer olan Üvezpınar’da muhteşem fotoğraflar çekinebilir ve yürüyüş yapabilirsiniz. Üvezpınar’da doğa yürüyüşü ile kendinizi doğaya bırakabilirsiniz.

B- Kara Kilise

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-8

Bizans dönemi zamanında kiliseye çevrilen kilise daha eski zamanlarda Roma’ya ait sur olarak kullanılmaktaydı. Çiftlikköy ilçesinde yer alan Kara Kilise’ye uğramanızı tavsiye ederiz.

4- Yalova Termal Gezilecek Yerler

Yalova gezi rehberi ile sıra termal gezilecek yerlerdedir.

A- Yalova Termal Kaplıcaları

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-9

Yalova gezilecek yerler içerisinde bulunan hamamlar oldukça tercih edilmektedir. Kaplıcaların hem mimarisi hem de doğası gereği şifa dağıtan suları ilgi çekmektedir. İnsanların çeşitli rahatsızlıklarına şifa kaynağı olan kaplıcalar doğal bir güzellik aktarmaktadırlar.

Adres: Termal/ Yalova, Adnan Menderes Mahallesi, Adnan Kahveci Sokak 77400

B- Armutlu Hamamı

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-4

Kaplıca dışında hamamlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Türkiye’de neredeyse çoğu ilde bulunan hamamlar, eskiden gelen geleneklerin yürütüldüğü bir yerdir.

Yalova gezi rehberi içinde yer alan Armutlu hamamı Bizans döneminden kalma kalıntı olduğundan turistlerin de ilgisini çekmektedir. Aynı kaplıcalar gibi, hamamlarında hastalıklara şifa verici özelliği bulunmaktadır.

Adres: Armutlu/ Yalova, Dereyanı sokak, No:24, 77500

Yalova Gezilecek Yerler / Yalova Konaklama Yapılabilecek Mekânlar

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi (3)

Yalova gezilecek yerler arasında bulunan tarihi, doğal ve termal yerleri listeledik. Yalova’ya gidip güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız, konaklamak için mekânları iyi seçmelisiniz.

Yalova’da en çok tercih edilen ve sevilen konaklama yerlerini sizler için derledik. Oteller şu şekildedir:

  • Yalova Sezon Otel
  • Kapri Termal Hotel & Kaplıca Yalova
  • Yalova Uygulamalı Hotel
  • Hilton Garden Inn Yalova
  • Green Hills Suites
  • Paşa Butik – Apart Hotel
  • Grand Koru Otel Beach
  • Diamond Hotel
  • Çiğdem Motel Pansiyon

Oteller ve apartların isimleri bu şekildedir.

Yalova Gezi Rehberi / Yalova’da Ne Yenir?

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi-10

Yalova gezi rehberi içinde gezilecek yerler dışında, yemek yenecek mekânlarda önemlidir. Yalova’nın meşhur olan yemekleri arasında, kaçamak, böğür, papara, yaprak pidesi, pavli ve termal çorbası bulunmaktadır.

Yalova gezilecek yerler dışında meşhur olan yemekler bu şekildedir. Termal tatlısı Yalova otellerinde ve restoranlarında oldukça rağbet görmektedir. Krep ile yapılan bu tatlı, en sevilen yemeklerdendir.

Yöresel tatlı arayışındaysanız ise, cennet küngü tatlısını önermekteyiz. Peki ya bu lezzetleri nerelerde tadacağız?

  • Kamil Usta’nın Yeri Satır Köfte
  • Yıldız Kebap Salonu
  • Özbaşkanlar Kasap Izgara
  • Yalova Balıkçısı
  • Ünsal Balık
  • Kardeşler İşkembe & Pide Kebap Sarayı
  • Sindoman Cafe & Bar
  • Haket Et Izgara Yalova Steak House

Yalova Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-yalova-gezilecek-yerler-yalova-gezi-rehberi (6)

Yalova gezilecek yerler ve konaklanacak yerleri derledik. Yalova’da kış, bol yağışlı geçmektedir. Yaz mevsimi ise kurak ve sıcak bir şekilde geçmektedir. Yalova iklimi, Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında geçiş niteliği tanımaktadır.

Yalova gezi rehberi ile seyahat yolculuğumuzda öncelikle hava durumuna dikkat etmelisiniz. Yalova’ya gideceğiniz zamana göre gitmeden hava durumuna bakarak hareket etmelisiniz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!