Edirne Gezilecek Yerler| Edirne de Gezilecek Yerler Listesi!

Edirne Gezilecek Yerler| Edirne de Gezilecek Yerler Listesi!

Edirne gezilecek yerler denildiğinde akla, dolu dolu tarihi, gösterişli camileri ve boylu boyuna uzanan kervansarayları gelmektedir.

Osmanlı’ya 88 yıl başkentlik yapmış olan Edirne, tarihi ve güzelliği ile gidenleri kendine hayran bırakmaktadır. Edirne de gezilecek yerler listesini isterseniz 1 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Edirne’de tam bir gezi yapabilmeniz için 4-5 gün yeterli olmaktadır. Merak edenler için, Edirne de gezilecek, tarihi ve doğal yerler, gezilecek türbeler, Edirne gezilecek yerler dışında hangi aktiviteleri yapabilirsiniz gibi gereken tüm bilgiler !

1- Edirne Gezilecek Yerler Neresi ?

Edirne, en merak edilen şehirlerden olduğu için her yıl binlerce turisti kendine çekmektedir. Edirne gezilecek yerler arasında, tarihi yerleri, çarşıları ve camileri ile kültürel olayların yoğun bir şekilde yaşandığı yerdir. Eşsiz güzelliği ve tarihi geçmişi ile sizleri eski dönemlere götürerek adeta bir nostalji turu yaptırarak, keyif dolu anlar yaşatacaktır.

2- Edirne’de 1 Günde Gezilecek Yerler

Edirne gezilecek yerler arasında, zamanınızı planladığınız takdirde 1 gün içerisinde bu yerlere giderek Edirne’yi gezebilirsiniz. Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler, kısıtlı vakti olanlar veya Edirne de sevgiliyle gezilecek yerler için küçük bir Edirne turu yapabilirsiniz. İşte 1 günde Edirne de gezilecek yerler listesi:

A- Selimiye Camii

Dünya Mirası Listesinde olan, Mimar Sinan’ın ustalık eserim diye bahsettiği bu cami tam bir ustalık eseridir. Mimar Sinan neredeyse 90 yaşında bu camiyi yapmıştır. Edirne de gezilecek yerler içerisinde en merak edilen bu camiyi nerede olursanız olun her açıdan görmek mümkündür.

B- Edirne Eski Camii

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

1403 yılında başlayıp 1414 yılında inşaatı bitmiştir ve en eski anıtsal yapı olmaktır. Edirne gezilecek yerler listesine ekleyen bir çok kişi olduğu için her yıl oldukça fazla insan bu camiyi ziyaret etmektedir.

C- Edirne Gezilecek Yerler| Üç Şerefli Camii

İslam dünyasındaki en önemli ibadethanelerden birisi olan bu cami çini işlemeleri ile gidenleri kendine hayran bırakmaktadır. Mimari tarihinde oldukça önemli yere sahip olan bu cami, Mimar Sinan’ın yapacağı diğer camilerde öncü olmuştur.

D- Saraçlar Caddesi

Edirne gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gerekenlerden birisi ise Saraçlar Caddesidir. Eski dönemlerde saraçların bu yerde olduğundan dolayı adı böyle kalmıştır. Bu caddede bir çok mağaza, kafe bulunmaktadır. Hala eski dönemlere ait dükkanların olduğu caddenin kendine özgü bir havası bulunmaktadır.

E- Sarayiçi Bölgesi

Topkapı Sarayından sonra Osmanlı’nın en büyük sarayı olan bu yer, Edirne gezilecek listesinde olması gereken yerlerdendir. Bir rivayete göre Sultan Süleyman Han imparatorluğunun kanunlarını burada yazmıştır.

F- Karağaç Tren İstasyonu

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Yapılış amacı Edirne’yi Avrupa’ya bağlamak olan bu tren istasyonu Lozan Antlaşmasından sonra kullanılamaz hale gelmiştir. Edirne de gezilecek yerler arasında burayı ziyaret edebilir aynı zamanda yakınında bulunan Lozan Anıtını da görebilirsiniz.

G- Meriç Köprüsü

Meriç nehri üzerinde bulunan bu köprü Edirne’nin sembollerindendir. Edirne gezilecek yerler arasında sizlere güneşin batışı gibi manzarayı izleterek güzel anlar ve bir çok fotoğraf karesi bırakacaktır.

3- Edirne de Gezilecek Tarihi Yerler

Edirne, baştan sona buram buram tarih kokan, taşından toprağına kadar tarih olan bu şehir gidilmesi gereken yerlerdendir. Edirne de gezilecek yerler içerisinde en merak edilenlerden biri ise tarihi yerleri olmaktadır. İşte Edirne’de tarihi yerler:

A- Hıdırlık Tabyası

Edirne gezilecek yerler arasında en çok ilgiyi gören yerden olan Hıdırlık tabyası, Balkan Harbi sırasında Edirne’nin savunulması için önemli bir yere sahiptir.

B- Beyazıd Köprüsü

Edirne’nin içerisinden geçen bu köprü, Beyazıd Külliyesi ile şehri birbirine bağlamaktadır. Ayrıca Tunca Nehri’nin eşsiz güzelliğini görmek için  gezilecek yerler listesine burayı mutlaka eklemelisiniz.

C- IV. Mehmet Av Köşkü

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Ada görünümüne sahip olan bu yer, IV. Mehmet tarafından inşa edilmiş ve aynı zamanda Bülbül Köşkü olarak da bilinmektedir. Edirne’de Tunca Nehri’nin iki kolu arasında bulunmaktadır. Edirne gezilecek yerler arasında bulunan bu köşk, 2002 yılında restore edilerek turizm amaçlı kullanılmaktadır.

D - Sarayiçi Balkan Savaşı Şehitliği

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Edirne gezilecek yerler arasında ilk ziyaret edilen yerlerden olan bu şehitlik Balkan Savaşı sırasında şehit edilen ve susuz ve aç bir şekilde ölüme terk edilen askerlerimiz anısına yapılmıştır.

E- Rüstem Paşa Kervansarayı

Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden birisi olan bu yer Edirne gezilecek yerler arasında mutlaka gidilmesi tavsiye edilenler arasında olmaktadır. 1972 yılından beri otel olarak kullanılmaktadır.

F- Edirne de Gezilecek Yerler| Sokullu Hamamı

İsmini Sokullu Mehmet Paşadan alan bu yer Mimar Sinan tarafından yapılmış olan yapılar arasındadır. İsterseniz hamam keyfi ya da turistik bir gezi yapabilirsiniz.

4- Edirne Gezilecek Doğal Yerler

Gidenleri tarihi ile kendine hayran bıraktığı gibi doğal güzellikleriyle de hayran bırakmaktadır. Edirne de gezilecek yerler listesine bu yerler ekleyerek huzurlu ve muhteşem manzaralar ile Edirne’nin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte Edirne’de bulunan doğal yerler:

A- Gökçetepe Tabiat Parkı

Dalış yapmak için gidenlerin ilk tercih ettiği bu yer oldukça fazla ilgi gören yerler arasındadır. Gezilecek yerler listesine burayı ekleyerek hem tarihi yerleri gezip hem de burada güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz.

B- Danişment Tabiat Parkı

Orman ve denizin eşsiz güzelliği ile burada keyifli vakit geçirebilir veya kamp kurabilirsiniz. Güzelliği ve kamp alanı sayesinde yoğun ziyaretçileri olmaktadır.

C- Söğütlük Kent Ormanı

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Temiz hava ve yemyeşil olan bu orman sizlere huzur verecek yerler arasındadır. Edirne de gezilecek yerler listesine eklemeniz gereken yerlerden olan bu orman, içerisinde çeşitli etkinliklerde bulunmaktadır.

D- Edirne de Gezilecek Yerler| Tavuk Ormanı

Rivayete göre eski zamanlarda on binlerce tavuğun yetiştirildiği yer olduğu için Tavuk Ormanı adını almıştır. O dönemler de, buradaki tavukların eti askeri bölgelere gönderildiği bilinmektedir.

E- Gala Gölü

Edirne gezilecek yerler arasında en çok tercih ziyaret edilenlerden birisi bu göldür. Burada çeşitli balık türleri ve nesli tükenmekte olan bazı kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır.

F- Erikli Tuz Gölü

Dünya’da kendi kendini temizleyebilen 3 körfezden birisi olan bu yer çok çeşitli kuşları barındırmaktadır. Gezilecek yerler listesine burayı ekleyerek hem gölün güzelliği hem de kuşların cıvıltısı ile güzel anılar biriktirebilirsiniz.

G- Koru Dağları

Trakya’nın en önemli 3 yükseltisinden biri olan bu dağlar, yaban hayatı ile dikkat çekmektedir. Edirne gezilecek yerler arasında bu yer fotoğraf tutkunları için oldukça uygun alanlardandır.

5- Edirne’de Gezilecek Yerler| Türbeler

Edirne gezilecek yerler arasında ziyaret etmek istediğiniz alimlerde bulunmaktadır. Bu alimlerin her birinin farklı şifalara vesile olduğuna inanılmaktadır. İşte Edirne’de gidebileceğiniz türbelerin listesi:

- Abdüllatif Efendi ( Pamuk Kadı)

- Ali Bin Emrullah

- Ethem Baba

- Fahreddin-i Acemi

- Hasan Sezai Gülşeni

- Hıdır Baba

- Has Yunus Bey

- Huysuz(Hırçın Baba)

- Kıyak Baba

- Koyun Baba

- Kesikbaş Baba

- Veli Dede

- Şekmeti Memed Efendi

- Şücaeddin Karamani

- Nurettin Baba

- Tütünsüz Baba

- Saçlı İbrahim Efendi

- La’li Muhammed Fenayi

- Pehlivanlar Şeyhi Seyyid Cemaleddin Efendi

Bu türbeleri ziyaret ederek Edirne tarihi hakkında da daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

6- Edirne de Gezilecek Yerler| Gece Hayatı

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Edirne de gezilecek yerler arasında, sadece tarihi yerleri değil bir çok eğlence mekanları da bulunan bu şehir, ülkemiz de alkol tüketimi en fazla olduğu illerin başında gelmektedir. Pub, bar ve canlı müzik mekanlarında kesintisiz gece hayatı sürmektedir.

Ayrıca alaturka müzik eşliğinde meyhaneye de giderek eğlenebilirsiniz. Sessiz sakin çay veya kahve içmek isteyenler için de, şehirde yer alan birbirinden güzel kafelere giderek günün yorgunluğunu atabilir ve hoş sohbetler edebilirsiniz.

7- Edirne’de Yapılacak Etkinlikler Neler ?

Edirne’ye gitmişken yapılabilecek her şeyi yapmak isteyenler veya neler yapılabilir diye merak edenler için bilinmesi gereken bu bilgiler eğlence kalitenizi artırarak unutulmaz anlar yaşatacaktır. İster sevgilinizle, ister sevdiklerinizle Edirne gezilecek yerler listesi yaptığınız zaman mutlaka bunları eklemelisiniz.

A- Edirne de Gezilecek Yerler| Müzeler

Edirne gezilecek yerler arasında ilk sıralara girenlerden birisi olan müzeler sizlere Edirne tarihini yaşatarak sizleri uzaklara götürmektedir. Bu müzeler:

- Akeoloji ve Etnografya Müzesi

- Sultan II. Byazıt Külliyesi Sağlık Müzesi

- Türk İslam Eserleri Müzesi

- Osmanlı Mezar Taşları Sergileme Alanı

- Selimiye Vakıf Müzesi

- Milli Mücadele ve Lozan Müzesi

- Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesi

- İlhan Koman Resim ve Heykel Müzesi

Edirne de gezilecek yerler listesine eklemeniz gerekenlerdendir.

B- Kırkpınar Yağlı Güreşleri

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde olan güreşler, Edirne’ye gittiğiniz zaman katılmanız gereken etkinlikler içerisinde yer almaktadır. Edirne'de gezilecek yerler arasında, gelen turistlerin büyük bir kısmı ise güreş dönemlerinde gelerek izlemektedir.

C- Kakava Şenlikleri

Edirne gezilecek yerler arasında, şenliklere katılarak son derece eğlenceli ve renkli bir ortamda bulunabilirsiniz. Bu şenlikte baharın gelmesini müjdelerken aynı zamanda Hıdırellez kutlanmaktadır.

D- Fotoğraf Turu

Yüzyıllar boyunca ayakta kalmış tarihi eserler ve Edirne’nin muhteşem doğası ile fotoğraf tutkunlarına ve fotoğrafçılığa ilgi duyanlar için son derece uygundur. Ayrıca Edirne’nin meşhur Meriç köprüsün de yürüyüş yapabilirsiniz.

E- Ali Paşa Çarşısı

Edirne gezilecek yerler listeniz bittikten sonra dönüşte sevdiklerinize hediye veya Edirne’den sizlere bir hatıra kalsın istiyorsanız uğramanız gereken yerlerden olmaktadır. Çarşıda bu şehre özgü bir çok şey satılmakla birlikte tarihi değeri de oldukça büyüktür.

8- Edirne’de Ne Nerede Yenir ?

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Edirne’nin yemek kültürü oldukça zengindir. Edirne gezilecek yerler listesi oluştururken bu yemekleri de tatmayı unutmayınız. İşte meşhur Edirne yemekleri:

A- Tava Ciğeri

Edirne’nin en sevilen yemeklerinden olduğu için şehri ziyaret ettiğiniz de mutlaka denemeniz tavsiye edilen yiyecektir. Edirne de gezilecek yerler listesine, Adın Tava Ciğer veya İlhan Usta restoranı ekleyerek bu lezzeti tadabilirsiniz.

B- Zerde

Edirne’nin en meşhur tatlısı olan zerde, genellikle tadanlar tarafından oldukça beğenilmektedir. Bu Osmanlı tatlısını denemeniz tavsiye edilmektedir.

C- Elbasan Tava

Kuzu ciğeri yapılan bu yemek, hem yerli hem de yabancılar tarafından beğenilen yemekler arasındadır. Osmanlı mutfağına ait bu yemeği sizde Edirne gezilecek yerler listesine ekleyerek tadabilirsiniz.

D- Edirne Gezilecek Yerler| Mutancana

Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek olarak bilinmektedir. Badem ile etin eşsiz uyumunu tatmanız tavsiye edilmektedir. Edirne de gezilecek yerler listesine mutlaka eklemeniz ve Fatih Sultan Mehmet’in sevdiği tadı tadabilirsiniz.

E- Ciğer Sarma

Bir fırın yemeği olan ciğer sarma, kuzu gömleğine sarılarak hazırlanmaktadır. Edirne gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gerektiği tavsiye edilen bu yemeği Aydın Tava Ciğer ve Çamlıbel Restoranda yiyebilirsiniz.

F- Piyaziye

Etli soğan dolması olan bu yiyecek, Osmanlı’nın mutfağından günümüze gelmektedir. Gideceğiniz bir çok restoranda meze çeşitleri olarak bu yiyeceği bulmanız mümkün ayrıca kuzu eti sevmeyenler için de gezilecek yerler listesine eklemeniz gereken tatlar arasındadır.

9- Edirne Gezilecek Yerler Konaklama| Edirne’de Nerede Kalınır ?

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Edirne gezilecek yerler içersin de en merak edilenlerden birisi ise konaklamadır. Edirne’de bir çok konaklama seçeneği mevcuttur.  Güne enerjik başlamak için ve tüm gün rahat bir şekilde Edirne turunuzun keyfini sürebilmek adına, enerji verici kahvaltı yapmanız önerilmektedir.

Bu nedenle kaldığınız yerde bu beslenme şekline uymak sizi gün boyu rahat ettirecektir. Tavsiye edilen konaklama yerleri ise;

-Fidanoğlu Suite Otel

-Ramada Suites Hotel

-Rys Otel

-Balkan Hotel

-Bendis Otel

Ayrıca isterseniz internet sitesi üzerinden de otellere bakabilir ve önceden rezervasyon yaptırarak daha uygun fiyatlara oteller bulabilirsiniz.

10- Edirne’de Hava Durumu Nasıldır ?

https://ekolojikkoyy.com/edirne-gezilecek-yerler-edirnede-gezilecek-yerler/

Edirne de gezilecek yerler arasında merak edilen konulardan biri ise hava şartlarıdır. Karasal iklimi olan Edirne, kış ayları soğuk, yaz ayları ise oldukça sıcak olduğundan dolayı, ilkbahar ve yaz ayları ziyaret etmeniz için en uygun dönemlerdir. İlkbahar dönemi yağışlı geçerken, en sıcak ayları ise temmuz ve ağustostur.

Aynı zamanda bu aylar da gezmek isteyebileceğiniz ve Edirne yakınlarında olan Kırklareli gezilecek yerleri merak ediyorsanız gitmeden inceleyebilirsiniz. Sevdiğiniz mevsime göre gitmeden önce hava şartlarını kontrol ederek gereken tedbirleri alabilirsiniz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN ...

https://www.youtube.com/watch?v=no7dbBOuKb0

Takip Et, Fırsatları Yakala!