Tekirdağ Nesi Meşhur | 5 Adımda Tekirdağ'ın Meşhur Şeyleri

Tekirdağ Nesi Meşhur | 5 Adımda Tekirdağ'ın Meşhur Şeyleri

Tekirdağ nesi meşhur uzun ve tertemiz sahilleri, farklı kültürel yiyecekleri ve doğal yapısı ile ülkemizin gezilip görülecek güzel şehirleri arasında yer almaktadır.

Tekirdağ nesi meşhur Hayrabolu tatlısı, kirazı, köftesi ve birçok gezilip görülecek yeri ile kendisini ön plana çıkarmaktadır. Tekirdağ Marmara Bölgesi Trakya Bölümünde bulunan Türkiye’nin ay çiçeği bahçesi olarak bilinen bir şehirdir. İstanbul’a yakın olması hem Marmara denizi hem de Karadeniz’e yakın olması şehrin önemli konumunu ortaya koymaktadır. Tekirdağ’a ilk yerleşim ise Antik çağlara kadar uzanmaktadır.

Marmara Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Tekirdağ hem doğal güzellikleri hem de şehir yapısıyla görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Tekirdağ turizm açısından oldukça önemli bir noktadır İstanbul’a olan yakınlığı da Tekirdağ’ın önemini artırmaktadır. Şimdi gelin bu nadide güzel şehir Tekirdağ nesi meşhur detayları yazımızda…

Tekirdağ Neyi Meşhur

[caption id="attachment_1670" align="aligncenter" width="640"]ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur Tekirdağ Nesi Meşhur[/caption]

Tekirdağ neyi meşhur elbette saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çoktur. Doğal güzelliklerini mi sayalım yoksa lezzetli mutfağını mı sayalım. Tekirdağ Marmara bölgesinin görülmeye değer şehirlerinden biridir. Tekirdağ’ın birçok meşhur gezilip görülecek yeri ve tadılacak eşsiz lezzeti bulunmaktadır.

Tekirdağ Hangi Meyvesi Meşhur

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ nesi meşhur meyve denildiğinde, Tekirdağ’ın kirazı akla gelmektedir. Eski yöntemlerle yetiştirilen ve tadı oldukça lezzetli olan Tekirdağ kirazı adına 50 yıldır festivaller de düzenlenmektedir.

Tekirdağ Meşhur Tatlısı

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ neyi meşhur tatlı yemek isteyenler ve Tekirdağ’a özel bir tat olsun diyenler Tekirdağ’da yiyebileceğiniz Hayrabolu tatlısı ile damağınızı şenlendirebilirisiniz.

1-Hayrabolu Tatlısı

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ neyi meşhur tatlı, karşımıza ilk çıkan tatlı elbette Tekirdağ’ın ünlü Hayrabolu tatlısıdır. Hayrabolu tatlısı Rumeli göçmenleri tarafından Tekirdağ mutfağına kazandırılmıştır. Kemalpaşa tatlısına benzeyen tatlı tuzsuz taze peynirle yapılmaktadır ve üzerine tahin eklenilmektedir. Hayrabolu tatlısı tarifi ve zorlu yapımı sonrası yiyenleri kendisine hayran bırakmaktadır yolu Tekirdağ’a düşenlerin yemesini tavsiye ederiz.

2-Bulama

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Bu tat ekolojik beslenme açısından oldukça önemli üzüm pekmezi ve çöven otu karışımıyla yapılmaktadır. Bu iki ürün tatlı kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilmektedir. Kıvam vermesi biraz yorucu olan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederiz.

Tekirdağ Neyi Meşhur Yemek

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ neyi meşhur yemek olarak Tekirdağ’da ne yenir? Ülkemizin mutfak lezzetleri yöre yöre değişmekte olup her yörenin kendine has enfes lezzetleri ve meşhur yemekleri bulunmaktadır. Tekirdağ nesi meşhur yemek çeşitleri neler gelin birlikte göz atalım.

1-Tekirdağ Köftesi

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

İrmikle yoğrulan ve çeşitli aşamalardan geçirilerek yapılan Tekirdağ köftesi enfes lezzetiyle tadı damaklarınızda kalacaktır. Özel acı sosuyla da adeta taçlanan köfte mutlaka denemesi gereken lezzetlerdendir.

2-Damat Paçası

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tavuk suyu ile yufkaların haşlanılması ve haşlanmış tavukların didiklenerek yufkaların üzerine dizilmesi ve pişirilmesi ile ortaya çıkan tarifsiz bir lezzettir. Pişen yufka ve tavuklar bir de yoğurtlu sos ile süslenip servis edildiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşmektedir.

3-Pireşe

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Mısır unuyla yapılan bir ekmek olan Pireşe Tekirdağ’ın ünlü lezzetlerinden biridir. Hamur içerisine pırasa ve farklı malzemeler de katılarak bir harç yapılır ve mısır unundan yapılan hamur içerisine konularak pişirilir.

4-Papaz Mancası

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Patlıcan, yeşilbiber, kırmızıbiber, maydanoz, dereotu, sarımsak ve sirkenin karıştırılmasıyla yapılan bir meze olan manca Rumeli mutfağından geçmiş bir lezzettir.

5-Tekirdağ’ın Diğer Meşhur Yiyecek ve Ürünleri

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

  • Tekirdağ Rakısı
  • Manda Yoğurdu
  • Hardaliye
  • Üzüm Turşusu
  • Burma Sucuk
  • Üzüm Pekmezi
  • Çeneçarpan çorbası
  • Cizleme
  •  Kandiili Mantı
  • Yoğurtlu Borani
  • Zennik
  • Peynir Helvası 
  • Satır Et
  • Tekirdağ Kelle Paça Çorbası

https://www.youtube.com/watch?v=Iayf-2vtzUY

Tekirdağ’ın Neyi Meşhur Hediyelik

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ nesi meşhur hediyelik, yemeklerinde olduğu kadar alışveriş olanaklarının da fazla çeşitli olduğu Tekirdağ’da yöreye özel bulabileceğiniz pek çok hediyelik mevcuttur. Hem şehir merkezinde hem de ilçelerde hediyelik alabileceğiniz pek çok dükkân vardır. Tekirdağ’dan alabileceğiniz hediyelikler:

1-Magnet, Biblo, Anahtarlık

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ’a özel magnet, biblo ve anahtarlık çeşitlerini hem merkez hem de ilçelerde kolaylıkla bulabilirisiniz.

2-Tekirdağ El Dokuması Kilimleri

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ’a özel el dokuması kilimleri dokuma dükkânlarında bulabilmeniz mümkündür. Özellikle el emeği olması ve yöreye özel olmasıyla alınabilecek en güzel hediyeliklerden biri de el dokuma kilimlerdir.

3- Karacakılavuz Dokuması

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

El emeği olan bir başka seçenek de Karacakılavuz dokuması ürünleridir. Yastık kılıfları, seccadeler, heybe, masa örtüsü gibi pek çok seçeneği şehir merkezinde bulabilmeniz mümkündür.

4- Tekirdağ Doğal Ürünleri

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ’da ev kadınlarının ürettiği organik ürünleri alarak hem doğal ürünler hediye edebilir hem de ev kadınlarına destek olabilirisiniz.

Tekirdağ Çorlu Nesi Meşhur

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

1.Murat tarafından Osmanlı topraklarına katılan Çorlu M.Ö 1000 yıllarında kurulmuştur. Çorlu’nun Labadası meşhur lezzetlerinden biridir. Bazı bölgelerde Labadaya Efelek veya Evelek de denmektedir. Bir bitki olan evelek yeşil çiçekler açmaktadır ve bu bitki ince bulgurla pişirilip yoğurtla servis edilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=Vbha8RSWjU4

Tekirdağ Sarayın Nesi Meşhur

ekolojik-koy-tekirdag-nesi-meshur

Tekirdağ Saray Edirne İstanbul karayolu üzerinde bulunan ve gelişen ilçelerden biridir. Tekirdağ Saray’a yolunuz düşerse burada mutlaka et yemek çeşitleri ve manda yoğurdu yemenizi tavsiye ederiz.

 

Takip Et, Fırsatları Yakala!