Adana’da Gezilecek Yerler

Adana’da Gezilecek Yerler

Adana’da gezilecek yerler merak edilen şehirler arasında olduğu için, hem gezip hem de meşhur yemeklerini tadabilirsiniz!

Adana denilince akla ilk gelen kebabı olmaktadır. Toplamda 2-3 gün içerisinde Adana'yı gezerek tarihi mekanları ve doğal yerleri görebilirsiniz. Adana’da gezilecek yerler arasında gece hayatı da oldukça merak edilen konular içerisindedir.

Adana’ya gitmek isteyenlerin, gezmesi, görmesi ve tatması gereken tatlar, Adana hava durumu, konaklama mekanlarına ve Adana’da yapılması gerekenler gibi bilmek isteyeceği tüm bilgiler !

1-Adana’da Gezilecek Yerler

Adana’da gezilecek yerler arasında olan müzeler, meydanlar, sokaklar ve plajlar oldukça merak edilmektedir. Merak edilen diğer konu ise gece gezilecek yerlerdir. Gece gündüz gezerek alışveriş yapabileceğiniz, serinlemek için gideceğiniz plajlar ve keyifli vakitler geçirmek isteyeceğiniz bir çok mekanlar bulunmaktadır. İşte Adana gezilecek yerler listesi:

A-Adana’da Gezilecek Yerler| Müzeler

Adana’da keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerden olan müzeler oldukça sık ziyaret edilen yerlerden olmaktadır. Peki bunlar hangi müzelerdir ?

Sinema müzesi

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

3000 yıllık bir geçmişe sahip olan bu müzede, Adanalı sanatçıların bal mumu heykelleri, film afişleri ve sinema ile ilgili eşyalar bulunmaktadır. Adana gezilecek yerler listesinde oldukça fazla fotoğraf çekinerek eğlenceli vakit geçireceğiniz bu müze 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

 

Atatürk evi müzesi

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Mustafa Kemal Atatürk Adana’ya her gelişinde burada konaklamıştır. Müze içerisinde Atatürk’ün seyahatine ait olan fotoğraflar, belgeler, bölgeye ait olan etnografik eseler ve kurtuluş savaşı dönemine ait olan eşyalar sergilenmektedir. Adana’da gezilecek yerler arasında en çok ziyaretçiye sahip olan bu yer, 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

 

Misis mozaik müzesi

Genç Roma Dönemine ait olan mozaikler ve misis kentinden kalma tapınağın zemin mozaikleri bu müzede sergilenmektedir. Ayrıca mozaikler arasında Nuh’un tufan sırasında gemisine almış olduğu hayvan motifleri de işlenmiştir. Açık olduğu saatler ise 08:00-19:00/ 08:00-17:00 arasıdır.

 

B- Meydan ve Sokaklar

Adana gezilecek yerler içinde, gece veya gündüz eğlenceli vakitler geçirmek isteyeceğiniz yerler şunlardır:

Ziya Paşa Bulvarı

Adana gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunan yerlerden birisi bu son derece hareketli olan bulvardır. Burada çok sayıda mağaza, kafe ve barlar yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında akşam 7’den sonra daha hareketli olan bu yerde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

 

Mısır Çarşısı ve Çakmak Caddesi

Adana’nın en kalabalık yeri olan çakmak caddesinde her şeyi bulabilirsiniz. Adana’da gezilecek yerler arasında bulunan bu Mısır çarşısında ise bir çok alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmakla birlikte Adana’nın meşhur olan şalgam suyunu ve cezerye tatlısını da tadabilirsiniz. Ayrıca ev yapımı cezerye tarifini sizde deneyebilirsiniz.

C- Plajlar

Adana’da gezilecek yerler sorusundan sonra, gitmişken bir de denize girip güneşlenmek isteyenlerin gitmek isteyeceği plajlar:

Yumurtalık plajı

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Hem tarihi kalıntıları görebilir hem de doğa ile iç içe keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

 

Botaş plajı

Şezlong, yeme içme, soyunma kabinleri gibi bir çok imkanları bulunduran bu plaj ilk tercihler arasında olmaktadır

İncirli plajı

Adana gezilecek yerler listesinde olan bir diğer yer ise sakinliği ile dikkat çeken incirli plajıdır. Diğer plajlara göre daha sakin olan bu yerde şezlong, yeme içme ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır.

 

2-Adana’da Gezilecek Doğal Yerler

Adana, bir sürü doğal güzelliğe ev sahipliği yaparak sizlere unutulmaz günler ve anılar bırakmaktadır. Adana’da gezilecek yerler arasında bulunan bir çok vadiler, şelaleler ve kanyonlar bulunmaktadır.

Sevdiklerinizle veya Adana’da sevgiliyle gidilecek yerler içinde yer alan ve baş başa eğlenceli vakit geçirerek hem de doğal güzellikleri görüp bir çok fotoğraf ile bu anlarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. İşte bu doğal yerler:

A- Kanyonlar

Akarsuların ve tektonik çöküntüler ile meydana gelen bu kanyonlar eşsiz güzelliğe sahiptirler. İster oturup manzaranın keyfini çıkarın isterseniz balık tutma veya yürüyüş gibi aktiviteler yapabilirsiniz Adana gezilecek yerler birisi olan kanyonlar:

Kapıkaya Kanyonu

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Doğa yürüyüşleri, dağcılar ve fotoğraf tutkunlarının ilk tercihleri arasındadır. Göz alıcı doğa manzarasını izleyebilir, biraz kadar yürüdükten sonra karışınıza çıkacak olan göz kamaştırıcı şelaleleri görebilir ve orada sizler için oluşturulan seyir ve manzara teraslarında keyif sürebilirsiniz.

 

Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu

En sık ziyaret edilen yerlerde olan bu yerde, piknik masaları, mangal alanları, lavabo ve mescit ve çeşmelerin bulunmaktadır. Adana’da gezilecek yerler listesinde balık tutmayı sevenlerin tercih ettiği vr ayrıca bu kanyonda yüzebilir veya doğa yürüyüşü yapabilirs

B- Vadiler

Dağcılık sporu veya fotoğraf tutkunlarının ilk tercihleri arasında olan bu vadiler eşsiz güzellik ve doğanın sesiyle, ziyaretçilerine adeta huzur ve görsel şölen yaşatmaktadır. Adana gezilecek yerler içinde bulunan bu vadide eşsiz güzelliği ve aktivite yapmanıza olan sağlayan bu vadiler:

Beledemik vadisi

Adana’da gezilecek yerler listesinde fotoğraf tutkunlarının ilk duraklarından olan bu vadi, her mevsim ayrı güzelliğe sahiptir. Sizlerde bir çok fotoğraf çekinerek mutlu anlarınızı her daim hatırlayabilirsiNİZ.

Çakıt vadisi

Doğanın en büyük hazinelerinden olan bu vadide yankılanan su seslerini duyarak huzur bulabilirsiniz. Dağcılık sporuna son derece uygun olan bu vadiye giderek aktiviteler yapabilirsiniz.

C- Adana’da Gezilecek Yerler| Şelaleler

Doğanın oluşturduğu güzellikler birisi olan şelaleler son derece güzel manzaraları ile kendine hayran bırakmaktadırlar. Adana’da gezilecek yerler içerisinde bulunan bu şelaleler muhteşem görüntüleri ile sizlere güzel anılar yaşatacaktır. Peki bu şelaleler hangileri ?

Küp Şelaleleri

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Küp Şelaleleri, cıvıl cıvıl kuş sesleri ve yemyeşil bitki türleri ile verdiği huzur sayesinde bir çok kişinin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden olmaktadır. Bu şelaleler hem piknik yapmak için hemde kamp alanları için oldukça uygundur.

 

Bahçecik Şelalesi

Sadece şelale değil gidiş yolu da kendine hayran bırakıyor. Doğanın huzur dolu sessizliği içerisinde dilediğiniz şekilde vakit geçirebilirsiniz. Adana’da gezilecek yerler listesinde olan bu şelale güzelliği ile gidenleri adeta büyülüyor.

3- Adana Gezilecek Tarihi Yerler

Adana gezilecek yerler arasında en çok ziyaretçi olan yerlerden biri ise tarihi yerleridir. Oldukça meşhur olan bu yerler güzellikleri ve hikayeleri ile insanları kendine hayran bırakmaktadır. İşte Adana’da gezilecek yerler:

A- Köprüler

Adana’da gezilecek yerler arasında merak edilen ve oldukça yoğun ilgi gören yerlerden olan köprüler hem manzarası hem de mimarı ile gidenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Taş köprü

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

En ünlü köprülerden olan taş köprü hem tarihi hem de muntazam manzarası ile gidenleri kendine hayran bırakan yerler içindedir.

 

Varda köprüsü

Batı ve Doğu’nun en önemli köprüsü olarak bilinen bu yer etkileyici mimarisi ve fotoğraf tutkunları için oldukça güzel tarihi mekanlardan olmaktadır.

 

Misis köprüsü

Adana’da gezilecek yerler listesinin başında gelen bu yer tarihi açıdan çok önemli olduğu için bir çok kişinin tercih ettiği yerlerdendir. Bizanslılar, Haçlılar, Selçuklular arasında ki savaşa tanıklık eden bu köprü büyük tarihi önem taşımaktadır.

 

B- Kaleler

Adana’da gezilecek yerler arasında bulunan bu tarihi kaleler eşsiz şehir manzarası ve tarihi ile sizleri kendine hayran bırakmaktadır. Aynı zamanda bir çok güzelliği keşfederek bir çok güzel fotoğraf kareleri oluşturmanızı sağlayacaktır.

Yılan kalesi

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Adana’nın en yüksek noktalarından olan bu yerde bir şeyler yiyip içerek manzaranın keyfini çıkabilirsiniz.

 

Feke kalesi

Kale içerisinde hala su sanrıçları bulunduğundan dolayı görmek isteyenler için oldukça merak edilen yerlerdendir.

 

Anavarza kale

Çukurova’yı ayaklarınızın altında görmek ve panoramik manzarasını seyretmek isteyenlerin durağı haline gelmektedir.

 

Kozan kalesi

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Adana’yı korumak ve ticaret yolları güvenliği amacıyla yapılmış olan bu kale, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Düzenli yolları olması diğer kalelerden daha çok ziyaret edilmesine neden olmaktadır.

 

Meydan kalesi

Son derece eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan bu kale Adana gezilecek yerler arasında en çok tercih edilenlerdendir.

C- Adana Gezilecek Yerler| Camiiler

Sabancı merkez camii

Ülkemizin ve Ortadoğu’nun en büyük camisi özelliğine sahip olmakla birlikte Edirne Selimiye Camii’ne benzetilmektedir.

 

Ulu camii

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Genellikle Ramazanoğulları camii olarak da bilinen bu yer, o dönemler bugüne kadar sağlam bir şekilde ayakta duran nadir yapılardan olmaktadır.

 

Hasan Ağa camii

Osmanlı dönemini yansıtan mimari özelliklere sahip olan bu camii, ilk gün ki gibi duran yerlerdendir.

 

Kemeraltı camii

Osmanlı camii mimarisi örneği olan bu yer, camiye ait olan o dönemlerdeki işlemeleri günümüze kadar gelememiştir.

 

D- Ören Yerleri

Adana gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunan bu tarihi mekanlardan olan ve eski uygarlıklardan kalmış yerleri gezerek o dönemlere küçük bir yolculuk yapabilirsiniz.

Sirkeli Höyüğü

Gerçekleştirilen kazılar sayesinde geçmişteki en önemli ticaret ve kültür merkezlerinden olan bu yer, ilk yerleşimin M.Ö 5000 yıllara dayandığı bilinmektedir.

 

Misis ve Mopsuhestia

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması ve bir geçit özelliğini taşıdığı için tarih açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.

 

Akören Antik Kenti

Akören I ve Akören II olarak iki kısımdan oluşan bu yer gezmek için uzun vakit gerektiren yerler arasındadır. Ayrıca tarihi açıdan oldukça önemli kalıntılara sahiptir.

 

4-Adana’da Gezilecek Piknik Yerleri

Adana gezilecek yerlerinden sonra gelen bir diğer merak konusu ise piknik yerleri olmaktadır. Sadece piknik yapma amacı ile gitmek zorunda olmadığınız bu yerlere günübirlik gezilecek yerler listenize ekleyerek keyifli vakitler geçirip bir çok fotoğraflar çekinerek unutulmaz anılar yaşayabilirsiniz. Adana’da piknik yapabileceğiniz yerler :

- Adana merkez park

- Seyhan Nehri ve Baraj Gölü

- Obruk Şelalesi

- Belemedik

Bu alanlar sadece piknik olarak değil, Adana’da sevgiliyle gezilecek yerler olarak kabul edilebilir. Sevgiliniz ile bu yerlere giderek romantik anılar biriktirebilirsiniz. Adana’da gezilecek yerler listenize eklemeniz tavsiye edilmektedir.

5-Adana’da Ne Nerede Yenir? Adana En Meşhur Yemek Yerleri !

Adana gezilecek yerlerden sonra merak edilen bir diğer konu ise, hangi yemek nerede yenilir olmaktadır. Adana’ya gittiğiniz de kahvaltıdan akşam yemeğine kadar neyi nerede yemeniz hakkındaki bilgiler:

A- Levent Börek

Günün ilk öğünü olan kahvaltı için gideceğiniz yerler içerisinde bulunan bu yerde börek yemeniz tavsiye edilmektedir.

B- Ciğerci Mahmut

Adana’da gezilecek yerlerden sonra merak edilen bir yer olan Ciğerci Mahmut’un sattığı ciğerdir. Kahvaltıda ciğer yenildiğini gördüğünüz zaman şaşırmamanız gerekiyor çünkü Adanalılar kahvaltı niyetine de ciğer yeme kültürüne sahipler. En lezzetli ciğeri burada tadarak karnınızı doyurabilirsiniz.

C- Kaburgacı Yaşar Usta

Sadece kaburga şiş değil diğer yemek çeşitleriyle de zengin bir menüye sahip olan bu yerde dilediğiniz yiyeceği afiyetle yiyebilirsiniz.

D- Gönül Kardeşler

Adana sokak lezzetleri olarak sayılabilecek bu yerde ister taş kadayıf ister halka tatlı yiyerek gününüze devam edebilirsiniz.

E- Bici Bici Abuzer Usta

Adana gezilecek yerler sorusundan sonra en merak edilen ve adından anlaşıldığı gibi Adana’nın meşhur lezzetlerinden olan bici biciyi yemek isterseniz gideceğiniz yer kesinlikle burası olmalıdır. Ayrıca isterseniz evde de bici bici nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Adana’nın kavurucu sıcağında serinlemek için iyi gelen yöntemlerdendir.

F- Kazım Büfe

Son zamanlarda oldukça viral olan bu yerin ünü muzlu sütten gelmektedir. Herkesin gidip mutlaka denediği bu muzlu sütün son derece lezzetli olduğunu söylemektedirler.

G- Ali Göde

Geldi Adana denilince akla ilk gelenlerden olan şalgam, en iyisini içebileceğiniz olarak kabul görülmüş olan bu mekan, Adana’dan gitmeden tatmanız önerilmektedir.

H-Kebapçı Mesut

Adana gezilecek yerler sorusundan sonra gelen bir diğeri ise Adana kebabı nerede yemeniz gerektiğini merak ediyorsanız sorunuz cevabı Kebapçı Mesut olmaktadır.

I- Şırdancı Bedo

Son zamanlar popüler olan bu yiyeceği Adana’ya gittiğinizde bu yerde yemeniz tavsiye edilmektedir. Ayrıca Adana sokak lezzetlerinden birisidir.

6-Adana’da Gezilecek Yerler Konaklama| Adana’da Nerede Kalınır ?

https://ekolojikkoyy.com/adanada-gezilecek-yerler/

Adana gezilecek yerler sorusundan sonra gelen en çok merak konusu olan ise nerede kalacağınızdır. Adana’da kalabileceğinizi bir çok güvenilir yerler bulunmaktadır. Bütçenize en uygun yeri seçerek memnuniyetle kalabileceğiniz yerler:

- Sheraton Grand Adana Hotel

-Adana Hilton SA

-Riva Reşatbey Hotel

-Golden Deluxe Hotel

-Çavuşoğlu Otel

-Güney Adana Otel

Bu yerlerden bütçenize uygun olanı seçerek konaklayabilirsiniz.

7-Adana Hava Durumu Nasıldır ?

Adana gezilecek yerler arasında hangi mevsimde gidilmesi gerektiği de merak konusudur. Adana yaz aylarında oldukça sıcak, bunaltıcı ve kurak, kış aylarında ise oldukça soğuk ve yağışlı bir bölgedir.

Adana’da gezilecek yerler merak konusu olduğu gibi orada nasıl giyinmeniz gerektiğini de merak ediyorsanız, buraya gitmeden önce kış aylarında gidecekseniz oldukça sıcak tutan kıyafetlerinizi tercih etmeli, yaz aylarında ise giydiğiniz kıyafetler, güneşten dolayı yakarak kıyafetinizin açık kısımları bronzlaşacağı için bu konuya dikkat ederek kıyafet tercihi yapabilirsiniz.

8-Adana’da Mutlaka Yapılması Gerekenler !

Adana’da gezilecek yerlerden sonra yapmanız gereken ve gidenlerinde tavsiye ettiği şeyler şu şekilde:

-Sokakta satılan seyyar şalgam satıcılarından şalgam suyu içmeden,

-Seyhan nehrinde gondol sefası yapmadan,

-Ciğer, muzlu süt, Adana kebabı yemeden,

-Seyhan nehri kenarında yürüyüş yapmadan,

-Sabancı camisini görmeden

Bunları yapmadan Adana’dan dönmemeniz gerektiği bilinmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=H68PIahlMvY

Takip Et, Fırsatları Yakala!