Balıkesir Gezilecek Yerler |14 Adımda Balıkesir Gezi Rehberi

Balıkesir Gezilecek Yerler |14 Adımda Balıkesir Gezi Rehberi

Balıkesir gezilecek yerler listesi arasında yer alan tüm alanlar çokça ziyaretçi çekmektedir. İşte merak edilen Balıkesir gezi rehberi detayları!

Türkiye’nin dört bir köşesi de hem yerli hem yabancı turistlerin dikkatini ve ilgisini çekmektedir. Balıkesir’de bu yerlerden birisi olarak, Türkiye’ye oldukça turist kazandırmaktadır.

Turizm açısından en çok gelişmiş olan bölgelerden birisi haline gelen Balıkesir, plajları ve dağları ile adından bahsettirmektedir. Balıkesir dağ ve plajlarının haricinde kaplıcaları ile de sağlık konusunda aranan bir yer olmaktadır.

Balıkesir sadece merkezi ile değil birçok farklı tatil yapmaya müsait ilçesi ile de turizme katkı sağlar. Her açıdan bu denli yeterli olan Balıkesir, tarihi mekânları ile ziyaretçileri adeta tarih yolculuğuna çıkartmaktadır.

Balıkesir Gezilecek Yerler Haritası | Balıkesir’e Nasıl Gidilir?

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (1)

Balıkesir gezi rehberi içerisinde doğal ve tarihi başlıklarda en çok ziyaret edilen yerleri derledik. Balıkesir’e Türkiye’nin her ili ve ilçesinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Balıkesir’e farklı illerden öncelikle İstanbul’a ulaşım sağlayarak, ilerleme de yapabilirsiniz. İzmir ve İstanbul üzerinden neredeyse her zaman Balıkesir’e ulaşımı otobüs ile gerçekleştirebilirsiniz.

Balıkesir’e deniz otobüsü aracılığı ile de ulaşabilmektesiniz. İzmir üzerinden Balıkesir’e yapacağınız seyahat 2 saat 7 dakika yani 204,5 km sürmektedir.

Ankara’dan ise 6 saat 13 dakikadan, 605,0 km mesafede ulaşırsınız.  Bir diğer rahat ulaşım yeri olan İstanbul ile Balıkesir arası 280,2 km, 3 saat 2 dakikadır.

Balıkesir Gezilecek Yerler Doğal Mekânlar

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (19)

Balıkesir gezi rehberi içerisinde cennet edasını taşıyacak birçok yer ve bölge bulunmaktadır. İlçeleri ile de herkesi büyülemeyi başaran Balıkesir’de, ister kış ister yaz tatili yapma fırsatı bulabilmektesiniz.

Balıkesir tarihi mekânların yanı sıra daha çok doğal yerleri ile duyulmakta ve bilinmektedir. Balıkesir, yemekleri ve gezilecek yerleri ile hem yerli turisti hem de yabancı turisti çekebilmektedir.

Durum böyle ilerlediğinde, Türkiye için de büyük bir şans haline gelen Balıkesir, tanıtımlarını yapmadan duramıyor. Bursa kamp alanları gibi Balıkesir bölgesinde de kamp imkânları bulunur.

Doğal yerlerin kimisi ilçeler içerisinde yer almaktayken kimi yerler de merkez içerisinde bulunmaktadır. İşte en çok duyulan ve sevilen doğal mekânlar!

1- Balıkesir Merkez’de Gezilecek Yerler |Kaz Dağları

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (16)

Balıkesir ile Çanakkale arasında bulunan dağların görüntüsü, ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Kaz dağlarına giderek eşsiz manzaraya sizler de eşlik edebilirsiniz.

Kaz dağlarının eteklerinde yer alan Hasanboğuldu Göleti buz gibi suyu ile oldukça ilgi görmektedir. Edremit ve Akçay arasında yer alan Hasanboğuldu Göleti, eşsiz görüntüsü ile de birçok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir.

Geçireceğiniz mükemmel keyifli bir vaktin yanı sıra harika fotoğraflar ile anılarınızı da ölümsüzleştirmiş olacaksınız. Balıkesir gezilecek yerler içerisinde yer alan Kaz Dağlarında yürüyüş de yapabilirsiniz.

2- Balıkesir Kışın Gezilecek Yerler | Hisarlan Kaplıcaları

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (14)

Balıkesir gezi rehberi rotasında bulunan sıradaki durağımız Hisarlan Kaplıcaları’dır. Kaplıcalar ilgi odağı olarak sıcak su ile deva dağıtmaktadır.

Özellikle hastalıkları nedeni ile sıcak su arayışında olan kişilerin tercihte bulunduğu kaplıcalar her gün birçok kişiyi ağırlamaktadır. Siz de kaplıcaya giderek şifalı suların içine kendinizi bırakmalısınız.

3- Balıkesir’de Gezilecek Doğal Yerler | Cunda Adası

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (12)

Türkiye Ege Bölgesi içerisinde yer alan adaların büyüklüğü açısından 4. Sıraya yerleşen Cunda Adası, oldukça farklı fırsatları sunmaktadır. Cunda Adası Ayvalık’a bağlı olmakla beraber daha dikkat çekici bir yerleşime sahiptir.

Balıkesir gezi rehberi içerisinde bulunan Cunda Adası’na giderek Adalar içerisindeki en hareketli hayat içerisinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

4- Balıkesir’de Gezilecek Yerler | Ayvalık

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (10)

Ayvalık; Balıkesir gezilecek yerler içerisinde bulunan ve turizme çokça etki sağlayan yerlerden biri halindedir. Ayvalık zaten neredeyse halkın çoğunluğunun gittiği bir yerdir.

Özellikle yaz aylarında denize girerek ferahlamak isteyenlere birebir olan yerleşim yeri, Balıkesir’in batısında yer alır. Balıkesir Ayvalık gezi rehberi de bu şekildedir.

5- Balıkesir Merkez’de Ne Yapılır? | Kozak Yaylası

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (17)

Ormanları ile doğal bir hava sunan Kozak Yaylası, Bergama ve Ayvalık arasında bulunmaktadır. Kozak Yaylası gibi doğa harikası bir yerde birçok farklı etkinlik de düzenlenmektedir.

Bu etkinliklerden birisi fotoğrafçılık kulüplerinin yaptığı bir geleneksel yürüyüştür. Kozak Yaylası çevresinde fotoğrafının çekilmesinin gerekildiği o kadar çok yer vardır ki, fotoğrafçılık kulüpleri sıklıkla etkinlikler düzenlerler.

6- Balıkesir Gezi Turları | Şeytan Sofrası

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (20)

Balıkesir gezi rehberi rotamızda sıradaki durağımız Şeytan Sofrasıdır. Şeytan Sofrası’nı Türkiye genelinde düzenlenen turlarda sıklıkla görebilirsiniz.

Kayalık tepelerin üzerinde bulunan Şeytan Sofrası ismi ile ziyaretçileri oldukça şaşırtmaktadır. Yerleşim yeri üzerinde şeytan ayak izlerinin bulunduğu düşüncesi ile ismi bu şekilde konulmuştur.

Bunun yanı sıra, lav birikintisi olan yerin üzerine ziyaretçiler madeni bozuk para atarak gerçekleşmesini istedikleri dilekleri dilemektedirler. Şeytan Sofrası, ismini andırmayan mükemmel bir seyirlik zevki sunar.

7- Balıkesir Gezilecek Yerler Harita | Altınoluk

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (7)

Balıkesir için sıradaki rotamız Altınoluk’tur. Altınoluk denizi ile oldukça nam salmış durumdadır. Özellikle akşamüzeri 5, 6 saatlerinde deniz kenarında yürüyüş yapmak, sizin için çok keyifli bir deneyim olacaktır.

Altınoluk içerisinde dilediğiniz eşyayı satın alabileceğiniz pazarlar kurulmaktadır. Bunların yanı sıra denize çok yakın mesafece birçok lokantayı ve dükkânı da bir arada göreceksiniz.

Evlerin ve villaların arasında yürüyüş yaparak deniz dalgalarının rüzgârından mutlaka faydalanacaksınızdır.

8- Balıkesir Gezi Rehberi | Kapıdağ Yarımadası

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (15)

Balıkesir gezilecek yerler rotasının bir sonraki doğal yerler durağı, Kapıdağ Yarımadasıdır. Kapıdağ Yarımadası Erdek ilçesinin içerisinde yer almaktadır.

Marmara Denizinde bulunan Kapıdağ Yarımadası diğer adalar kadar aktif ve hareketli bir yaşama sahip değildir. Fakat kafa dinlemek isteyenlerin mekânı olabilmektedir.

9- Değirmen Boğazı

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (13)

Balıkesir gezi rehberi içerisinde yer alan Değirmen Boğazı; turizme kazandırılarak oldukça fazla turist çekmektedir. Alan içerisinde piknik yerleri, köprüler, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve çardaklar bulunmaktadır.

Halk ve turistler için bu kadar fazla çeşitlendirilmiş kullanım alanları içerisinde keyifli vakit geçirmek kaçınılmazdır. Özellikle şehrin yorucu hayatından sıkılanlar Değirmen Boğazı’na kaçabilirler.

Balıkesir Gezilecek Yerler İçerisinde Balıkesir Tarihi Mekanlar

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (21)

Balıkesir Akçay gezi rehberi olsun Balıkesir Edremit gezi rehberi olsun birçok gezilecek yeri bir arada sunulmaktadır. Bunların yanı sıra merkez içerisinde bulunan yerlerde birçok ziyaretçiyi içine çeker.

Balıkesir Erdek gezi rehberi de dâhil olmak üzere merkez üzerinde de birçok tarihi gezilecek mekân ile karşılaşmaktayız. Bu tarihi mekânlar Türkiye için oldukça değerli yerlerdir. İşte en çok ziyaret edilen mekânlar!

1- Büyük Saat Kulesi

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (11)

Balıkesir gezilecek yerler rotasında yer alan Büyük Saat Kulesi 20 metre uzunluğa sahiptir. Şehir için önemli bir yere sahip olan saat kulesinin dört yanında da saat bulunmaktadır.

Eski tarihi yapısının bozulmaması ile saat, şehrin simgesel oluşumunu sağlamaktadır. Balıkesir gezi rehberi içerisindeki en değerli yerlerden birisi olan kule, yapı olarak Galatarasay Kulesi’ni oldukça çok andırmaktadır.

2- Antandros Antik Kenti

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (9)

Edremit içerisinde bulunan Antandros Antik Kenti, birçok tarihsel yapıyı ziyaretçilerine sunmaktadır. Antik Kent içerisinde mozaik yapılar bulunmaktadır.

Roma’nın kurucusu olan Aeneas’ın, Antandros Antik Kenti içerisinde gemilerini inşa edip, çalışmalarını orada sürdürdüğü bilinmektedir.

3- Balıkesir Gezilecek Yerler | Yazören Mağarası

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (22)

Balıkesir gezilecek yerler tarihi mekân rotasında Yazören Mağarası da yer almaktadır. Mağaralar genellikle eski zamanlarda birçok farklı ihtiyaç için kullanılarak, faydalanmak sureti ile kullanılmışlardır.

Durum böyle oluştuğunda da mağaralar tarihi olaylara hep şahitlik etmiştir. Mağaracılık turlarının yapılmış olduğu mağara tam 25 metre kadar bir yüksekliğe sahiptir. Mağaranın içerisini gezebilir ve oluşan sarkıtları inceleme fırsatı bulabilirisiniz.

4- Balıkesir Gezi Rehberi | Agıos Yannıs Kilisesi

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (6)

Balıkesir gezilecek yerler listesinin bir diğer mekânı Agıos Yannıs Kilisesi’dir. Türkiye’nin en köklü kiliselerinden biri olan Agıos Yannıs, Cunda Adası içerisinde yer almaktadır.

Eski zamanlarda Kilise içerisinde din adamları ağırlanmakta ve nikâhlar kıyılmaktaydı. 1944 seneleri içerisinde deprem sonucunda hasar gören kilise onarıldı. Onarılan kilise artık eski kullanım amacını yitirerek adeta bir müze görünümü kazandı.

5- Balıkesir Gezi Rehberi | Kuvayı Milliye Müzesi

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (18)

Milli Mücadele zamanından bu yana varlığını sürdüren bina öncelerinde karargâh amacı ile kullanılmaktaydı.

Müze içerisinde Kuvayı Milliye kurulumu için yola koyulan 41 kahramanın isimleri, eşyaları ve karar nameleri bulunmaktadır. Sizler de Kuvayı Milliye Müzesini ziyaret ederek kahramanların yaptıklarına şahitlik edebilirsiniz.

Balıkesir Gezi Rehberi İçerisinde Konaklama Yapılabilecek Mekânlar!

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (3)

Balıkesir gezilecek yerler rotası gerçekten inanılmaz yerleri içerisinde bulundurmaktadır. Tüm bu yerleri ziyaret ettikten sonra konaklama ihtiyacınızı gidereceğiniz yerlerin arayışına girmeniz oldukça doğal bir durum olacaktır.

Kültür sanat açısından da gelişmiş olan Balıkesir üzerinde, kaliteli ve rahat yerleri sizler için sıraladık. İşte seçim yapabileceğiniz konforlu konaklama mekânları şu şekildedir:

  • Özdemir Otel
  • Elit Asya Hotel
  • Balıkesir Otel Moda
  • Balıkesir Uygulama Oteli
  • Anafarta Otel Balıkesir
  • Agiros Thermal Resort Spa Hotel
  • Altıntaş Otel & Spa
  • Beta Residence
  • Onhann Otel
  • Willmont Hotel
  • Ege Hotel
  • Bengi Otel
  • Pasha Suites Otel

Balıkesir Nerede Yemek Yenir?

ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (4)

Balıkesir gezi rehberi içerisinde elbette ki aranacak bir diğer durum yemek mekânlarıdır. Yorucu ve keşif dolu seyahatinizin ardından acıkıp, yemek molası vermek de isteyeceksinizdir.

Kaliteli ve keyif dolu gezinizin ardından bir o kadar keyifle lezzer dolu tatları tatmak herkesin isteği doğrultusundadır.

Balıkesir’in meşhur olan yemekleri oldukça beğenilen tarzdadır. Bu yemeklere ulaşabileceğiniz en özel mekânlar şu şekildedir:

  • Kanaat Lokantası
  • Mega Yıldız Aile Lokantası
  • Balıkesir Yıldız Lokantası
  • Buhara Aile Lokantası
  • Aynalı Çarşı Lokantası
  • Kardeşler Aile Lokantası
  • Seren Pide Unlu Mamuller Balıkesir
  • Naif Restaurant Cafe
  • Yörük Mehmet’in Yeri
  • Hünkar Kömürde Döner
  • Balıkesir Köftesi Edremit Yolu
  • Neşe Restaurant Cafe
  • Ali Baba Kebap ve Lahmacun Salonu

Balıkesir Hava Durumu

[caption id="attachment_3557" align="aligncenter" width="640"]ekolojikkoyy-balıkesir-gezilecek-yerler-gezi-rehberi (2) Balıkesir Gezilecek Yerler |14 Adımda Balıkesir Gezi Rehberi[/caption]

Balıkesir gezilecek yerler içerisinde hem doğal yerler hem de tarihi mekânlar olarak geniş çaplı bir liste hazırladık. Liste içerisinde bulunan tüm yerler gerçekten gidilip görülmeye değer yerlerdir.

Balıkesir Türkiye içerisinde öneminin büyük olduğu illerden biri olarak, ülke turizmi açısından da büyük rol oynamaktadır. Hava durumu ise yazın gayet sıcak bir şekilde, tatilinizde denize girmeye müsaittir.

Yaz aylarında akşamüzeri ilçelerdeki deniz kenarları, hafif rüzgârlı havası ile yapacağınız yürüyüşlere ayrı bir keyif katmaktadır.

Tüm bu olanakların yanı sıra, öğle vakitlerinde sıcak havasından korunmak için mutlaka güneş kremi kullanmanızı önermekteyiz.

Balıkesir gezi rehberi içerisindeki hava, yaz kış elbette ki aynı olmamaktadır. Bu yüzden güncel hava durumuna bakarak seyahat planınızı oluşturmanızı önermekteyiz.

Keyifli bir tatil planı arıyorsanız, hem doğal hem de tarihi mekânları ile ünlü olan Balıkesir turunu sizlere tavsiye etmekteyiz. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN ...

Takip Et, Fırsatları Yakala!