Rize Gezilecek Yerler | 16 Adımda Rize Gezi Rehberi

Rize Gezilecek Yerler | 16 Adımda Rize Gezi Rehberi

Rize gezilecek yerler listesi ile müthiş bir yolculuğa ne dersiniz? İşte Rize gezi rehberi içerisinde bulunan eşsiz gezilecek yerler!

Karadeniz’in incisi olan Rize’ye seyahate çıkacaksanız doğal güzellikleri ve tarihi mekânlarını mutlaka görmelisiniz. Rize Karadeniz’de en çok tercih edilen illerden biri arasında yerini almaktadır.

Rize Karadeniz’in Neresinde? Nasıl Gidilir?

[caption id="attachment_3113" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi (4) Rize Gezilecek Yerler | 16 Adımda Rize Gezi Rehberi[/caption]

Karadeniz le Kaçkar Dağlarının arasında yer alan Rize, sarp bir arazide bulunmaktadır. Rize’nin meşhur ünü ülkemizi aşmış ve kendini şelaleleri, yaylaları, çayları ile tanıtmıştır.

Ahşap evleri, dağları, denizleri ile kendinden söz ettiren il adeta bir cennet edası taşır. Her yeri yeşillikler ile bezenmiş olan Rize, Türkiye Karadeniz’in en özel illerindendir.

Rize’nin güneyinde Erzurum, batısında Trabzon, doğusunda Artvin ve kuzeyinde Karadeniz bulunur. Rize gezilecek yerler turu yapmak için Rize’ye ulaşımı hava yolu ile sağlayabilirsiniz.

Rize gezi rehberi ile bu ulaşımı ancak Trabzon hava limanına inerek sağlayabilirsiniz. Hava yolu dışında kara yolunu da otobüs ile tek bir seferde gerçekleştirebilirsiniz.

Rize ile Ankara arası 807,4 km 10 saat 28 dakika mesafededir. Rize ile İstanbul arası ise, 345,9 4 saat 14 dakika mesafededir. İzmir’den Rize’ye gidecekseniz 1.501,5 km yani 16 saat 55 dakika bir yol mesafe ile seyahat edeceksiniz.

Rize Gezilecek Yerler | Doğal Güzellikler

Rize denince akla yemyeşil doğa gelir. Şelaleler, yaylalar, dumanlı dağlar, ahşap evler Rize’yi güzelleştiren unsurlardandır. Artvin gezilecek yerler gibi Rize’de de doğa başroldedir.

1- Rize Gezilecek Yerler Listesi | Pokut Yaylası

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-7

Rize Çamlıhemşi’nde bulunan Pokut yaylası müthiş bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. Yemyeşil görüntüsü ve sisli dağları ile Pokut yaylası ilgi odağı haline gelmiştir.

Rize gezi rehberi Pokut yaylası Hala deresi ve Fırtına deresi arasında yer alır. Yaylaya gelerek orayı keşfedebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Temiz havası ile Karadeniz yaylaları çok beğenilir.

2- Rize Gezilecek Yerler Haritası | Gito Yaylası

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-3

Gito yaylasına çıktığınızda karşılaşacağınız manzaraya hayran kalabilirsiniz. Gito yaylasının dik yolları zorlasa da ziyaretçileri engellemiyor.

Gito yaylasında kamp yapabilir bulutlardan oluşan deniz eşliğinde gününüzü geçirebilirsiniz. Hava şartlarına dikkat ederek kamp yapmanızı tavsiye ederiz.

3- Anzer Yaylası

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-5

Rize İkizdere’nin batısında yerini alan Anzer yaylası Karadeniz’in diğer yaylaları gibi müthiş bir manzara sunmaktadır. Anzer yaylası büyüklüğü nedeni ile ikiye ayrılmaktadır.

Aşağı ve yukarı Anzer olarak ikiye ayrılan yayla da kamp yapabilir yaylayı keşfedebilirsiniz.

4- Rize Gezilecek Yerler Merkez |Ayder Yaylası

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-4

Kayın ormanları ve Ladin ormanları ile kaplı olan yayla Rize Çamlıheşin’in doğusunda yer almaktadır. Ayder yaylasında yaşam, Hala vadisinde yaşayan insanlar tarafından kurulmuştur.

Ayder yaylasının dağlarındaki yeşillik ve orman görüntülerini görmeye mutlaka gitmelisiniz. Yaylanın temiz orman havası şifa niteliğindedir.

5- Trabzon Rize Gezi Rehberi | Elevit Yaylası

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-8

Elevit yaylasına özel aracınızla çıkarsanız daha rahat edeceksinizdir. Çamlıheşin’e geldikten sonra Elevit yaylasına doğru istikamet alabilirsiniz.

Hem yerli hem de yabancı turist çeken Elevit yaylasına, eğer Rize’ye gittiyseniz mutlaka uğramalısınız.

6- Rize Yaylaları Gezi Rehberi  | Haramtepe Köyü

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-6

Haramtepe köyünün bir diğer bilinen ismi Çeçeva Köyü’dür. Köyde çay tarlaları bulunur ve eşsiz yeşillik görüntüsü ile görenleri büyüler.

Rize gezilecek yerler arasında yerini alan Haramtepe Köyü, şehir merkezine 24 km uzaklıkta yer almaktadır. Haramtepe köyünde hizmet veren bir tesiste yer alır.

7- Rize Artvin Gezi Rehberi |Bulut Şelalesi

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-11

Çamlıhemşin’de bulunan bulut şelalesi 250 metre yüksekliğe sahiptir. Şelalenin yanında köprü de bulunur.  Ormanların arasından yürüyüş yaparak şelaleyi sesinden rahatlıkla bulabilirsiniz.

Rize gezi rehberi içerisinde yer alan bulut şelalesi oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Şelalenin kaynağı olan Tar deresine su, Kaçkar dağından gelmektedir.

9- Pileki Mağarası

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-12

Pileki Karadeniz mutfağı içerisinde kullanılan bir gereçtir. Bu mutfak gereci pileki, özel bir taştan yapılır. Burada kullanılan özel taş Pileki mağarasından alınan ve işlenen taşlardan yapılır.

Mağara ışıklandırılarak ziyarete açık hale gelmiştir. İçerisindeki görüntü Rize’ye gitmeye değer bir görüntüdür.

10-Ağaran Şelalesi

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-9

Rize gezilecek yerler arasında yer alan bir diğer doğal güzellik ise Ağaran şelalesidir. Ağaran şelalesi Çayeli’nde bulunmaktadır. Şelalenin kaynağı ise Şairler deresi olmaktadır.

Buradaki müthiş manzarada fotoğraf çekinebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Şelalenin isminin ağaran olması, akan suyun etrafının köpüklerle dolu olmasındandır.

11- Akyamaç Şelalesi

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-10

Rize gezi rehberi içerisinde bulunan Akyamaç Şelalesi Hemşin’de yer almaktadır. Kestane ladinin içinde yer alan şelalenin akıntısı dillere şayandır.

Etrafı yeşillikle kaplı olan şelalenin karşısında, oturma alanları bulunur. Buraya gelerek rahat bir şekilde, keyif ile şelaleyi seyredebilirsiniz.

12- Fırtına Deresi

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-14

Rize gezilecek yerler arasında yer alan Fırtına deresinin bir diğer adı Peruma’dır. 68 km uzunluğunda olan derede köprü de yer almaktadır. Rize’ye uğradıysanız dereyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Rize Gezi Rehberi | Rize Tarihi ve Turistik Yerleri

Rize’nin doğal güzellikleri kadar tarihi yerleri de fazla çeşide sahiptir. Rize tarihi kültürü çok zengin olmakla birlikte, doğal yerleriyle de insanları efsunlar.

1- Rize Müzesi

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-1

Rize gezilecek yerler tarihi yerler arasında Rize Müzesi yer almaktadır. Rize müzesinin bulunduğu bina 19. Yüzyılda inşa edilmiştir.

Rize gezi rehberi içinde yer alan Rize Müzesi sonralarda müze haline getirilip halka açılmıştır. Bina Rize’de merkezde gezilecek yerler arasında yer alır. Rize müzesinde Rize kültürüne ait eşyaları görebilirsiniz.

2- Kıble Dağı Cami

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-15

Kıble dağı cami 1800 senelerinde inşa edilmiştir. Kuş Ahmet Efendi ve Meşula Mehmet Efendi’nin inşa ettiği cami, çok güzel bir yerleşkede bulunur.

Yeri yükseklik olup manzaraya hakim bir bölge içerisinde yerini almaktadır. Cami ilk yapıldığında ahşap malzemeden yapılmıştır.

Fakat çıkan bir yangın sonucu zarar gören cami tekrardan yapılırken bu defa taş malzeme tarafından tamamlanmıştır.

3- Kale-i Bala

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-2

Rize gezilecek yerler listemizde sıra Kale-i Bala’ya gelmiştir. Rize Çamlıheşin’de yer alan Kale-i Bala Fırtına Deresine çok yakın bir noktadadır.

Rize gezi rehberi rotasında yer alan Kale-i Bala tarihi yerler kategorisine girerek ziyaretçileri dikkatini çeker. Kayalık üzerine kurulmuş olan kaleyi giderek yakından görebilirsiniz.

4- Kız Kalesi

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi-13

Rize Pazar’da bulunan Kız kalesine, Kız Kulesi de denmektedir. Kale denizin içinde bulunan kayanın üzerine inşa edilmiştir. Kalenin üstünde de Türk Bayrağı asılmıştır.

Burada görünen görüntü oldukça hoştur. Trabzon İmparatorluğu zamanlarında inşaatı gerçekleşen kaleyi, ziyarete gitmelisiniz.

Rize’de Ne Yenir? Rize’nin En Meşhur Yerleri

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi (2)

Rize gezilecek yerler listemizin ardından en çok merak edilen bir diğer soru ise Rize’nin neyi meşhurdur? Rize’nin en meşhur yemekleri; mıhlama, hamsi koli, Laz böreği, pepeçura, Rize pidesi, Rize kavurması şeklindedir.

Peki ya Rize gezi rehberi eşliğinde bu birbirinden lezzetli yemekleri nerelerde tadabilirsiniz? İşte en sevilen ve beğenilen restoranlar!

  • Sandal Balık& Köfte Lokantası
  • Liman Lokantası
  • Çamlıca Döner ve Izgara
  • Yakamoz
  • Yayla Evi
  • Tombul Restoran
  • Olta Balık Restoran
  • İskele Cafe Restoran
  • Didim Restoran Rize
  • Ramanoz Sofrası

Rize’de Tatil Yerleri | Rize’de Nerede Kalınır?

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi (3)

Rize’ye seyahat etmeye geldiyseniz kendinize güzel bir konaklama yeri bulmalısınız. Rahat içinde uyuduğunuz bir uyku sonrası geziniz daha keyifli ve konforlu olacaktır. Peki ya en beğenilen oteller hangileridir?

  • Kaf Dağı Konak Otel
  • Rhisos Otel
  • Savarona Otel
  • Grand 53 Hotel
  • Loya Butik Otel
  • Mori Sport Otel
  • Ramada Plaza by Wyndham Otel
  • Hotel Lazlakar

Rize’de Hava Durumu Nasıldır?

ekolojikkoyy-rize-gezilecek-yerler-rize-gezi-rehberi (1)

Rize gezilecek yerler gezinizi yapmak için seyahate hazırlanıyorsanız öncelikle gideceğiniz zamana karar vermelisiniz.  Rize’de güneşe denk geldiyseniz her an gelebilecek yağmura da hazırlıklı olmalısınız.

Yanınıza eşyalarınızı alırken, yağmura hazırlıklı bir şekilde hazırlanın. Rize’de dereye girmek, yaylalarda doğa gezilerini yapmak için Temmuz ve Ağustos ayları gayet iyi bir seçim olacaktır.

Rize gezi rehberi rotasında gezinizi sorunsuz gerçekleştirmek için, tabi ki güncel hava durumunu da gideceğiniz günden önce kontrol etmelisiniz.

Takip Et, Fırsatları Yakala!